Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krátká úvaha o lidskosti

18. 01. 2002
0
0
2628
Autor
JeanJoche

Jen taková blbůstka

 

   Zlo a neštěstí jdou vždy spolu ruku v ruce. Daleko před nimi, na druhé straně spektra, se vlní radost společně s odpuštěním.Dobro v nejčistší podobě, krása i lehkost se pohupují vzduchem tvoříce protipól černému světu svárů, ubohosti či zvrácenosti. Elegance, smyslnost v rudém šatu, štěstí, ryzí láska, existence sama, ba i život se veselí a tančí navzdory temnotě. Ubíjející nelibost, vztek, pýcha jen stojí opodál v pluku zastřeném v hříchu, jemuž velí samotná smrt s kosou v ruce. Ostří se blyští, zubaté čelisti cvakají a kulaté otvory v lebce, které kdysi hostily oční bulvy, si zákeřně prohlíží vrtošivé bytí.

   Každá strana se jeví tak různá, tak jiná, kompletní soubor protikladů, a kam patřím já? Jsem uprostřed? Uprostřed té předem narýsované linky života? Ani ne bílý, ani černý. Dobrý? Snad špatný? Je to vůbec můj život? Nebo ho žije někdo jiný?  

   Nikdy nekončící válka. Bitva nemající vítěze ni poražené. Boj bez mušket či kordů, pouze střet emocí. Citů jež jsou vlastní jedině lidem.


johanne
22. 01. 2004
Dát tip
=) no hezký, moc hezky vyjádřený :o

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru