Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ad kresličské období 1991 -1993 ((ad Slovensko odchází, a další obrázky))

25. 04. 2024
8
14
75

 

 

 

 

 

 

 

Ad kresličské období 1991 -1993   ((další obrázky))

 

 

((Dneska už ale víme, že baráky propadají spíše bankám, či dalším zlodějským institucím... ))

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

Ad rok 1993 - Slovensko se rozhodlo pro samostatnost - a neslo to s sebou i problémů docela dost...:          .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

 

 

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


14 názorů

Obrazy v současné době nemaluji - a to především z časových důvodů (doufám ale, že k malbě ještě na delší dobu vrátím... :) )((je to ovšem úplně jiná disciplína...! :) ))

::::::::::::::::::::::::::::

Děkuji za Tvůj zájem a návštěvu... :).


 

 

Karle, to já jsem si Dikobraz kupoval asi od 7 -8. třídy ZDŠ - pravidelně, dokud vycházel... :).

::::::::::::::::::::::

Tohle jsou kresby z mého kresličského období let 1991 -1993, ve kterém jsem vyzkoušel hned několik stylů...  (pokud i zde, na Písmáku, zalistuješ zpátky, uvidíš nějaké ukázky... :)  )

::::::::::::::::::::::::::

 


 

Ted se dívám, že jsem si tady včera dal i sám tip, a přitom o tom vůbec newim....


K3
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E.

Se Slováky jsem vždycky vycházel dobře. Oni to mají v krvi, že jsou "živější", jako třeba Francouzí. To my jsme spíš výjimka. Tak trochu angličani s malým A.


K3
před týdnem
Dát tip

Já na tohle moc nejsem, nekupoval jsem si ani Dikobraz, ale teď jsem se odhodlal a je to fakt vtipné. Líbí se mi jak kreslíš domy, jednoduchými linkami a na tom se to pozná. Jen tak pro zajímavost maluješ i obrazy?


Jamardi
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E.

Myslela jsem hranici. Slyšela jsem, že to někomu rozdělilo majetek, louku a stodolu měl na Slovensku, někdo chodil nakupovat přes les, kde to měl blíž a legálně museli objíždět, trvalo to dlouho než se dostali, kde chtěli.

Chápu, že po vás chtěli povolení. K tomu chování - vždycky se někdo chová arogantně, když je příležitost. K tomu rozdělení - hodně Slováků si to přálo. I když Slováci, s kterými jsme se setkali na dovolené v devadesátých letech nám říkali, že se o to neusilovali a že nejsou sami, ale řekla bych, že jich bylo málo.


 

Jinak jsem, Jarmilo, moc nepochopil, jak to myslíš s tou čárou; - máš snad na mysli čárku v názvu státu (tzv. pomlčová válka, kterou nechtěně, nedlouho po převratu, rozpoutal Václav Havel svým návrhem na změnu názvu státu...?)


 

(Jinak příznačné bylo, myslím :) , že na slovenské straně řeky byla krásná hladká nová asfaltka, zatímco na té moravské rozbitá, více méně pouze travnatá polňačka... :) ).

 

((...)).

Jo, někteří Slováci byli docela dost ostří (a to i v Břeclavi, apod. - natož na Slovensku...!!). Dva samostatné státy prostě, po vyhlášení tzv. slovenské svrchovanosti v létě roku 1992 byly nezbytností - a tohle mne mrzí na tehdejšího předsedu české vlády od nás z KDU-ČSL Petra Pitharta, že dodnes si to nechce přiznat... .


 

Jarmilo, já jsem právě do konce roku 1992 pracoval v Břeclavi (dokonce jsme, jako tehdejší Geodézie s.p. Brno -pobočka Břeclav, po obou březích řeky Moravy rozměřovali a usazovali do země kamenné hraničníky mezi ČR a Slovenskem... :) ). 

  • Na slovenské straně na nás přijela jakási stráž, a šéf musel do Břeclavi pro objednávku prací, aby dokázal, že, jako Čehúni, nekopeme svévolně do slovenské půdy... :):) (já jsem tam byl ponechán, do jeho návratu, jako rukojmí... :):) )

 

Jarmilo a Lído, děkuji (především) za hodnocení a komentáře... . :)


Jamardi
před týdnem
Dát tip

Je též zajímavé jak silně negativní energii má slovo "propadnout", že každý má právo vyjádřit svůj názor a pocity - viz. ostrov. Na rozdělení se Slovenskem si pamatuji ze sdělovacích prostředků, obíhání té čáry mě minulo.


Alegna
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E., Gora

Nejvíc se mi líbí poslední, pak obsazená hospoda a opuštěnej ostrov, slovenské velvyslanectví je taky dobré a vlastně i ten zbytek je fajn


Jamardi
před týdnem
Dát tip Zeanddrich E.

Jsou to různé až neuvěřitelné potíže v životě. :) Pán je blázen, když mu vadí, že má vyšší plat. :)

Zrovna před chvílí jsem se dívala na televizi a tam autoři jiného pojetí opery Rusalka říkali, že je to lepší pro zahraničí, že prý se cizincům špatně vysvětluje, kdo je to vodník. Tak blbě to zdůvodňovat nemuseli!


 

 

(( ...)).


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru