Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Odhalení

03. 02. 2023
7
9
282
Autor
Danny

zkoušel jsem odmaskovat
tajuplné průvodce
kteří mi radí na cestě životem
a našel jsem jenom
zrcadlo a ozvěnu


9 názorů

Aru
12. 02. 2023
Dát tip

je to tak Danny, toto je svět křivých zrcadel


 

Zrcadlo a ozvěna mohou také dobře posloužit :) (a určitý čas *odříznutosti (od rádců,..., od vnitřního hlasu, ..., od intuice) zažil snad každý člověk (sv. Mother Theresa byla prý odříznuta od svých cca 20 - 23 let,..., po zbytek života už jela ,,jen" po paměti) ) ((a, zdá se, někteří zrozenci z tzv. české kotliny - v rámci své velice tvrdé zkoušky (kterou si, ovšem, zvolili předem většinou sami :) ) - jsou odříznuti snad i po celý svůj život :)  ))

 

*hezky o tom píše, pokud se nepletu, třeba český mystik Eduard Tomáš


Nic moc.


fjorda
04. 02. 2023
Dát tip

Hledej dál :)


8hanka
03. 02. 2023
Dát tip Benetka

posledné roky ma zrkadlo skôr vyľaká, ale je pravdivé, s pribúdajúcimi rokmi pribúdajú vrásky, šediny, zrkadlo je neúprosné  a človek si pri ňom stále viac uvedomuje, že už tu nemusí byť dlho a mal by robiť to, čo ho baví, byť s tými, ktorých má rád a keď je sám, užiť si naplno aj tú samotu, proste žiť, kým je živý...škoda, že na to prichádzam až teraz, ale lepšie neskoro ako nikdy...keď si pomyslím, ako som mnoho vecí a rozhodnutí robila len preto, lebo sa to patrí, lebo, čo by ľudia povedali...treba sa riadiť sebou a nie druhými, čo nám linkujú...oslobodiť sa od všetkých tých obmedzovaní a šnurovaní a slobodne dýchať, to je paráda...


Benetka
03. 02. 2023
Dát tip

Já zas furt hledám pravdu na dně sklenky......


Andreina
03. 02. 2023
Dát tip Benetka, 8hanka

Každý to má jinak. Někdo na rádce věří, jiný ne. Já ho třeba mám. Je jím moře, kterému předkládám problémy a ono mi odpovídá. Kolegové si nejdřív klepali na čelo, ale časem vytvořili teorii, že odpovědi mám někde hluboko v mozku a při meditaci s mořem je prostě aktivuji. Možná to tak bude, ale já vím svoje.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru