Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak rudá byla záře vašich raket! - 6 - EPILOG

07. 08. 2007
1
4
1315
Autor
vrgulnik

Začněte prosím PROLOGEM a pokračujte kapitolu po kapitole. Jedině tak bude mít příběh smysl.

EPILOG

Ve čtyři hodiny a třicet minut probudil Steward kapitána Lorda, na jehož příkaz se dal Californian do pohybu. Když v pět hodin a čtyřicet minut probudil Steward také radiotelegrafistu Evanse a odešel s ním vysílat, ke svému zděšení začali oba muži přijímat jednu zprávu za druhou a všechny měly stejný obsah: "Titanic se potopil."

Herbert se ve spánku usmíval. Celou svou existencí si byl jist, že tu noc vydechla naposledy Henrietta Jenningsová McMahonová a její manžel George. Netušil, že spolu s nimi si moře vzalo dalších 1519 duší a pouhých 283 zachráněných bude později svědčit proti posádce parníku Californian.

Herbert spal klidným spánkem po probdělé noci, když najednou se mu zjevila postava v bílých šatech s bruselskou krajkou a slaměným kloboukem a z jejích krásných zelených očí stékaly slzy, které se dříve, než skanuly z tváří k zmrzlé zemi, proměnily v krystaly ledu.


4 názory

vrgulnik
07. 08. 2007
Dát tip
Jó, tak to jó. Na kritiku se móóóc těším...

martinez
07. 08. 2007
Dát tip
vím žes na tom makal - o faktech bych se s tebou nedohadovala už vůbec :o) já myslela odbornou kritiku přes prózu :o) a nakonec mi to tak dlouhý ani nepřišla... zvládla sem to v podstatě na jeden zátah... přečetla sem a včil čtu aj delší :o) tak pracuj pracuj, ať je zas co číst :o)

vrgulnik
07. 08. 2007
Dát tip
Jestli myslíš faktickou a historickou stránku věci, tak jsem připraven práci obhájit. Čerpal jsem z mnoha oficiálních zdrojů a prohrabal spoustu zajímavých dokumentů, encyklopedií a článků. Pokud by se tady přece jen rozproudila diskuze na odborná historická témata :-))), rád své zdroje zveřejním. :-))) Původně měl být zlotřilý důstojník na Carpathii (známá to loď), ale ti se bohužel (pro mě) bohudík (pro trosečníky) mohli přetrhnout, aby přijeli včas. O existenci lodi Californian a její neuvěřitelné roli v celé tragédii jsem neměl tušení do doby, než jsem začal povídku psát a hledal podrobnosti. Najednou to všechno zapadlo dohromady - historie to vlastně napsala za mě. Stačilo už jen dodělat "omáčku" :-))) Pokud by chtěl někdo vědět, co jsem si vymyslel a co byla pravda, tak budete překvapeni, jak málo jsem si pro tentokrát vymýšlel! Je s podivem, jak málo stačilo k tomu, aby na Titanicu neumřel VŮBEC NIKDO!!! Jinak jsem rád, že se ti to líbilo. Vzhledem k celkové délce textu si toho cením ještě víc!

martinez
07. 08. 2007
Dát tip
tak, poslední * líbilo se mi to - odborně ti to ale bude muset zkritizovat někdo jinej :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru