Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lolo hloupej

Výběr: Pišta_Hufnágl
13. 07. 2009
21
23
4561
Autor
stenos
Muž opravoval ploty aby krávy neutekly - zatlouk do země tyčku a navázal nadvakrát ostnatej drát -tehdá se ještě elektrika nepoužívala slunce hořelo a léto vonělo muž natrhal maliny a borůvky a donesl je dětem „ Kdes byl, ty Lolo hloupej?“ spustila žena na muže- muž ukázal tašku s malinami a borůvkami a usmál se upřímně bezzubými ústy „ Bože proč mě trestáš jdi mi z očí ty... Lolo hloupej!“ muž se usmál a donesl ovoce vnoučatům - vždycky jim něco donesl když se vracel z práce... třeba jenom šišky když nic jinýho nebylo žena ho už dlouho nenáviděla říkala mu pořád Lolo hloupej nesnášela ho protože miloval děti a ony milovaly jeho ženu nemiloval ani Lolo ani děti „ Byla to taková zvláštní paní…“ řekla mi po čase jedna z vnuček která nemůže zapomenout na smrt s níž se setkala při dědově práci košík s houbami ležel u plotu

23 názorů


sepiolite
22. 03. 2010
Dát tip
a mně se to teda líbí just°

Natasha_
21. 08. 2009
Dát tip
Poctivá skica. Film se mi rozběhl před očima.

hochu ty máš vždycky úroveň..

Asi jsem náhodný spatřitel, ale tenhle text mi přišel luxusní. Žádný extra kudrlinky rádobypoezie - jednoduchý, čistý obraz. Mňam.

hmmm...jsi brutální*

stenos
13. 07. 2009
Dát tip
Je to stejný, je to dokola, všecko...nové příběhy jsou mnohdy stejné,bezzubé, úsměvné,nijaké...jsou jen pro ty, co je prožili-není to poezie, není to pro vás,ale jen pro ni, či pro něj.

těša
13. 07. 2009
Dát tip
dementní, ne ementní, sakra.

těša
13. 07. 2009
Dát tip
...a teď zase kleslo kvůli ementní formulaci a chybějícím čárkám. Už mlčím.

těša
13. 07. 2009
Dát tip
zboro, díky, seběvědomí mi posločilo až do stropu. stenosi: Taky nechápu poesii, což je možná důvod, proč tě čtu, jako jednoho asi ze dvou místních poetiků (vytvořeno z prozaik, nějak mi tu nesedí "básníků"). Tvůj soubor textů tohohle typu považuju za geniální, řekl bych nejen na písmácké poměry, nicméně jenom do chvíle, kdy mi ty obrázky začnou připadat stejný. Působí to na mě jako stejný portrét, jaký jsi už zachytil, jen v jiné náladě a působí na mě trošku nudně za á kvůli absenci právě toho úšklebku, který jej minule dělal zajímavějším a za bé tím, že mám pocit, že tvář znám. Obojí ovšem vyplývá z toho, že jsem přečetl všechny tvé ostatní "portréty": goya mě taky nudí, přesže vidět jedno strašidlo bez očekávání a v jiném kontextu, nemohl bych se vynadívat.

Zbora
13. 07. 2009
Dát tip
Na názoru těši něco je. Na tip u mě ale stejně ano.

Nonchalance
13. 07. 2009
Dát tip
mne sa páči, tak nech sa páči*

raja
13. 07. 2009
Dát tip
co máš z toho, já taky ne. A ani se o to nesnažím, buďto funguje, nebo ne. A ještě k tomu ji každej vnímáme po svým. Hezkej obrázek z louky, neříkám že ne:)

stenos
13. 07. 2009
Dát tip
Nechápu poezii, je to jen malý obrázek z louky.

raja
13. 07. 2009
Dát tip
muž ukázal tašku, maliny a borůvky co přinesl dětem Asi si s tím chce ještě trochu pohrát, ale líbí se mi, kreslí obrázky*

Ztotožňuji se s názory výše.

Norsko 1
13. 07. 2009
Dát tip
nějak to nedrží pohromadě

těša
13. 07. 2009
Dát tip
nevím, náhodně spatřené by mě to možná zaujalo, ale u tebe zas až tak ne, většina tvých textů se mi líbila víc - mají navíc děj, pro mě závažnější a čitelnější, popř. neotřelejší myšlenku. nebo se miožná už trošku opakuješ, an tohle téma jsem od tebe (řekl bych) něco četl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru