Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

AUDIOKNIHA: Zachráníš mě ráno

01. 04. 2009
4
12
1464
Autor
řádek

Nečtu detektivky. Neláká mě sledovat linku děje a přemýšlet, jestli je vrahem zahradník. A nebaví mě ani pozorovat kdejakého šerloka a oceňovat jeho triky, kterými se snaží dopátrat zločince, kterého čtenář na rozdíl od všech zúčastněných poznal už na začátku knihy. Ale nevadí mi detektivky poslouchat. Zvláště když u toho něco musím dělat.

 

Většinu audioknih poslouchám při řízení auta. Knihu Zachráníš mě ráno si poprvé pouštím na cestě do Brna. Autorka Joy Fieldingová umí čtenáře zaujmout už názvem první kapitoly „Deník zabijáka“. Ale ani to by mě nejspíš nepřimělo si tuto knihu přečíst. A tak ji poslouchám z úst Jiřího Kalužnýho na 12 cd nezkrácené verze (12 hodin a 19 minut) v produkci Euromedia Group.

 

Jiří Kalužný čte celou knihu velmi civilně, jeho hlas je čistý, barva hlasu příjemná, k technice přednesu nemám žádných připomínek. Je patrné, že nejvíce si „užívá“ právě pasáže věnované myšlenkám vraha, kterého posluchač pozná až v závěru knihy (pokud se mu ovšem nepodaří uhádnout vraha dříve, jako se to stalo i mně, co by detektivkovému zelenáči). Právě jednotlivé části „deníku zabijáka“ jsou nejzdařilejší, z hlediska přednesu nejdynamičtější. Možná právě proto, že „deníkem zabijáka“ kniha začíná, zaujala mě hned od začátku a nenudila mě, nebo alespoň ne nijak zaznamenáníhodně.  

 

Nicméně, kniha sama nenabízí nijak zvlášť silný příběh, alespoň pro mě ne a přednes to nedohnal. Na cesty ale celkem dobrý.


12 názorů

řádek
07. 04. 2009
Dát tip
Euromedia ukázky nepěstuje. V tomhle je poctivý tak akorát to tympanum. A pak možná rozhlas, ale na jejich produkci zatim nemám žádnou recenzi.

řádek
01. 04. 2009
Dát tip
dobrou :)

no aby ne taky! :o) a mizím pod peřinu - krásnou dobrou... :o)

řádek
01. 04. 2009
Dát tip
To mi velmi lichotí :)

no já bych teda kvůli tobě aj popoběhla nebo poskočila... dyž to nejde choďmo - ale neplazila bych se a nepodlézala! :o)

řádek
01. 04. 2009
Dát tip
A nojo, se mnou je v tomhle dycky potíž :) Furt někam pospíchám. A taky - se mnou se na kafe nechodí přece :)

no že sme nešli na kafe nebo čokoládu...

řádek
01. 04. 2009
Dát tip
a jakože proč? :)))

no to brno ti asi ale neodpustím řádku... :o)

jejdavilda
01. 04. 2009
Dát tip
Máš dávat pozor na cestu bo tě nezachrání ani do večera*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru