Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slaný čaj

09. 03. 2015
4
15
604

Když si ty dvě povídají...

"Ten čaj chutnal slaně."

"Plakala jsi?"

"Ano, už zase."

"To je dobře. Smutek musí ven, když nemáš dost síly křičet, slzy pomůžou."

"Jsem na dně."

"Ne, ještě ne. To bude bolet mnohem víc. Jen plač. Plač tak dlouho, dokud neponoříš všechny důvody v oceánu slz a pak utopíš i sebe sama. Jen tehdy budeš moct dosáhnout dna a jen tehdy bude možné se od něj odrazit tak prudce, že vyletíš až do oblak."

"Bojím se výšek."

"Ale neboj. Z nebe se velmi rychle dostaneš na tvrdou zem, kde bude čaj zase chutnat slaně."


15 názorů

Díky za přečtení i kritiku.


Janina6
25. 03. 2015
Dát tip

Stejně jako u jedné z předchozích povídek, které jsem od tebe četla, mi vadí hlavně množství klišé – tedy neobjevných, často používaných spojení, které člověk četl už tolikrát... utopit se v oceánu slz, odrazit se ode dna, dostat se na tvrdou zem – to jsou prostě nic nového neříkající, otřepané fráze. Nápad, který tvá miniaturka má, se v nich bohužel ztrácí.


Ano, takový byl záměr. Pesimistický kolotoč. 


Lakrov
13. 03. 2015
Dát tip

Shledáváĺ v tom jakýsi věčný koloběh z pohledu pesimisty a zdá se mi to spíš úsměvně politováníhodné než bezvýchodné. Takový byl záměr?


Ne každý musí nutně dopadnout na dno, aby pochopil, kterým směrem má plavat. ;-)To až zpětně časem člověk uvidí, jestli dna dosáhl nebo se to jen tak těžké zdálo. :-)Děkuji za tip.


Garth
12. 03. 2015
Dát tip

proč ne... :)

 

já nikdy nepochopil to s tím dnem, že člověk musí spadnout na dno a pak se teprve odrazí. asi se mi to nikdy nestalo, nebo nevím, ale říkám si, že to to možná dělám špatně. vám se to někdy stalo?


Každý někdy měl svůj důvod. Co se zdá jinému být hloupostí, jiného může potopit. Je to prostě ten životní okamžik, kdy člověk neví kudy kam, ale nakonec se většinou ukáže, že kaše není tak horká.Díky za kritiky i tipy. ;-)


Prosecký
10. 03. 2015
Dát tip

jestli by nepomohlo přiblížit čtenáři příčinu toho smutku?! Nevím. Tip.


Je to imaginární vnitřní rozhovor sama se sebou. Oceán a nebe jsou pouhými metaforami. K vědění a moudrosti do toho realitu plést netřeba.


StvN
10. 03. 2015
Dát tip

Je to takove radoby hluboce moudre, ale porad je to jen babsky iracionalni utesovani. Mne tam chybi propojenost s realitou. Kazdy takovy dialog ma silu, ktera je pevne zakotvena v realite. To s tim oceanem a oblaky je cira fantasmagorie. Ten clovek, ktery tohle nekde u caje rika je uplny blazen. 


BigBivoj
10. 03. 2015
Dát tip
někdy ano...

Děkuji. ;-)


neplač....anebo....ano............slzy pomohou..../***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru