Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dobrou chuť tam vzadu.

15. 09. 2002
6
0
2066
Autor
StvN

Ach ta nostalgie.

Opravil jsem vaše písemné práce a jedním slovem vám řeknu, dopadly otřesně. Zase jsem nedal žádnou jedničku. Na dvojku ani na trojku se netěšte nikdo a jinak se nechte překvapit. Včera jsem o vás musel popřemýšlet a řekl bych, že si asi dobře neuvědomujete, že tady nejste na základní škole, tady vás za ručičku nikdo vodit nebude.

Nikdo po vás přece nechce, abyste uměli zpaměti nějaký jízdní řád. Chtěl jsem po vás pouze vyjmenovat tři sbírky od každého ze tří autorů ve všech třech literárních směrech. To je pouhopouhých devětatřicet pojmů v próze a stejně tak v poezii. Milí studenti, to jsem vás ušetřil od dramatu.

Někteří z vás se ještě nenaučili psát bez chyb. Někteří ani s chybami. Zet má, milí přátelé, na rozdíl od er dole kličku, a že jste si ze základky přinesli obojetné ypsilon, tím se mi nechlubte. Vy se mi tam vzadu moc nesmějte. Uvidíme, kdo se bude smát naposled. Cože? Co jste to řek? Že brzo co? Umře? To mi moc vtipné nepřijde. Ten váš čtyřlístek Wretzl, Jedlička, Vovesný, Bauer se taky pěkně vyznamenal. Můžete mi říct, co jste dělal pod tim radiátorem? Jó, vy jste uklouznul? A bylo to před tím nebo potom, co po vás Jedlička hodil tu houbu? Vždyť jste to topení mohl rozbít. Včera jsme měli poradu a všichni profesoři, kteří vás učí, si na vás stěžovali. Cože? Že nemají právo si stěžovat, když vy si na ně taky nestěžujete? Ale mají. Vy tu totiž vůbec nemusíte být. Nikdo vás tu nedrží. Můžete jít kdykoli domů. Takže pánové, to bylo naposledy.

Já bych vás chtěl vidět hrát v nějakém filmu. Přál bych vám zahrát si akčního hrdinu. Aby vás tam zabili, víte?

Někteří z vás ještě nezaregistrovali, že už jsou ve škole. Dobrou chuť tam vzadu. Dieta? A to mi musíte jíst v hodině? Kdybych vás měl za každé porušení školního řádu vykázat za dveře, zůstaly by mi tu jen dvojčátka, co holčičky? Já si vás pořád nemůžu zapamatovat. Když jste měla jedna dlouhé vlasy a druhá byla nakrátko, bylo to snazší. Takže vpravo sedí Kristýnka? Ne? Dana? Aha. Dana má nové pero. Plnící? Hezké. Píše? A sestřička má stejné? Hmm. Wretzle, nehoupejte se na té židli. Už jsem vám vyprávěl co se přihodilo mé spolužačce? No tak vidíte. Jitka má nový účes, že ano? Hmm. Sluší vám to. Jedličko, nezlobte tam. Držte tu vaši klapačku. Jestli tu nechcete být, tak nemusíte. Já znám prostředky jak vás donutit být zticha, Jedlička, to se budete divit. Rád bych vás upozornil, že máme už listopad. Za chvíli Vánoce a v lednu se nic nestihne. Opravte si známky dokud je čas. Jaktože není smazaná tabule? Kdo má službu? To by vám třídní dal. Nejspíš byste museli škrábat žvýkačky, no. Už máte vymyšlený dárek pro pana třídního? Já bych vám doporučil koupit mu roli igelitu na obalování knížek a izolepu. Ale neříkejte mu, že jsem vám to poradil. Ták, kdopak se nechá vyzkoušet na opravu? No tak pojďte třeba vy zlatíčko. Jistěže vy, co se divíte? Už zase? Slyším dobře? Nemáte tu ještě ani jednu známku ze zkoušení. No dobrá, že je toho Mikuláše. Tak pojďte třeba vy. Odstupte trochu a nefuňte mi tu tak. Proboha, co je s vámi? Vy byste mohl simulovat tornádo. Nízký tlak? Odneste ho někdo nebo mě trefí.

Jedlička! Co jste to dělal u toho okna? Nic nezapírejte, já vás dobře viděl. Házel prasátka? Můžete mi říct, kolikrát jsem vám říkal, že z okna nemáte nic házet? O volné hodině půjdete sbírat papírky kolem školy. A ne že je budete zase házet školníkovi do okna. Tak, a teď si někoho vyzkoušíme. K tabuli by nám šel, třeba, Stolbenková. No tak, neslyšíte? Stolbenková, šla sem. Že jste se neučila? A pročpak? Víte aspoň co máte na mikině? No, co je tam napsáno? Hmm, to je zlé. To vám nemůžu dát hezkou známku. Dneska je to za pět a příště se nechte na opravu.

Řeknu vám vtip. Víte jak se říká zelenému pomeranči? Meloun. Tak, ale teď vážně. Jaký je výsledek? Jakže? Lhář, lhářka, lhář.

Tak se podíváme, kdo nám za týden půjde jako první k maturitě. Bauer, Buldra, Mušák a Princ ? ztracené existence. To bude den. Nechcete si pánové něco udělat? Třeba ze dřeva kyj? A nežvýkejte když s váma mluvim. Víte, že přežvýkavce nemám rád.


StvN
10. 08. 2003
Dát tip
Jsi trochu nafoukaná, viď?

Shoth
09. 08. 2003
Dát tip
nesnáším gymnázia..ale netuším proč jedno mám skoro před barákem a nerada kolem nej chodim,přesto tip

StvN
06. 04. 2003
Dát tip
- šest let jsem studoval na gymplu, pak jsem si jen vzpomněl, ale když jsme se o tom s klukama bavili, zjistil jsem, že jsem si nepamatoval ani polovinu

ielele_
06. 04. 2003
Dát tip
Au...jak dlouho jsi ty hlášky sbíral? :o)

Josefk
15. 01. 2003
Dát tip
fajn :-)

Kandelabr
05. 01. 2003
Dát tip
jo sranda...možná trošku příliš dlouhé. a možná aspon malinkata poiničička by se šikla...jenom to nějak uzavřít aby to nemohlo jít donekonečna...

StvN
05. 01. 2003
Dát tip
Pro mý spolužáky, kteří tohle se mnou prožívali, v tý poslední hlášce tak trochu pointa je. Dlouhý to je a mohlo bejt delší, kdybych si vzpomněl na další hlášky. Je to takovej mišmaš různejch profesorů - na gymplu - takže je to trochu dlouhý.

:)))))) dobrý

StvN
23. 09. 2002
Dát tip
Jo, jo, ale když nad tim tak přemejšlim, neni mezi nimi žádná ženská...

Quinn
23. 09. 2002
Dát tip
Today we will start with a short test. How do you feel now? Yes, you are sick, I know. Hmm, take a piece of paper and write! Mrs. Klimova :o) Za případné chybičky se omlouvam :o)

Quinn
22. 09. 2002
Dát tip
Heleeee :o) to máš hozený do jedné imaginární postavy snad celý učitelský sbor našeho ústavu, ně? :o) Moc dobrý a moc výstižný ***

Amanda
21. 09. 2002
Dát tip
Snad prave proto ze to krasne vyzniva do ztracena a pritom takova realita se mi to libilo...

StvN
20. 09. 2002
Dát tip
Nemyslíš, že kdybych jí tam chtěl mít, tak by tam byla?

Paranoicus
20. 09. 2002
Dát tip
Že se neztratila někde cestou, to jsem už pochopil.

Paranoicus
16. 09. 2002
Dát tip
Není to nejhorší, ale ... neměla by povídka mít nějakou pointu? Že ne? Tak to se omlouvám, i tak jsem tu ten ŤYP chtěl nechat.

Danny
15. 09. 2002
Dát tip
:)) no jo, ta atmosféra... je to tam Ť

Kami
15. 09. 2002
Dát tip
:o)))*

Yossarian
15. 09. 2002
Dát tip
Vobčas to ale bejvalo eště horší!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru