Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Grande Muchachos

28. 10. 2003
7
0
2194
Autor
StvN

 

?Tlumený zvuk šestilitrového motoru Cadillacu Escalade kolébal Carlosovy smysly do příjemného stavu. Jako každý čtvrtek lovil ve čtvrti zvané Loubí. Geometricky pravidelná síť ulic, které se od sebe lišily pouze svými jmény, byla nechvalně známá jako obydlí značného počtu netopýrů. Cizinci si tudy pro ponurost architektury a tíhu depresivní atmosféry, která jako by dýchala ze samotných cihel, netroufali ani projet. Naopak místní obyvatelé se ze stejných důvodů cítili chráněni. Carlos zde většinou vyhledával trofeje, které prodával sběratelům. Carlos poslouchal otevřeným okýnkem praskot jemného písku pod koly; pokojné předení všech osmi pracujících válců.

Do auta pronikl ostrý zápach močoviny. Carlos se ohlédl po směru zápachu a prudce dupl na brzdu, když málem srazil prchajícího mladíka. Krátce za ním se přes střechu auta přenesl stín. Carlos zrakem reflexivně sledoval půlkruh nad hlavou.

?Pedro, Pedro,? povzdechl si a hbitě vystoupil z auta.

Běžícího upíra by těžko dokázal sledovat, kdyby ten nebyl zaměstnán odchytem ubohého zbloudilého studenta. Zaběhli za roh. Upír popadl chlapce za ramena a vskočil s ním rovnou do okna v prvním patře. Carlos se spokojil s hlavním vchodem. Světlo na chodbě samozřejmě nesvítilo. Výtah někdo ukradl. Prázdnou šachtou se netopýři krásně i ve větším počtu dostanou rychle a přesně do libovolného patra a snad až na střechu. Tak daleko ovšem vidět nebylo.

Upír utekl i s obětí do vyšších pater. Ve třetím poschodí Carlos narazil na prvního upíra-obránce. Protivník byl rychlý a dostal se velice blízko k připravené hlavni Pé osmičky. Kulku dostal zpříma do hlavy. Ta se spolu s vazkou hmotou a hlukem výstřelu rozptýlila po okolí. Tělo bylo odhozeno zpět, odrazilo se od kdysi bílé zdi a zhroutilo se na schody.

            Carlos chtěl pokračovat, ale nezaměnitelný zvuk kmitajících křídel černých netopýrů, blížící se shora výtahovou šachtou, jej přesvědčil o nevyhnutelnosti útěku. Seběhl schody. Ve chvíli, kdy se za ním zhmotňovali první upíři, rozrážel domovní dveře. Na ulici vbíhal za podpory několika naslepo vyslaných střel. Upaloval k autu. Otočil se a každou zbraní sejmul jednoho upíra. Běžel dál. Otočil se a střílel.

?Grande Muchachos,? stěžoval si, když za sebou zavíral dveře u auta. Zařadil rychlost, odpálil dotěrného upíra a ujížděl. Za ním se hnalo jen několik nabuzenějších exemplářů, ale nemohli mu stačit. Přece jenom z nuly na sto pod pět vteřin neudělá ani ten nejvíce vytrénovaný upír.

Objel blok a dřív, než se stačila skupinka upírů rozptýlit z ulice, byl zpátky. Porazil jednoho, dva nepozorné jedince, vyřadil, zatáhl ručku a vyskočil na silnici. Většina upírů byla roztroušena  v blízkém okolí nižších letových hladin. Carlos s oblíbeným ?Grande Le Grande!? na rtech sestřeloval jednoho po druhém ze vzduchu na zem. Za okamžik byl v Loubí zase klid.

            Kanály se plnily vzácnou, hutnou tekutinou, jejíž povrch se skelně lesknul. Carlosova speciální munice s tříštivými střelami nadělala z bandy upírů nepravidelně segmentovaný základ pro mletí do sekané. Carlos věděl, že tyhle rány se nescelí. Ne, ne, srdce násilně rozervané tisícem stříbrných šrapnelů nesroste.

Vrátil se do budovy. Zdálo se, že je prázdná. Od přízemí až po střechu děsivý klid. Co hledal, mohlo být schované v jakémkoliv ze čtyřiadvaceti bytů. Prohledáváním by akorát ztrácel čas. Vylezl rovnou na střechu. Nemusel se dlouho rozhlížet. Skupinka asi dvaceti netopýrů nešla přehlédnout. Nyní se ovšem na první pohled jednalo o skutečné netopýry, až na jednoho.

Jako vrány po výstřelu z pušky se okřídlené myši rozlétly do tmy. Vzduchem se mihnul vrhací nůž. Jeden z netopýrů padl na zem. ?Grande Mucho,? pochválil se Stříbro.

 Přiskočil k upírovi, který se sbíral ze země. Chytil jej pod krkem a přitiskl k chladné zdi nástavby. Byla to žena, upířice. Uhrančivá osůbka.

Tenkrát to bylo poprvé a jedinkrát, kdy Stříbrovi došla řeč. Povolil stisk, ale krk nepustil. Volnou rukou jemně vyprostil zaseknutý nůž z holého ramene ubohé upířice. Sledoval, jak se rána zaceluje. Pohledem se vrátil k mladé tvářičce.

Byla mírná a na první pohled sympatická. Nesmála se, ale v očích jí jiskřilo. Přenesla váhu z nohy na nohu. Čekala, co se bude dít. Nebála se. Carlos hřbetem ruky, ve které stále svíral nůž, odsunul pramen vlasů z dívčí tváře. Pak proti ní otočil stříbrnou špičku. Dotknul se jí chladným kovem na líci. Plynulým tahem sjížděl dolů. Kůže se reflexivně stáhla do vrásek. Zesílil stisk na krku. Hrot zasekl hlouběji. Objevila se krev, prskala a vypařovala se. Upířice se celá napjala. V očích se zračila rostoucí nenávist. Omdlela.

Carlos si ji hodil na ramena a donesl do auta. Položil ji na korbu. Tělo přikryl dekou.? 


Zilla
11. 11. 2003
Dát tip
No pokračování by to fakt chtělo... Jinak *!:)

StvN
11. 11. 2003
Dát tip
Jmenuje se to Carlos Stříbro-plná verze. Díky.

StvN
01. 11. 2003
Dát tip
Už je to tu celý. Když budeš mít čas a pukud tě tohle neodradilo, tak doufám vytvoříš rozsáhlejší kritiku.

StvN
30. 10. 2003
Dát tip
Kytiii, abys nebyla zklamaná.

j_i_r_i_k
29. 10. 2003
Dát tip
:)... Jo jo, dobrýýý...

StvN
29. 10. 2003
Dát tip
Něco bych tu měl, ale má to dohromady asi šest stran.

Kytiii
29. 10. 2003
Dát tip
dej to sem... jsem fakt napnutá, protože jsi to utnul vlastně na začátku :o)

Tohle je taky na hodně koleček, ale do Čekanek dám tamto, je mi to bližší :-) °°°°°°

Andulka
28. 10. 2003
Dát tip
je to takove hodne rozhazene....nejdriv Carlos a Pedro...tak si myslim, ze jsem nekde v Mexiku...pak Carlos strili upiry..a upirku si donese do auta.....ja jsem z toho nejak mimo :-)

fungus2
28. 10. 2003
Dát tip
Viděl bych to na TIP. Líbí.

Hvezda1620
28. 10. 2003
Dát tip
Andulka, zapomělas na Stříbro.... ten je tam taky :-). Ale jinak hezké. Má to pokračování? Nějaký lovec, jako Blade?

Kytiii
28. 10. 2003
Dát tip
jasně, co se stalo s upírkou v autě? hodlá snad vytvářet upířata? Tiiip

Nechutný, ale dobře napsaný.

Seregil
26. 10. 2003
Dát tip
Velmi pěkné... tip

StvN
26. 10. 2003
Dát tip
Souhlasím.

Seregil
26. 10. 2003
Dát tip
To bylo strohé, ale ty už asi jinej nebudeš viď? (nic osobního)

StvN
26. 10. 2003
Dát tip
Možná.

Seregil
26. 10. 2003
Dát tip
Těžká domluva, nejsi moc ukecaný...:-)

StvN
26. 10. 2003
Dát tip
Jak, kdy.

Seregil
26. 10. 2003
Dát tip
No, dobře....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru