Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Madona, Geri, Tina a já

06. 10. 2001
13
0
2240
Autor
Modona

Mám tři pesy. Černou kokřici Madonu a blondýny labradorky Geri a Tinu. No, Geri patří mému synovi a tak mám vlastně jen dvě pesy.......

 I. 

15.4.1993 -5.10.2001                                                  

      Madona, které říkáme Madla, je šéfíček. Žije s námi už 9 let. První noc v naší domácnosti se, co by 20-ti centimetrové štěně, vyškrábala do mé postele, usídlila se na polštáři nad mou hlavou a zůstala tam dodnes. Nejen postel, ale všechno tady je její a ona nám to blahosklonně půjčuje. Nám lidem ochotněji než ostatním pesám.

Madla je mluvící pes a má své "rituálky", jejichž dodržování striktně vyžaduje.

     Geri jsou 3 roky, je to těžkotonážní Labrador a chodí sem do denního stacionáře, aby se doma sama nebála. Geri je nejlepší člověk na světě, i přesto, že místo, které si vybrala v mé posteli je na mých nohou od kolen dolů. Geri váží 32 kg.

      Tina má půl roku a žije u nás teprve 4 měsíce, z postele se zatím nechá lehce vypudit.

Tohohle psa jsem vybírala velmi dlouho a velmi uvážlivě podle vzoru "Geri". Tina má velmi kvalitní "techničák" ale nevypadá jako Geri, vypadá jako liška.

     

     Mé pesy, domnívám se, tráví své dny přípravou na můj příchod z práce. Vymýšlejí různé hlouposti a chystají mi překvapení. Když příjdu domů, první půlhodina patří jim, protože se hlasitě dožadují, abych si prohlédla všechno, co za den vymyslely.

    Hned v předsíni mě porazí Gerča.

    Pak musím za Madlou do postele, protože mi musí ukázat všechny ocucané plyšáky, které ukořistila ostatním a musím si poslechnout, jak byly blondýny hnusné, braly jí hračky a dokonce občas lezly i do postele!

    Pak jdu obhlédnout plody Tininy práce. Tina je zatím skromná a svými díly se nepyšní, většinou je někde schovaná a čeká, jak to dopadne, a tak bez její přítomnosti zvažuji, jestli se boty, které si půjčila, ještě budou dát nosit aspoň k popelnicím.

 

 

                                II.

5.10.2001

      Přijíždím z práce. Madla čeká na balkóně a škvírou u podlahy sleduje dění na ulici. Teď mě uviděla!  Chvíli se ještě utvrzuje, že jsem to opravdu já a pak z balkónu mizí / asi běží do postele rovnat nakradené plyšáky !/

     Vystupuji z výtahu a můj muž mě čeká ve dveřích. "Jak víš, že jsem přijela?"  "Ale, Madla tu hulákala "Přijela máma, přijela máma."".

     Blondýny nejsou v dohledu a tak pospíchám nejdřív za Madlou do postele podívat se na množství ocucaných plyšáků.

Dnes jsem nestačila její pilnost ohodnotit, přepadla nás Gerča a pravou packou mi skočila do obličeje. Než se stačím zorientovat, zda vidím na pravé oko, ozve se odněkud z bytu příšerná rána a pak zvuky připomínající  opakované detonace. To Tina, z obrovské radosti, že jsem přišla domů, prolítla bytem jako kulový blesk a porazila v dětském pokoji regál plný hraček, knih, stavebnic a krabic plných nesmyslů.

    Nejdřív půjdeme na procházku, pak si zajedu na pohotovost s tím okem a pak sestavíme znovu ten nábytek.

    


Adina
30. 12. 2001
Dát tip
Milé, a pravdivé. Je krásné, že ti naši chlupáčci nás vítaji vždy stejně vytrvale, ať se vracíme po 14 dnech z dovolené, nebo s vynešeným košem od popelnic. Mám doma dvě pesy. TIP

Modona
30. 12. 2001
Dát tip
Ano, naše pesy nás mají rády s našimi náladami, depresemi, radostmi i starostmi a hlavně nereptají:-))) I když, moje Madona reptá stále:-))

Bacil
08. 10. 2001
Dát tip
Tak nevím, včerejší odpoledne jsem strávil s jedním labradorem, a příšerně štěkal, trochu mi zkazil dojem... ale on, za to nemohl, vlastně nemohla, byla u nových pánů - našich známých - teprve druhý den, a navíc je to roční slečna, a tak vyvádí podobně jako některé teenagerky tady na Písmáku :-)) Nevím, jestli osobně někdy najdu tak vřelý vstah k pesám, jako ho cítím tady - ale každopádně mám radost z toho, že ty vřelé vztahy tu jsou - já jsem vlastně obecně rád, když se lidi a lidi, lidi a zvířátka, zvířátka a zvířátka, lidi a kytky (atd.) mají rádi...

jorel
08. 10. 2001
Dát tip
neni nad domaci zvirenu ! nezapomen ji peclive a denne zalivat ,o)) tip

Albireo
08. 10. 2001
Dát tip
Baci, 3lob, mou ženu kdysi v útlém věku předškolním taky kousl pes. A ona mu to oplatila - že prý on si začal.

Bacil
08. 10. 2001
Dát tip
:o))

Bacil
07. 10. 2001
Dát tip
Mo, mám rád zvířata, ale od psů si zpravidla držívám odstup - mám to zakódované z dětství, kdy mě jeden pokousal. Ale možná mě Tvůj nádherný medajnolek přinutí změnit postoj... Zvláště se mi líbí gramatický tvar "pesy". ♥

Modona
07. 10. 2001
Dát tip
Bacil: Taky mě v dětsví pokousal pes a to pes mé babičky. Dala jsem mu koláč a on mě kousl do obličeje, znali jsme se mnoho let a babička ho okamžitě nechala utratit:-(( Psů jsem se nikdy nebála, ale před mnohými mám respekt. Labrador, to je úplně mimořádná záležitost. Zkus si představit ty nejlaskavější a nejmilejší věci,které jsou pro Tebe na světě možné a dosaď si k tomu Labradora:-))) Pesy, jo:-))) P.S. Technická poznámka. Kupuji zvířata s TP právě kvůli zachování vlastností rasy. Mám totiž osobní zkušenost se zprzněností rasy kokršpaněla, způsobenou obrovskou poptávkou v letech 85-90 a množením bez ohledu na příbuznost.

:-)))))))))))*

Modona
07. 10. 2001
Dát tip
3lobyte:-)))))))))))))))))mě kouše všechno vlněné. P.S. Ne posaď si na to Labradora, dosaď si k tomu Labradora, tzn., že Labrador bude sedět vedle Tvý obrofský hromady:-)))), možná že vedle zlaťáků by to vís slušelo černému.

Modona
07. 10. 2001
Dát tip
3l: Asi Tě brzy...............:-)))))))))))

Baba_Jaga
07. 10. 2001
Dát tip
Móóóc, móóóc líbí, napiš ještě!!!!! O pesách a dětech je nejkrásnější čtení, jo a taky ještě o lásce:-))

Modona
07. 10. 2001
Dát tip
Jagao napíšu nějaké jiné veselé historky ze svého veselého života:-))) Možná tam proběhnou i pesy:-)

clovrdik
06. 10. 2001
Dát tip
:-))))))))))))))))) máme rádi zvířata :-)))))

Modona
06. 10. 2001
Dát tip
3lobyte :-DDDDDDDDDDDDDDDD no bodejť budu chodit od popelnic bosa:-)))) Jo, jo, použila jsem špatný obrat, spávně mělo být " zda se v nich bude dát chodit aspoň k popelnicím." :-)))))))))))

"Těžkotonážní labrador" HAHAHA!!!!! To nemá chybu:o))

Spitie
06. 10. 2001
Dát tip
co mi to jen pripomina... :oII AHA!! jak me muj vlastni pes vita?? jo :o)) nastesti ma jen 2 kila.. ;o)) *

nebraska
06. 10. 2001
Dát tip
no mna tiez moj pes vita, lenze ma 68 kg a 80 cm v kohutiku... tagze sme sa dohodli ze ma bude vitat menej energicky, aby ma nahodou nezabil....to by potom znamenalo, ze by ho nemal kto chodit vencit co nieje ziaduce.....ale so psikmi byva casto kopa zabavy.....tiez som mala doma teraz chvilku jednu slepecku labradorku a aj pitbulku julinku ..... srandy kopa....hlavne denymu sa to pacilo, dve baby sam pre seba, aj ked bol od nich o 6 hlav vacsi ;) ale na vyske nezalezi, laska je laska....hlavne ked som vracala labradorku majitelovi, tak sa so mnou tyzden nebavil ;) ale dvoch psov proste nezvladam na stalo, hlavne ked jeden z nich je tak po pas ;)

Modona
06. 10. 2001
Dát tip
nebraska: Když psy, tak nejmíň dva, je to větší legranda:-))) a Labradoři jsou hrozně hodní, tedy pokud zrovna nevítají:-))) Co to máš za rasu? To bude nějaká Doga, či Vlkodav:-))

Modona
06. 10. 2001
Dát tip
Anonyme 61: Těším na lítací chlupy:-)) A kdo byl kruci Anonym 62?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru