Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MIMOZEMŠŤAN - díl č.13

15. 02. 2023
16
40
552
Autor
Alegna

Přebírám štafetu, naposledy, jsme totiž už v cíli. Bude se vám stejskat?

Předchozí díly zde: https://www.pismak.cz/…483

Jak vypadají: Bílek, Horejs, Kukvajc, Korejs a Kvasinka

https://alegna.rajce.idnes.cz/Podoby/1576943627

https://alegna.rajce.idnes.cz/Podoby/1577452130

https://alegna.rajce.idnes.cz/Podoby/1577754013

https://alegna.rajce.idnes.cz/Podoby/1578011483

https://alegna.rajce.idnes.cz/Podoby/1576943475

 

"Víme, víme, ale chceme to slyšet od vás."

"No, zabalil jsem ji do deky, co měla na gauči a strčil do velkýho igelitovýho pytle, co sem měl na hada."

"Jak na hada?" zaúpěl Bílek.

"Chtěl sem od ní pak jít k Tyčkovi a vzít tam krajtu ... tu tygro ... něco ... Má u mě dluh a nemá se k placení, tak sem si řek, že si vezmu, co je moje. Na hada mám kupce, se mně ptal jeden, co ví, že v hospodě se sežene všecko."

"Ale Schnittlauch nehlásil žádné násilné vniknutí"

"Jasně, sem měl klíč. Von brácha povídal, že ségra starý vraždy se vyzná v domovních krádežích, tak sem jí nabíd prachy, když mi sežene klíč od jeho domu."

"A ona ho sehnala?"

"Jó, chlubila se, jaká to byla brnkačka. Šak víte, chodí v hadrech, na hlavě zmuchlanou hučku, je pro lidi prostě neviditelná a ten génius si schovává klíč pod rohožkou, no řekněte! Nechala udělat duplikát a zase mu tam ten klíč frkla zpátky."

"Vy jste vzal mrtvolu sebou k Tyčkovi?"

"Sem si řikal, že zabiju dvě mouchy jednou ranou. Podstrčím vraždu k němu, aby to bylo na něm a vezmu si hada. Tu starou sem v dece strčil do nejtmavšího koutu, co tam má to topidlo, aby hadi měli teplo a už jsem chytil krajtu, že jí vytáhnu, když v tom bouchly domovní dveře. Já se vám tak lek, krve by se ve mně ... ani kapku ... Když sem se vzpamatoval, měl sem už jenom starost, jak odtud vypadnout. Terárko sem zavřel, hada nechal hadem a pro jistotu babě šáh na krk, jestli je vážně zamordovaná a pak se po špičkách zdejchnul."

"Jak se ale ocitla kousek od hospody v tom oblečku?" nestačil se Bílek divit.

"Sem si myslel, že Tyčka najde mrtvolu, až půjde krmit ty svoje plazy a nahlásí to, ale vono se furt nic nedělo. Znervózněl sem a zrovinka ten den, co Homole chystal to mimozemské představení, sem u něj naložil mrtvolu do auta, že ji jako zahrabu po zavíračce do uhlí. Pak sem dostal nápad, řek sem chlapům, že musím narážet. Zadem sem vylez ven, z auta vytách starou vraždu, vodtách jí a nasoukal do toho balónovýho oblečku s tou koulí. Bylo to vofous, slyšel sem Guláše, Tyčku a Homoleho, jak jdou dát čouda. Sem doufal, že budete podezírat Homoleho, když to byly jeho věci. No a figurínu sem strčil do sklepa, že bude dobrá na topení. Tam ji pak při prohlídce našel tadyhle Kukvajc."

"To je doufám všechno, nebo máte ještě něco?"

"Ne prosím," oddechl si vyčerpaný hospodský.

 

                                                                              -------

 

Mimořádnou, oslavnou, poradu svolal na dnešek 15.2.2023 na osmou hodinu ranní major Korejs z kriminálního oddělení, nebo-li mordparty, která sídlila ve druhém poschodí nejvyšší budovy na Vrchlického náměstí. Majorovo jméno si často pletli s Horejsem, nadstrážmistrem z místní služebny policie ČR, nacházející se v přízemí na téže adrese. Horejs znal velice dobře Ninu Vonáskovou, vyšetřoval ji pro drobné bytové krádeže. Z této zkušenosti pocházela jeho hypotéza vraždy. Marně snil o tom, že se potvrdí a on bude před odchodem do důchodu povýšen. Návrh na povýšení se však vážně chystá, rotný Kukvajc o tom ale zatím neví.

Byl to ovšem případ zapeklitý. Vzhledem k povaze oběti bylo vyslechnuto bezpočet podezřelých, vyšetřování se vydalo po mnoha slibných stopách, byly sestaveny různé, stále se měnící, teorie, až desky s případem dorostly obřích rozměrů. Skví se na nich nápis:

                                                                              OBJASNĚNO!

 


40 názorů

Gora
23. 02. 2023
Dát tip blacksabbath

Štírko, díky za slova ocenění, potěšila.


Alegna
23. 02. 2023
Dát tip

Díky za tvoje slova Štírko, udělalas mi radost a určitě nejen mě. Doufám, že číst to byla skoro stejná zábava, jako psát a pokud se bude konat další spolupsaní, bude supr, když se přidáš :).

Zjistila jsem, že si nešlo prohlédnout obrázky v prologu, tak jsem to napravila.


Štírka
23. 02. 2023
Dát tip

Lidunko, gratuluji k závěrečnému dílu

Pospojovala jsi to opravdu moc dobře...

Koneckonců jinak bych to u tebe asi ani nečekala – jinak bys asi nešla s klidem spát... :-).  Nápad spolu psaní je úžasná záležitost i pro ty co to jenom čtou, a pomalu se prokousávají tím různým a nejrůznějším přístupem: a přitom všichni, bez výjimky, jste byli fakt dobří... Takže gratuluji všem k takovému počinu!!!


Kočkodan
15. 02. 2023
Dát tip Alegna, blacksabbath

Abakusko,

 

já to beru dokonce spíš pozitivně, když si nás čte i nějaký fořt. A co se týče té střelby – pořád střílí jenom on, tak teď aspoň sám vidí, jaké to je...


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Zelení mužíci? Nevím, ale Šediváci už tu jsou dávno, možná i na Písmáku :))


Aru
15. 02. 2023
Dát tip

Abakus, jediný, kdo je střelený, jsou lidi na týhle Zemi :))


Abakus
15. 02. 2023
Dát tip Gora

Mimochodom nevadí vám, že posledné diely si prečítal aj niekto zelený, koho asi zostrelili?  A možno aj kvôli va písmákovi?

 


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip Nami 99, Gora, blacksabbath

Díky Nami,

žes byl s námi

s vtipnými komentáři,

ať se spolupsaní dál daří :)))


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip blacksabbath

black, taky je mi líto, že to končí, ale asi je to dobře, v nejlepším se má přestat.

Bavilo mě to moc, s každým dílem jsem si vysvětlovala zatím nevysvětlené a ono to nakonec bylo vysvětleno úplně jinak, tím pádem jsem si to zapamatovala. Jediné, co mi celý život dělá potíž, jsou jména, na ty jsem musela kouknout zpětně.

Díky všem, kteří dostali nápad na tohle spolupsaní, všem, kteří mu dělali zázemí, kteří psali i četli a vyjadřovali se a hlavně těm, které to bavilo :)))


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip Benetka

BeneSlávku, díky, tvůj díl byl rozhodně zábavnější, ale pěkně jsi mi to připravil, šlo lehce navázat. Jojo, taky jsem s každým dílem měla svou představu na pokračování a ono to vzalo pokaždé takový obrat ... ale to bylo vlastně to nejzábavnější.


Nami 99
15. 02. 2023
Dát tip

Hezky jsi to uzavřela, jsi šíkulka i ostatní spolupsavci. 

Dobrý nápad a dobré dílo se podařilo.


blacksabbath
15. 02. 2023
Dát tip dievča z lesa, Gora, Aru

Jsem smutná, že to končí....ale zakončila jsi to parádně! Nepospojovatelné pospojováno...musela jsi určitě znovu přečíst všechny díly, protože všechny nitky....i ty vedlejší...jsi pospojovala v silný provaz Spolupsaní.

Děkuji všem, kteří se zúčastnili a svým vlastním přispěli, děkuji za komentáře.....

Třeba se ještě - než nám zruší našeho milovaného Písmáka - na podobném projektu sejdeme.

DÍKY VŠEM!!!!


Benetka
15. 02. 2023
Dát tip Gora, Aru, Alegna

Já se klaním milá Al! 

Perfektní závěr!! 

Mně osobně se Tvé díly líbily nejvíc!!!

Máš nesporný talent. Měla bys psát víc!!!!

Jinak děkuji všem kdo do MIMOZEMŠŤANA přispěli svým Troškou. Musím se přiznat že to byla zábava! A nejlepší bylo že jsem měl vždycky něco vymyšleného ale příběh každým dílem uhl někam jinam! :D No a rovněž děkuji všem čtenářům - doufám že to pro vás byla stejná zábava... ;)


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Abakus, je fajn číst, ýe tě bavilo, škoda, že ses nepřidala.

U vás byli policajti zřejmě hodně horliví :).

Připomnělas mi jedno rande, kdy na mě a moji kamarádku přijel plný náklaďák po zuby ozbrojených vojáků. Šly jsme ze zábavy a chtěly jsme pozdravit kluky na stáži, kteří kvůli službě nebyli tančit. Jely jsme na kolech a nechaly je na kraji lesa. Tam je kdosi našel, bonznul to na útvar, bydlela jsem totiž v pohraničním pásmu na hranicích s Rakouskem.


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Janino, bylo to pěkně rozepsané, snadno se mi navazovalo a tvůj díl se mi moc hodil :), díky za spolupsaní, taky mě to moc bavilo


Abakus
15. 02. 2023
Dát tip Alegna

No na to, že mám pododbne ako iní autori veľmi vlažný vzťah k našim "ochranným" zložkám a tiež som pomerne dosť času trávila na výsluchoch, sa mi to páči.

Keď ma zbalili do auta úplne nadrbaní fízli, fšetko mi jedno nebolo. Ale mala som fajn rodičov, ktorí po mňa klasicky vybehli k zeleným žabičkám, aby ma pustili.

Na moju obhajobu - nič také zlé som nerobila, iba som randila na miestach, kde mali súdruhovia svoje stranícke sanatórium a ja som na rande  nenosila svoj občaniak.


Janina6
15. 02. 2023
Dát tip Alegna, Benetka

Bezva díl, jsi moc šikovná :-) Těší mě, že Kukvajc se nakonec toho povýšení dočká :-)

A díky všem, se kterými jsem mohla spolupsát, moc mě to bavilo!


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Díky spoluautorko, bylo to fajn ... ani vesmír netuší, třeba volné pokračování bude sci-fi :)


dievča z lesa
15. 02. 2023
Dát tip Alegna

krásne 'objasněno' ... a mimozemšťan v nadpise je v tom nevinne ... dúfal, že sa to v prvej kapitolke rozvinie do scifi ... ak by hrozilo ďalšie spolupísanie, možno by pomohol prízemný názov, napr. 'prechádzka po rodnej planéte'  ... ani vesmír netuší, aké scifi by sa z toho vyvinulo* 

ďakujem za skvelý zážitok***

 

 

 


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Díky, Evženie, nemělo to tvůj šmrncovní styl ani živý styl ostatních, na tom musím ještě zamakat, ale bylo to stejné jako v životě, cokoli zdánlivě nedávající smysl je vlastně se vším propojené :)


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Květoni, kdo ví :)


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Goro, přidávám se k tvým slovům a také děkuji tobě i všem, kdo psal i se jinak zapojoval alespoň v komentech, byly podnětné a dík i těm, co třeba jen tiše četli. A hlavně black, že zorganizovala a dala tomu s Aruem směr.

Ikdyž jsme psali bez koncepce, přesto  a nebo právě proto to mělo napětí a šmrnc, přesně jak to v detektivkách bývá, čtenář byl odváděn všemi zdánlivě zsesnými konstrukcemi, v kterých se ukrývalo kousek z řešení. Jinak by to bylo nudné.

Bavilo mě být součástí, díky :)))


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Aru, nejsem si tak úplně jistá, že nedorazil, když se tak zamyslím .....

Díky za vtipnpou spolupráci a za vklubování :)


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Jamardi, díky a moc mě potěšilo, že sis všimla portrétů :)


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip 8hanka

Osmihanko, to nebylo tvým mobilem, to byli mimozemšťani, jsem o tom naprosto přesvědčená. Jak jsi správně podotkla není náhoda, že zrovna v tomto čase se množí UFO a navíc mi do zpráv přišly dvě prázdné zprávy od nikoho. Je to jasné, jsou mezi námi, přilákala je fosforeskující koule a modré světlo laptopu, zjišťují z jaké planety přiletěla stará vražda v balónovém hedvábí :))


Skvěle jsi to dořešila. Takže to vlastně vše dává i smysl. :-)


Květoň Zahájský
15. 02. 2023
Dát tip Alegna

Možná přijde i mimozemšťan. 


Gora
15. 02. 2023
Dát tip Alegna

Alegno, poslední díl jsi napsala s velkým přehledem! Parádní konec krimi.

Žánr je to dost náročný, přece jen u detektivky musí ladit detaily, aby se vůbec něco "vyšetřilo". Já bych tam mimozemšťana viděla ráda, ale nic nám nebrání někdy se pustit do sci-fi příběhu...

Díky všem, kdo se podíleli na Spolupsaní, i všem, kdo četli, komentovali, těšili se, jak to bude dál!


Aru
15. 02. 2023
Dát tip Alegna

MIMOZEMŠŤAN je tedy objasněn, vlastně vůbec nedorazil :))


Jamardi
15. 02. 2023
Dát tip Alegna

Skvělý závěr.  Díky za portréty. :)

Obdivuji všechny, jak dokázali navázat a napsat to tak, aby se to dobře četlo.

 


8hanka
15. 02. 2023
Dát tip Jamardi, Alegna

Mobil zije vlastny zivot, posiela to, co chce on,  vacsiu cast komentu odignoroval, prave tu, kde som dakovala vsetkym autorom a komentujucim za prijemne straveny cas, napinave aj vtipne chvilky, pohodu, ktora tu vladla...blackie a Gore za vymyslenie temy, zvlastne, ze v case uverejnovania sa zacali zjavovat neidentifikovatelne predmety, ufo, niektore boli dokonca zostrelene, zatial bez blizsich udajov, co su zac...takze este raz diky a o par hodin sa stretneme na porade, budte presni...


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Tak dobou Haničko-Aničko, sejdeme se na poradě :)))


8hanka
15. 02. 2023
Dát tip Alegna

Skveleee...jsem si rikal, že zabiju dve mouchy jednou ranou...predstavila som si tie dve "muchy" zavrazdenu staru Vrazdu a az prilis ziveho hada. Idem spat, aby som rano stihla oslavnu poradu


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Andreino, ža nemáš zrovna přátelské vztahy s policií některých států docela chápu,  tedy usuzuju alespoň z toho, co jsem četla.

Máš pravdu, všichni zúčastnění spolupisatelé byli skvělí, okořenili svým osobitým pohledem a přístupem tak smutnou záležitost, jakou je vražda. Vlastně jsem si uvědomila, že to byla čest, že jsem mohla psát poslední díl :)))


Alegna
15. 02. 2023
Dát tip

Kočkodánku, mlčky rdím se, mít poslední slovo nebývá mou doménou, dík za mužská slova, úsměv


Andreina
15. 02. 2023
Dát tip Jamardi

Mě už  několikrát chtěli soudně trestat a je pár míst, kde jsem nežádoucí, tak nemohu oproti Kočkodánkovi vložit toho smajlíka, ale velkou pochvalu ano. Skvělá detektivní práce a její zpracování zaslouží pochvalu u všech autorů. A Tobě Alegno, díky za mistrovský závěr.


Kočkodan
14. 02. 2023
Dát tip Alegna

Někdy je to moc dobře, když má ženská poslední slovo. I písemné... (smajlík dosud soudně netrestaného čtenáře)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru