Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hvězdná a mléčná (pohádka?)

16. 08. 2002
2
0
1222
Autor
Cafu

   Mléčné dráze po mnoha bujarých letech naplněných pohybem, zářením a mejdany, začalo docházet Mléko. Dojným hvězdokupám začaly schnout struky, nejspíš proto, že jim je někdo začaroval. Nebezpečné na tom bylo to, že by hvězdy z celé Mléčné dráhy mohly přijít o své tradiční mejdany, které si získaly velkou oblibu.
   Mejdany probíhaly tak, že hvězdy vybočovaly z vlastních oběžných drah a rojily se a prolétávaly hvězdokupami jako slalomářky. Při průletu mléčnou hvězdokupou si odnesly třícentimetrovou vrstvu mléka, které jim dodalo spoustu radosti – mléko totiž ve vakuu pracuje jako absolutní palivo se spotřebou půl centimetru mléka na návrat zpátky na oběžnou dráhu. Navíc bylo skutečně univerzální a tím jak se vstřebávalo do hvězdy, rostla potence hvězd a tudíž mohly pomalu vznikat další mléčné hvězdokupy.
   Hrozilo, že se hvězdy začnou nudit, že přestanou obíhat po vlastní dráze a propadnou se samy do sebe.
  Mléko totiž začaly vyhledávat téměř všechny hvězdy a z původního radostného nadšení se stal kult Mléka. Ve vesmíru zavládl mléčný chaos, při kterém téměř každá hvězda chtěla mléko, mléko a zapomínala na svůj prapůvodní smysl – na plynutí.
   Už snad nikdo, s výjimkou hvězdného prachu, si nepamatuje, jak se to celé semlelo. Požádal jsem proto hvězdný prach, aby mi přiblížil počátek Mléčné epochy. Hvězdný prach se proprášil a začal mi sypat do ucha Mléčný příběh:
   „Mléko se objevilo jako ztělesnění touhy jedné schopné hvězdy. Užívalo si ho a přišlo na to, že je dobré. Jednou takhle letěla na mléku a uvědomila si, že není v prostoru sama. Začala zpívat a blikat, její záření upozornilo hvězdy v okolí na cosi neobvyklého. Hvězdy po věky blikaly hvězdnou řečí, pomalu se odpoutávaly od svých drah, které je začaly tížit. Mezitím Mléčná hvězda MH přišla na to, jak zprostředkovat mléko ostatním. Postupně se štěpila, vytvářela Prvni mléčnou hvězdokupu a s ní i Mléčné pole. Postupně začaly prolétávat první odvážné hvězdy, mnohé z nich nezvládly průlet a spálily se. Ale byly i takové, které prolétávaly opakovaně a zakládaly Mléčné školy.    Každopádně věhlas Mléka stoupal a tajemství mléka předával hvězdný prach postupně dalším hvězdokupám..“
   S jistou neznámou cukrářkou nebo bůhví s kým vlastně jsme rozvinuli dnešní Hvězdnou teorii, totiž že hvězdy jsou obrazy lidí na Zemi. Každý má svou hvězdu, jenom ne každý si uvědomuje, že je součástí vesmíru a že není omezený jenom na své tělo a mozek. Jeho hvězda září a bliká, tak jak žije a cítí.
   Hvězdám se povedlo zmléčnit vesmír. Tím naprosto posunuly rovnováhu vesmíru, respektive ho vyvedly z rovnováhy. Může se stát, že celý zmléční..

  


aRmida
16. 09. 2002
Dát tip
:-)

Seregil
12. 09. 2002
Dát tip
Zajímavý nápad... Zpracování je čtivé a docela příjemné... prostě na dobrou noc... tipík

Deltex
21. 08. 2002
Dát tip
:o))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru