Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Čekání na tramvaj

26. 07. 2016
5
6
433
Autor
Baivioce

Jsou to jenom črty, případně povídání ze života. Opravdovou literární formu přenechám zkušenějším. A abych nezklamal čtenáře i tentokrát dojde na Blázinec, na kterém si zakládám svou existenci a skoro vůbec se za to nestydím (jenom o tom prosím neříkejte mým sousedům na vesnici) :D

Jeden moudrý kamarád mi kdysi řekl, že se ženami je to jako s tramvajemi – když jedna ujede, tak vždy přijede další. Nebylo by tedy na čase, abych se přestal hnát za manipulační jízdou a trpělivě počkal na nablýskanou sedmnáctku? A co teprve kdyby na zastávce přistála vesmírná loď!

 

Když jsem bydlel na sídlišti Bohnice, stále jsem potkával jistou dívku se zelenými vlasy a škvírou mezi předními zuby. Působila na mě jakýmsi hravým dojmem a stačilo mi míjet ji na chodbě v paneláku a vždy mi to zvedlo náladu. Ze sídliště jsem se odstěhoval a přesto jsem ji ještě několikrát potkal a jednou jsem ji dokonce oslovil. Odmítla mě, ale je pro mě důkazem, že kromě osudové ženy Kamily jsou i jiné, které stojí za to a to ani neměla kdovíjaké nohy (mám na ně úchylku).

 

Při pobytu v Blázinci jsem poznal studentku psychologie Pavlínu, která vedla divadelní kroužek. Měl jsem v plánu vystihnout ji slovem uličnice, ale Kubova dračice mi na ni také perfektně sedí. Divadelní improvizaci si maximálně užívala a já jsem žasl nad její energií a radostí ze života. A nejlepší bylo, že se nebála odhalit ani diskutabilní stránky své osobnosti, které jsem však uvítal, protože temnotě směle propůjčila veselost a harmonii. I ona mě odmítla, ale zdá se, že tramvajemi se to po celém světě jenom hemží.

 

Ke Kláře jsem zpočátku přistupoval zdrženlivě, ale o to víc mě těšilo hluboké přátelství, které mezi námi vzniklo. Párkrát se mi podařilo jí zalichotit rafinovaným způsobem a ona to vždy oplatila neskrývanou radostí. Při rozhovorech jsem si tak trochu hrál na psychologa a přišlo mi, že Klára trpí pocitem viny po nevydařeném vztahu. Řekl jsem jí, že podle mě do vztahu investovala strašně moc na rozdíl od jejího partnera a takhle to fungovat nikdy nemůže. Byl to prostě sólista, který nenahrával a pak se divil, že jeho tým prohrál. A z neúspěchu obvinil spoluhráče, že mu nedávali přesnější nahrávky. Kláru jsem bral spíš jako kamarádku, ale její silné objetí při jednom loučení je přesně takovým momentem, pro který stojí za to žít a dosud mě to hřeje u srdíčka.

 

Zatím jsem se žádnou tramvají pořádně nesvezl, ale občas je taky fajn ji alespoň opravit a vyleštit.


6 názorů

Lakrov
10. 08. 2016
Dát tip

Taky mám dojem, že jsou to spíš jen poznámky, které ovšem nepostrádají humorný  nádech nesený na vlně sebeironie. Nashromáždit takovýchhle záznamů víc,  patřičně je seřadit, možná taky proložit dodatečnými "úvahami" by mohla být  cesta, jak z těchhle poznámek udělat netradiční povídku. P.S. Mám dojem (při zmínce o Pavlíně, ale asi i tím přirovnáním k tramvaji),  že něco podobného už tu bylo. A až teď koukám, že je to zveřejněno jako  miniatura, takže mé návody, jak z toho udělat povídku jsou, zdá se,  bezpředmětné.  


asi to má být asociace tramvaje a ženy, usuzuji: nablýskaná sedmnáctka, ale co s tím, když nic jiného v tom není?


Kolobajda
26. 07. 2016
Dát tip

Baiviocetku - tramvají se musíš svézt vícekrát. A až na konečnou. A ne jenom sedmnáctkou, ale i osmnáctkou, 19., 20., 21., 22. atd. Hodně úspěchů!    /**


okoloidúci
26. 07. 2016
Dát tip

... na písmáku je také spousta tramvají, kterými stojí za to se svézt :) no jak praví agáta, čupr je i je tak jít chvilku podél nich :)

líbilo :)


Baivioce
26. 07. 2016
Dát tip

Hlavně se člověk nesmí snížit k tomu, aby ve vzteku na tramvaj vypálil vodíkovou pumu a odjel taxíkem :D


agáta5
26. 07. 2016
Dát tip

jj, i jít někdy jen tak podél ní... chvilku :))

pěkný!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru