Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Den poezie 2008

02. 07. 2008
1
3
2402
Autor
Zbornik

Den poezie
V zrnku písku vidět svět

Již po desáté proběhne ve dnech od 10. do 23. listopadu po celých Čechách básnický festival Den poezie (www.denpoezie.cz). Podstatou festivalu, který se bude i tento rok konat pod záštitou Ministerstva kultury ČR a Magistrátu hl.m.Prahy, je jak upozornit na všechny, kteří po celý rok něco literárního pořádají, tak připravit řadu pořadů pro veřejnost po celé naší republice. Každoročně si tak připravuje v jednom čase řada kulturních sdružení, škol, knihoven i jednotlivců na různých místech své vlastní básnické akce, Společnost poezie, která akci zastřešuje, tiskne plakáty s upozorněním na tyto společné programy, upozorňuje všechna média, zvykem bývá, že záznam z některých akcí přijde natočit Česká televize a Český rozhlas. V minulém roce tak pro radost sobě i druhým připravili své vlastní programy lidé ve 50 městech a vesničkách, o nich i o akcích z let minulých se můžete pro inspiraci dočíst na www.volny.cz/denpoezie .

Podtitul letošnímu ročníku festivalu ponese téma "V zrnku písku vidět svět"

Pokud se chcete ke Dnům poezie v tomto roce připojit, pošlete na email denpoezie@basnici.cz do 15. září 2008 tyto údaje o svém programu:

1) název svého pořadu (vyjádření poezie přednesem nebo pohybem, výtvarnem či jinými výrazovými prostředky)
2) jeho stručný popis
3) jméno a kontakt na organizátory
4) datum, místo a čas konání akce


3 názory

Zbornik
22. 08. 2008
Dát tip
Tak to se omlouvám, byly tím myšlenky samozřejmě Čechy, Morava i Slezsko:-)

jt
05. 07. 2008
Dát tip
diana> ..

Diana
05. 07. 2008
Dát tip
Fak to probíhá jen v Čechách? Z Moravy se nelze přihlásit?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru