Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Smutek

26. 07. 2017
0
5
216
Autor
Ariante

Někdy mám pocit, že znám každé bolesti světa

a jako stařena bolavým krokem jdu dál.

Všechny mé radosti omývá veliký smutek.

Však tíseň duše na zemi znáš nejlépe sám.


5 názorů

Alenakar
04. 08. 2017
Dát tip

Pokud se ti ale archaismy líbí,můžeš si s nimi hrát cíleně,tak,jak to dělám já. Docela by mě zajímal tvůj názor na moje poslední archaické básničky.


Ariante
02. 08. 2017
Dát tip

Aha. Dík za vysvětlení, to zní logicky. Zkusím to příště zohlednit, až budu chtít použít nějaký archaismus. Jen teda ještě uvažuju, jestli slovo však do téhle kategorie patří. Používám ho docela často i v běžné řeči...


Alenakar
01. 08. 2017
Dát tip

Já používám archaismy cíleně a plánovitě a proto mi je lidé odpouštějí.Problém ale je,když člověk použije archaismus v básni,která je jinak napsaná moderním jazykem. 


Ariante
27. 07. 2017
Dát tip

Děkuju za reakci, myslím, že je to přesně tak, jak píšeš. Ta první poznámka: též jsem nad tím přemýšlela, asi to změním, ať je to srozumitelné. Ohledně archaismů: chápu, avšak slůvko "však" se mi prostě líbí...


Alenakar
27. 07. 2017
Dát tip

Myslím,že zatím ještě nejde tak úplně o básničku , ale pokus o vyjádření vlastních pocitů je jednou z možností,jak začít psát. Měla bych jen dvě jazykové výhrady .

...mám pocit ,že znám každou bolest světa   nebo  všechny  bolesti světa

- nepoužívej takové archaismy jako je slůvko "však"


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru