Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ráno moudřejší večera

24. 09. 2003
6
0
1779
Autor
Peggy

21.9.2003 Farao bar, Jihlava 00.13

Je pár minut po půlnoci včerejšího dne a pár minut před tou mojí. Průvan mlátí dveřma a decibely vybrují adranalinem v mých žilách. Svíčka pomalu dohasíná, svařák chladne úměrně s tím, jak ubívá, a že kočka leze dírou už se asi dnes v noci nedozvím. Z rádia mi vnucujou ploužáky o lásce, kterou nikdo z nás stejně neprožije. Aspoň, že obsluha je tu příjemná.
  Už jen poslední dvě petry čekaj, až je mechanicky proměním na popel. Když je nezapálím, nerozplynou se. Když nezavoláš, tak asi vykouřím poslední zbytky toho, co jsme pyšně nazývali láskou. Za trochu ješitnosti zaplatíme oba víc, než si dokážeme přes svou tvrdohlavost připustit. Víš, že jedna ruka netleská? Jeden ret nelíbá. A jeden je na lásku zatraceně málo. A mohli jsme bejt tři. Žíly mi to netrhá, to víš. A že je to asi chyba, vím zase já. Moct tak vypadnout. Na tejden, na měsíc, na dva,... Nesplnitelný, já vím. A to furt poslouchám, že nejsem schopná realisticky uvažovat. Třeba mám jen na tu realitu trošku jinej pohled? Strašně ráda brečím u filmů. Občas přemýšlím, jestli bych brečela u filmu o svým životě. Asi ne. Je to spíš k smíchu, když dělám úplně něco jinýho než chci a říkám věci, za který bych si nejradši nafackovala.
Svíčka dohasla, víno je dopitý a poslední petra pohřbena v popelníku. Nastává mi půlnoc, lásko. Řekni mi na dobrou noc pohádku O žabce carevně. Nechám si zdát, že jsem Vasilisa Přemoudrá, a že ráno je moudřejší večera.
gabio
27. 02. 2005
Dát tip
Vracím se na místo činu... klub

gabio
11. 06. 2004
Dát tip
vybrují adranalinem jak ubívá, oprav si ty chyby t+nej

Peggy
05. 10. 2003
Dát tip
Možná to tak nevypadá, ale tohle přece NENÍ smutný dílo! Je to jedno z těch nejveselejších co jsem napsala! Cejtila jsem se dobře.... Škoda, že nenapíšu nic, z čeho by to bylo poznat.

Fil
26. 09. 2003
Dát tip
Super! Ikdyž mě ta kategorie trochu mate v pocitech z tohoto díla. Ale proti gustu...:-)*

Hynie
26. 09. 2003
Dát tip
Proč? Kategorií není moc na výběr a tohle celkem sedí... Ironicky... Opět se budu opakovat: Dost dobrý, fakt dobře napsaný, "jako ze života" (ted já ironizuju..) Co dál? No přece ***

Hynie
26. 09. 2003
Dát tip
Sorry... ještě ten klik *

Vinki
25. 09. 2003
Dát tip
Proc je tohle pod "Jen tak pro radost"? Ja bych ti tipoval na naco zavaznejsiho.*


Peggy
24. 09. 2003
Dát tip
Je zvláštní nenapsat kritiku...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru