Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nikdykde 90.

10. 08. 2023
6
5
125
Autor
Benetka

Zítra to bude týden co jsem Ti POPRVÉ A NAHLAS řekl:

MILÁČKU.

V práci nám toho příliš moc nefunguje a Ty jsi ve čtvrtek 3.8. odpoledne povedala:

Dúfam že to zajtra pôjde. Budem sa modliť.

No a 4.8. to prosto neišlo. 

A majiťel vám dal nútenú dovolenku. Prišla si mi to oznámiť ale ja už som to dávno vediel. A hovorím Ti:

MÁLO JSI SE MODLILA.

MILÁČKU!

Eh.

Nevím vlastně jestli sis toho vůbec všimla že.... :D

 

https://www.youtube.com/watch?v=h4hvix14NBA&ab_channel=LucieVEVO

Neustále se toho děje kolem a okolo spousta spoustu spousty. A já nějak poslední dobou nemám energii. Je sice hezké že mám rád když prší ale jen Sluníčko dobíjí mé baterky. Předevčírem přijel ve čtyři domů a říká si: Jsem utahaný až xmrti. A tak jenom se tak na chviličku natáhnu a... A zavřel oči. A otevřel oči a na budíku bylo půl sedmé. Prostě jenom tak si usnul na dvě a půl hodiny no... Potom trochu fungoval ale i tak šel brzo opět spát. A nad ránem se mu zdál sen kde byl spolu s Tebou. No... Poslední dobou se mu to takhle děje poměrně často.

Stojíme spolu u kola za kterým je zapřažena malá kárka. Na tom dvoukoláčku je velká bílá ředkev. Miri - mám na ňu naozaj veľkú chuť. Zoberiem si ju. Odcházíme a Ty si ředkev neseš s sebou. Je podvečer na ulicích svítí lampy. Najednou se z veřejných tlampačů ozve hlas: Hej! Vy! Co jste vzali tu kukuřici. Stůjte! Zastavíme se a za chvilku u nás zastaví kluk na kole a říká: Jo - vy máte ředkev. Já hledám ty co mají kukuřici. Tak naschle! A jede pryč...

Ráno Ti pak sen vyprávím a Ty se směješ. No a včera sice neusnul hned odpoledne ale stejně. Stejně unaven uléhal ku spánku již před osmou večer. Pak se probudil a děsně jej pálila žáha. Otevřel zarygrované okno a lapal po O2. Je to děs běs. Dva tři dny byly tropy kdy spal jak jej Pan stvořil a stejně se potil jako prase bo bylo na teploměru v pokoji 26. A včera odpoledne kouká a 18. Tsss!!! Teda. To jsou rozdíly. Vlastně skoro ze dne na den. A tak jak se dnes v noci o půl druhé probudil zase rychle okno zavíral neboť klepal kosu. Ve čtyři pak stále ještě vzhůru ale nakonec přeci Jensen přišel:

V zaměstnání se pořádají závody. Z bodu A do bodu B. Každý na tom svém. Je tam Jiří na skůtru pár lidí na kole a Ty na koloběžce. Já nezavodím páč hlídám kluky. Startér odpočítává začátek ale Jiří stejně vyrazí na trať dřív. Všichni to komentují: No jo! To je celý on! Ale pak už je oficiálně odstartováno a všichni se řítí do vrat. Jsme někde vysoko v nějakém domě. Spolu s kluky následujeme soutěžící a zjišťujeme že cesta dolů je vlastně kroutící se tobogán. Vypadneme dole kdes na ulici velkoměsta. Rozhlížíme se a všude je spousta ulic a uliček. Kluci se mě ptájí: Kudy jeli? A já říkám nevím. Ale nevadí! Vím kde je cíl a tam na všechny počkáme. Přijede první závodník. Pak dlouho nic a druhý. Opět dlouho nic a třetí. Potom někdo vykřikne: Jede Marťa! A skutečně. Celá uřícená projedeš cílem a já Ti řikám že jsi čtvrtá. Posmutníš a odpovíš: Doufala jsem že budu nejhůř třetí. Utěšuju Tě hladím a říkám že bramborová medajle je stejně nejkrásnější. Jako Ty. Nicméně se mi Tě nedaří ukonejšit...

Při dnešní cestě do zaměstnání Ti sen vyprávím a Ty s tím svým pohrdavým odfrknutím říkáš: To je přesný opak mého já. Hmmm... Jo možná jo. Vždyť sen je jen sen.

Říkáš mi: Nevadí Ti že musíš k vůli mě tak brzy vstávat?

Ty Moje Trdlo.

Nevadí.

Vždyť já jsem vlastně na světě pro Tebe.

Život bych za Tebe dal.

V zaměstnání nestíháš. Kolegyňka gyňka má dovču. Jezdíme spolu na šestou ráno. Což znamená že Tě vyzvedávám v 5:35 u domečku. Jsme oba utahaní unavení když v tom lepším případě skončíme o půl čtvrté odpoledne a v tom horším ve čtyři. Dnes ve čtyři. A jak na potvoru máme na železničním přejezdu za Kostickou váhou červenou. Od Břeclavi se řítí vlak. A Ty mi povídáš jak ses včera po příchodu domů mazlila s pejskem. A že jsi šťastná když on je šťastný. Červená stále blikala a já Ti povídám:

TAK TO MÁME STEJNĚ. PROTOŽE Já JSEM ŠŤASTNÝ KDYŽ Ty JSI ŠŤASTNÁ! 

Podíváš se na mne a odpovíš:

TO

JE 

TAK

NÁDHERNÉ !

 

No to bych řek´!

 

ANO JE. 

 

A nevím jestli jsem ti to už říkal ale_

 

 

MiLuJi Tě.

 

 

 

 


5 názorů

Janina6
před 9 měsíci
Dát tip

Ach jo. Mě by jen zajímalo, jestli jí to už došlo (jako že bych se vsadila, že ano)... 


Kočkodan
před 9 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Mne docela překvapilo, že se premiéra vypuštění slůvka miláčku“ ze tvých rtů konala až 4. srpna l. P. 20ě3. Tak nějak automaticky jsem předpokládal, že k tomu došlo již mnohem dříve.


8hanka
před 9 měsíci
Dát tip Benetka, Zeanddrich E.

Zijes si svoj sen aj ked nespis...


Alegna
před 9 měsíci
Dát tip Benetka

To je nádherné :)


Evženie Brambůrková
před 9 měsíci
Dát tip Benetka, Alegna, Zeanddrich E.

Ty to umíš tak hezky napsat :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru