Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dílo č.1

13. 01. 2010
3
2
758

inspirace



Svobodný pán von Trautenberg se konečně dočkal časů, kdy si mohl v pohodě povolit opasek a jeho břich začal blahodárně růst. Dopřával si čím dále častěji rozkoš z netradičních krkonošských specialit, na které dojížděl do nedalekého Mc Donaldu. Zde si s rukama plnýma hamburgerů, cheeseburgerů či chickenburgerů, které hojně zapíjel coca-colou (bohužel ne tou light) prohlížel reklamní noviny všech dostupných prodejních řetězců, které tu v okolí rostly jak houby po dešti a jihnul nad všemi jimi nabízenými slevami a akcemi.

Při tom všem nezapomněl na svůj sen, najít si hezkou dívku, se kterou by šťastně zplodil potomka, pokračovatele rodu Trautenberků. Neměla by být jen hezká. Už věděl, že taková holka krev a mlíko už není in. Jeho nastávající musí být permanentně snědá pomocí solárního studia, měla by navštěvovat minimálně třikrát týdně fitcentrum, aby měla zpevněné bříško a zadeček. Gelové nehty a piercing na obočí musí být samozřejmostí a pokud ho bude mít i jinde… rozechvěl se pokaždé při té představě a jeho srdce nemilosrdně bilo do tukových stěn jeho stále se zmenšující cely.

Jeho nepřející soused Krakonoš vyslýchal třikrát denně sojku, speciélně vycvičenou v moskevském záškodnickém centru, s nadějí, že se doví o Trautenberkově šlápnutí někam… řekněme vedle. Ta chuděra už nečíhala ve větvích stromů a v pustých křovinách jako za starých časů, nýbrž sem tam ztratila pírko nad zmíněnou kulinářskou pobočkou amerického podnikatele. Tam se o ně praly děti, které měly k dispozici kluzačky a prolézačky, aby jim vytrávilo před dalším chodem. Sojka bohužel žádné nové zprávy nepřinášela a tak ji Krakonoš propustil.

Trautenberg jednou pozoroval oslňující blondýnu, jejíž tlustý chlapeček věčně řval na klouzačce, jelikož ji ucpal, a ona ho vždy popotáhla za nohy, načež cvalda dopadl jak žok a požadoval další hamburger. Šla mu ho vždy ochotně koupit a než ho snědl, sledovala ho těma nejněžnějšíma očima, jaké kdy náš hrdina viděl. Byl v tu chvíli zamilovám a věděl, že je to ta pravá. Vstal s úmyslem vyznat jí lásku. Vyskočil ale prudce a… naposled. Jeho mohutné tělo povalilo stůl. Naposled se podíval k pultu. Stáli tam Kuba, hajný a Anče.

Na víčka mu padlo sojčí pírko


2 názory

Prosecký
14. 01. 2010
Dát tip
Tak už jen za to, že se někdo inspiroval mou pohádkou, dávám tip! Vyzýval jsem k vlastní iniciativě a zesměšňoval jsem lokální politiky a jejich zapšklý český nacionalismus. Tuto linii autor(ka) opustil(a). Dovolil bych si dokonce tipnout i autora, ale nechám si to do vyhlášení soutěže pro sebe. Dosvidania!

avízko :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru