Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je Země plochá nebo kulatá?

11. 01. 2024
0
2
75
Autor
Libertus

Zkusili jste se někdy zamyslet nad tím v jakém světě vlastně žijeme?  Jaká je opravdu naše Země? Plochá nebo kulatá?  Než-li moje myšlenky úplně odvrhnete jako naprosté nesmysly a bláboly pomatené mysli, zkuste alespoň na okamžik popřemýšlet o skutečné povaze našeho světa. Zastavte chod svých myšlenek, které vám nyní     automaticky naskakují, díky mému výroku, jako nevyvratitelná a holá skutečnost, jako neotřesitelná pravda o které nemá význam ani začínat jakoukoliv diskuzi. 
Již od dětských let, respektive školních let je námi manipulováno. Je nám vtloukáno do hlav, že Země je kulatá a mimo naši planetu žádný jiný život neexistuje. Jsme ve vesmíru sami. Život vznikl velkým třeskem a je složen z chemických sloučenin. To je přeci holý fakt. Nic jiného není možné, žádná jiná alternativa se nepřipouští. Kaž-    dý, kdo by chtěl  tvrdit něco jiného je buď blázen nebo hlupák. A je proto zapotřebí ho hned zdiskreditovat a zesměšnit. 
Velmi dobrou službu tomuto procesu dělají moderní vědci, včele s Grygarem, který se v tom naprosto vyžívá. Někteří vědci si dokonce osobují právo mluvit za ostatní a dávat jiným badatelům jakési pomyslné ceny bludných balvanů.  Ale proč? Napadlo vás někdy, proč je taková averze ze strany vědců na jakýkoliv trochu jiný či odlišný názor? Vědci dostávají sponzorské dary a dotace na své nejrůznější projekty většinou na zakázku od některých organizací a společností. 
Ti vnímavější snad již rozpoznali, k čemu to vše směřuje. Ano, k ovládání mas, k ovládání mysli. Ale my to nemusíme dělat. Nemusíme být jako ovce a jít poslušně  na porážku. Většina z vás, když přijde večer po práci domů, tak první, co udělá, je že     si zapne televizi. To je také způsob jistého druhu ovládání. Možná toho nejhlavnějšího. 
Naše mysl je ovládána prostřednictvím reklam, ale také některých dokumentárních pořadů. Vidíme například start rakety do vesmíru a pak, jak se vznáší v prostoru vysoko nad Zemí. Ale je to opravdu Země, kterou vidíme, nebo je to jen nějaký trik? Zamyslete se! A jsou ty lodě skutečně ve vesmíru? Nebo naopak pod vodní hladinou.     Stav beztíže v mnohém připomíná stav pod vodou.
Kdysi v minulosti, například ve středověku, tomu bylo obráceně. Dříve lidé věřili, že je Země plochá. Jedinou autoritou pro ně byla bible a jejich duchovní vůdci. Dnes je „autorit“ mnoho, je mnoho médií, která tvrdí to či ono a obyčejný člověk je spíše zmatený. Nikde nemá žádnou jistotu, nemá o co by se opřel. Bible byla prohlášena za bludy a bůh za mrtvého. V minulosti každý, kdo přišel s nějakou novou myšlenkou  či ideou, tak byl po zásluze potrestán, ne-li přímo upálen, pokud byl prohlášen za kacíře. Vzpomeňme jen G. Bruna či G. Galilea, Koperník, abych uvedl jen některá známá jména. Současní vědci, kteří zněužili myšlenky těchto badatelů se však ke svým oponentům chovají obdobným způsobem. 
Dnes sice nikoho, pro jeho názor neupalujeme, ale jsme pokročilejší, tak ho alespoň v očích veřejnosti zdiskreditujeme nebo zesměšníme. Případně dostane bludný balvan,  však on si to pak již rozmyslí, aby šířil takové bludy na veřejnosti. Toliko ze strany moderních vědců. Namísto spolupráce agrese a nevraživost, hraničící mnohdy až s nenávistí až fanatickou a  úskočnými akcemi. 
Vědci obecně, se obávají o svoje postavení, které v naší společnosti mají. Toto postavení jim dává velkou moc a sílu ovládat masy. Formovat je a posouvat tam, kde je chtějí mít.  Aby lidé dělali, co potřebují, oni a vláda. Když vláda řekne, že budou volby, tak miliony lidí jdou poslušně k volbám. A když lékař prohlásí, že je zapotřebí se nechat očkovat, jinak hrozí nějaká epidemie či zákeřná choroba, tak se všichni poslušně zvednou a nechají se očkovat a podobně. Člověk, který o tomto systému zapo-     chybuje nebo má jiný názor,  tak je hned kamenován. 
Nahlédnout za oponu je trestné? Ale my se takto nemusíme chovat, my nemusíme být poslušné stádo, které je vedeno  bačou na porážku. Máme svobodnou mysl a můžeme se sami rozhodnout čemu budeme věřit a jakou pravdu budeme následovat. Jestli pravdu vycucanou z prstů nebo pravdu, která nám byla vyjevena a která formuje náš charakter a povahu.
Vlastně, ani přesně nevíme, v jakém světě žijeme. Pravděpodobně je jiný, než, jak je nám oficiálně předkládáno. Tento svět můžeme vnímat pouze svýma omezenýma schopnostma. Ale ve skutečnosti je mnohem pestřejší a zajímavější a pravděpodobně i větší. Někteří lidé se domnívají, že žijeme ve vesmíru kde jsou miliardy hvězd a planet. Tato uskupení můžeme vnímat svými nedokonalými smysly také jako galaxie, hvězdné a planetární soustavy a podobně. 
Ačkoliv vědečtí pracovníci tvrdí, že vesmír je nekonečný, přesto jedním dechem říkají, že nikde jinde život nevznikl, než jenom zde u nás. Na naší malé planetce, nezdá se vám to zvláštní? Že nás dál nepustí? Dokonce ani naše vlastní mysl? Máme natolik zmanipulovanou mysl, že se ani nedovažujeme dohlédnout dál, za obzor.
Není to jenom o ploché Zemi, ale jaké světy jsou za hranicemi vesmíru a dalších systémů? My považujeme živé bytosti jako například člověka, zvířata a rostliny za živé, ale jsou vyspělejší bytosti. Například bytost slunce, samotná Země je také živá bytost. Kdyby nebyla, jak by na ní mohl život vůbec existovat? Planety ve vesmíru jsou také živé bytosti jako my lidé a mají svůj vlastní systém. Galaxie jsou rovněž živé bytosti. Ale to už dál rozebírat nebudu.
Jestliže tento svět vnímáme nedokonalými smysly, pak naše výsledky jsou zákonitě nedokonalé. Zcela zákonitě pak musíme vidět jenom tento materielní svět a dál se nedostaneme. Pokud se neodvážíme pohlédnout za obzor. Proto si nedoveme představit jinou formu a jiný tvar života, protože naše smysly jsou nedokonalé a musíme se spoléhat na autority. Nebo na svůj vlastní výzkum? Mravenec na louce, který celý svůj život prožil na tomto kousku území se bude do krve hádat, že nic jiného kromě tohoto světa není. Ačkoliv o kousek dál je les a další mraveniště. Přesto je ochoten kvůli svojí pravdě likvidovat ostatní národy mravenců. Ačkoliv by se mohl například s ostatními mravenci spojit a podniknout výzkumnou výpravu za hranice louky a získat nové obohacující poznatky. S pravdou můžeme manipulovat jak chceme, ale jednoho dne se stejně potvrdí skutečná povaha našeho světa. 
Jednou někdo řekl, že člověk se od zvířete odlišuje tím, že občas, ale opravdu jenom vzhlédne k nebi. Kdežto zvířata se neustále musí honit za potravou a přežitím. V čem se tato společnost v současné době odlišuje od zvířat? Když neustále mezi sebou válčíme a bojujeme kvůli malichernostem? 
Jaké výhoda by mohla mít plochá Země a jaké kulatá? Kulatá planeta má nevýhody v tom, že je prostorově ohraničená a má nedostatek energií a surovin. Těchto energií se zmocnili korporátní společnosti, které nám ji draze prodávají. Vytvářejí záměrně nedostatek a manipulují s cenami, jak jim právě vyhovuje. Přesto i kdyby Země byla kulatá, tak by zde byl dostatek přírodních zdrojů pro všechny. Pokud by lidé hospodařili rozumě. Různá společenství proto vytvářejí záměrně nedostatek aby mohli ovládat svoje spoluobčany a posílat je do válek a napadat jiné státy a území, kde si svoje přírodní bohatství jeetě dokázali udržet. Tolik „výhod“ by měla kulatá  Země. O technických detailech a přírodních zákonitostech se nyní nebudu zmiňovat.
To ponechám jiným.  Plochá Země má naopak jiné výhody. Jak je Země skutečně rozlehlá se můžeme jenom dohadovat. Někdo říká, že nemá hranic, že je to nekonečný prostor plný života a přírodního bohatství. Přírodní zdroje jsou pak neomezené. A všichni mohou žít v míru a harmonii a nemusí si navzájem nic závidět a bezdůvodně se napadat.
V knize stvoření se praví, že kdysi při zrození světa a lidí, byly jeho obyvatelé daleko vyspělejší fyzicky a technicky. Díky klenbě, která se rozprostírala nad Zemí se lidé a ostatní živé bytosti dožívali nekonečně mnoho let. Proto, že na  ně nedopalo kosmické záření a Země byla rajskou zahradou. Ale jak lidé začali používat technologie, tak se atmosféra začala oslabovat až se zcela oslabila natolik, že se lidé dožívají jenom v průměru sta let. 
Tak nastal zmatek a chaos. A lidé průmyslového věku mají neustále strach a žijí v neustálém napětí a nedostatku. Bojují o své přežití v nedůstojných podmínkách jako štvaná zvěř. Bojí se probudit do příštího dne, neboť nikdo neví, co se právě stane a co si na ně jejich vládci připravili.  Rovněž tak může být i zajímavá myšlenka, že je Země skutečně kulatá a projevuje jako plochá v duchovní rovině. Ale o tom snad někdy příště. Zatím vím, že nic nevím. Dokáže si to někdo přiznat? Tolik můj příspěvek k ploché Zemi. 

 

 


2 názory

K3
před 2 měsíci
Dát tip

Text je velmi nedospělý. To že je Země kulatá se může každý přesvědčit. Na moři nebo pohledem z vysoké hory. I ty se můžeš přihlásit do diskusního fóra a přesvědčit ostatní o svém tvrzení. Manipulován je ten kdo se nechá, a to zdaleka není většina, takže palec dolů.


Bačkovský
před 2 měsíci
Dát tip tanalarinova91, Gora

Dobrý den jen dodávám k Vašemu článku moji zkušenost se školstvím - píšete, cituji " Je nám vtloukáno do hlav, že země je kulatá a mimo naší planetu žádný život neexistuje...", mně nikdo nevtloukal do hlavy, že je Země kulatá, bylo mi to řečeno jako vědecký fakt (je to jasně prokázáno). I dnes jsou lidé, kteří tvrdí, že Země je např. placatá nebo vypadá ještě nějak jinak. Existují pohledy na naši Zemi z vesmíru, kde můžete vidět jaký má tvar. To ale někteří lidé označí za podvrh atd. Asi nemá význam se o to přít.  Co se týká druhé části Vaší mnou citované věty "mimo naší planetu žádný život neexistuje..." tak to se ve škole neučí, nanejvýše se uvádí, že život mimo naší planetu (zatím) nebyl prokázán, nalezen. To myslím je i vědecké stanovisko. Vzhledem k velikosti vesmíru je možné, že by mohl být život nalezen. Nejsem odborník, jen uvádím, co se dnes učí ve školách. 

V čem mohu s Vámi částečně souhlasit, tak to je Vaše mínění o ceně Bludný balvan. Někdy byla tato hanlivá cena udělena neprávem, vzpomínám např. na úvahu pana prof. Vopěnky (známý český matematik, v 90 sátých letech ministr školství) o intuici ve vědě. Za tuto skvělou úvahu dostal pan Vopěnka Bludný balvan. Cenu dává spolek Sisyfos, jde o spolek vědců, ale někdy se chvají jako náboženská sekta. 

K dalším myšlenkám ve Vašem článku se nevyjadřuji. Přeji pěkný únor.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru