Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Reakce na Miroslawkovu kritiku

16. 04. 2003
5
0
1349
Autor
Ukko

... řezbářským dlátem rozbít hlas kvílící z pantů okenic prach v lomu na krev je můj pas cizinec v zemi věčných - sic plná mám ústa - a v nich nic Autor: Miroslawek

Kterak jsem šel na záchod

 

Tu v hodině večerní, zachtělo se mi jít na nočník. Jsem však již dítě vzrostlé, v květu, půjdu na toaletu! Kalhoty padají, trenky níže, prdel se sklání do záchodu díže. A s útrobami líté boje svádím, však ejhle - kadím, kadím, kadím... A hajzlpapír, tak jemný, mazlivý, přitisknu k svojí prdeli. A jak tak čistím otvor řitní, kouknu ven, hle již je přítmí! A vyrazím z hajzlu, kalhoty pod pás: Kurva, já večerníček propás.

 

---------------------mezitím--------------------

 

 

Miroslaw sklání se nad papírem prázdným,
čím znovu čtenáře zmrazím?
Musí to hluboké, krásné být,
tak může mě každý pochválit.
Vstane, ke knihovně pílí,
vytáhne svazek svůj ven,
a mazlí se s ním chvíli.
Však chvíli, chvíli jen,
už sedí zas nad papírem.
„Nyní zas v srdci tyji,
není nad duševní onanii!“

 

A než by řek švec,
papír rýmy se plní,
je tohle ale věc,
mít velkou fantazii.
O Bohu, životě musím psát,
každý intelektuál bude mě pak mít rád.
A písmák, to zřízení požehnané,
nový přírůstek od génia dostane.
Už se tu plní pochval řady,
zvlášť děvčata génie rády.
A génius, jsa patřičně seberealizován,
může jít v klidu do hajan.
A o slávu svou nemusí se pranic bát,
o fanynkách neukojených nechává si zdát.

 


Naja
09. 05. 2003
Dát tip
Jo Miroslawek je fakt neco jako staresina, ale v mladsim podani...

Fagus
01. 05. 2003
Dát tip
Fragment básně v prologu se mi líbí. Miroslawka neznám, ale píše, jak pravíš, pro intelektuály, kteří něco pochopí, něco zas ne, ale budou se tvářit moudře, jako že chápou vše. A v kavárnách bude o čem hodiny plkat. Avšak k tvému dílku: rýmování tu není to hlavní. Líbí se mi, jak jsi přesně vystihl (možná nechtěně) úsilí básníka - s ironií sobě vlastní (jako ve svých jiných dílech). Máš velký talent na parodie, máš moc probouzet v lidech vlastní názor tím, že se dotýkáš jejich (dosud) citlivých míst. TAK PIŠ VÍC A ZATÍNEJ DO ŽIVÉHO. Tak dlouho, až čtenářstvo pochopí, že klestíš divočinu v jeho zájmu. * Co vy na to, ostatní?

Ukko
01. 05. 2003
Dát tip
Děkuju děkuju, věru, hezky se to čte. Budu klestit a tínat do živého:o). Ale já na to nemám. Chybí mi tvoje láska k psanému slovu i píle. Navíc se vždycky přistihnu, jak moje obrazotvornost utrpěla sledováním TV a nejsem leccos schopen zachytit ve slovech. Ale až zkouknu mistrovství v hokeji, určitě sem něco přibude. Óda na vítěze;o). No, jak se znám, asi se zase někdo urazí nebo naštve. Ale já to nikdy tak nemyslím. Thak you, thank you, I love you all!

Fagus
01. 05. 2003
Dát tip
Tam kde se snoubí inteligence a upřímná snaha, vždy se narodí něco, co oblaží lidskou duši. Vždyť ona je tak zoufale prázdná... A naplnit ji, to je na nás, umělcích :-)

Ukko
18. 04. 2003
Dát tip
Já ani nevěděl, že to má myšlenku ;o). To jsem na psal bez rozmyslu, když jsem čet tu kritiku. Dík za tip. Po pravdě, já původně chtěl psát prózou, ale ze začátku se to rýmovalo, tak jsem u toho zůstal. Doufám, že ses o ty rýmy nepořezal:))))

BorisCvek
18. 04. 2003
Dát tip
Ukko: :-)

trnovník
18. 04. 2003
Dát tip
Za fakt, který známe a někteří jen bázlivě tuší. Na miř miř mincíř nemáš zabijáka rubáš. Tu máš T Ku--- , já jsem vstoupil do posvátných vod :-))

Ukko
17. 04. 2003
Dát tip
A sakra sakra, on je tady nějaký kápo. No, já to tak nemyslel, to víte, mladická nerozvážnost... Děkuji za tipy, ale proč jsou dva, když kritika jen jedna?

BorisCvek
17. 04. 2003
Dát tip
S myšlenkou souhlasím, a proto dám tip (Miroslawek je někdo na vyšší úrovni, Mathew, než si chceš připustit :-). Rýmování bídné, možná trochu všechno moc zatrpklé a řezavé :-/

Mathew
16. 04. 2003
Dát tip
Velký Mirek tě sleduje.. ..každý kdo tomuhle dá tip bude odsouzen k nenávisti.. ..a já začnu :) **

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru