Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řádky bezradnosti - part 03

27. 09. 2015
0
0
101
Autor
HiddenBlade

Ahoj, 
prosím readery ať už náhodné nebo pravidelné, jestli by mohli zanechat svůj názor ať už na tuto "kapitolu" nebo na zatím celý příběh :) Děkuji

13. ledna 2014

Pondělí. Jednoduše řečeno den, který, kdybych smazal z kalendáře, bude mít celá země radost. Možná. Třeba by to bylo konečně něco, co bych udělal dobře. Zítra mám den volna. Konečně. Otázka zní, co budu celý den dělat. No nic, otevřu si pivko a začnu nad tím polemizovat později. Teď je čas na další nutně nudnou dávku slintů, na které se jistě těšíš, že?

Asi Tě nepřekvapí, když Ti řeknu, že jsem se dnes opět zvládnul pohádat s ředitelem. Ten hemeroidní pablb si myslí, že když na mě bude házet chyby ostatních, ne-li svoje, tak je přijmu a ještě mu budu chtít lízat boty a prosit o odpuštění. To se teda spletl slinta! Abych Tě uvedl do situace, dnes, respektive včera, byla inventura a on zjistil, že mu chybí tři kusy tohohle, dva kusy tamtoho a co já vím, čeho všeho. Samozřejmě, že za to můžu já, protože já to mám přeci uklízet, vyklízet, sklízet, přemisťovat atd. Asi tomu ořechovi nedošlo, že já to jen přemísťuju z místa A na místo B, a hraju si tetris v životní velikosti. No zkrátka nelíbilo se mu, že jsem mu začal oponovat a hájit se. Prý jsem drzý jak mexický vesničan a mám nevymáchanou hubu. Poslal bych ho, víš kam, ale to už by asi vážně nerozdýchal.

No ale práce je klasika. To už nemá cenu řešit. Špatné na tom je asi jen to, že naštvat toho chytrolína mě asi dělá radost. Ne asi, určitě. To je typ člověka, kterého když vytočíš, uleví se Ti. Protože sice má post o několik schodů výše, ale úroveň jeho mozku je o několik pater níže. Ach jo, proč zemi vládnou imbecilové. Selský rozum nad zlato, to Ti povídám. Tihle tituláci, co pořádně ani svůj rodný jazyk neovládají s jistotou, by neměli lézt do vedoucích postů, ale prosit o práci na farmě, aby mohli drbat prasatům podbřišky. Tím ovšem urážím poctivé farmáře.

Dnes mi to psaní nějak nejde. Nejsem v přemýšlivém rozpoložení. Asi zapnu televizi a kouknu, co, kde běží. Zítra bude celodenní volno, tak se připrav. Určitě se Ti s něčím ozvu, protože na mě zcela jistě půjde filosofická chvilinka, o kterou se s Tebou rád podělím.

Nezbývá tedy, než se rozloučit. Promluvíme si snad zítra. Dobrou noc, papíre!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru