Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Fénix

20. 07. 2016
3
9
239
Autor
Isisis

Vztah lehl

popelem.

Rozloučení.

Běsnění.

Pláč.

Uvolnění.

Zapomnění.

Telefonát.

Nová naděje

klíčí.

Pole se zelená

příslibem.

Fénix  čechrá

peříčka

před

 znovuzrozením.


9 názorů

Isisis
20. 07. 2016
Dát tip

Díky všem za komenty. Menší úprava konce, tam to fakt skřípalo. Snad takto lepší. Dokonce bez si...:-))))


Whitesnake
20. 07. 2016
Dát tip

Bez mnoha slov - líbí a to tak, že více než málo :-)


okoloidúci
20. 07. 2016
Dát tip

Karle, na významnosti jazyka sa zhodneme, aj keď si myslím, že v používaní a ohýbaní jazyka má mať autor čo najväčší priestor. veď jedným zo zdrojov vývoja jazyka sú práve umelecké texty. tie by nemali len kopírovať bežný jazykový úzus.


zato jazyk je poměrně významný


okoloidúci
20. 07. 2016
Dát tip

... logika je nevyhnutná pri písaní IT-manuálu, nie básne.


Isisis
20. 07. 2016
Dát tip

Jsem ráda, že tentokrát veršíky sedly, díky za koment, agáto.:-)


Isisis
20. 07. 2016
Dát tip

Si je má svízel, přesně jak si psal, všechno si přivlastňuju, jsem prostě hamoun, ale je to kus mé vnitřní skutečnosti a když tvořím, tak se to tam automaticky objeví. Uznávám, x a si není nejlepší kombinace. A příště si na si dám pozor, jde ale o to, jestli to nebude na úkor spontánního tvoření, ale zkusím to. S tou logikou, konkrétně u fénixe, což je symbol, nevystačíš a podle mě to tam nevadí, poezie nemusí být logická jako například realistická povídka. Jsem ráda, že prostředek básně, zvrat vyšel a sedí i tobě. A díky za kritiku, že přečteš a dáš si práci s rozborem.


agáta5
20. 07. 2016
Dát tip

okej, přesně popsaná fáze rozchodu :))


S tím přivlastňováním prostě svízel. Tady zase "Fénix si" to neodpustil a nyní to nejde vyslovit, to "x si". Potom logicky před znovuzrozením těžko si může čechrat peří, to dělá tvor už existující, zrozený. On tam vůbec Fénix překáží a z básně udělal "jako báseň". Část mezi "rozloučení" a "telefonát" je velmi dobrá, tam to má švih, hutnou výstižnost a skeptický nadhled (jako že tyhle příběhy dávno známe a nestojí moc za řeč...)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru