Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ZVĚROKRUH

21. 02. 2024
9
5
199
Autor
Benetka

Inspirace LILI a její dílko MILENCI UM_ Děkuji. ;)

 

https://www.youtube.com/watch?v=O_GQbMEoIso&ab_channel=PavelHabe%C5%A1

 

Již mnohokráte během běhu života nad tím Slávek dumal. Prý že ZVĚROKRUH. Hmmm... A co potom VÁHY? Ostatních 11 znamení je tak nějak životných. Buď se jedná o nějaké zvíře a nebo člověka (lidi - BLÍŽENCI) popřípadě nějaká "profese" z toho vyvozená: STŘELEC_VODNÁŘ. Možná se z toho ještě malinko vymyká PANNA. Bo pokud nemá v plánu dožít s tím (s přívlastkem STARÁ) pak je to stav jen dočasný. A jen 1 jediné znamení je věc. VÁHY. A jak na potvoru je to Slávkovo znamení... Nicméně! Jak píše LILI:

Vidíme atlas hvězd

S vymyšlenými jmény

Má úvaha je prostá: Kdyby dnes žádná znamení neexistovala a kdyby někdo někoho požádal ať se za jasné noci (v dnešní době nejlépe někde daleko od civizace aby jeho pohled nebyl zahlcen světelným smogem_!) podívá nahoru na ty nejjasnější hvězdy a pospojuje si je imaginárními spojnicemi do něčeho co zná ze svého života tak co by viděl? Viděl by to co si myslíme že vidíme dnešním pohledem a nebo_! Prostě by řekl:

Tamto vypadá jako váza. Říkejme tomu VÁZA. A tamto zase připomíná orla s rozepjatými křídly. Říkejme tomu OREL. A hned vedle je zcela bezpochyb velbloud. Podívej na ty hrby! A tak tedy VELBLOUD.

No a Slávek by byl zcela jistě VÁZA. Stejně tak vylitý......... :D


5 názorů

Zeanddrich E.
před 2 měsíci
Dát tip Benetka

... :).

Můj otec je také narozen ve Vahách, Slávku... . Ale jinak - čím jsem starší, tím více v Zodiaku spatřuji vysoce hluboká pravidla... :); zpochybňovat je tedy raději nebudu... .


Evženie Brambůrková
před 2 měsíci
Dát tip Benetka

Zajímavá úvaha. Já vlastně nemám pořádně žádné znamení. Narodila jsem se o půlnoci z raka na lva.


Kočkodan
před 2 měsíci
Dát tip Benetka

Bene, snad mně (oficiálnímu Býku) promineš pokus o humor – k tobě by se mi možná víc hodil Půllitr. ;-)


Alegna
před 2 měsíci
Dát tip Benetka

To by mě zajímalo, co bych byla, asi vel bloud :)


Lili.
před 2 měsíci
Dát tip Benetka

Trochu jsem dojatá, inspirovat někoho, to je snad být v jako takovém neoficiálním výběru. Děkuji:)

Máš to zajímavé, napadlo mě to, že občas někteří z nás zkouší zapůsobit tím, že popisují souhvězdí, hvězdy... a teď myslím ty, kteří o tom ve skutečnosti o tomto tématu nic netuší a posluchači jsou ti, co si jeho tvrzení neověří, ale slyší ho odborně pindat... a ti mu visí na rtu.

...díky této myšlence jsou pro tyto lidi všechny hvězdy jaké zrovna oni teď chtějí aby jejich vychloubání zabralo a obloha je jeden velký atlas.

Takového člověka znám. A má to vybroušené. Mluví bez zaváhání a tak mu to okolí baští. Asi i ženy.

Kromě mě.

( a důvod nedůvěry? Vychloubá se u všeho od lékařství až po astronomii. A u historie narazil. Ta se dá ověřit a navíc se jí zabývám. )

Inu, nemusíme být vědci, stačí když to umíme okecat:-D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru