Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Internet

22. 07. 2002
2
0
1694
Autor
Terry

Jsme na prahu nového tisíciletí a lidstvo se neustále mění. Je dokonalejší a dokonalejší. Stále více ovlivňuje přírodu, zemi…Člověk je prostě pánem světa.

Jedním z posledních převratných, dokonalých, neodolatelných, bezkonkurenčních – krátce řečeno skvělých vynálezů je internet. “A co to vlastně ten internet je?” Tak takovouto otázku vám v našem moderním, civilizovaném světě nepoloží snad nikdo, kromě absolutně negramotných, nemoderních a nepraktických lidí, kteří nejsou vůbec k ničemu a v tomto světě jsou naprosto ztraceni a zbyteční, protože kdo nezná internet, ten nemůže vůbec existovat. Jednou ho zkusíte a už se od něj neodtrhnete. To vědí všichni. Malé dětičky, mládež, dospělí – všichni brázdí vlny internetu.

Víte, co vám internet ušetří námahy? Už nemusíte číst žádné knížky, stačí si nalistovat příhodnou stránku internetu. Každodenní nudně zdlouhavé obracení listů tisku také odpadá. Žádné noviny, na internetu naleznete hravě nejnovější zprávy. A pošta? Tu také můžete díky tomuto báječnému vynálezu zavrhnout. Stačí napsat pár “e-mailů” a máte po starostech. Žádné ruční psaní dopisů, lepení obálek a chození na poštu. Vždyť je to jenom ztráta času. Internet zařídí úplně všechno. Ani s hledáním partnera si nemusíte lámat hlavu. Bloudit osamělí po ulicích a hledat spřízněnou duši? No, tak s tím si běžte někam do středověku. To už dávno nefrčí. Raději zasedněte k počítači, pěkně v klídku a teplíčku si v seznamce vyberte z nepřeberného množství zájemců ideálního partnera a za chvíli je ruka v rukávě. Dnes už i lásku tvoří internet. A že byste raději četli knížky, psali dopisy a seznamovali se s normálními tuctovými lidmi? Máte smůlu. Radši tento nápad rychle zavrhňete a zapomeňte na něj, jestli chcete zůstat “in”. Internet už patří neodmyslitelně k našemu životu. Bez něj se prostě neobejdeme.

Za chvíli budeme třeba komunikovat pouze přes počítač. Proč utrácet náš drahocenný čas slovy? A místo jídla nám stačí podívat se na některou z pestrých stránek internetu. I děti by se mohly časem rodit přes počítač. A potřebuje svět vůbec lidi? Nezastoupil by nás hravěji a snáze internet? Však oni vědci už každou chvíli dospějí i k těmto otázkám. Zbývá už jenom říci: “Sláva internetu, třikrát sláva.”


Terry
26. 07. 2002
Dát tip
Shanzie: No, nevím, jestli tady někoho takového najdeš... :-)

houmles
26. 07. 2002
Dát tip
..a elektricky hnaný kytky...

Shanzie
25. 07. 2002
Dát tip
no, jo, ale ja prave chci nekoho ne z netu :o)

Yossarian
23. 07. 2002
Dát tip
Ale místo čtení knížky čtení obrazovky? Nebolej Vás za chvíli oči?

Shanzie
22. 07. 2002
Dát tip
no......a my to ted podporujem :o) to je docela smutny....seznamite me s nekym negramotnym? :o)

houmles
22. 07. 2002
Dát tip
shanzie: jo, na netu jich najdes 3 prdele.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru