Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

P.K.Z.

02. 02. 2024
5
4
70
Autor
Benetka

P.K.Z. Poštorenské Keramické Závody. Kus histo ryje města BřecLove. I můj děd tam svého času robíval jenže to všechno už je jen... Už se tam nic nevyrábí. A asi už ani nikdy nic nebude. Co už.

Když jsem po vyučení počal pracovat v J.M. byl jsem přidělen jako pomocná síla panu údržbáři Vystrčilovi. Mně bylo 17 a jemu asi 55... Já jsem tlačil kárku kde byly dvě láhve: O2 + acetylén. On při tom pokuřuval. Jednou jsme opravovali prasklé topení na šatně a jemu nechtěl fachčit ŠVAJC. Bo z tych trubek furt kapala voda. A on mi povídá:

To je PéKáZet. A já na to : Poštorná?! A on: Ale hovno! PíčouKeZdi! 

P.K.Z.

A pak jsem jednou byl na návštěvě v za maminkou v Chorvacké a při cestě zpět v neděli večer dostal nápad zajít ještě na BLIND do kína. Vůbec nevěděl co dávají a taky vůbec nevěděl jestli jsou ještě lístky. A! Přišel na pokladnu a právě běžel film ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA! A! Měli poslední jeden volný lístek... A! Brutálnější (syrově-upřímný) film snad ani nikdy neviděl. A tam se praví hláška: PoZeN = PosranýmZelenýmNavrch. Tak.

A tak to taky tak teď po celý zbytek neživota má.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hdBEyitJ7Qc&ab_channel=4KHDRMedia

Celý

Můj 

neŽivot

Jsou

Jen

 

Poštorenské

Keramické

 

Preteky


4 názory

Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip Benetka

(barvy tašek byl temné a hluboké, ..., glazura na povrchu se pak leskla...; - pro ty, kdo  neznají výrobky poštorenské keramičky... :) )


Zeanddrich E.
před 3 měsíci
Dát tip Benetka

... .

Keramička v Poštorné byla pro mne vždy takovým ostrovem tajemnosti ((a působily na mne meditatívně hluboké a pokojné temné lesklé barvy tašek na paletách, co stávavaly kolem plotu venku u vjezdu, etc.))


Alegna
před 3 měsíci
Dát tip Benetka

od brášků nám KPZetku


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru