Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kastrace

07. 07. 2003
4
0
16897
Autor
pozorovatel

Byl to dlouhý večer. Slavili jsme s přáteli až do rána. Musím se přiznat, že si konec oslav vůbec nepamatuji. Jen od přátel vím, že jsem se choval jako prase. Víc jsem po nich už raději nevyzvídal.

 

Pozdě ráno jsem se s neuvěřitelnými bolestmi hlavy těžko probouzel. Automaticky jsem se převalil k manželce a odříkával svou omluvu a pokání. Skoro jsem nic přes slepené oči neviděl a tak jsem si ani nevšiml, že mluvím k naprosto cizí ženě. Kupodivu mě to neznepokojilo. Dokonce jsem se k té ženě ještě přitiskl. Mělá lepší tělo než má manželka, tak jsem si ho chtěl i náležitě užít. Omluvou mi bylo, že jsem tak jednal v polospánku a tudíž naprosto nekontrolovatelně. Až po krátkém zdřímnutí se mi povedlo otevřít oči a povšimnout si nápadného prostředí. Byl jsem doma, což znamenalo, že by tam měla být i má choť. Přestal jsem tedy hladit hýždě cizí ženy a rozhlédl jsem se po pokoji. Před postelí pohodlně seděla má milovaná žena, která pokuřovala tlustý doutník a spokojoně blafala. Oddechl jsem si. Je to sen, pouhý sen. Má žena přece nekouří. Ještě dlouho jsem se díval na kouřící ženu nápadně podobné mé manželce a čekal na skutečné probuzení. Nepřišlo. Zato vystřízlivění ano. Začal jsem se tedy omlouvat té správné osobě a doufal jsem, že se to vyřeší vystěhováním jen na několik dní než má milovaná pochopí, že beze mně nemůže být. Kupodivu tak nezareagovala.

„Nechci, abys odešel. Naopak. Jsem přesvědčená, že už mě nepodvedeš,“ usmála se na mne ta ušlechtilá bytost a vyfoukla další obláček dýmu. Věřila mi. Znala mou dobrou povahu a věděla, že se to opakovat už nebude. Probudila se ve mně hrdost. Dobře jsem si jí vychoval. Tak se musí na ženský. Každá musí vědět, kdo je v rodině pánem. Jedna náhodná avantýra přece nezkazí manželství. Jediné, co mě trochu mrzelo, byl volný čas, který bych vystěhováním z domova získal. Jana je náruživá milenka a nespokojí se jen s malou pozorností. Je to tělocvikářka a ty mají, jak známo ohromnou výdrž.

„Miláčku, já věděl, že se neunáhlíš a budeš jednat racionálně. Jsi ta nejlepší manželka na světě,“ jsou chvíle, kdy muž své manželce musí pochlebovat. Ženy milují usmiřování a to takový milovník jako jsem já samozřejmě ví.

„Lepší manželku sis vybrat nemohl. V tom tě ubezpečuji. S naprostou jistotou vím, že už mi nezahneš, drahý.“

„Já věděl, že mi budeš věřit, drahoušku. Každý se dopustí nějaké té chybičky. Jsem šťastný, že mám tak rozumnou ženu.“

„To tedy máš. Proto ti také nevěřím, miláčku. To bych byla učiněná kráva a takovou bys mě přece nechtěl, že ne pejsánku?“

„To ne,“ řeknu dosti nejistě, „Ale teď tě příliš nechápu, má nejdražší.“

Na to se má žena jen pousměje, odklepe si popel doutníku a položí si na klín cosi zabaleného v papírovém ubrousku. Mezitím se probudí žena vedle mě doposud spící, která se stejně jako já před chvílí snaží otevřít oči a zjistit, kde se nachází. „Karle, co je? Co je to za ženskou? Ať jde pryč. Nesnáším doutníky. Jsem na ně alergická. Pojď ještě do postýlky. Je mi zima a chci zahřát,“ neuvědomě si situaci mě ta cizí žena, která z neznámých důvodů znala mé jméno, začala líbat, všemožně objímat a hladit.

Neodstrčil jsem jí, protože mě v té chvíli vrtal hlavou obsah pod papírovým ubrouskem, zkrze který prosakovala červená tekutina. Pomalu mi začalo svítat. Nemohl jsem uvěřit vlastním domněnkám. To přeci není možné. Toho by má manželka nebyla nikdy schopná. Ale, co by tam tedy bylo, když ne...

Poloopilá žena v mé posteli přejala rukou přes hruď, břicho až do mého klína, „Pojď k paničce. Neschovávej se. No tak, vylez, ukaž se - - - Kde je? No, kde je?“ Postupně vystřízlivěla až do hysterického stupně řevu, když vyndala svou zakrvácenou ruku z mého klína. Začala skákat po pokoji a ječet na všechny strany. V rychlosti posbírala své části oděvu a zcela nahá vyběhla na ulici. Má žena jen tiše pokuřovala a s lehkým velmi elegantním usměvem na mě hleděla. Já se jen nevěřícně díval pod peřinu. Nemohl jsem tomu uvěřit. To přeci nejde. Co mi Bůh dal, mi člověk přece vzít nesmí. Žena musí být poslušna svému muži. Musí ho doprovázet a sdílet s ním dobré i zlé, ale kastrovat ho nemůže. Jak teď budu žít? Teď nemůžu na veřejnost. Co na to řeknou chlapy v práci? Panebože! A co teprve ten božský dar zvaný sex. Už nikdy ho neokusím. Co já měl ženskej a těch poloh. Kam se hrabe Kamasútra. To všechno jsem ztratil jediným šmiknutím. Tak malá část lidského těla a tak důležité v životě. Vždyť celý můj život se točil jen okolo ní. Díky ní bylo vše snesitelnější. Proč se asi tak chlap zajímá o ženský? No díky té jediné části jeho těla, přeci. Té části, která spojuje muže a ženu. Vždyť penis vlastně spojuje národy. Díky němu tu můžem žít pohromadě ve věčném smíru. Vždyť je to nástroj k velebení a šíření života a ona to jediným řezem zahubí. To je horší než vražda. Zaživa mě usmrtila. Ztratil jsem smysl života. Už nemá cenu žít.
Alojs
31. 10. 2004
Dát tip
Předně... tip, protože mě to fakt zaujalo i znechutilo zároveň (a to já miluju:-))) Jednu výhradu však mám, kdybys to jinak pojmenoval (třeba "vedlejšák" - to je jedno), povídka by navíc dostala napětí. Ani čtenář by pak nevěděl, co v tom ubrousku je a byl by 2x tak překvapen (tedy ti blbejší jako já ano). Nevím, jestli to tady někdo už nepsal, je tady fakt hodně příspěvků a to se mi nechce pročítat :-)

pozorovatel
31. 10. 2004
Dát tip
Díky:) už se mi to měnit nechce, ale jak tak koukám, budu si ti muset přečíst. Dočkáš se:))) teda snad.

Alojs
31. 10. 2004
Dát tip
to budu jedině rád .-)

pozorovatel
31. 10. 2004
Dát tip
zasloužíš si to ale trvat to ještě bude, než se rozhoupu:)))

Vaneta
10. 10. 2004
Dát tip
Zajímavý námět :o) Vzhled k tomu že studuju psychologii bych to taky možná definovala jako v podvědomí zasunutý strach z určitých věcí...:o)Ale stát se může naprosto cokoliv.

pozorovatel
10. 10. 2004
Dát tip
Vážně psychologii? A kde? Rád bych to na psychologii taky zkusil... O milenecké kastraci jsem už taky slyšel. Nějaká nespokojená žena vyhodila jeho chválu a mužství do kontejneru...

Vaneta
10. 10. 2004
Dát tip
Studuju dálkově soukromou školu v Brně, ale protože miluju svůj hektický život,tak se ješte chystám na Masaryčku taky do Brna...(tedy udělám-li zkoušky...)

pozorovatel
10. 10. 2004
Dát tip
To já chci studovat v Praze. By mě zajímalo, jak se chystáš na přijímačky... protože já nějak vůbec nevim, jak se připravit (nějakou tu literaturu mám, to jo)

Vaneta
10. 10. 2004
Dát tip
No abych pravdu řekla,zatím se nechystám nijak...:o( Celkem beru,že co se týký psychologie,tak to zmáknu díky té nynější škole a co se týká všeobecných znalostí,to bych potřebovala prolézt pár(set)encyklopedií,ale nějak to časově nejde.A pak tam dělám od SCIA něco jako testy inteligence...Tak to už asi moc neovlivním.:o)

elfka_Sea
22. 08. 2004
Dát tip
jo tak to je něco--- to je návod do života :)

pozorovatel
22. 08. 2004
Dát tip
to je noční můra všech mužů :-)

elfka_Sea
22. 08. 2004
Dát tip
tak to abych s tim začala po svadbě strašit...

pozorovatel
22. 08. 2004
Dát tip
stačí velice ostrý nůž či nůžky a podívat se manželovi zasněně do rozkroku...

trigate
20. 02. 2004
Dát tip
Měl jí na oplátku uříznout kozy. :-)

Empty
20. 02. 2004
Dát tip
No tak nevím... Možná že píšu blbosti, co se píšou strašně lehce, ale tohle bych asi splácal také.... To už se mi víc líbí kastrační báseň Romana Tika, ta si na nic nehraje a je to blbost se vším všudy... Název mě opravdu nalákal, nicméně text samotný je slabší. A ten konec! Nic originálnějšího, než směřování k sebevraždě po uříznutí penisu tě nenapadlo?nevím, jestli penis spojuje národy. Iráčanům byly penisy na nic, možná máš o tom svém přehnané mínění..... Pointou je pak zřejmě jen agonie s uříznutého penisu.... Myslím, že na Písmáku můžu s klidným svědomím zůstat....

pozorovatel
20. 02. 2004
Dát tip
Nic dobrýho tohle neni. To jsem už ale psal. Jiný konec mě nenapadl. Úvaha o penisu je hyperbola. Proč bys taky nemohl na Písmáku s klidným svědomím zůstat?

pozorovatel
20. 02. 2004
Dát tip
Už vim proč.

pozorovatel
09. 01. 2004
Dát tip
Hlavně jsem chtěl nalákat čtenáře na název... Já moc neškrtám, protože nikdy nevim, co je dobrý a co blbý, takže čekám až na názory čtenářů nebo s odstupem času se k povídce znovu vracím a opravuju. Díky moc!

Skip
07. 01. 2004
Dát tip
Pastičky to v tomhle národě připomene každému, kdo ten film viděl. S tím nic nenaděláš, protože jiný takový film s tak kontroverzním tématem tu není. Tvá odpověď Agátě je přesná. Nikdo se nevyhne vlivu toho, co viděl, četl nebo slyšel. A abych tě podpořil, ženy se mohou také vykastrovat. Nedělá se to, ale jde to. Je to vlastně jako kastrace kočky, feny, nebo jakékoliv jiné samice - v podstatě jsme také zvířecí druh. A stejně jako se ženy sterilizují, sterilizují se i muži. V tom panuje rovnoprávnost:-) Jedno ti ale o kastraci uniklo. Krev. Ten chlap by totiž po amatérském zákroku vykrvácel. To totiž nejde prostě udělat šmik a je to. Pár kastrací jsem jakožto student střední veteriny provedl, tudíž vím, o čem mluvím. Jak tvá povídka lehce plyne při čtení, tak stejně lehce je i děj dopředu předvídatelný. Bude to určitě tím názvem. Změň ho, protože finální překvapení by bylo dost dobrý. I když si nejsem tak úplně jistý, jestli by to někomu nebylo jasné už od toho, jak jeho žena říká, že už jí nikdy nezahne. To nevím, protože si to teď už jaksi nedovedu představit. Závěrečné skučení na ztrátou bych redukoval, je toho až moc. Ovšem hláška: "Vždyť penis vlastně spojuje národy.", ta je dost hustá. Fakt mě to rozesmálo.

Ten název to skutečně totálně celé zabíjí. Byl na místě, kdyby se nakonec ukázalo, že se nejednalo o skutečnou kastraci ale o něco jiného - nějaký kanadský žertík nebo tak něco. Pak by to bylo i lepší. Jinak ta první polovina (po: Neschovávej se. No tak, vylez, ukaž se... ) je naprosto skvěle napsaná. Za břicho jsem se popadal. Něco s tím udělej (prosím) je tp škoda.

pozorovatel
03. 01. 2004
Dát tip
Tak jo, opravim a díky. Dobrých rad si cenim.

C_ensinka
01. 01. 2004
Dát tip
Koukám, že ses u toho obhajování s Pastičkama dost rozjel:o)) Taky mi je to připomělo, konkrétně název kastrace a pak v tom prvnim odstavečku ty prasata:o))) Taky bych navrhovala jinej název, protože pak člověk už tuší, jak se to bude vyvíjet. Dost jsem se u toho nasmála, jak povídáš, jak sis jí pěkně vychoval nebo "to bych byla učiněná kráva" a tak, super:o)) Ta myšlenka na konec, jak je piňďa důležitej mě zase tolik nenadchla. Ale vzpomněla jsem si přitom na jednu historku s bráchou. Když mu bylo asi šest sedm let spadnul v jenom aquaparku na roh bazénu, chytil se mezi nohama a vydával nedůstojný skřeky. Se ségrou jsme se smáli a on se na nás rozkřikl, ať jsme zticha, protože kdyby o něj přišel, přišel by o tu nejdůležitější věc, co má. To mě fakt pobavilo:o)) A jinak Tip za tu veselý podbarvení

pozorovatel
01. 01. 2004
Dát tip
:) Díky! Potěšilas mě.

Pompejus
03. 08. 2003
Dát tip
Taky jsem si vzpoměl na ten film, ale tam to bylo trochu jinak. Ten rozhovor mezi nimi mi příjde zajímavý, nejdřív jsem si myslel, že ta žena má nějaký vliv, když sije tak jistá, ale pak mi to došlo z úplně nečekaného konce. Tohle není špatná povídka, dokonce bych řekl TIP. Má to něco do sebe. problematika partnerských vzathů je tady pěkně popsána...

Barbar
15. 07. 2003
Dát tip
PS: Taková drobnost... Ženy se nekastrují, ale sterilizují :-) Prostě něco jako okurky.... BARBAR:-))

StvN
15. 07. 2003
Dát tip
Ta úvaha ke konci je sranda, doufám. Jinak jsem spíš doufal, že bude zase mrtvej.

pozorovatel
13. 07. 2003
Dát tip
Pokud je muž velice ožralý až ztuhlý, tak si myslím, že nic necítí. Kdyby to ucítil hned, tak o tom nikdy nenapíšu. Jde o fikci. Já svůj pohlavní úd ještě mám. Nebo ty jsi snad byla kastrována, že to tak víš? Mohl bych tam napsat, že umrtvila jeho pohl. orgán, ale byla by to otrava. V Pastičkách vykastrovala hned dva muže. Nebylo to z nevěry, ale ze znásilnění. Ona si potom s nimi ještě nepovídala, ale utekla. Muži nebyli v posteli s milenkou, ale s obětí a poté samy. Jediné, co je tu společné mě napadá jen, že tu byla kastrace a že muži či mužům se tím zhroutil svět. To bych o každém filmu o lásce mohl říct, že mi to nějak moc připomíná nějaký starší film, protože se v něm láska vyskytovala. Prosím Tě, viděla jsi ten film? Je naprosto nemožné napsat dílo, ve kterém se vyskytují jen a jen nové věci. Mohl bych vzít dílo každého a říct, že to jen odkoukal od ostatních a poté dal dohromady. Dalo by se říct, že to je i pravda, ale je to mnohem složitější. V každé povídce jsou ztvárněny všechny nastřádané poznatky autora za jeho život, které poté použije. Doufám jen, že ti to Pastičky jen PŘIPOMĚLO. Případně se omlouvám, ale prostě jsem to sem musel napsat

Agáta_212
13. 07. 2003
Dát tip
To, že mi to Pastičky připomnělo, jsem nemyslela negativně. Jasně, ty příběhy jsou odlišný, ale kastrace je tak výrazný motiv, že si na ten film skoro nelze nevzpomenout. A Pastičky jsem samozřejmě viděla, jinak bych o nich nepsala. PS: Taková drobnost... Ženy se nekastrují, ale sterilizují :-)

pozorovatel
13. 07. 2003
Dát tip
To jsem napsal schválně. Myslel jsem si, že je to jasný. Měl jsem tam dát asi smajlíka. Pak by to bylo zřetelnější. O sterilizaci bych taky mohl napsat. Snad mě filmaři nepředběhnou.

Agáta_212
12. 07. 2003
Dát tip
Dost nelogický. To by ten chlap jako nic necítil??? Když mu je řezala...nebo potom. Navíc děj je díky názvu strašně předvídatelný. Možná by neuškodilo ten název změnit, bylo by aspoň trochu překvápko. A Pastičky mi to taky připomnělo.

m11
10. 07. 2003
Dát tip
pozorovatel: nedotklo, já mám taky lepší tělo........

m11
09. 07. 2003
Dát tip
co znamená "měla lepší tělo"?????? jak vypadá dobré a jak špatné tělo?

pozorovatel
09. 07. 2003
Dát tip
Pro hl.hrdinu je lepší tělo to, které je zachovalejší, mladší než jeho manželky a taky krásnější. Vždy se dá říct, které tělo je to lepší a které horší. Jde o rozlišení dvou či více osob. Pokud by šlo o popis jedné osoby, byla by použita jiná slova. Stačí? A proč se na to vůbec ptáš? Dotklo se Tě to? A podle mě je každá žena krásná, jen to chlap musí umět vidět.

Tommy
07. 07. 2003
Dát tip
krute.brrr az mi beha mraz po chrbte, zatial nemam zenu ale ked budem mat tak si dobre rozmyslim ci ju budem podvadzat.T

guy
07. 07. 2003
Dát tip
mno, tak nějak jako Chytilová v bleděmodrým

pozorovatel
07. 07. 2003
Dát tip
v žadným případě jsem přitom nemyslel na její film. Ani mě neinspiroval. Včera večer na ČT1 dávali film, ve kterým manželka uřízla manželovi prst, tak jsem hned dostal nápad a napsal to. Nepřipadá mi, že by to bylo podobný Pastičkám.

Mair
07. 07. 2003
Dát tip
Pozorovatel: A pak mu ho odmítala podat, vyhodila ho z auta...To jsem taky viděla. Je to trochu unáhlené a brutální jednání, nicméně, zdá se...účiné:-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru