Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Problém škodicích alternicků, změna fungování hlavní strany

28. 10. 2009
11
338
8136
Autor
Dero

Vážení uživatelé,

v posledním roce se na Písmáku rozmohly dva nepříjemné jevy. Tím méně závažným je exhibicionismus. Bohužel se zde pohybuje několik málo jedinců, kteří mají nutkavou potřebu být za každou cenu vidět a slyšet. K tomu zneužívají hlavní strany serveru, nejčastěji potom kategorii diskuse. Na stažení jejich děl z hlavní strany reagují popudlivě, odstraňování jejich nerelevantních příspěvků od děl jiných autorů považují za cenzuru.

Druhým, mnohém větším problémem, se stávají pokusy o krádež, či lépe řečeno narušení identit stálých uživatelů Písmáka. Dnes byly jednou osobou založeny nicky Pišta_Hafnágl a Norská Kráva. Z těchto nicků u prvního hrozí reálné riziko záměny s nickem Pišta_Hufnágl. Oba nicky byly obratem zablokovány.

Zamyslete se, prosím, co to vlastně znamená mít identitu na poloanonymním serveru. Znamená to působit pod jednou přezdívkou dlouhou dobu, být charakterizovatelný, mít minulost - a to vše přesto, že nikdo nemusí vědět, co osoba pod danou přezdívkou dělá, jak vypadá či kde bydlí. Takto vybudovaná identita je často vše, co uživatel Písmáka má.

Rád bych dal jasně najevo, že jakékoli útoky proti identitě kteréhokoli z uživatelů Písmáka budou trestány bez varování blokací příslušného alternicku. Nemám žádné pochopení pro jedince, kteří zde delší dobu působí pod svým regulérním nickem a kteří se jednoho dne rozhodnou pod zástěrkou nově nabyté anonymity (nového nicku) napadat jakýmkoli způsobem uživatele serveru.

Alternicky založené pouze za účelem poškození zdejší komunity nebudou požívat stejných výhod jako zavedení uživatelé, u nichž je zdrženlivost v jakémkoli omezení jejich působnosti na místě, budou okamžitě mazány a komunikováno s jejich autory bude až v případě, že dotyčný škůdce najde dost odvahy, aby vystoupil pod svým primárním nickem, pod kterým je na Písmáku široce znám.

Z těchto důvodů je ode dneška umožněno zakládat díla, která se zobrazují na hlavní stránce, jen těm autorům, kteří na Písmáku působí nejméně 31 dní a napsali alespoň 100 kritik pod jiná díla.

Slušné většině uživatelů se hluboce omlouvám za toto opatření a doufám, že se vás dotkne pokud možno co nejméně.

-- Dero


338 názorů

Candy
08. 11. 2009
Dát tip
Plně souhlasím s Derem...

Ty se totiž, Narvahu, pouze POKOUŠÍŠ zveřejňovat mé občanské jméno. Nebo jsi se pokoušel. Což je sice taky lumpárna, ale blokaci si tím nevysloužíš:) Moc tě nechápu. Máš možnost vyvléci se ze stávajících sporů, dát si voraz (na jak dlouho chceš) a pak se vrátit jiný, třeba rozumnější, aniž by k tomu bylo potřeba zásahu Dera. Co ti, kurňa, brání, obejít se bez admina?

A Michal taky ne.

Narvahu, kolikrát ti mm vysvětlovat, že se nejmenuji Fischer?

Narvah
31. 10. 2009
Dát tip
Nikdy.

Narvah
31. 10. 2009
Dát tip

Rabb
31. 10. 2009
Dát tip
chceš být snad něco víc než ostatní? a klid, zase jsou tam ty vulgarity.

Narvah
31. 10. 2009
Dát tip
Nejsme. Kurva. Nejsme. Nikdy jsem o to nestál.

Rabb
31. 10. 2009
Dát tip
Narvahu, nemáš.. nebo o nich nevím.. jsme tu všichni na jedné lodi.

Narvah
31. 10. 2009
Dát tip
Mám tu Rabbe nějaká zvláštní privilegia?

Narvah
31. 10. 2009
Dát tip
Řekl jsi Dero, že pokud řeknu ještě jednou občanské jméno Pišty, že mě budeš blokovat. Mám tu snad nějaká zvláštní privilegia? Já o ně nestojím. Těžko Tě lze brát vážně, když si nestojíš za svým slovem.

Je alespoň trochu srozumitelné, co tu říkám, Armine? Ano, Dero, je to srozumitelné a řekl bych, že i moudré.

Dero
31. 10. 2009
Dát tip
Rabb: Ano, obnovena poté mohou být i díla, zprávy a celá historie.

Rabb
31. 10. 2009
Dát tip
ne.. a ani bych to neudělal, kdybych mohl.

Narvah
31. 10. 2009
Dát tip
Ty mě nemůžeš blokovat, Rabbe?

Rabb
31. 10. 2009
Dát tip
Navahu, pokud se smažeš, Dero je schopný vytáhnout po onom měsíci nejen smazaný nick, ale i celou historii s ním spjatou.. kritiky, díla. je ak, Dero?

Narvah
31. 10. 2009
Dát tip
Ani když řeknu, že občanské jméno Pišty_Hufnágla je Michal Fischer?

Dero
31. 10. 2009
Dát tip
Neudělám aktivně nic, co by ti znemožnilo zde působit, Narvahu. Řešení, které nevyžadují moji asistenci, je mnoho. Vyber si některé z nich.

Narvah
31. 10. 2009
Dát tip
To bych mi zmizel celý účet. Mohl bys mi aspoň na měsíc blokovat psaní názorů?

Dero
31. 10. 2009
Dát tip
Ano, Narvahu, to jsem řekl. Jenže, už když jsem byl v této diskusi interpelován StvNem, řekl jsem zcela jasně, že konečné rozhodnutí o formě opatření záleží vždy na adminovi. Pokud jsem se rozhodl tvá minulá provinění řešit vždy domluvou, tak je pokládám za vyřešená. Finální slovo je ne, nebudu tě na tvoji žádost blokovat. Máš jiné možnosti, jak dosáhnout stejného účinku. Pokud ti nevyhovuje můj předchozí nápad, můžeš se třeba smazat a za měsíc požádat o obnovení nicku.

Narvah
31. 10. 2009
Dát tip
Dero: Nepochopil jsi mě. Žádal jsem blokaci za to, co jsem udělal. Sám jsi řekl, že kdyby se blokovalo podle pravidel serveru, byl bych už dávno zablokován. Takže mi to náleží. Myslím, že měsíc je dostatečná doba. Nechápu, proč bych tu měl mít nějaká privilegia jen kvůli tomu, jak jsme tu dlouho. Nikdy jsem o to nestál. Navíc za situace, která nastala, je více než příhodné mi blokaci dát. Klidně i delší. Je to hozená rukavice.

Dero
31. 10. 2009
Dát tip
Narvahu, nebudu tě trestat. Blokaci si nezasloužíš, proto se ti jí z mé strany nedostane. Pokud si potřebuješ pročistit hlavu, učiň tak. Navrhl jsem ti jednoduché řešení, jak toho docílit, pokud nemáš dostatečně pevnou vůli - požádej někoho důvěryhodného, aby ti změnit heslo k účtu a vydal ti je za třicet dní. Efekt to bude mít stejný jako blokace a nikdo nebude nucen udělat nic proti svým zásadám. Armin: Dero, pokud tě o to Narvah žádá, mohl bys mu vyhovět. Nevím sice, co se jeho prosbou skrývá, ale myslím, že blokací jeho IP adresy ničemu neuškodíš. Ne, Armine, nemohu Narvahovi vyhovět. Pokud se upřímně chce s lidmi, proti nimž dosud horlivě vystupoval, skutečně usmířit, jsem tomu velice rád. Ale nemohu mu odepřít přístup na Písmáka, když se ničím neprovinil. Pokud bych mu vyhověl - a zároveň by svou snahu o usmíření myslel upřímně - prokazoval bych mu tím formu milosti z pozice, která mi nepřísluší. Já nemohu kontrolovat Narvahovu vůli. Pokud bych přijal pokoru, kterou mi vkládá svou žádostí do rukou, navázal bych mezi ním a mnou osobní vztah, o což nestojím, neboť Narvaha vůbec neznám. Potřebuje-li prostor sám pro sebe, má k dispozici mnoho možností, jak jej docílit, aniž by se musel obracet na lidi, proti nimž ještě předevčírem brojil. Je alespoň trochu srozumitelné, co tu říkám, Armine?

ČKD, odpověď na tvoji otázku jsi mohl nalézti v Derových příspěvcích. Pokud jsi ji přesto nenašel, napiš jemu, já ti to vysvětlovat nebudu. Avízo s díky vracím, už jej neposílej. Děkuji velice.

Norsko
31. 10. 2009
Dát tip
Kdybys fandil Trondheimu, možná bych ti k tomu i něco řekl

Dero, pokud tě o to Narvah žádá, mohl bys mu vyhovět. Nevím sice, co se jeho prosbou skrývá, ale myslím, že blokací jeho IP adresy ničemu neuškodíš.

daddy
30. 10. 2009
Dát tip
na mé aut. str. jsi byla, předpokládám, nenašlas?

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Dero: děkuji Ti za odpověď. Čekal jsem na ni. Dlouho. A vše ještě důkladněji promyslel. Diskusi zakládat nebudu. Nebylo by to dobré. Prosím jen o tu měsíční blokaci. To je celé, oč žádám. Nikdo o tom nemusí vědět. Potřebuji si pročistit hlavu. A vím, že jinak to nejde. Uděláš to pro mě, prosím? Věřím, že to pro Tebe nebude problém. Držím palce Tobě i tomuto serveru.

Ale když o tom tak přemýšlím... člověk má být velkorysý. Pojď na mou hruď, ty kluku Narvaží!

Dero
30. 10. 2009
Dát tip
Ahoj Narvahu, promiň, že jsem ti neodepsal hned, musel jsem si chvilku promyslet, jak se k tvému obratu názorů postavím - tak jsem se šel vyvenčit. :) Za tvoji nabídku ke smíření jsem rád, držím tobě i dotyčným palce, abyste to spolu urovnali. Pokud cítíš, že bys to raději uzavřel veřejněji, samozřejmě diskusi založit můžeš. Dobromyslné gesto je moc dobrá věc - třeba inspiruješ další lidi. A pokud jde o mě, já necítím, že bychom spolu měli nějaký osobní problém. Pokud to vidíš jinak, řekni, vyřešíme to. Pokud jde o tebou navrhovaný ban, nemůžu ti bohužel vyhovět. Nechci proti tobě zasahovat. Co třeba poprosit někoho spolehlivého, aby ti na čas, který potřebuješ, změnil u účtu heslo? Nebylo by to řešení?

Narvahu nešaškuj.

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
Milá Marlav,neroušek neví,co myslíš tím klonem,ale kdyžtak soukromě do zpráv.**********

Marlav
30. 10. 2009
Dát tip
a o jaké klony jde, píšeš že se s nimi netajíš... neroušku, máš také klona?

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Všechno je možnost. K růstu. Pokud to za cvhíli nezmáčknu, mohu to zvládnout.

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
A s kým to bylo? Můžeš napsat soukromě.Ale neroušek nemá rád takovéto labilní názory.Neroušek rozumí tomu,že dojde třeba ke smíru opačných stran,ale ne k tak radikální změně názoru například od lumpa k fajnovému člověku.To svědčí o velké nezralosti.******

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Neroušek: ano. změnil jsem názor. dnes, kolem druhé hodiny odpoledne. s někým jsem si promluvil. potřebuji, aby mi dero odpověděl. potřebuji se ujistit, že v tom vidí smysl.

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
To neroušek doufá,to doufá,ale moc to tak nevypadá.*****

daddy
30. 10. 2009
Dát tip
já se neschovávám, naopak je přiznávám a propaguju jak se dá...:))) alternicky jsou potřebný, aby lidi nebyli líní a četli pozorně... a pak - do dílny odmítám vkládat... tož

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
Pro Mue:"Narvy..lásko...??? Co je to s Tebou?"...to je správná otázka,milá Markétko,Narvah přešel od toho,že Papouch zahořklý starý špatný admin k tomu,že je to dobrej kluk.Neroušek musí být škodolibý,ale Narvahovi buď došly prášky nebo si jich vzal nějak moc.******

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Já Tebe. Jednou mi vypálíš oči. Tvářemi.

Marlav
30. 10. 2009
Dát tip
daddy, mě je pořád divné, že někteří mají několik klonů, na co je potřebuješ ty?? Já se třeba za nic neschovávám, nějak mi to není vlastní*

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Potřebuji ten ban, Mué. Aspoň na měsíc. Jinak to nedokáži.

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Počkám ještě, až se Dero vyjádří. Snad to bude brzy.

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
Neroušek viděl.******

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
neroušek: už jsem se s papouchem usmířil. je to dobrej kluk.

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
Pro Dera:Neroušek myslí,že tak jak je to napsané to lež je.Je to bez toho kontextu vytržené. Jistě,ale řekneš odhaduji a přesto to napíšeš.Kdyby si napsal nevím,je to poctivější. Neroušek je v tomto omezenější.Nikdo na tomto světě dobrovolně nesloží funkci,vždy musí být určitý tlak.A v etických otázkách smíření není možné.Dero je naivní.Buď zmiňovaní pánové dělají funkci dobře,ať zůstanou.Nebo špatně,ať odejdou.U Syda a Pišty přes to vlak nejede.Ano u Papoucha je věc jiná-sporná.Když na Papoucha bude apelováno (třeba samotným Dasslerem),aby se choval slušněji,stačí malinko více tolerance,neroušek není krvežíznivý.Neroušek ví,že Papouch umí být milý a Písmák a Papčo jedno jsou.U Papoucha by problém nebyl.*************

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Dero: co říkáš na můj návrh?

Dero
30. 10. 2009
Dát tip
neroušek: Ano, odhaduji. Vždyť jsem to sám napsal. Dále: Číslovku pět jsem použil v kontextu Narvahova argumentu, chápej ji tak a neosočuj mě ze lži, ke které nedošlo. Dále máš velmi omezenou představivost, pokud jde o budoucí vývoj. Může se například stát, že admini rezignují nebo se naopak se svými odpůrci smíří a pokusí se jim nadále vyjít vstříc. Já preferuji cestu smíření, pokud je možná.

daddy
30. 10. 2009
Dát tip
na kterej nick bych dostala volbní listek, Marlav? :) jinak když už tady to, tak bych řekla, že mně na písmáku nikdo a nic nevadí

raja
30. 10. 2009
Dát tip
Neroušek skutečně má podezření,že Raja si nepřeje žádné diskuze>>>ale no tak neroušku, moc dobře víš že raja diskutuje ráda. Jen jsem si nevšimla, že by toto byla diskuze na dané téma. Tu máš u sebe na autorce, a sám si přiznal že už je zcela vyčerpána. Přesto se toto VELKÉ téma protřepává všude, i když sám uznáváš a píšeš že řešení je na dasslerovi. Pak nevím kam tímto diskutováním míříš. Zdá se mimo mísu. Musíš na instanci nejvyšší. Sepiš petici, sežeň písmáky, najdi nové adminy:) Ostatní bez komentu, myslím že se známe dostatečně na to, abychom na sebe dělali ramena. To na mě nezkoušej***** mávám:)

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
Vzkaz pro Dera:Milý Dero,nevykrucuj se.Za prvé:"Pokud zde má pět lidí názor, že by měli být odvoláni adminové A, B a C"...těch lidí je více,ne pět.Nelži.Za druhé:Počet těch,co jsou proti,jen ODHADUJEŠ.Čili to zas až tak relevantní není. Za třetí:co se týče hlasování.Uvědom si,že admini a kritici nebyly dosazeni nějakým hlasováním,ale z vůle majitele serveru Písmák.Tedy je na Dasslerovi,aby rozhodl.A na to se čeká.A má několik možností: a)posoudí rozumnost návrhu na odvolání z funkcí a buď vyhoví nebo zamítne b)nebo navrhne o této věci hlasovat c)nebo odmítne se touto věcí zabývat.Na vše toto má právo,vše je v rukou Dasslera.Neroušek je pro variantu a).Zdraví neroušek.*****

papouch
30. 10. 2009
Dát tip
Jsem pro usmíření. Podávám pařátek a vše zlé zapomenuto. :-)

Marlav
30. 10. 2009
Dát tip
navrhuji připravit Volby Písmák 2009...:-))))) pak by se většina snad uspokojila...ovšem je nutné, aby to zajímalo nás "normální uživatele"....myslím, že by se hlavně uživatelé měli vyjádřit, zda mají pochyby o některých adminech apod. je to jen nápad:-)

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Navíc Dero - a to ti možná bude připada jako perzifláž - bych Tě chtěl poprosit, jestli bys mě mohl potrestat. Uvědomil jsem si, že jsem se v mnohých situacích v poslední době nezachoval zrovna nejlíp. Proto bych byl rád, kdybys mi dal od této neděle (abych se stihl usmířit) na měsíc ban. Myslím, že to bude dostatečná doba na to, abych se, tak nějak, napravil.

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Mě Dero napadlo, že bysme se usmířili. Já už jsem z toho strašně unavenej totiž. Podle mě to jsou nakonec hodní kluci a nemyslí to s Písmákem zle. Občas se seknou. Ale to se stane každýmu. Podle mě by to bez nich stejně nemohlo šlapat. Právě díky tomu, že mají tolik času na to tady dohlídnout, aby se neděly nějaké nedobré či bizarní věci to tady ještě funguje. Měli bysme se usmířit nějak veřejně. Myslíš, že bych na to usmíření mohl založit diskusi na hlavní straně?

děkuji mué za vysvetlení, ty jsi hodná paní, papinky a pusinku P.S. já asi teda nejsem moc chytrá, ale myslím, že alternicky jsou tu i z mnoha jiných důvodů a některé jsou v zásadě pozitivní, ža aaano.. muck a pusinky všem! <3 <3 <3

Dero
30. 10. 2009
Dát tip
Narvahu, povídej. Jenom bych ti chtěl říct, že nezastávám ten názor, že je lhostejno, zda proti někomu vystupuje pět lidí nebo sto. Záleží na tom, z kolika lidí se těch pět nebo sto rekrutuje. Pokud zde má pět lidí názor, že by měli být odvoláni adminové A, B a C, tak je na místě se také zeptat, kolik lidí si myslí, že by k tomu dojít nemělo. Těch bude, jenom odhaduji, zřejmě více. Tím se sice nedobereme toho, zda se adminové A, B a C skutečně na své posty hodí, ale z převažující spokojenosti se dá značně usuzovat, že alespoň nedělají svou práci mizerně. Takže cokoli navrhneš, mysli na to.

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
Milá Rajo,Tvé názory na diskuze jsou značně posunuté."neroušku, jenže čeho je moc, toho je příliš. Nevíte kdy skončit, nebo kdy už se to skutečně nehodí."Neroušek nezná diskuzi,která by byla skončena pro to,že se to nehodí.Neroušek skutečně má podezření,že Raja si nepřeje žádné diskuze. "Diskutuje se rýmech? Vyhoďtě papoucha! Je diskuze o tom že dnes vyšlo sluníčko? Zrušte pištu! Prdls sis dneska v tramvaji? Zlikvidujte Syda!"...tady ta část je značně nesrozumitelná.Navíc solidně demagogická.VYHODIT,ZRUŠIT,ZLIKVIDOVAT.......o nic takového se nejedná,pouze o odstoupení z funkcí jmenovaných a pouze ve formě návrhu,který nemusí být přijat. "To co sami dělají oni, děláš ty neroušku v mnohem větší míře."..to je Raji názor,s tím neroušek nic neudělá. "Bereš jim možnost se projevit. A nesedí ti jejich styl, nuže dobrá, zlikvidovat! "Toto není pravda,Rajo,to si uvědom!Můžou se projevit,diskutovat ,oponovat ba i sprostě nadávat.A o likvidaci nejde. Jejich působení hodnotíš zkrátka jinak než neroušek. Hon na čarodějnice,zloba........neroušek nechává bez komentáře. ***********************************

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
Dero: napadlo tě už, jak nepokojnou situaci vyřešit? Dostal jsem totiž nápad!

Lakrov
30. 10. 2009
Dát tip
> Pokud se neprojevují, tak bych je nechal být. Souhlasím. Střílet jen na pohyblivé cíle :-) Je-li ten, kdo je vybaven 'rootovským' heslem, obdařen zároveň také citem pro situaci a jistou rezistencí (nenechat se ovlivnit), může být v mnoha 'sporech' i dobrým soudcem.

Dero
30. 10. 2009
Dát tip
Lakrov, dohledat takových nicků jde spousta, ale všechny je deaktivovat je práce na skutečně dlouhé zimní odpoledne - a to za předpokladu, že bychom mohli skutečně určit, které deaktivovat lze bez a které nikoli. Pokud se neprojevují, tak bych je nechal být. Samotnou existencí neškodí.

Lakrov
30. 10. 2009
Dát tip
A co tyhle alternicky? To bude nejspíš obdobná situace. Asi by měl být ponechán jen ten s nejnižším pořádovým číslem uživatele -- to bude ten pravý -- a ostatní plagiáty' zablokovat. Pišta _ Hufnágl Pišta_Hafnágl Pišta_HufnágI Pišta_Hufnágl Pišta_HugnágI Pišta Hufnágl

Dero
30. 10. 2009
Dát tip
tak úplně přesně takhle mě odbyli na té schůzi... Delahaye: Já jsem tě odbyl, protože z tvého zcela mylného příměru jasně pramenila jedna z těchto tří věcí: 1) Neměl jsi všechny informace, podle kterých bys mohl vymýšlet nějaký vhodný příměr. 2) Jsi hloupý a nedokážeš vyhodnotit situaci alespoň tak, abys postihl alespoň její nejvýraznější rys. 3) Jsi chytrý a záměrně uvádíš scestný příklad, abys podpořil argument, který chceš prosazovat á priori. V prvním případě je potřeba, aby sis přečetl, co se skutečně stalo, ten druhý jsem zavrhl, protože vím, že hloupý nejsi, a v tom třetím s tebou nemá cenu diskutovat. Pokud tedy stojíš za svou historkou o čestném tenistovi v situaci, kdy se bavíme o člověku, který nade vší pochybnost porušil pravidlo Písmáka o zákazu zavádějících alternicků - a pár minut nato tentýž člověk založil alternick, kterým se očividně navážel do uživatele jiného, potom mi vysvětli proč. A to, prosím, konkrétně na tomto případě, bez zavádějících analogií. Podívej se třeba na příspěvky StvN v této diskusi. Ten svůj odlišný pohled jako jeden z mála dokázal formulovat, obhájit a zahájit diskusi nad tím, co by se mělo změnit, aby problém zmizel. Pokud takto dokážeš diskutovat, můžeme probrat cokoli, nabídneš-li nějaké konkrétní návrhy. pokud Admin nectí Pravidla serveru, neboť má "NÁZOR", nic mu nebrání jej prosazovat jako prostý uživatel. Zase - hledáš implikaci tam, kde není. Já pravidla serveru ctím. Naposledy jsem je porušil, pokud se dobře pamatuju, v roce 2006 - a byl jsem za to na rok zablokován. Nemám však povinnost tu působit jako hlídací pes a porušení pravidel hledat a z vlastní iniciativy trestat. Já mám pouze tu možnost a jakousi morální odpovědnost zasáhnout, když porušení pravidel ohrožuje chod serveru nebo se hluboce dotýká některého z uživatelů. Zároveň se však o tom porušení musím nějak dozvědět. Takže, a to je důležité - kdykoli jsem byl upozorněn na vulgaritu, kterou si kdokoli přál smazat, protože jej urážela, byla ta vulgarita odstraněna. Stejně tak jsem se zabýval všemi prohřešky (skutečnými nebo domnělými), na které jsem byl upozorněn. Nic z toho mě ale neomezuje v tom mít názor, že pravidlo o vulgaritách nepostihuje mnohé mnohem bolestivější případy napadání mezi uživateli. Rozumíš tomu nyní, nebo budeš hledat další kličku, jak si vyložit má slova tak, abych z toho vyšel špatně? Proč to vlastně děláš? Já se tu nikomu nesnažím ubližovat ani ukřivdit.

Brokolice.

Vidíš. A já myslel, žes vystoupil, poněvadž jsi zjistil, že jsi blb. Inu, i já jsem omylný.

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
raja: existuje něco, čemu se říká sebereflexe. když jsem jako kritik zjistil, že na to nemám čas, tak jsem ze sekce vystoupil. papouchovi, pištovi i sydovi sebereflexe chybí. a času mají spousty. navíc je nejspíš jejich fuknce (moc a snad i pocit, "že dělají něco pro server") uspokojuje. jinak si nedokáži vysvětlit, proč stále, přes dlouhodobou vlnu nevole (a je docela jedno, jestli je ona vlna vzedmuta pěti uživateli či sty) na svých funckích lpí. tady nikdy nešlo o honbu za dokonalým adminem. tady jde o to, "odvést několik nemocných sviní na porážku a vykrmit prasátka nová" - autora citátu snad znáš. proč si to nezkusit bez nich? proč si to nezkusit? myslíš, že se tu roztrhne pytel vulgarismů? ne. právě naopak. konečně nastane klid.

Rajo nech toho. Ještě si o tobě začnu myslet, že jsi rozumná, a to pak bude hrozně těžké být arogantní a povýšený jako dosud. Zlobíš!

raja
30. 10. 2009
Dát tip
dokonalým*

raja
30. 10. 2009
Dát tip
neroušek>>>zkus mu nabídnout, ne oslovit. Pardon. Narvah>>>pro mě je dobrej admin ten, kterej svou práci dělá tiše, neexhibuje. stejně tak kritik. Výborně, v této diskuzi jsem se dočetla, že admin by měl být důstojný, což samozřejmě papouch se Sydem nejsou, žeano. Na druhou stranu, Dero je podle některých tady důstojný až moc. A taky je mu to vyčítáno. Honba za dokonolamým adminem To nemůže dopadnout dobře, Mimochodem, pro mě jsou admini stejní jak ostatní uživatele písmáka, mají to pouze horší tím, že po těch ostatních uklízí. Nevidím důvod, proč by měli být zalezlí v jakési písmácké díře a přispěchat pouze když je problém, a ochotou se posrat... Nejlepší na tom je, že se tady o té jejich funkci mluví jako o práci. Vidím to spíš jako jejich dobrou vůli dělat něco pro server. I za cenu toho že jsou víc na očích, a že můžou ledasco pokazit. Nechtěla bych být na jejich místě. A klidně si mě za to že s vámi nesouhlasím, pro mě za mně třeba sežerte.

raja
30. 10. 2009
Dát tip
Každá diskuze se vždy zvrtne,milá Rajo,na ty kteří souhlasí a na ty kteří nesouhlasí.Považovat toto za škodlivé znamená považovat za škodlivou diskuzi jako takovou>>>neroušku, jenže čeho je moc, toho je příliš. Nevíte kdy skončit, nebo kdy už se to skutečně nehodí.Diskutuje se rýmech? Vyhoďtě papoucha! Je diskuze o tom že dnes vyšlo sluníčko? Zrušte pištu! Prdls sis dneska v tramvaji? Zlikvidujte Syda! To co sami dělají oni, děláš ty neroušku v mnohem větší míře. Bereš jim možnost se projevit. A nesedí ti jejich styl, nuže dobrá, zlikvidovat! To že by někomu něco, pokud nebyl důvod, sem si nevšimla. Pokud došlo k omylu, a něco neprávem, všimla sem si že se umí omluvit. Co se týká funkce. Jak se baví v lidské rovině, když neřeší věci serveru, to je snad jejich věc a každý mám možnost se proti komukoliv z nich ohradit či bránit. A to přímo tam, kde spor vznikl a ne v každé písmácké prdelce. Hon na čerodejnice. Jinak doporučuji nerouškovi udělat si čajíček s heřmánekem, dát si nožky na stůl a trochu se zklidnit. Mi to příjde jak projev na Václaváku tohle. Mávám*** (apropó, když je jednoduché najít admina, oslov koho by sis představoval, a zkus jej oslovit, zda bude ochoten tohle dělat, pak dej vědět jaks pochodil. Za každým strojem sedí člověk, nechápu tolik zloby)

Delahaye
30. 10. 2009
Dát tip
ad Dero : "Všem: Můj názor - to pravidlo o vulgaritách není dokonalé, protože často upřímná nadávka je mnohem méně bolestivá než zákeřný útok slovy bez vulgarit." pokud Admin nectí Pravidla serveru, neboť má "NÁZOR", nic mu nebrání jej prosazovat jako prostý uživatel. Případně prosadit změnu Pravidel. Jinak jsou Pravidla cár zobrazeného textu - nerespektováním jejich části, pozbývají smysl i jako celek. můj názor :-)

Delahaye
30. 10. 2009
Dát tip
dero : "Delahaye: Tvůj příměr není ani zdaleka přesný. Přečti si, případně se doptej, co přesně se stalo." tak úplně přesně takhle mě odbyli na té schůzi, když jsem nesouhlasil s tím, aby byl člověk bezdůvodně vyhozen .. tímhle totiž obsloužíš absolutně každou situaci, protože stavíš tazatele před dilema (pokud je poctivý), zda skutečně někde něco není, co neví a co by mohlo jeho názor ovlivnit ... ono v 99 procentech skutečně NENÍ, ale demagogové a manipulátoři právě s tím poctivým přístupem druhém strany počítají a chladně jej využijí jo jo , vyrostl jsi nám, jen co je pravda

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
pro mě je dobrej admin ten, kterej svou práci dělá tiše, neexhibuje. stejně tak kritik. to kluci neumí

Narvah
30. 10. 2009
Dát tip
pro tebe sou dobrý, rajo, to je jasný.

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
avi

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
"(to, že se veškeré diskuze, zvrhnou tímto směrem, považuju za písmáku víc škodlivé, než celé popouchovo číslování. Server je tím už doslova otravně načichlý a přitom se v tom motá pouhé procento podrývačných uživatelů. Pokud by to byl takový problém, jak jej presentují, je na očích už dost dlouho na to, aby se přidal zbytek písmáctva. Pakliže tak nečiní, je zřejmě problém v rýpálcích samotných a ostatní nepálí tolik, aby šli s kůží na trh. Každá diskuze se vždy zvrtne,milá Rajo,na ty kteří souhlasí a na ty kteří nesouhlasí.Považovat toto za škodlivé znamená považovat za škodlivou diskuzi jako takovou.Zbytek písmáctva se nepřidává z toho důvodu,že je diskutovat třeba nebaví či jim chybí vlohy pro diskutování.Za nebezpečný naopak neroušek považuje Raji názor,že za to můžou takzvaní rýpálci,protože takzvaní rýpálci jsou ti,kteří chtějí diskutovat a kteří dokonce (svoloč jedna rýpalská)si dovolují i leccos kritizovat.A neroušek právě teď kritizuje některé hlavní omyly Raji.*******************

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
"btw. a ty tři mušketýry, co se tady probírají, nerušit! Neodstupovat. Nechat bejt. Dobrý jsou." PS.Milá Rajo,Athos,Porthos a Aramis se tady neřeší,ty odstupovat nebudou.*******

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
Milá Raja píše toto: "Nováček má pořád ještě možnost, předložit svou diskuzi ke schválení některému z adminů. Na tom nevidím nic složitého, napsat, hele, chci založit takovou a takovou diskuzi, a nechat si ji posvětit." Tak jenom proto,že je někdo nováček,tak by si měl nechat své dílo-diskuzi posvěcovat nějakým adminem? Milá Raja zřejmě touží po omezení volnosti,neroušek navrhuje ne jen diskuzi,nechat posvětit by si nováček měl i třeba básně,jen ať mu admin dá milostivé posvěcení,zda nováček (určitě nějaký tydýt a otrava)může zasmrdět svými básněmi,co básněmi,nějakými slátaninami Písmák.Milé Raje se zřejmě stýská po důtkách.*****

neroušek
30. 10. 2009
Dát tip
Milý Armine,zdá se,že i Tvůj zrak je mírně zemdlen.Říkáš admini zde neomezují tvorbu? A co poslední Derova "opatření",že diskuzi můžeš dát na hlavní stranu,když si tu víc jak 30 dnů a máš napsáno 100 kritik? A vůbec posuzování,která diskuze je debilní a která není? To adminům vůbec nepřísluší posuzovat. A zablokování uživatele Norská Kráva? A trapné číslování Papouchem diskuzí? Či další pravidlo,že jen jedno dílo měsíčně do arény? A těch hemzů vůči Jarmile Moosové,která třeba psala pět básní denně? Už vůbec pojmy tvorba a pořádek jsou spíše protiklady.A benevolence? To znamená shovívavost a dobrá vůle.Té není nikdy dost! Neroušek říká více benevolence! Chybou je,pokud sami admini či kritici nedodržují pravidla slušnosti a navzájem se kryjí.Nebo pokud na své funkce nestačí.To jsou vážné chyby.Jinak neroušek říká:co nejméně zásahů do svobodného tvůrčího prostoru a mává Arminovi.*******

jejdavilda
29. 10. 2009
Dát tip
Armine, ty tam vyloženě chybíš, přihlas se

Narvahu, z tvého sofistikovaného projevu jsem získal dojem, že zde diskutuješ, ale patrně jsem se mýlil... Neroušku, admini zde neomezují tvorbu, ale udržují na hlavní straně pořádek, zejména pak v diskuzích. Což se jim, pravda, ne vždy podaří, ale není to chyba adminů, ani pravidel, ta jsou stanovana jasně a admini jim jistě rozumí. Chyba je v benevolenci k některým uživatelům, ale na toto théma zde proběhlo mnoho diskuzí...

raja
29. 10. 2009
Dát tip
A o tom to je:) aneb michal666, můžem na tom být hůř:D

jejdavilda
29. 10. 2009
Dát tip
Nerad diskutuji, raděj vymýšlím blbosti, takže nebudu žádat nikoho

raja
29. 10. 2009
Dát tip
pišta si nemá co dovolovat. Zkus Rabba;)

jejdavilda
29. 10. 2009
Dát tip
Tak tak, rajo, všechno je v pořádku, den utekl. Zítra dáme další diskuzi. P.S. Celkem si dovedu představit reakci Pišty. když ho požádám o povolení diskuze. Ale můžu se mýlit,

raja
29. 10. 2009
Dát tip
Tahle diskuze, potažmo událost, se totálně zvrhla mimo téma. Opatření se mi zdá přiměřeným a vzhledem k okolnostem, prospěšným. Aspoň to nebude svádět jinak počestné uživatele k blbostem:) A škodílkům to utne tipec. Funguje to tak jinde, proč ne tady* Nováček má pořád ještě možnost, předložit svou diskuzi ke schválení některému z adminů. Na tom nevidím nic složitého, napsat, hele, chci založit takovou a takovou diskuzi, a nechat si ji posvětit. btw. a ty tři mušketýry, co se tady probírají, nerušit! Neodstupovat. Nechat bejt. Dobrý jsou. Snad s výjimkou Sida, kterej ten ocásek vyloženě zneužívá tím, že ho takřka nepoužívá:) (to, že se veškeré diskuze, zvrhnou tímto směrem, považuju za písmáku víc škodlivé, než celé popouchovo číslování. Server je tím už doslova otravně načichlý a přitom se v tom motá pouhé procento podrývačných uživatelů. Pokud by to byl takový problém, jak jej presentují, je na očích už dost dlouho na to, aby se přidal zbytek písmáctva. Pakliže tak nečiní, je zřejmě problém v rýpálcích samotných a ostatní nepálí tolik, aby šli s kůží na trh. Tím neříkám že je v pořádku vše, ale problém spíš vidím v benevolenci a snaze adminů se domluvit, než v jejích rázných řešeních, které uplatňují jednou za uherský rok. Takže se ztotožńuji spíš ze Stývnovým viděním problému co se týká ohýbaní pravidel pro dlouhodobé uživatele)

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
Dero navrhl, aby Syd a papouch byli zbaveni funkce. Implicitně by vyšoupl i Pištu ze sekce kritiků. Aby byl klid. Ne, nenavrhnul. Já se jen snažil dopídit, k čemu by tato tebou navržená změna vedla.

neroušek
29. 10. 2009
Dát tip
Milý Armine,buď jsi nerouška špatně pochopil nebo záměrně překroutil a jelikoš je neroušek dobrá duše a hledá v člověku to lepší,tedy nepochopil: 1)bod jedna takto vůbec neroušek nevyslovil,zřejmě jsi po šichtě zcela zemdlen,admini by neměli omezovat tvorbu,pouze výrazně neslušné chování 2)není potřeba nových pravidel,ale lepších adminů,kteří by lépe dělali svou práci. zdraví neroušek.***********

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Nekašlu. Sem ti na chatu ještě odpověděl. Ale nebylas tam už, no.

Fouraix
29. 10. 2009
Dát tip
armin: jo dík za upozornění, ještě teda vypnout odsud avíza, páč pišta je dnes nějakej prudnej a ještě by mi chtěl cos odpovídat. jinaxe ovšem k pištonemárádům neřadím. nemám rád akorát afektovanýho nerouška

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Armin: každej retard si přečte, jestli se jedná o diskusi, než začne diskutovat - snad se ti to příště podaří.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Mué! Sem se s tebou nestihl ani rozloučit. Dobrou!

NO jo, není... To jsem si neuvědomil :-) Je to kategorie ostatní nezařaditelné, to vysvětluje přítomnost Norského a Narrrrvaha :-)

Norsko 1
29. 10. 2009
Dát tip
Lidé jakoby před tebou ztráceli svou úctu, zamysli se, Pišto

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Dero navrhl, aby Syd a papouch byli zbaveni funkce. Implicitně by vyšoupl i Pištu ze sekce kritiků. Aby byl klid.

A o čem že se tu má diskutovat? O požadavcích retardovaných jedinců, aby Pišta odešel ze sekce kritiků? Zatím jsem zde stran Derových opatření zaregistroval dva požadavky, anžto nemám náladu pročítat se celou diskuzí... 1) Admini jsou cenzoři a to se nepřísluší. Zrušte adminy. 2) Zrušte Derova opatření, nechť admini dělají svou práci. Neroušek patrně požaduje oboje. Avi všem, kdyžtak I'm sorry

Budu plakat do polštáře! Celou noc!

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Nikdo tě tu nemá rád, Pišto.

Neuvěřitelné.

Fouraix
29. 10. 2009
Dát tip
pišto.. ani ses nepřehoupl přes to co jsem ti odepsal, takže je to s tebou zbytečná debata. nadto o ničem, respektive o prkotině, na kterou by snad byla nejvhodnější odpověď "aby ses neposral". zase se stylizuješ do kalibrovaného posuzovače síly výrazů a znalce mých znalostí. přenechám tě k dizkuzím jinejm.. máš toho tu i bez týhle naprosto zástupný nicotnosti dost, jak vidím. věřím, žes sám svatým a nikdy jsi nějakého nadužívaného, bagatelizujícího či paušalizujícího pojmu nepoužil. zřejmě jsi sám vždy křišťálově politicky superkorektní a tím pádem se do debaty s takovým velikánem snad ani nehodím:) dobrou

neroušek
29. 10. 2009
Dát tip
Pro Norska 1: "vím. o to mi šlo, mít víc hvězdiček".A neroušek taky ví,nezapoměl.**

Neroušku, nebudu reagovat na tvé pomýlené bludy, ale zeptám se na jinou věc - gramatika je ti sprostým slovem?

neroušek
29. 10. 2009
Dát tip
Pro Pištu:Řekni mi jediný rozumný důvod, proč by se chod serveru měl řídit tvými požadavky, a ne třeba přáními uživatele "XYZ".To je jednoduché,měl si se řídit Narvahovými požadavky,pokud jsou rozumné.A to ,že Ty by si neměl být na Písmáku kritikem,rozumné je.*****

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Přesně. Jak u blbejch. To jsi vystihl.

Ach! Jak jsi šlechetný, Narvahu! :))))))) To je jak u blbejch.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Protože mu tím dávám šanci.

Mou: Bohužel, hotentotštinou nevládnu. Co žes říkala? :)

Norsko 1
29. 10. 2009
Dát tip
Tak mu to konečně řekni, Narvahu, pokud na to máš

LaMouette
29. 10. 2009
Dát tip
Pisto.. wopcas zacinam litovat.. ze me nemas rad..;-)

Řekni mi jediný rozumný důvod, proč by se chod serveru měl řídit tvými požadavky, a ne třeba přáními uživatele "XYZ".

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Věděl jsem, že na to nemáš.

Uvědom si, že pak by podobná ultimáta mohl vznášet každý debil.

Narvahu, opravdu očekáváš, že se tu úplně každý bude řídit scestnými představami každého magora?

Norsko 1
29. 10. 2009
Dát tip
Papouch se Sydem adminem úplný zaklínadlo člověče

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Pokud se ti dva stanou řádovými uživateli a ty setrváš v sekci, dokáži tě přehlížet.

Norsko 1
29. 10. 2009
Dát tip
vím. o to mi šlo, mít víc hvězdiček

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Tohle platí, Pišto: "Klidně se odtuď smáznu, když Pišta nebude kritikem a Papouch se Sydem adminem."

neroušek
29. 10. 2009
Dát tip
Neroušek též mává vlídně do Norska.***** PS.A má hvězdiček míň.***

Norsko 1
29. 10. 2009
Dát tip
mávám **********

neroušek
29. 10. 2009
Dát tip
A o to jde,milé Norsko,tak to nepokaž.*****

Norsko 1
29. 10. 2009
Dát tip
Klidně budu vzorem, neroušku

Narvahu, necouvej. Napsals "Klidně se odtuď smáznu, když Pišta nebude kritikem..." - čili já ti nabízím, že vystoupím ze sekce, ale očekávám, že ty se dle svých slov odsud smažeš a už nikdy, pod žádným nickem, sem nepáchneš. Ber, nebo nech být.

neroušek
29. 10. 2009
Dát tip
"Dále řekněme, že papouch se Sydem nebudou adminy. Řekněme, že se sepíšou pravidla, která nejspíš budou obsahovat stejné body jako ta současná a možná nějaké navíc. Kdo pak bude hlídat jejich dodržování?" Nová pravidla nejsou potřeba,problém je ve vedení,ve vzorech,v adminech.A hlídat dodržování pravidel budou nový admini,to je jasné.A Norska a jiné do toho netahejte.To jsou řadový uživatelé,ti se přispůsobí.V nich problém není.******

Norsko 1
29. 10. 2009
Dát tip
Milý narvahu, kladeš si nesplnitelné podmínky. Takto se politik nechová, takto se chová jenom

Fouraix: To, žes mě viděl (nebo neviděl), jaksi nic nemění na faktu, že užíváš velice silných výrazů bez znalosti jejich významu. Já viděl leckoho, ale to mě neovlivňuje v hodnocení projevu toho či onoho. Tebe patrně ano, jinak bys to asi nezmiňoval. Pokud význam onoho diskutovaného sousloví znáš, pak jeto ještě smutnější.

neroušek
29. 10. 2009
Dát tip
"Mohu požádat papoucha a Syda, aby se vzdali adminských oprávnění. Věřím, že by mi vyšli vstříc, a to i přesto, že podle mého názoru jako admini ani jednou neselhali (rozhodovali dobře, když udělali chybu, napravili ji). Ale co potom?"To hodnocení zvláště Sydovi činnostri jako admina je humorné.U Papoucha je to sporné.A Dero se ptá,co dál? No vyberou se dva nový admini,lepší,to je nad slunce jasné,to nebude tak těžké.******

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Ok, pokud papouch a syd přestanou být adminy a dojde ke korekci chování pišty ve funkci kritika, budu se plně věnovat již nej literární tvorbě. Nebude už důvod brojit. Písmák bude na cestě k úzdravě.

neroušek
29. 10. 2009
Dát tip
Milý StvN,neroušek Tvou pozici nechápe.Na jedné straně se správně ptáš: "-> Jsou škodlivé? -> Je rozumné vyjadřovat se vůbec pod diskusi, která mě nezajímá? -> Když už se k ní chce někdo veřejně významný vyjádřit, přestože ho předmět diskuse nezajímá, je rozumné ponižovat autora diskuse?" a na druhou stranu: "Já nevím. Možná nějaká ta pravidla? Co třeba zavést něco jako schvalovací proces pro diskuse? Už jenom skutečnost, že se na vystavení diskuse bude čekat, omezí vyloženě zbytečné diskuse. No a vzhledem k tomu, že bych nerad někoho omezoval cenzurou nebo mazáním, tak by případný rozhodovatel měl možnost diskusi zařadit buď na hlavní stranu, kam by přišly literární diskuse, případně na nějakou diskusní dílnu, kam by šly všechny ostatní bez výjimky. Tedy například i ta JiKova." Prokristapána,proč jste tak posedlý pořád nějakými pravidly OMEZUJÍCÍMI TVORBU? Prostě tvorbu neomezovat vůbec! Rámcová pravidla pro slušné chování jsou,stačí mít lepší adminy,kteří na to důsledněji dohlédnou a sami půjdou příkladem a ne že sami jejich projevy budou připomínat kanál.*******

Pokud Narvah svatosvatě slíbí, že se z Písmáka smázne, a už se sem nikdy pod žádným nickem nelogne, a ani jinak se sem nevetře, jsem ochoten vystoupit ze sekce kritiků.

Norsko 1
29. 10. 2009
Dát tip
Neroušku, již nepij. Žádám tě o to

neroušek
29. 10. 2009
Dát tip
Pro Dera od nerouška: "Co konkrétně ti na myšlence, že by se uživatel Písmáka měl alespoň trochu rozkoukat (30 dní) a nějak se představit (100 názorů), než začne přispívat na nejsledovanější stranu serveru, přijde tak ohavného?"....Ne ohavné,ale nesprávné.Omezuje to svobodu slova v principu. A každého,kdo takové pravidlo vyhlašuje,staví do pozice diktátora,který určuje vstupní podmínky do svobodné diskuze.Ty podmínky pak popírají svobodu diskuze.Podmínkou svobodné diskuze je ochota se svobodné diskuze účastnit.A nic více,nic méně. ***********************

Fouraix
29. 10. 2009
Dát tip
pišťa: "Podívej, F., když slyším někoho blábolit o policejním státě a když je evidentní, že dotyčný nemá nejmenší představu, co ten termín znamená, nemohu než dojít k řečenému závěru. To je prostě holý fakt." nějak se ti ta implikace nepovedla, takže je úplně jedno, zda její konečný výpotek označíš za fakt holý nebo oblečený. máš snad nějaký pojem o tom jestli nejsem odborníkem přes policejní státy? možná jsi chtěl říct, že jsem poněkud nadužívaný pojem opět "nadužil", jenže z tebe vylez jen blábol vhodný tak pro tvé pacienty:) eštěže sem tě kdys viděl a vím žes docela zvláštní extrovertní poděs a je třeba tvé rychlosoudy brát trochu s rezervou. pokud bys chtěl postihnout ducha toho co jsem měl na mysli, přečti si co jsem psal dopoledne dýrouovi. jinak ale do žádných dalších pří nejdu, mír s tebou a sejdeme se na vlachovce. Dero: ok ok, proti duchu původního písmáka to sice jde, ale zase to třebas přibrzdí přílivy nováků. v duchu starého písmáka se nepochybně odrážela ještě nižší dostupnost internetu a to už teď prostě nikdy nebude, takže sbohem romantiko, krize středního věku je tady. jen by mě teda zajímalo jestli to funguje i zpětně. pokud bych náhodou třebas vyrachtal v hlavě heslo k nějakýmu alterovi, který je tu sice léta, ale kritik napsal pod sto, tak bych leda musel cíleně zaperlit a dopsat je?:)

Nikolivěk, nad tím jsem nepřemýšlel.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
přesuň se tam sám, milý armine. To tě nenapadlo ?

Norskej, papouch je na chatu, nechceš svoje názorování přesunout tamo?

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Já že někomu nadávám ? Dokaž to, ty nulo

papouch
29. 10. 2009
Dát tip
nechlubím. Pouhý oznam, abys nadával mně, nikoliv Derovi.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Tím se chlubíš ? Opět jsi porušil mou integritu ! Jsi slepý ?!

papouch
29. 10. 2009
Dát tip
ty "kritiky", kde se vyskytovala vulgární slova, či jiné invektivy jsem smazal já

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
A proč mi mažeš mé kritiky ? Při tvé empatii, ty nevidíš, jak jsem bit a zbůhdarma týrán ? Jsi slepý ?

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
Norsko, nechme to. Myslím, že chápu, co tím chceš říct.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Je to ten nejkonstruktivnější argument. který ti mohu říct na tvé váhání

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
Norsko: Takto bychom mohli postupovat zpět až k Adamovi. Není to konstruktivní argument.

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
StvN: To podle mě není jádro problému. Řekněme, že opatření, které bylo zavedeno, účinně odfiltruje všechny rychlozakladače diskusí. I kdyby to tak nakonec nebylo, počítejme s tím. Dále řekněme, že papouch se Sydem nebudou adminy. Řekněme, že se sepíšou pravidla, která nejspíš budou obsahovat stejné body jako ta současná a možná nějaké navíc. Kdo pak bude hlídat jejich dodržování? Co se stane potom? Já právě pořád narážím na problém přechodné fáze mezi "z pozice admina udržovat v (nějakých) mezích" na straně jedné a "nekorigovat a inspirovat" na straně druhé.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Dero, chceš mě soudit ? To bys předně musel soudit všechny ty, kteří mě místním způsobům naučili Jenom jsem je dovedl k dokonalosti

StvN
29. 10. 2009
Dát tip
Co udělat v současné době? Já nevím. Možná nějaká ta pravidla? Co třeba zavést něco jako schvalovací proces pro diskuse? Už jenom skutečnost, že se na vystavení diskuse bude čekat, omezí vyloženě zbytečné diskuse. No a vzhledem k tomu, že bych nerad někoho omezoval cenzurou nebo mazáním, tak by případný rozhodovatel měl možnost diskusi zařadit buď na hlavní stranu, kam by přišly literární diskuse, případně na nějakou diskusní dílnu, kam by šly všechny ostatní bez výjimky. Tedy například i ta JiKova. Ale co udělat, abys nemusel nic programovat, tak to nevím. Nicméně i to mazání a tahle diskuse tě stojí určité úsilí.

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
Davide, to jsou přesně ty věci, které nemám rád. Nick I g g y jsem znepřístupnil. Pokud máš nějaký nápad, jak Písmáka zase ozdravit, napiš ho sem. Pokud jde o technické fičůrky a podobné věci, na to teď není nejvhodnější čas. V nejbližších několika měsících nebudu bohužel mít na větší než kosmetické technické změny dost času. A nevěřil bych, že mě dokáže tak potěšit, když teď vidím dva normální, věcné příspěvky hned za sebou. Dobrý!

papouch
29. 10. 2009
Dát tip
:> udržovací zobáček, avi aji pro mě dík

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
StvN: Předně díky za konstruktivní diskusi, je to příjemné osvěžení. Souhlasím se vším, co jsi napsal. Zejména se závěrem. Vidím jen nebezpečí v tom překlenovacím období, které by vedlo ze současné situace do situace tamté. Také je asi vhodné připomenout, že problémy, se kterými se potýkáme dnes, nezačaly po jmenování papoucha a Syda adminy - bylo tomu naopak - neudržitelný stav hlavní strany a záplava příspěvků od provokatérů si takové posílení stavů vyžádaly. (Sáhl jsem tehdy po lidech, kteří se tu denně vyskytovali, byli ochotní pomoci a není problém se s nimi na čemkoli věcně dohodnout.) Titíž provokatéři tím pouze získali reálnější objekt svého zájmu, něco, co mohli vydávat za motiv. Argumentuješ dobře, jdeš k jádru věci, ale tato drobnost by neměla zapadnout, mohla by být podstatná. Osobně se obávám, že ta "utopie" nebude fungovat, protože tu nezbylo mnoho lidí, kteří by mohli být vzorem. Spousta jich k tomu má předpoklady, ale navykli si už chovat se jinak. Chtěl bych ale věřit, že by bylo možné odstartovat řetězovou reakci, když budeme mít štěstí. Nevím ale, jak na to. Mohu požádat papoucha a Syda, aby se vzdali adminských oprávnění. Věřím, že by mi vyšli vstříc, a to i přesto, že podle mého názoru jako admini ani jednou neselhali (rozhodovali dobře, když udělali chybu, napravili ji). Ale co potom?

StvN
29. 10. 2009
Dát tip
1) Tvůj postoj chápu. Vnímám ho jako přivření očí nad zlobivými chlapci, jenže v tom je ten problém. Nikdy se tak nevymaníme z elitářství, kastovnictví, nadržování. Nezastávám blokaci ani mazání. Je to na širší diskusi, samozřejmě. 2) Ale ne. Naopak. Já po nikom nechci, aby byl policajt. Nechci po nikomu, aby dělal hlídacího psa. Jak jsem se snažil naznačit. Já osobně nejsem obecně zastáncem pravidel a zákonů. Ideálem je jakási utopie, kde ti "moudří" svým veřejným působením "vychovávají" populaci. Furt mi přínosnější přijde, když ti, kteří jsou vidět, budou vidět s rozumnými názory na rtech. Za jedno tak nebude mít nějaký extrémista důvod obtěžovat (např. Papoucha - co si budeme povídat, Papouch k tomu provokuje), protože se k němu prostě ostatní budou chovat slušně, a za druhé tak ukážeme, řekněme mladším uživatelům, jakousi snesitelnou formu, jak se chovat ve společnosti. Ano, jsou tu debilní diskuse, ale na rovinu: -> Jsou škodlivé? -> Je rozumné vyjadřovat se vůbec pod diskusi, která mě nezajímá? -> Když už se k ní chce někdo veřejně významný vyjádřit, přestože ho předmět diskuse nezajímá, je rozumné ponižovat autora diskuse? Těch poklesků "proti zdravému rozumu" vidím na všech frontách hodně. Domnívám se, že nejlepším efektem by zapůosbilo pozitivní působení těch, kdo jsou vidět. Jenže naopak je vidíme provokovat, vysmívat se, když k tomu připočteš, že někteří tito uživatelé mají v rukou moc zasáhnout do systému, něco smazat, tak já se vůbec nedivím, že tu něco jako extrémně naštvaní uživatelé jsou. Já osobně bych tedy řešil příčinu, nebo nám nezbyde než kroutit hlavou nad tím, kam až se Písmák dostal. Mezníky v historii Písmáka jsou vyznačovány blokacemi. Nikdy to ničemu neprospělo. Maximálně se obměnila vedoucí kasta. Ale zásadní problém se tím nikdy nevyřešil.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Klidně se odtuď smáznu, když Pišta nebude kritikem a Papouch se Sydem adminem. Nemám s tím nejmenší problém.

jejdavilda
29. 10. 2009
Dát tip
StvN - to je neuvěřitelné, konečně souhlasím s kritikem ( tedy s tebou).

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Pokud by se striktně dodržovala pravidla, nebyli by především někteří admini adminy a někteří kritici kritiky. Na to zapomínáš. Všechno hážeš na uživatele. Jako vždy.

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
StvN: Na to ti odpovím ze dvou stran. 1) Benevolentní jsem. Ale nejen vůči Norskovi, ale třeba i Narvahovi. Pokud by se striktně dodržovala pravidla, ani jeden z nich by tu už neměl účet. Jenže vzhledem k tomu, že zde mají historii, publikovali zde a působí tu už dlouhou dobu, je zablokování účtu až tou poslední věcí, která přichází v úvahu. Příspěvky odporující pravidlům jsou jim (nesystematicky, ale jsou) mazány. 2) Nejsem policie a nevnímám svou roli tak. Písmák není můj život, často tu nejsem několik dní, leccos snadno proběhne, aniž bych se o tom dozvěděl. A budeš se divit, ale na chování Norska se ke mně nedoneslo příliš stížností. A pokud vím, tak k Romanovi také ne. Rozhodně bych ho netipoval jako největšího potížistu jen z toho, co mi uživatelé napíšou. Takže ano, určitě některými výroky pravidla porušuje (a občas i hrubě), na druhou stranu ale asi jeho slova nemají zase takový dopad a jen málokdo z uživatelů se cítí být nelichotivým oslovením skutečně dotčen. Ty navrhuješ ostrý řez do zdejší apatie, který vyžaduje soustředěnou pozornost, kterou já nemůžu situaci věnovat. Opatření, která proběhla v posledních dnech, jsou jedno reakcí na velmi hrubé porušení pravidel, druhé na vážný dlouhotrvající problém, který lze systémově alespoň trochu řešit. Pokud bys měl energii věnovat se soustavnému bdění nad zdejším pořádkem, napiš Romanovi. Jsi rozumný a systematický člověk, rád tě podpořím. Nebo pokud tě napadá někdo vhodný, kdo by to mohl dělat.

StvN
29. 10. 2009
Dát tip
Neříkám, že bych zdravý rozum odsunul úplně. Ale rozhodně nebudu souhlasit s tím, že na základě zdravého odsoudíš někoho, zatímco paralelně může i psaná pravidla porušovat někdo jiný. Je to výsměch. Jak je možné, že si tu může Norsko dělat, co chce? Řekni mi prosím, jak je možné, že si Norkso může dělat, co chce?

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Se tak nějak stavíš do pozice Boha, Dero. Tak postihneš všechno.

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
StvN: Chápu tvůj pohled a nemám problém s tím, kdybych se dostal do prostředí, které by takto fungovalo. Na druhou stranu asi nepopřeš, že v případě jasně daných a měřitelných pravidel stále zůstává obrovský prostor k asociálnímu chování - včetně obtěžování a, teď nebudu vymýšlet žádný příhodnější termín, psychického týrání. Manipulace vedená naoko čistými prostředky prostě dokáže zranit víc než nejhrubější nadávka. A pak je otázka, jak postihnout tyto jevy, pokud se vyskytnou. Zde se vyskytují, a proto zastávám omylný zdravý rozum, jehož míra zákonitě kolísá i podle nálady soudce. Na druhou stranu postihne větší spektrum vážných prohřešků než exaktní pravidla. Alespoň takový je můj názor.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Stývn opustil pionýrský oddíl. To se mu vymstí

StvN
29. 10. 2009
Dát tip
Dero - pokud jde o zdravý rozum, pak jsem si vědom zrádnosti rozhodnutí co je a co není "přípustné" a že se často člověk dostane do paradoxní situace, kdy v podobných případech rozhodl rozdílným způsobem. Proto mám radši pevná pravidla, která si člověk nemůže ohnout. Kdyby šlo o zdravý rozum, tak bych já osobně už dávno blokoval Norska, Octpuse a další, kteří víceméně nepůsobí literárně tvůrčím způsobem, ani se pozitivně nezasadili o běh serveru, o jeho fungování, o dobré jméno etc. To, co dělají, mohou provádět na nějakém sociálním serveru, nepotřebují k tomu server, který je zaměřený na literární tvorbu. A nepřesvědčí mě o tom ani čas od času Norskem publikované dílo. Prostě s tím zdravým rozumem to je ošemetné. Když někdo o někom napíše, že to je debil, tak je to něco, co je měřitelné a motivace nebo kontext může být lhostejný, takhle se zkrátka slušný člověk chovat nemůže. Nemusíš nikomu nic vysvětlovat, všichni vědí, že to je postižitelné a jsou si vědomi toho, že je za to te trest může stihnout. Žádné složitosti.

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
Aha, v událostech to nejde. Inu, systém.

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
D-Error: V tom případě nechci, abys v této diskusi nadále působil. Blok. S alternicky se nebavím.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Lépe bych to neřekl, Dero. To je oč tu běží

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
D-Error WC alias Smíšek: Prosím, protože se chystáš za pár hodin server definitivně opustit, neprovokuj zbytečně před svým odchodem uživatele, kteří na tebe pak nebudou moci reagovat.

To už se nevrátí. Teď nás ostřížím zrakem sleduje každej druhej narvah... Starý zlatý časy jsou pryč.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Jo, Pišto, to byly doby.

Jóóóó, tripy... To když jsme si tenkrát s Derem vyrazili do Vídně na Rakous-Tek, dali pár papírů a pět litrů vodky, to byl mazec... :)))

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Pomerančová se hlavně demonstrativně smazala z Literry Aby se tam pod dvou dnech logla pod jiným nickem. Legrační záležitost.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Navíc, papouchu, můžeš mluvit leda tak za sebe a pár svých nohsledů á la Pomerančová, Syd, Petrusha a spol. Můžu ti říct jedno: někteří uživatelé naopak začínájí chápat. Dáváte jim nakonec poznat pravdu svými činy: mazáním příspěvků, vyhazováním z chatu, vyhrožování, osočováním, označováním a přesouváním diskusí. A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Ale jenom bych se opakoval. Zapomeň na to, že bych s tebou chtěl kdy dojít ke shodě. Tahle doba dávno pominula.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Ty sám jsi nesmysl, narvahu. Zavřený ve zlaté kleci. Na vánoce dostaneš jabko a na nový rok ho musíš vrátit. Tak tě vidím

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
nesmysly teda

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Které nesmysli a lži máš na mysli, papouchu? Nesjou snad Dero s Pištou kámoši? Nebyli spolu na tripu v zahraničí?

papouch
29. 10. 2009
Dát tip
Ano, zvali jsme tě, Narvahu. Chtěli jsme tě poznat. V dobrém. Žádný zlý úmysl v tom nebyl. To ostatní, co píšeš, je blábol a tvoje chiméra, jakási fixní idea, kterou považuješ za realitu. Ubezpečuji tě ale, že to tak skutečně není. Jsi chorobně podezřívavý a cokoliv obrátíš v zápor. Debata s tebou je ale zbytečná, nejsi schopen naslouchat a jsi neotřesitelně přesvědčen o svých pravdách, takže dál s tebou nedebatím. V současné době většina uživatelů, díky tomu, jak se prezentuješ, už poznala co jsi zač a tvým výmyslům a lžím nevěří. Howgh :-X

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Vy se neznáte ?

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Tys pouhý koloušek, milý narvahu, proto patříš, kam patříš

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Jednu dobu - a není to tak dávno - mě i papouch zval na sraz Písmáka. Abych se s nima jako zkámošil. Abych jim tady jako nedělal problémy. Abych taky začal přehlížet jejich zhovadilosti. Tak to mnohdy funguje. Osobní známost ti nakonec znemožní nahlížet situaci spravedlivě. Dozvíš se totiž, že lidé, kteří zde mají funkce a jsou tu tak suverénní jsou ve skutečnosti úzkostliví či depresivní jedinci, jedinci s poruchou osobnosti či problematickými vztahy etc. Ti jich pak přijde líto. Je těžký se od toho odstřihnout a něco změnit. Jsou totiž případy, že s těmi "již blízkými", kterým se jejich počínání znelíbí, se přestává komunikovat. Celá ta komunita, z kterých tento server snímá existenciální úzkost, ho začne ignorovat. Drsná daň. Ale jsou tací. Valliente!

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
na koloušky bych jel taky

Ty hele, papouch, nezajedem spolu na kanáry? :)

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Řeknu ti to, je to Narvah

papouch
29. 10. 2009
Dát tip
...mňo. Právě jsem udělal to, co jsem udělat nechtěl, nechat se zatáhnout do téhle debaty prošpikované lžemi a výmysly... ňo ňic, klofejte do sebe dál, já už :-X :-))

papouch
29. 10. 2009
Dát tip
Erore a ty seš kdo? Udělat si alter a být z něj sprostej umí totiž každé jojo!

papouch
29. 10. 2009
Dát tip
Vzhledem k jeho úzkému propojení s papouchem, na kterého je přilepena další řádka adminů a přicmrndávačů, by tak mohl ohrozit i svoji vlastní pozici. Tak tohle mě fakt rozesmálo :-)) Už dlouho jsem se tak nezasmál :-))))

Podívejte ale tohleto je opravdu, ale opravdu špinavá hra. To, že jsme se s Derem čirou náhodou potkali v Toskánsku, vůbec nic neznamená. Je to jen Narvaží mediální hra. Fuj.

Hele, eror, co víš o interpunkci?

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
DEWC: problém je v tom, že Dero je s Pištou dobrej kámoš. Podnikli spolu v minulosti pár výletů do zahraničí. Takže Pišta by to bral jako podraz, kdyby se k němu Dero zachoval tak, jak náleží. Navíc má pravděpodobně obavy z toho, jak by ono impulzivní individuum reagovalo. Vzhledem k jeho úzkému propojení s papouchem, na kterého je přilepena další řádka adminů a přicmrndávačů, by tak mohl ohrozit i svoji vlastní pozici.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Třeba na sto metrů

Norsko: Trefíš ho krikeťákem na komoru? :)

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Pro uživatele jsou tu Pišto již zřízena pravidla. Na základě porušení pravidel mohu být smazán či blokován. Pravidla pro chování adminů a kritiků chybí. A to je - jak se dá dobře demonstrovat na tvých a papouchových behaviorálních projevech - zásadní chyba.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Není schopen zhodnotit, není schopen odsunout. Zbývá jediné

Navrhuji, aby svou činnost pravidelně hodnotil i Narvah - a následně z toho vyvozoval důsledky. Nejlépe takové, které povedou k jeho odsunu.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Není ženatý. Proto se lepí.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Dero: to není agresivní přístup. Pouze ti to jako pravé ruce dasslera říkám na rovinu. Konstruktivně zřiď autoevaluaci pro sekci kritiků a adminů: ať pravidelně hodnotí svoji činnost a činnost svých kolegů v sekci. Už jsem to tu navrhoval několikrát. Je to přiměřený způsob při stávající situaci. A ať jsou z evaluace vyvozovány důsledky.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Norsko: hlavně se, prosím, nelep na mě. Už jsem to tu jeednou zažil. A bylo to krajně nepříjemné.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Nauč se číst mezi řádky a pochopíš, amoletto

LaMouette
29. 10. 2009
Dát tip
Norsko.. ale jo.. sak vim wo cem je.. A taki nerikam.. ze mas mlcet a nic nerikat. Jen me proste nadafki typu zmrd.. a debil.. prijdou neadekvatni a zbytecny..proste jen provokace. Sem si jista.. ze to umis i bez nich.. jak komunikovat.. tak provokovat. Mimochodem.. prave pak mam pocit.. ze tim hrubym pytlem ses taki.. a to je trosku skoda.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Milý Dero, dokud jsi nesmazal tu krávu, budu si dělat, co uznám za vhodné

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
Nemohu s vámi diskutovat se všemi najednou, jsem na cestách, takže jen zkráceně: Narvah: Jít do sebe neumím možná dokonale, ale snažím se. Tvůj agresivní přístup ke mně považuji za ubohý. Pokud nedokážeš komunikovat konstruktivně, nebudu s tebou komunikovat vůbec. StvN: Souhlasím s většinou toho, co jsi napsal. Ale sám víš, jak těžké je udělat rozhodnutí, stát si za ním a ještě diskutovat s mnoha lidmi, kteří zastupují mnoho různých názorů, z nichž každý má něco do sebe. Vím, že jsi zastánce psaných, pevných pravidel. Já jsem zastánce zdravého rozumu, proto to nejen vypadá, že se stavím do role arbitra toho, co je správné a co špatné. Podle mě je důležité ptát se, jaký byl motiv provinění. Přehnaný příklad - nemohu postihovat člověka, kterému se zasekne prohlížeč a zaspamuje chat stejně jako člověka, který to udělá úmyslně. Zde je riziko omylu a špatného vyhodnocení situace - vím to, a přesto si myslím, že zdravý rozum je v mnoha případech lepší než dodržovat literu zákona do posledního puntíku. Delahaye: Tvůj příměr není ani zdaleka přesný. Přečti si, případně se doptej, co přesně se stalo. Norsko: Prosím, neadresuj ostatním uživatelům sprosté nadávky. Budu takové příspěvky mazat, když je zahlédnu. Ostatní adminy prosím o totéž. Všem: Můj názor - to pravidlo o vulgaritách není dokonalé, protože často upřímná nadávka je mnohem méně bolestivá než zákeřný útok slovy bez vulgarit. (avi všem)

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Milá LaMouette, to je prosté konstatování faktů. Na hrubý pytel hrubá záplata, nezapomínej, o čem je tato diskuze

LaMouette
29. 10. 2009
Dát tip
Norsko... mi se to taki nelibi.. ty nadafki.. myslis.. ze bys tu dyskusi mohl zvladnout i bez nich? Verim tomu.. ze to by Dero i wostatni wocenili daleko vits.. jak Tvoje projevene diky a duvera.. k Derovi.. Tekuji pjekne.. D-Error WC.. mno.. nemyslim si.. ze by mel Dero dostatek casu.. tu furt sedet.. a sledovat.. do co a jak rekne.. Nemyslim si... ze by Norsku nadrzoval.. proste jen neni vice prostoru.. pac.. to secko dela ve svym volnu.. cili takovydle reci.. si myslim sou docela zbytecny..

papouch
29. 10. 2009
Dát tip
kdo je D-Error WC?

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Ty jsi ovšem ze všeho nejúsměvnější, milý Narvahu. Ze všech a ze všeho

StvN
29. 10. 2009
Dát tip
Dero, já mám za to, že samoregulace je proces, který funguje nepřetržitě. Fakt je ten, a o tom už jsem psal, že když se tu nebudou inteligentní lidé projevovat dostatečně často a dostatečně intelgentně, když se Pišta a Papouch omezí na připitomnělé poznámky jenom proto, že "tohle už tady bylo", tak mi řekni, kde má nový slušný uživatel vidět nějaký vzor? Jaký obraz asi Písmák může mít navenek, když ti, kteří by mohli působit jako rovnovážný prvek oproti negativistům, mlčí a když se vyjadřují, tak rozhodně ne moc intelegentně? Já chápu, že na to rezignovali, jenže v tom je ten problém. Nemůžeš si potom myslet, že tu nějaká rovnováha bude. Stejně tak kritikové, kteří píší hvězdičky. Tady zkrátka chybí vzory. Technicky vzato souhlasím s vynucováním dodržování pravidel, čili pravidlo 5. Ale ta tvá poloúvaha by našla lepší uplatnění jako úvaha mezi díly na Písmáku. Nepřijde mi vhodné touto úvahou jaksi ospravedlňovat tu blokaci. Ta blokace má jasný důvod v porušení pravidel. Úvaha je věc k diskusi, ale takhle to vypadá, jako bys tu chtěl stanovovat, co je dobré a co ne, co se bude tolerovat a co nebude.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Přesně. Je to prostě prohnílé zevnitř. Nestačí přetřít obal. Je nutné sáhnout do vlastních řad. Do sebe, Dero. A to je asi to nejtěžší, viď?

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Dero děkuje Norsku za podporu. Děkuje uživateli, který v této "diskuzi" nadává ostatním uživatelům do "debilů, blbců a zmrdů". Vzhledem k tomu, čeho se toto dílo týká, je to docela úsměvné.

Delahaye
29. 10. 2009
Dát tip
... tak jsem si početl a úplně mi to připomnělo jednu situaci ze života .. na valné hromadě tenisového oddílu se m.j. probíral návrh na vyloučení jednoho člena . byly vzneseny velmi vágní důvody založené na domněnkách, reakcích na cosi a na "blbé náladě", kterou dotyčný působí na všechny ostatní, kteří si klub rozvracet nedají... Dotyčný dostal i slovo : stručně a věcně všechny námitky vyvrátil. Bylo mu poděkováno za příspěvek a ve stejné minutě byl vyhozen z klubu. podobnost čistě náhodná ... je spíš děsivé, jak tomu někteří i tleskají V pár řádcích jsem napočítal 4 vulgarismy uživatele vůči ostatním .. Pravidla chování tedy už zde neplatí, pokud tomu správně rozumím ... Ale založit si nick, který někomu něco připomíná je zapovězeno ... bizarní

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
:-)

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
Fouraix, díky za takovou reakci, teď už to chápu lépe než předtím. Nechme teď stranou mou psychiku, peru se s ní často a nehodlám to vzdát ani v těch třiceti. :) Souhlasím s tvým romantickým pohledem na Písmáka. Kolikrát jsem jinými slovy zmiňoval právě to, co tu teď vyjadřuješ ty - nemysli si, že nevnímám třeba i ten rozdíl, který dělá strohý současný design oproti hravému designu původnímu. Dokonce jsem se zasazoval o navrácení starého designu, ale narazili jsme na problém, že se nedařilo sehnat Oldu a bez jeho souhlasu tu grafiku používat nesmíme. Jakékoli další pravidlo, které říká - tohle dělat ty a ty a ty nesmíš - vnímám také jako smutnou potřebu v prostředí, které by mělo být především otevřené a schopné samoregulace. Podívej se ale na situaci mýma očima. Vyskytují se tu skupinky uživatelů, kteří spolu válčí. Nechtějí slyšet argumenty protistran a pohříchu mnozí ani žádné argumenty nemají, prostě pokračují ve vyhraňování se vůči těm, kteří nesdílejí jejich pohled na věc. Objevují se tu často lidé, kteří narušují to, k čemu je Písmák stvořen - tedy schopnost lidí slušně diskutovat - záměrně sabotují cokoli, na co se zaměřit mohou a plýtvají silami lidí, kteří se tu o to starají a kteří by se mohli věnovat něčemu přínosnějšímu, než nekonečnému řešení sporů a schválností. Těchto lidí už není komunita schopná se zbavit. Zejména proto, že někteří lidé jsou na takové chování alergičtí a vždy na provokatéry reagují a tím je "krmí". Bohužel mám pocit, že v takové situaci je třeba zakročit a pomoci znovu nastolit nějaký tvůrčí směr, zastavit ten úpadek a postavit se za slušné lidi, kteří chtějí Písmáka využívat, chtějí se jím bavit, chtější se tu cítit dobře. Toliko k tomu můžu říct já.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Dero: když se snažíte o lepší Písmák, proč nezačnete ve vlastních řadách? Nejsou snad ony alternicky také znakem nevole k praktikám některých zdejších adminů a kritiků? Pořád se tu vyčítá něco uživatelům. Ale že byste třeba udělali nějakou korekci v sekci kritiků či sekci adminské, k tomu nedojde. A nedojde k tomu i díky tvojí protektivní strategii a potřebě zachovat stávající stav. Pravidlem je, že inovace přicházející zespoda (tady jednotlivých uživatelů) mají trvalejší ráz než autoritativní rozhodnutí "vládnoucí" menšiny. Teprve až začnete respektovat výtky a výzvy uživatelů, tak se tu ona komunikace zlepší. Dřív ne. Můžeš zablokovat desítky alternicků, můžeš být represivní, můžeš vyhrožovat. Ale tím to tu nezlepšíš. Udělejte kvalitní adminskou a kritickou sekci. Vytvořte měřítka pro evaluaci své činnosti, přijímejte reflexi uživatelů. Zapomeňte na to, že jste nějaká elita. To je jediná cesta.

LaMouette
29. 10. 2009
Dát tip
Pisto.. le furt mi rozumis.. zejo.. ;-)

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Ale no tak, Norsko.

Mou: Zhoršuje se ti to.

Podívej, F., když slyším někoho blábolit o policejním státě a když je evidentní, že dotyčný nemá nejmenší představu, co ten termín znamená, nemohu než dojít k řečenému závěru. To je prostě holý fakt.

LaMouette
29. 10. 2009
Dát tip
mi taki docela asik neba.. divat se na to.. jak tu lidi vits bavi do sebe rejpat.. jak netso tvorit.. cili wopatreni beru jako rozumny a tekuji pjekne Derovi.. ze mu furt este stoji za to.. tady premejslet wo upravach.. wo vylepseni.. a vubets.. wo chod celyho servru.. ma muj wobdif.

Fouraix
29. 10. 2009
Dát tip
píštágle, a co když kydy o mé domnělé myšlenkové úrovni nesvědčí zrovna o bůhvíjak brilantní myšlenkové úrovni...? no dobře tak ne, jsi lepčí, dostaneš metál.

Fouraix
29. 10. 2009
Dát tip
Dero: no já myslim že i virtuálně se dá lecos vysledovat, takže tě možná od těch tvejch 15ti trochu "znám". v podstatě jsi měl dost dospělou psychiku už tehdy, to se dá říct i třeba na základě toho jaký věci a jak jsi řešil a že vůbec. úskalí je v tom, že můžou přijít i další fáze dřív a to už má i svá negativa. zcela jasná představa to samozřejmě není, ale to já neřek. ta změna bude asi funkční a chyba je na né straně, že beru písmák trochu romanticky úhlem pohledu r. 2003. nebo rád bych, ale už je to stejně pryč, osobně už jsem se alterama vyblbnul, takže mi to může být jinak jedno. být ale takové opatření už dřív, pochybuju, že by vznikli různí ti voloďové a jiné fenomény, ke kterým jsi se asi negativně nestavěl, ale to už je asi taky pasé. ale mělo to něco do sebe. čím víc pravidel, tím větší uniformita. no třeba nazrál čas - uživatelů je tu ještě mnohem víc než v nulatřetím a nikdy už se to stejně nevrátí, kor v tomto, na psychiky po svém působícím, designu. tak netřeba brát můj romantický náhled naopak věčnýho dítěte nějak svatokravsky, ba možná ani nestojí za to s ním nějak polemizovat:)

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Ty se Norsko se svou důvěrou musíš vždy na někoho přilepit. Mysli vlastním mozkem, buď za sebe odpovědný, jak jsi říkal. Zatím čus.

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
D-Error WC: Ano, patří. Jde o odpočinkové téma, které má navíc nějakou souvislost se zaměřením serveru. Lidi se tam vyblbnou. Diskutovat o smyslu vesmíru, bytí a vůbec nemá smysl, protože 42.

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
Norsko, díky za podporu. Mě ale Fourého názor zajímá. Pokud takto ostře nesouhlasí a dokáže mi vysvětlit proč, tak to považuju za krok vpřed. Nejde se zavděčit všem. Ale rád bych, kdyby aspoň někteří z těch, kteří nesouhlasí s dílčími kroky, věřili, že se snažíme, aby byl Písmák lepším místem pro publikování i komunikaci.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Nevšímej si jich, Dero, konej jak uznáš za vhodné, tobě věřím, jako jednomu z mála lidí, kterým věřit mohu, že nespáchají nějakou blbost

Tragicus: Vidíš, na to už jsem úplně zapomenul :)) Stálo by to za zváženou.

Dero
29. 10. 2009
Dát tip
Fouraix, trochu mě mrzí, že ačkoli mě neznáš osobně, máš zcela jasnou představu o tom, jaký jsem. Vím, že nemá smysl to tady řešit, prostě je to jen škoda. Co konkrétně ti na myšlence, že by se uživatel Písmáka měl alespoň trochu rozkoukat (30 dní) a nějak se představit (100 názorů), než začne přispívat na nejsledovanější stranu serveru, přijde tak ohavného?

Tragicus
29. 10. 2009
Dát tip
Pista: A kdyz uz jsme u csfd, tak rovnou i literarni test, ne? :]

Fouraix: Mě naopak připadá, že by se dalo ještě doplnit. Jak už jsem psal výše - na čsfd to mají tak, že nick, který neohodnotí (hvězdičkama od jedné do pěti) 200 filmů, tak nemá právo ani vkládat komentáře. A podobný systém bych si dovedl představit i tady. Jistěže úplné velemagory by to nezastavilo, ale stejně by šlo o významný a přitom přínosný filtr. A, bohužel, musím konstatovat, že kydy o "policejním státě" nesvědčí zrovna o bůhvíjak brilantní myšlenkové úrovni...

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
kdybys mě nejmenoval, milý furé ..., dál to znáš

Fouraix
29. 10. 2009
Dát tip
norsko: blablabla. proti blokování konkrétních lobocopů přece nic nemám. zkus si to přečíst ještě jednou a pomalu a možná zjistíš, že mám na mysli jen to opatření

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Milý Narvahu, až budeš chtít mluvit s oslem, poradím ti, zatím čus

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Milé furé, tvoje svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého. Je smutné, že tě musím tak poučovat

Fouraix
29. 10. 2009
Dát tip
no nevim. alternicky k písmáku vždycky patřily a postihovali se jen konkrétní magoři co se snažili vyloženě někoho poškodit. jinak takovej policejní stát tu nebyl ani za lyryka... nehledě na to, že nadávat jiným nickům do kokotů je tady norska denním chlebem a taky ho za to nikdo nebuznuje. Dero je tak suchej a předospělej, že ve 30ti už bude morálním starcem. mně osobně to 31 denní a 100 kritikové opatření ale nevadí jinak než principiálně

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
ty a já, blbče

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
N: ty a kdo, Norsko?

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
N: Jsi ještě větší blbec, než jsme doufali. S úctou Norsko

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Norsko: to je bezva, že dokážeš myslet vlastním mozkem - blahopřeji ti.

Možná, že v tom je ten problém, Norskej... :-)

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Toho se drž ty, ty nulo, zavřená v kleci vlastních snů. Na rozdíl od tebe myslím vlastním mozkem a jsem za sebe odpovědný

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Drž se toho, co ti říká Dero.

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Ale na Narvaha musím, to je totiž takový blbec, že bysi toho někdo možná ani nevšiml

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Navíc ti Dero jasně řekl, že nemáš reagovat.

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Norsko: radši si vyraž někam na vzduch

A jsi v sedínce, Narvahu, Norsko ti vyrazil karty z ruky :-)

Norsko
29. 10. 2009
Dát tip
Milý Narvahu, nick fjord tu již je a nejsem to já. Vyrazil jsem ti karty z ruky

Narvah
29. 10. 2009
Dát tip
Taky jaksi nechápu, čím nick Norská kráva poškozuje server. Když si založím nick Fjord, tak mě blokneš, protože fjordy jsou v Norsku? To už je fak moc. Tento server se nezadržitelně blíží k tomu, co tu fungovalo za Lyryka. Přerůstá vám to přes hlavu. Bohužel.

Mué, cOJe To aLteTnIck proSím?

Norská krávo jedna (hezkej nick :)) - většina zdejšího osazenstva nepozná hovno, ani když jim v něm vymácháš obličej, to máš potom těžký. Tobě doporučím zkusit třeba Totem - možná ti tam bude ta svoboda slova občas až nepříjemná, ale aspoň si nemusíš připadat jako v křesťanským skautu. Měj se

řádek
28. 10. 2009
Dát tip
To opatření mi přijde vcelku rozumné. Akorát exhibicionismus atd. se tu nerozmáhá v poslední době, podobný nicky se taky zakládaly vždycky :) Tyhle věci tu sou furt.

crayfish
28. 10. 2009
Dát tip
Já sem chodím kvůli literatuře, ale jak tak koukám, většína spíš kvůli debatování. Je mi z toho smutno. Všichni se berou tak hrozně vážně, všichni jsou tak chytří, argumentačně vybavení, důležití. Pojďte zase psát básně a povídky, krucinál.

Rabb
28. 10. 2009
Dát tip
:-)

papouch
28. 10. 2009
Dát tip
:>

Sydian
28. 10. 2009
Dát tip
z mého pohledu přiměřená a rozumná "regulace", rozhodně to není cenzura nebo totalitarismus jsi moudrý muž, Dero

já se v tom teda mocinky nevyznám, ale ta norská kráva teda podle me nic neudelala, co já vím, tak to norsko je prý pekný nezdvořák, no jéje..nepopletli jste to nejak? pusinky!* a tip!*

Neuvěřitelná debata. Přímo MONTIPÍ.:)))) Děkuji všem zúčastněným za skvělou zábavu:)

Dero
28. 10. 2009
Dát tip
Norsko, mně stačil příslib, že dotyčný do 24 hodin sjedná nápravu. Poprosím tě, abys na něj nereagoval, pokud je to možné.

Norsko
28. 10. 2009
Dát tip
Dero, prosím tě, okamžitě toho typa vyhoď. Porušuje všechna pravidla, která existují, přitom zcela bezdůvodně, jelikož mě absolutně nezdá. Jak dlouho zde budeme trpět tento odpad společnosti, takové úchyly ?

Norsko
28. 10. 2009
Dát tip
Poškodil jsi mš, blbečku. Ale to ty asi nikdy nepochopíš

Dero
28. 10. 2009
Dát tip
neroušek: Ne, to z toho nevyplývá. Smíšek: Děkuji. Měj se dobře.

neroušek
28. 10. 2009
Dát tip
"Mué, pokud bude některý z nových členů nutně potřebovat umístit dílo na hlavní stranu, může mi napsat zprávu - žádný rozumný požadavek nebude odmítnut."...z toho vyplývá milý Dero,že ono omezení je zcela nerozumné.*****

Dero
28. 10. 2009
Dát tip
Mué, pokud bude některý z nových členů nutně potřebovat umístit dílo na hlavní stranu, může mi napsat zprávu - žádný rozumný požadavek nebude odmítnut.

ajéje, to zas bude v álejích nablito...

Dero
28. 10. 2009
Dát tip
Ano, napiš Romanovi. A přestaň do té doby používat nick Norská Kráva 1, protože dokud nerozhodne majitel serveru jinak, mám právo v těchto věcech rozhodovat já. Když majitel rozhodne, že ti bylo ukřivděno, veřejně se ti omluvím.

Dero
28. 10. 2009
Dát tip
NK1: Budu s tebou diskutovat, až se přehlásíš na nick, pod kterým tě tu všichni známe.

neroušek
28. 10. 2009
Dát tip
Neroušek je na Tvé straně,ale protože Norsko je také přítel nerouška a zlobí se,tak neroušek prosí milého mladého přítele Norská Kráva 1,jestli by si nick nezměnil třeba na Norká Země 1.Jde o to,že princip je jedna věc a ohled na druhého druhá věc.A s ohledem na Norska,který se zlobí,by to bylo nejlepší v dané situaci.Moudřejší ustoupí.Ale je to na Tobě.***********

Dero, napadá mě JiKova diskuze Jak diktujete telefonní číslo?. Ta, dle mého názoru, nemá na hlavní straně co dělat. To neuvádím jako podnět k diskuzi, zmiňuji to, jelikož je to problém, který mě již delší dobu vadí. Nemám ničeho proti JiKovi. JiKova diskuze byl příklad jeden z mnoha. Neroušku, mohl bys své literární útvary členit do odstavců?

Norsko
28. 10. 2009
Dát tip
Nad věcí jsem. Není co řešit, neroušku, přečti si pravidla serveru, stejně tak by to měl udělat ten osel, který stejně jenom prudí

Háber
28. 10. 2009
Dát tip
najlepšie je byť pod svojim menom*

neroušek
28. 10. 2009
Dát tip
Pro Norska:Milé Norsko,možná by neroušek mluvil stejně.Zkus být trochu nad věcí.Jedná se o nevinný žertík.Zdraví neroušek.**********

neroušek
28. 10. 2009
Dát tip
Milá Norská Krávo 1,je jasné,že Tvůj nick je kontroverzní v tom,že může zasměšňovat či tak být chápáno nick uživatele Norsko 1.Přesto neroušek Ti dává za pravdu,že toto pořád ještě není oprávněným důvodem k blokaci Tvého nicku.Velký neroušek je na Tvé straně.*************

Norsko
28. 10. 2009
Dát tip
Neroušku, tolik exhibice a tolik prázdných slov. Přál bych ti, aby se tu proháněl týpek s nickem Nerouškovo péro, možná bys mluvil jinak

neroušek
28. 10. 2009
Dát tip
To je zvlášní,ač oba body Dera vypadají celkem rozumně,nerouškovi se nelíbí.Dle nerouškova mínění ohrožují svobodu Písmáku.K bodu jedna:dovede si někdo představit zákon či pravidlo,které by zakazovalo exhibicionismus? (Neroušek tím myslí duševní exhibicionismus,ne ten pohlavní pochopitelně.To už by třeba takový soutěžící v Superstar měli být za mřížemi.) Neroušek ne.Protože co je a co není exhibicionismus,těžko může někdo posoudit včetně Dera.Prostě každý uživatel Písmáku by měl mít tu volnost,že si na hlavní stranu do diskuze dá téma diskuze (ono vymyslet téma na diskuzi dá zabrat),které uzná za vhodné.Duševní exhibicionismus,pokud už nějaký je,je naprosto neškodný a je-li tolerován v reálném světě,měl by být tolerován i na Písmáku.Na Písmáku je to zatím tak,dáte-li nějakou diskuzi a téma se nějakému adminovi nelíbí,prostě buď bez varování ho stáhne z hlavní stránky nebo v lepším případě vyzve autora ke stažení,no a když milý autor nesouhlasí,stáhnou dílko i proti jeho vůli.Kdo zná lépe poměry na Písmáku,ví,který admin dělá první způsob a který druhý.Důvodem k vyzvání stažení diskuze by mělo být pouze to,že se o diskuzi nejedná zcela viditelně- například téma s názvem Kanárek je padouch.A k bodu dva: Derovo vysvětlení jako "pokusy o krádež" či "narušení identity" jsou trošku mimo.Taktéž,že by si někdo spletl Hufnágla s Hafnáglem-to by musel být buď hodně slabozraký nebo slaboduchý. Jde prostě buď pokus o kritiku či zesměšnění dotyčného nicku.A zde je přirozenost spravedlivá:buď je onen nick hoden kritiky a zesměšnění a pak si takový alternick zaslouží a nebo není a pak se ztrapní sám autor alternicku.Zde by měla být vedena hranice pouze mezi pokusem o kritiku či zesměšnění a nenávistným útokem,kdy si napadený nick zaslouží ochranu adminů před útočníkem.Tak to vidí neroušek.*****

Dero
28. 10. 2009
Dát tip
NK: Přestaň používat i tento nick. Nebudu ztrácet čas vysvětlováním očividného. Pokud ctíš nedokonale psané pravidlo nad zdravý rozum, angažuj se ve státní správě. Pokud můžeš přednést rozumný argument, proč si myslíš, že bylo zablokování předchozího nicku neoprávněné, přednes jej. V opačném případě si nemáme co říct.

Dero
28. 10. 2009
Dát tip
Armin: Konkrétní míra může být měněna dle potřeby. Pokud se ukáže, že nastavené limity nedostačují, zpřísní se. Některé příspěvky požívají větší tolerance proto, že jejich zakladatel je zavedený nick.člověk, se kterým se dá rozumně diskutovat a dohodnout se například na stažení díla. Samozřejmě se vyskytnou případy, na které můžeš ukázat a říci: "Je nespravedlivé, že tohle prošlo a támhleto už ne." Není v mých silách (a asi ani silách ostatních adminů) držet se striktně jednoho metru. Nevidím však problém v tom, když se používá zdravý rozum. Důležité je, aby neprocházely nepovšimnuty očividné nesmysly a zároveň nebyly mazány jednoznačně legitimní příspěvky. To, mám pocit, se už nějakou dobu víceméně daří. Často to ani není vidět.

Beed
28. 10. 2009
Dát tip
No ještě že ne tisíc... to bych byla v háji :) Dobré řešení...

to platilo norskému krávě

Riskuješ zablokování...

Norsko
28. 10. 2009
Dát tip
Ty máš ještě tu drzost vlézt i sem, ty smrade ? Podezírám tě z narvahismu

Z těchto důvodů je ode dneška umožněno zakládat díla, která se zobrazují na hlavní stránce, jen těm autorům, kteří na Písmáku působí nejméně 31 dní a napsali alespoň 100 kritik pod jiná díla. Toto je velice benevolentní Navrhuji alespoň tři měsíce a dvě stě kritik. Dero, stran tebou zmiňovaného exhibicionismu musím říct, že příčina sváru je mnohdy zapříčiněna tím, že někomu se irelevantní příspěvky na hlavní straně tolerují, a jinému nikoliv. Nesuďme podle uživatele, ale podle příspěvku.

ala ČSFD :) Jenom nechápu, proč to nenapadlo jako prvního mě.

Marlav
28. 10. 2009
Dát tip
výborné řešení:-)))

Norsko
28. 10. 2009
Dát tip
Může být rád, že nezveřejníš jeho skutečný nick, smrad jeden

Dero
28. 10. 2009
Dát tip
V původním textu byl zmíněn nick TV Marvin, který však založil jiný uživatel Písmáka. Omlouvám se za svůj omyl.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení

© Dobrý spolek

Nahoru