Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vrbice

20. 06. 2023
5
6
106
Autor
Benetka

https://www.youtube.com/watch?v=92giF_SZijg&ab_channel=Vrbice

 

https://www.youtube.com/watch?v=gfHh14cG3wM&ab_channel=6529

 

https://www.youtube.com/watch?v=OrTyD7rjBpw&ab_channel=BlackEyedPeasVEVO

Nemá sílu psát. Připadá si jako správná žena. Ta má totiž být jako žumpa ve formě vypínače. Tedy zapnuto/vypnuto. NASRANÁ/VYČERPANÁ. Je totálně vyčerpaný. Práce až nad dvě hlavy a do toho ty oslavy... Jo. Měl náročný weekend. V pátek slavil šéf své štyrycátiny. V obci Vrbice. Což je taková jedna prdel světa. A vulpes vulpes tam dává guten nacht. I když... Je tam vlastně hezky. Je to na kopci - krásný výhled do okolí_ I když... Je to vlastně všude samá vinice. Přeqapivě. Eh. Chtěl se svézt (a přitom Ji svést) se ZLATOHNĚDOU. Jenže měla už ve svém autíčku plno. Je totiž známá nepička a tak se k Ní stahují všichni píči kteří vědí že zas budou na plech a sračky a že Ona je bezpečně odveze tam i z5. Inu... Oslovil tedy Adama. A bez problému. Dovoz odvoz Slávkovo autíčkem. Dovoz na pět odpoledne. Odvoz v devět večer. Bo Adam ráno ve štyry vstává do práce. Tak aby se vyspal. Aby byl nejpozději v deset v posteli. No a Slávek měl pak na pořadu v sobotu oslavu kdy jeho neteř obdržela titul Ing. Tak i proto tak brzký odjezd aby byl následující den k použití. Jenže... Slávek se dokázal střískat i za ty čtyři páteční hodiny. Prostě totálně na plech a sračky. Pamatuje si že pro něj Adam krátce po deváté přijel a že nastoupil. Další obraz v paměti je až ten jak zastavují za barákem a Slávek vysedá. Okamžitý pád na beton a pochroumané pravé zápěstí. Následoval pád do kopřiv z čehož jej brněla dva dny levá noha. A potom ješte tři další pády. Když mu Adam v neděli odpoledne přivezl klíče od jeho autíčka tak o tom vedli debatu: Adi. Kolikrát jsem spadl než jsem se dostal domů?! Pětkrát potvrdil mu. Eh. No... Je trošku odřený a bolavý ale dobrý.

Nejkrásnější zážitek/vizuální vjem z pátku?

To když jsi Milášku ruku v ruce tanečně baletním krokem mizela přes asfaltový parket spolu s KomoDitou která na tuhle chvíli přijela extra až z Ostravy... 

Ta chemie mezi vámi je neskutečná!!!

A nevím kdo ještě se díval ale já Tě pozorně sledoval jak jen to šlo. 

Ostatně tak jako vždy.

 

ZAMILOVANÝ.

 

 


6 názorů

Zeanddrich E.
před 5 měsíci
Dát tip

(tady jsem vlastně už taky byl... :) )


Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip

 

(jo, ještě k Vrbici; v dobách třeba tureckých, ale ještě i tatarských nájezdů, které šly od východu, hrála Vrbice úlohu strážce pro velkou (spíše hustopečskou) část našeho okresu; v případě hořících vsí na východě pro info zapálili ohně i na svém kopci...)


Zeanddrich E.
před 10 měsíci
Dát tip

 

 

... .

Jó, i u nás na hustopečským gymplu jsme vrbečákům říkali, že Vrbice je díra naruby :) 

((a jinak já mám zase vzpomínky na obdobné oslavy třeba z Podívína,(z táboráku na kopečku nad Podivínem :) )..., z velkobílovických, němčických, a bořetických sklepů :), apod. ))


Aru
před 10 měsíci
Dát tip

Bene, máš tam technickou chybu, štyři je noc, ráno začíná v 6:00 :D:D


Alegna
před 10 měsíci
Dát tip

***


To  muselo být výživné.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru