Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Prosinec 2015 - Nominace

03. 01. 2016
1
37
1089
Autor
StvN

Nominace za měsíc prosinec posílejte mně nebo Janině nejpozději do 10.1.2016. Děkuji.

Hanzi Gora 2015-12-05 0-Nominace - 015_12  
Notorek Miluna Vošková 2015-12-16 0-Nominace - 015_12  
Panička na hlídání Marking Machine 2015-12-01 0-Nominace - 015_12


37 názorů

Tetřev
08. 01. 2016
Dát tip

I já jsem se poučila, Vigan. Ale doufám v to samé, co Janina - že to nakonec oživí i PM...


Janina6
06. 01. 2016
Dát tip

Abych nekecala, zrovna mi od careful přišlo první avízo! Hurá, snad bude nedorozuměním konec.


Janina6
06. 01. 2016
Dát tip

Ježiš, lidi, neblbněte. Nevím, jak StvNovi, ale mně zatím od careful nepřišlo ani jediné avízo, a tak se obávám, že prostě ještě nezjistila, jak se avíza posílají. Já jsem jí odpovídala na komentáře u mých vlastních děl (povídka a vyhlášení listopadového kola Povídky měsíce), na které se mi objevilo upozornění o kritice. Jinak bych si ani nevšimla, že někde něco napsala. Prostě tenhle server technicky nějakým způsobem funguje (či občas nefunguje), a je zbytečné se rozčilovat, že tě někdo ignoruje, když se o tvém komentáři zkrátka nedoví. Mně teda mimochodem systém avíz taky připadá dost nespolehlivý a mnohdy mi někdo napíše, že ode mě avi nedostal, i když jsem ho posílala. Ale to už je jiná záležitost, nechci tady rozebírat nedostatky serveru. Každopádně alespoň zprávy mi zatím chodí.

Jinak, na stránce klubu Povídka měsíce je už v aktuálních nominacích zařazeno 7 povídek (včetně těch, o kterých tu careful mluví). StvN je zařadil do nominací a vložil do klubu. Jenom zatím neaktualizoval jejich seznam tady. Až bude začínat hlasování, uveřejní upoutávku, ve které budou odkazy na kompletně všechny nominované povídky. Trochu trpělivosti a méně hysterie, prosím. Ale jestli budete při hlasování stejně aktivní jako při tomhle mlácení slámy, tak se fakt těším, že nás konečně bude hlasovat víc.


careful, cituji te: "Kdo by do toho hlasoval, když Vigan nominuje Tetřev, Tetřev zas Vigan, Gora pochválí všechno, tak se jí to musí oplatit... a ani se mi v tom nechce hledat, jestli si vůbec někdo  tu nominaci něčím zasloužil... sami jste se nominovali, sami se i obodujte...možná byste mohli spíš vyhlásit soutěž řiťolezec měsíce a vyšlo by to nastejno.:D"

Jestli to neni pomluva, tak je minimalne utok. Cileny na nekolik lidi, pricemz jsi pominula ty ostatni, kteri hlasovali, ac sami nebyli nominovani nebo delsi dobu nic nezverejnili.

Stejne utocne vyznelo tve provolavani na tema: jak se tu proboha nominuje, i tvoje reakce na vysvetleni, jak a kde se to da najit.

StvN je zakladatel a dlouhodoby tahoun tohohle klubu a tehle souteze. A dle meho nazoru ma nezpochybnitelne pravo rict, ze nechce, aby ses deni v PM zucastnila.

<muj nazor>Ano, nekdo se tu chova jako nevychovanec, ktery si mysli, ze si muze dovolit cokoliv a dostane vsechno co chce, ale StvN to neni.</muj nazor>


careful
05. 01. 2016
Dát tip

A nic nepomlouvám! 


careful
05. 01. 2016
Dát tip

Já nechápu, takové borce, jako jsi ty...takové, co klidně porušují pravidla vlastní soutěže... to hlavně takové nelze brát vážně a já nemám potřebu se tohohle cirkusu účastnit, už si z toho už dělám jen a jen legraci, pokud ti to nedocvaklo,;)


StvN
05. 01. 2016
Dát tip

Nectu celou diskusi. Pokud chce nekdo neco nominovat, napise mi zpravu nebo posle avizo od dila. 

Co se tyka slusnosti, tak clovek, ktery pomlouva PM a navazi se do druhych tu nema misto. Vzhledem k tomu, ze nelze zadne jeho slovo brat vazne, tedy ani nominaci nelze brat vazne. Nadto nechapu, proc nekdo, pro koho je PM jakymkoliv zpusobem zavadna soutez, ma potrebu se ucastnit. 


careful
05. 01. 2016
Dát tip

..můžu nakreslit autoportrét i potrtrét dotyčného...prostě mu nakreslím ksichta, co bude chtít... a sexy fotky taky může být...jen se snažte, broučci:)


Prosecký
05. 01. 2016
Dát tip

careful, ještě nám pošli svoji sexy fotku!!!


„vítězi nakreslím autoportrét“ tam mělo určitě stát. Tyhle automatické opravy, které se podařilo propašovat až do místního editoru, jsou naštěstí jen nicotným protitankovým zátarasem, který je třeba na cestě za konečným vítězstvím překonat.  


careful
05. 01. 2016
Dát tip

Já už mám tu soutěž vymyšlenou, dám ji název Povídka tisíciletí a protože nominovat a bodovat budu já... bude cena hodnotná, vítězi nakreslím portrét...nominován bude ten, kdo mi dá ke všem dílům tip, napíše mi nejhezčí komentář...jako, že to je nejlepší, co tu četl...nebo vůbec kdy četl, že mám talent, brečel u toho, hrozně ho to bavilo, je to originální...no prostě buďte v lichocení kreativní a i jiných komentech u jiných děl na mě dávejte odkazy, piště, že jsem nejlepší a já vás pak nominuju, ať už sami píšete jakkoli (prostě skoro jako tahle soutěž)...klidně může psát jen básničky, to vůbec nevadí...soutěž bude naprosto spravedlivá a vyhrát úplně může každý, kdo se mi bude dost líbit... druhé kolo...tedy bodování...to pak budete o ty body muset prosit, ale k tomu se dostanem až pak:)


Nejsladší Radovane, tvá povídka již dávno sbírá vavříny v krajích, kde matky, ležíce poplivány, z posledních sil balí dětem svačiny. Ty jsi vítězství, remíza i prohra, ty jsi třikrát opakovaná pozice… Ani otec klečící za matkou mě nedonutí poslat nominaci ve zprávě těm, kteří v otrhaném svetru pravdy a lásky… ach, darmo chodit s utrženým uchem pro svítiplyn.

Tvůj Petr 


Careful, nic si z toho nedělej, to je normální balíkovité elitářství, na písmáku naprosto běžná věc, kterou je nutno brát jako fakt. Pokud zorganizuješ svou vlastní literární soutěž, rád Ti pomohu a věnuji Ti hlavní cenu pro vítěze, totiž mou básnickou sbírku, která již brzy vyjde.

Profesionálí básníku, kterému také brzo (stejně jako mně) vyjde básnická sbírka: Děkuji vám, pane kolego. Oba dva víme, že mé Radovanovo dobrodružství by mělo vyhrát a že je tí pádem pro tuto skutečnost udělat co nejvíc. Bude-li třeba porušit jakékoliv pravidlo, poruším jej! Bude-li třeba plivnout na vlastní matku, plivnu na ni! My dva si rozumíme. My dva víme. Ach!

S kolegiální úctou

Váš Radovan Prozíravý


careful
05. 01. 2016
Dát tip

Byla to povídka od Gertyho 2-Rodinná záležitost , Kolektiv vs. Jarmila, Notorka už stihl nominovat někdo jiný, pak As you jump a Správnej chlap...nominovala jsem i Spam od Zordona, ale ten po svých zkušenostech s organizátorem nominován být ani nechce. Možná už jsem něco i zapomněla...

 

     

 


Ještě by mě zajímalo, jakou čokoládu dostane vítěz. O tom by se také měla rozvést diskuze, aby si to pořadatelé nevařili někde pod pokličkou. Za sebe doporučuji Lindt ze série Creation. Je to taková zlatá střední cesta, zdá se mi. Nic mimořádného, ale rozhodně neurazí. A vážně se dobře rozplývá na jazyku.

(careful: Myslím, že také nejsem dost dobrý na to, abych mohl nominovat, když své nominace nezvládám poslat ve zprávě.)


Jesse H.
05. 01. 2016
Dát tip

Careful - bodování je veřejné přes kritiku, nikdo to nemůže nijak ovlivňovat.

Ovšem, že jsi něco nominovala a nebylo to uznáno se vážně divím, to je opravdu špatně. Ani mně se nelíbí Tvé napadání autorů, nicméně právo na nominování čehokoli (a to včetně Tvých vlastních povídek) bys podle mně i tak měla mít. Aspoň podle stávajících pravidel. Tak sem napiš, co to bylo, může to nominovat někdo jiný :-)


careful
05. 01. 2016
Dát tip

Já jsem samozřejně nominonala jak pod dílem tak pak soukromou zprávou, protože jsem se bála, že třeba avíza nedošla.


Jesse H.
05. 01. 2016
Dát tip

Předpokládám, že zprávou je to jistější, přecijen v komentářích se dá leccos snadno překouknout - jako mně například unikla naprosto neuvěřitelná "diskuse" nad výsledky listopadového kola povídky měsíce. Ale máš pravdu v tom, že komentářem je to veřejné a každý to může vidět - jenže jako soutěž to má prostě svoje pravidla a ta by se asi měla dodržovat.


careful
05. 01. 2016
Dát tip

Ano..nominovala jsem dokonce hned dvojím udávaným způsobem a bylo mi napsáno, že já prý nejsem pro pořadatele dost dobrá na to, abych mohla někoho nominovat... myslím, že by měl ten popis pravidel přepsat z nominovat může každý na "nominovat může jen ten koho určím já.".. a to samé pak asi může platit i o bodování a možná i o nominovaných dílech...se divím, že se může vůbec učastnit Miluna se svým Notorkem. Asi si taky vyhlásím soutěž:D...nominovat budu já, bodovat taky ..no prostě soutěž ještě o level lepší než tahle... a pak mě chtějí poučovat o slušném chování, když někam napíšu, co si myslím. Někdo má prostě o "slušnosti" zvláštní představu...ale pan pořadatel netrestá mě, ale žel jen ty, které jsem nominovala... 


Díky za upozornění, avšak celkem přirozeně předpokládám, že když to napíšu do komentáře pod tuto vyhlášku, tak si to dotyčný přečte NAPROSTO stejným způsobem, jako kdybych to poslal ve zprávě – nebo dotyčný z principu nečte komentáře? Navíc zde je to veřejné a každý si to může překontrolovat, a potom nedochází k takovým trapasům, že někdo někomu něco nenominuje a vlastně se ani neví, co to bylo, a pak kolem toho vznikají šumy. (Já vím, že za to nemůžeš.)


Jesse H.
05. 01. 2016
Dát tip

Profesionální básníku, chápu to tak, že svůj výběr pro nominaci máš poslat zprávou Stvn nebo Janině - odsud to asi nikdo do těch nominací nedodá.

A careful, Tys nominovala výše zmíněnou cestou nějaké povídky a někdo Ti napsal, že nominovat nemůžeš? To je vážně drsný!


careful: normálně to bojkotujme, bojkotujme to. Jestli tě nenominují, tak nehlasuju. A pak si za mnou můžou chodit s prosíkem… haha. Pošlu je za Milunou, alespoň bude jednou k něčemu užitečná, když už jí dali do pařáty místo hadice tužku.

Prosecký: v jádru s tebou souhlasím, bratře písmáku. Potíž je však v tom, že se najdou i takové výjimky, jako je např. Miluna, že když se to lidem nezakáže, tak to budou stejně číst. Když někdo objektivně prohraje, měl by být objektivně potrestán, a to je svoboda – svoboda prohrát a svoboda být potrestán.


Karefulka, klidně možů nakráčat do mojeho vichozeného ancláku, tama se vejde lidi a věci, jáj! Šici sů vitani!


careful
04. 01. 2016
Dát tip

...prej soutěž...organizátor nertespektuje vlastní pravidla a ještě se mě snaží vydírat...to je hustý!..a pak že já se neumím chovat:DD


careful
04. 01. 2016
Dát tip

...jo, tak nominovat tu může "každý"...ale já prej asi ne...víte co...tak vyhlašte rovnou Goru vítězem a běžte s celou "soutěží"do análu..zdar!


careful
04. 01. 2016
Dát tip

Tak jsem to poslala v soukromé zprávě...nevím, jestli ta avíza nefungovala...snad ta zpráva dojde... 


careful
04. 01. 2016
Dát tip

Jsem tipovala ještě další věci...došly ty tipy...nebo to mám ještě poslat nějaké zprávě...ten jeden odmítá, ale ještě jsem tipovala Gertyho, Psedox a jednu autorku s takovou psychologickou povídkou..a možná ještě něco...


http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=462289


Prosecký
04. 01. 2016
Dát tip

Kde je to "Radovanovo dobrodružství"?


Prosecký
04. 01. 2016
Dát tip

Jsem zásadně proti banům. Ty by bylo možné zneužívat. Odmítaný umělec je už dost vytrestaný tím, že je ignorovaný.


Doufám, že se budou moct dávat i záporné hlasy, měly by, rozhodně. Miluna ví, o kom mluvím. 

Naopak v kladných hlasech mi jednoznačně chybí „Radovanovo dobrodružství“, při kterém jsem se pobavil jako už dlouho, nebo snad ještě nikdy ne. A dále vzrušující „Nekorektní noir“ od careful. – Píšu to sem, aby se o mých návrzích mohlo rovnou diskutovat, hlavně možnost záporného bodování bych přivítal. Směrem dolů by se dal vyhrát publikační ban třeba na měsíc nebo na dva. Nebo i na půl roku.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru