Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ráno

19. 07. 2016
2
12
350
Autor
Isisis

Ztichlý byt
všichni spí
a já si srkám
horké kapučíno.
Čtu moudrost
světa.
Hledám ji
v knihách
a rozjímání.
Ptáci za oknem
cvrlikají.
Bílé obláčky
visí na obloze.
Andělé se
usmívají.
Nový den
v kokonu
představ
a očekávání
ještě se
neprobudil.
Užívám si
tiché chvíle
bezčasovosti.


12 názorů

Nový den v kokonu představ a očekávání se ještě neprobudil....Užívám si tiché chvíle bezčasovosti.....takové chvilky mám také ráda.....*/*


Isisis
20. 07. 2016
Dát tip

Díky za všechny zajímavé komenty. Jj, žádný problém. Určitě má ranní básnička je nedokonalá a to tak, že až kritika KK vykolejila ze soudnosti, tak se nad ní rozvášnil. :-))))) Nebo mě to tak přišlo, jak rozčilený pan učitel, který řve na žáčka za pět, za pět, za pět.:-)))) A to má z toho, že se naváží do mého milovaného kapučína.:-))) Ale co píše, mimo té skutečnosti, tam opravdu přestřelil, jako kritiku kritika.:-)


okoloidúci
19. 07. 2016
Dát tip

agáto, zdá sa mi, že máme zhodu :) tiež tu nevidím žiadny problém, len som si dovolil vyjadriť nesúhlas s jednou z rád / požiadaviek“ KK. aj kritik by mal rátať s tým, že nie všetci vezmú jeho názory ako písmo sväté :)


agáta5
19. 07. 2016
Dát tip

souhlasím, ale lidi nepředěláš, je to veřejný sektor a těžko můžeš chtít, aby se všichni chovali ohleduplně.... a autor by si měl umět vybrat z kritik, co potřebuje... a tato autorka to udělala s grácií a to se mi líbí :)))  takže zrovna tady žádný problém nevidím


okoloidúci
19. 07. 2016
Dát tip

agáto, čaro tvorivého písania vidím v rozmanitosti. jeden autor košato obaľuje, iný je strohý až na kosť, a medzi tým je obrovský priestor rôznych odtieňov. je fajn, keď sa autori navzájom ovplyvňujú, no niekomu písať ako má písať sa mi nezdá byť úplne patričné. zvlášť, keď si to nevyžiada sám autor.


agáta5
19. 07. 2016
Dát tip

možná by někdy neškodilo dát příklad, aby i laik pochopil :)))


agáta5
19. 07. 2016
Dát tip

myslím, že měl na mysli tu obyčejnost... užívám si tichou bezčasovost třeba ... neobalovat dalšími slovy... mám s tím taky velký problém a pak mi utíká to důležitý sdělení... ale třeba jsem mimo... jen můj pocit :)))


okoloidúci
19. 07. 2016
Dát tip

ad „Nepiš tak aby to byla "hezké", ale tak jaká skutečnost opravdu JE, jedině tak může vzniknout báseň.“

vôbec nesúhlasím. keby sa tohto návodu držali všetci autori, nevzniklo by 90 percent básní.


Isisis
19. 07. 2016
Dát tip

Na zdraví a bezčasovost...:-))


agáta5
19. 07. 2016
Dát tip

já sice tentokrát souhlasím s KK - ráda čtu jeho komentáře :)))

ale tys mě rozesmála svým komentářem ... jj básníků je jako šafránu.... tož na zdraví - ťukám si imaginárním kapučínkem  a jdu si užívat taky tý bezčasovosti :)))))


Isisis
19. 07. 2016
Dát tip

Nepovažuji se za básníka, takže v klidu mohu srkat si kapučíno v ztichlém bytě a užívat si přivlastněný požitek z bezčasovosti a jako třešinku na dortíku ranního kýče si to ještě sepsat do veršíku plných konzumu. :-)))) Jinak díky za koment, pobavil.:-))))


Fráze konzumního typu od shora dolů. autorka dokonce napsala "srkám si" místo "srkám" - jako kdyby si chtěla více přivlastnit, pojistit i tento požitek. Všichni patrně spí už dlouho, že, takže byt není "ztichlý" nýbrž spíš "tichý". Ale to autorce zase bylo líto, když "ztichlý" takové jako lepší, efektnější... Doufám že chápeš proč to říkám a jaké je to největší nebezpečí, které básníkovi hrozí, a jemuž jsi také podlehla. Nepiš tak aby to byla "hezké", ale tak jaká skutečnost opravdu JE, jedině tak může vzniknout báseň.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru