Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Louč

29. 10. 2014
1
3
486
Autor
eronidrian

Hráče online hry Drakensang (jinak vřele doporučuji) možná zaujme jakási podobnost mezi jejich oblíbenou hrou a tímto dílem. Je to pouze inspirace, barvitým prostředím hry. Nikoliv reklamní text.

Louč. Plápolá a vytváří na kamenných stěnách strašidelné obrazce. Hrozivě se pohybují s každým závanem větru. Plamen se vystrašeně rozkmitá a je slyšet svistot jak se mocný živel prohání jinak tichými chodbami. Zdají se být prázdné, ale v nejtemnějších zákoutích se může skrývat cokoli.

Klid náhle naruší přízračný zvuk. Někde daleko, ve spletité síti chodeb, je slyšet ozvěna kroků. Zdá se, že zesilují. Plamen louče se zase vyděšeně rozpohybuje. Ke zvukům kroků se přidává i šustění a cinkání. Je to velmi blízko.

To už se ohnisko hluku vynořuje zpoza zříceného kamenného schodiště. Jaký je to pohled. Mráz se rozlévá všemi údy těla a vlasy vstávají hrůzou.

Vpředu hroziví válečníci s dlouhými meči. Brnění se jim lesknou v záři louče. Pochodují, jako když kovář buší do kovadliny těžkým kladivem. Ze stropu se sype prach a kusy prastaré barvy.

Za nimi se nenápadně plíží lukostřelci. V dlouhých lucích mají založené šípy. Jsou připraveni vystřelit a zabíjet. Skrývají se ve stínu válečníků, ale nelze pochybovat o jejich schopnostech.

Ve středu procesí se tyčí osamocená postava. Vypíná se nad hlavy vysokých válečníků. Vznáší se ve vzduchu. Je oblečena v dlouhou kutnu žluto-rudé barvy s vyšitými symboly Nejvyššího zla. Tvář má ohyzdnou. Pohublé, temně zelené líce. Oči, které přinášejí smrt.

Zastaví se a s ní i celý doprovod. Zavře oči.

Louč se rozprskne v bílém ohni.

V poslením paprsku jejího světla se ve tmě za ní zaleskne čepel luku.

Nástává tma v které je slyšet pouze nářek umírajícího.


3 názory

Hrušková
04. 11. 2014
Dát tip

*


eronidrian
30. 10. 2014
Dát tip

Je to pouze inspirace. Inspirovat se lze čímkoli i například sny, které nejsou o nic méně virtuální než počítačové hry. Kdybych do prologu nic o tom nenapsal, tak by to bylo u čtenářů normální dílo.

Nejsem rozzlobený Tvou kritikou, pouze obhajuji svoje dílo.

Jinak díky za zpětnou vazbu.


Lakrov
30. 10. 2014
Dát tip

Po dočtení si kladu otázku, bude-li ještě literatura literaturou, začne-li se zabývat lidskými pocity, navozenými hraním virtuálních her. Nechci tím říci, že zabývat se takovými pocity nebo užívat jich jako motivace k další tvorbě je dobré nebo špatné. Prostě to jen považuji za vyšší "level" čehosi, co zatím nedokážu domyslet.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru