Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pes, jeseň a smrť

21. 10. 2003
8
0
934
Autor
Junkie_23

19.X.2003

preskakuje tiene minulosti

zavýja túžbou po živote,

ktorý beží...

lístím holých stromov

voňavým vzduchom jesene

po zhlboka dýchajúcej Zemi

otvára hladné ústa

prázdnu jamu

ďalšie telo

odle_telo

a čo sa týka života?

odbehol

šepotá

do listov vlieva

farby krvi

do svetla slnka

zrnká nádeje

kradne po nociach

teplo z dlaní

smeje sa tvojim slzám

ako hviezda

ako mrak

ako dážď

dotýka sa

duša zosnulých


cloviecik_3
22. 10. 2003
Dát tip
z poslednymi 3 ci 4 basnami som mala problem z dekodovanim, pri tejto ne - snad vdaka tomu ze som si prve precitala mail, snad len tolko: basen je to jak kladivo ale to je asi jedno ked viem o com hovorime, nam tu nalodi zdochol len kralik a ani to som nevedela co mam asi tak citit, boze moj aki sme tupy zocivoci smrti, nevim ci je to proste ludske alebo ci sme len my zapadnici trocha pozabudli ze co a ako a naco... ja uz nevidim smrt v opozicii k zivotu ale furt nevim jak povedat ze mi je to luto alebo co vlastne povedat ako utesit a co spravit, ritualy sa zdaju byt smiesne aspon tie o ktorych viem ale ako inak na to fakt netusim, malo som ho poznala a je z okruhu ludi spomedzi ktorych uz zomrelo viac, neni to ako sucet jednotlivcov ktori zomreli, je to ako jeden kus tohto sveta, tejto spolocnosti, teba a aj mna a aj ostatnych, to co zomiera, to co nechavame zomierat jedneho po druhom neveim preco... lebo sudime za chyby ktorych sa sami mozeme dopustit lebo sa nestareme o ludi ale o ekonomiku lebo nam nezalezi na tych sprostych fetakoch ale len na tych co si to zasluzia, v tejto spolocnosti sa deje neuveritelne mnozstvo absurdit, je cas na zmenu, snazim sa o nu kazdy den neveimkokateho je dnes ale predvcerom sme z avery dali deku bezdomovcovi co sme sli okolo mozno bolo 19, pomohlo to ci ne?

Junkie_23
22. 10. 2003
Dát tip
ej reku daj aspon deku.................. :) smrť je pieseň smrŤ može byť všetkým čo len chceš len to že zomrel tak sám... tak ako žil... úplne romanticky a úplne proti všetkým... ...len že by si zaslúžil viac lásky tak ako každí...

Morr
22. 10. 2003
Dát tip
Silně působící dílko, samovolně a přirozeně ubíhající, dynamické. *-)

Rowenna
22. 10. 2003
Dát tip
***líbí se mi.

houba
21. 10. 2003
Dát tip
líbí, tip*

Lilie
21. 10. 2003
Dát tip
Tipipit ... líbila by se mi víc bez posledních dvou řádků ...

Dash_707
21. 10. 2003
Dát tip
Hezké :o) :)))***T

Print
21. 10. 2003
Dát tip
*!!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru