Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

20. SUPERKOULE - dobrý den, socho - dílo č. 14

27. 05. 2011
0
25
1257

Ta kaplička stojí v polích za vsí. Na malém oltáři je soška Panny Marie s dítětem v náručí. Je krásná. Uvnitř panuje jakési kouzlo. Není to jen tím, že u jejich nohou je vždy spousta květin. Vznáší se tam jakési fluidum. 

Nejsem věřící, ale pohled na ni ve mne probouzí klid a mír, všechno zlé jako by v tu chvíli odplulo daleko, její jemný úsměv jakoby říkal, "nejsi sama, kdo trpí, jsem tu s tebou." Ta socha vyzařuje krásu, naději v něco lepšího, pocit klidu a pokory. A já v tu chvíli cítím, že nejsem sama , jsem plna lásky ke všemu kolem, zdá se mi vše hezčí, mé trápení jakoby na tu chvíli odplulo a já se cítím v bezpečí. Odcházím šťastná a těším se na další den, kdy se tu opět zastavím.


25 názorů

macecha
31. 05. 2011
Dát tip
aleši, máš asi pravdu ...

macecha
31. 05. 2011
Dát tip
avox, slibuji, že to budu brát nevážně :) Vždyť vlastně o nic nejde a když to není proti pravidlům, tak proč ne?

macecha
31. 05. 2011
Dát tip
koníku, děkuji za vysvětlení. Beru to na vědomí :)

já pořád tvrdím že dyž má někdy víc nicků, neznamená to že je automaticky zneužívá - já než si tipnu (aj u svých oblíbenců), tak kontroluju esi už sem tam tip za jiné své já nenechala a tenhle "pokus" na nic nového nepoukázal občas kontroluju kdo dal v soutěži tipy, ale pravda že ne úplně vždycky a všude (hlavně v případě rovnosti tipů nebo těsného vítězství na poslední chvíli) protože nestíhám a taky poznám jen ty "profláknutý" (alter)nicky a abych zkoumala každej novej nick esi náhodou není alter a nechce škodit, testovat písmáka nebo mne a nebo si zajistit slávu.. na to fakt nemám :o) a čím víc dobrých děl v soutěži, tím líp, takže dyž někdo jen z přemíry nápadů či hravosti nebo soutěživosti dá díla ze svých různých nicků, nevidím v tom problém a navíc se to neděje masově omezení jednoho díla na nick (ne člověka) je proto aby se předešlo zavalení mne hromadou děl kerý by někdo napsal ve snaze o čím dál lepší dílo - hlavně po přečtení konkurence to jen vysvětlivka ode mne jak to vidím a hlavně jak to hodlám v soutěži praktikovat a ohlídat, dyž to bude v mých silách :o) koník

macecho, když je soutěž anonymní, nemá smysl používat jiné než obvyklé nicky...stejně se jméno aoutoraprozradí až po vyhlášení výsledků...

avox
31. 05. 2011
Dát tip
Někdy je těžké, myslím v soutěži, přiznat si, že ten druhý je lepší a dát mu tip... Tipovat sám sebe, třeba z jiného nicku? To je podle mne otázka svědomí... to si musí vyřídit každý sám se sebou :-) Zas mne napadá ono "když nejde o život..." mám tu výhodu, že píši pro vlastní potěšení a případné vítězství už je jen takový bonbónek, nebo třešínka, ať zachováme zásady zdravé výživy. Myslím, že to bereš moc vážně, je to jen hra přece :-)))

macecha
31. 05. 2011
Dát tip
Ale, to vše asi všichni víme. Hlavním důvodem pro můj pokus byla myšlenka poukázat na to, že asi není správné povolit používání několika nicků u jednoho autora. To potom nemůže být regulérní žádná soutěž, protože si v podstatě mohu nadělat nicků kolik chci a také si vzájemně tipovat.

macecha
31. 05. 2011
Dát tip
avox, ještě k tomu druhému nicku.Tvé dílko je důkazem, že pokud je napsáno anonymně, tak skoro nemá šanci obstát. Nabyla jsem totiž dojmu, že čtenáři si v zásadě vybírají určitý okruh autorů, které už znají, mají mezi sebou jistý osobní vztah, který si na Písmáku utvořili. Ono to v podstatě ani jinak nejde. Aby se mohl někdo věnovat všem na Písmáku, to by musel u PC sedět celý den.Také začínající autoři to mají těžké. Těch si všímají vyloženě jedinci, kteří jsou zde jen proto, aby kritizovali a přitom sami nic nepíší. Anebo pár těch, kteří hledají nové talenty, což je od nich dobrý počin, ale takových je tu také velmi málo. Také proto jsem učinila tento pokus.

macecha
30. 05. 2011
Dát tip
Janinko, rozumím

..maceško..věřím že to tak může být..nějak jsem nevěřila tomu textu..ne pocitu..jestli mi rozumíš..)

macecha
30. 05. 2011
Dát tip
No, už mi to došlo!!!!

macecha
30. 05. 2011
Dát tip
to druhé budu mít na radostné události, protože macecha má skoro samé zlé věci. Ale, neprozrazuj to. Pokud na to někdo přide sám, ať tedy. Ale, jinak psssstttt :)

avox
30. 05. 2011
Dát tip
maceško, maceško... už ani tobě nestačí jen jedno jméno? I ty jedna, takhle klamat veřejnost :-))) Nebo to druhé budeš mít na prózu?

macecha
30. 05. 2011
Dát tip
avox, děkuji. Vím, že jsou tu lepší. Je to pokus :) sepotvkorunachstromu, musíš k nějaké kapličce v polích zajít, nejlépe v podvečer hezkého dne, zaposlouchat se do ticha kolem a přitom si uvědomovat i tu sochu uvnitř, záření, které z ní vychází. Já věřím tomu, že by Tě to také nadchlo ... :) všem ostatním děkuji za to, že si přečetli o mém zážitku

--no..moc tomu nevěřím..

avox
28. 05. 2011
Dát tip
pěkné je to, upřímné, uvěřitelné, ale málo, jsou tu lepší :-)

heartrate
27. 05. 2011
Dát tip
to já bych se rozkecávala ráda, ale je mi to trochu blbé - paní koníková je tolerance sama, ale autorka by si tu určitě chtěla číst názory na své dílo a ne na provoz laboratoří apod. tak ještě k dílu bych řekla, že autorce závidím (v dobrém), že dokáže tak snadným a ušlechtilým způsobem dobíjet životní energii, jo kdybych já to tak dovedla :)

heartrate
27. 05. 2011
Dát tip
nebudu spamovat, nebudu spamovat, nebudu spamovat :) zas bych se rozkecala, dejme prostor jiným

heartrate
27. 05. 2011
Dát tip
já myslela, že se dají rozbít jen líbítipy :) bohužel nemám k dispozici vlastní laboratoř

heartrate
27. 05. 2011
Dát tip
Marek mě předešel, cítím to podobně, kdyby se tipy daly dělit, dala bych aspoň kousek

Muamarek
27. 05. 2011
Dát tip
Vyznání pěkné, ale mně to po přečtení konkurence nestačí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru