Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O poezii v nádražní hospodě

21. 12. 2001
14
1
3251
Autor
Beata

Mám slabost pro typické nádražní hospody, pro jejich atmosféru a mručení...

O POEZII V NÁDRAŽNÍ HOSPODĚ

Je to děvka

kudrnatá

mlhavá

zkouřená

a zpitá.

 

A oblejzá stoly

a omakává ubrusy.

Sahá mužům

do poklopců

a ženám

do poprsí.

 

Je jejich pohledem

jejich gestem

je slovem

i mlčením

je to zpěvačka

a trochu hudebnice

je to malířka

i víla z popelnice.

 

A tolik citlivá

a něžná

je už příliš vzácná

a přece běžná.

 

A v ušmudlaných záclonách

ďábelsky vysmátá

otevírá dveře příchozím.

 

 


1 názor

pinďa
04. 08. 2008
Dát tip
Pěkný a trefný znám tyhle hospody a vidím to živě ještě chybí vůně spálený svíčkový a nespláchnutých záchodků....Máš typa od Pinďi.

blueberry
01. 09. 2004
Dát tip
Tak ta se povedla. Cestou z Přerova víc na sever, už nevím, kde to přesně bylo, nějaká menší stanice, jsem zažila tak krásně beznadějnou zakouřenou nádražní hospodu, že jsem o ní taky cosik napsala :-) Ještě to tu ale není. Beato, další z mých oblíbených, tip jak Brno.

drfaust
07. 10. 2003
Dát tip
*

Rowenna
27. 09. 2002
Dát tip
Nádherně vystižená atmosféra. Já jsem rovněž ujetá přes fujtajblový hospody - v Praze na Masaryčce ten bufík na rohu, šíleně ostrý polívky, a stojím tam uchváceně mezi dámami z páté cenové skupiny - a neprozradím... inspirace na báseň. tip

Wopi
27. 09. 2002
Dát tip
pěkné

Krel
29. 12. 2001
Dát tip
dobré...!*

..víla z popelnice!!!!:-)))***dobrý!!

Beata
22. 12. 2001
Dát tip
Ten bufet o kterém píšeš (jdjPes) znám a mohu ho také jen doporučit :o)

Gastarbajtr
21. 12. 2001
Dát tip
taky mám slabost pro takové hospody...když jsem byl na jaře na přijímačkách v Budějovicích, uchvátila mě hospoda U Čepu...to byla atmosféra...ale kladenská nebo dejvická nádražní taky za to stojí...:-)))) Stojí ještě malá uplakaná víla ještě včera by se smála stojí v dešti, útlá nožka bílá spíš vyzáblá a křivá čeká na svou denní dávku lásky je závislá a chtivá malá noční uplakaná víla Nocí se toulá a nezná svoje jméno jak by si to asi přála myšlenky tíží a do hlavy se ženou zas tak ráda by si hrála černí ptáci roztahujou křídla a někde v dálce mizí svět s ní hází a zdá se bejt tak cizí, tak cizí Tak kdo k ní příde a vysvobodí z kouzel kdo vyplatí ji z hříchů když ten, kdo platí, může líbat dlouze pád nepředchází pýchu a tak se ztrácí, co už dávno vzdala malá noční víla uplakaná Smutná a opilá nebyla nevinná koukni, jak vypadá poražená (Yn Lok Eldev An Lok - Lunetárium)

PecKer
21. 12. 2001
Dát tip
típ - dostal jsem chuť se někam vypravit vlakem

clovrdik
21. 12. 2001
Dát tip
teda holka, Tebe já můžu :-)) jako Tepličandě Ti asi nemusím popisovat hospodu Zámecké nádraží ... - jednu z mých oblíbených :-)) tady máš velikánskej TIP a zařazuju do klubu !!

Emily
21. 12. 2001
Dát tip
není nad nádražky

djPes
21. 12. 2001
Dát tip
Pro nostalgiky doporucuji nadrazni bufet v Prerove (na Morave), v jednu rano je to tam velmi poeticke a pokud clovek ceka na vlak, tak to rychle ubiha

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru