Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdo to byl - řešení

04. 04. 2013
1
8
339
Autor
Lakrov

 

 

Věděli jste, že...

 

Písmák je laický znalec Bible.
Je to označení používané pro znalce Bible a základní náboženské literatury, kteří pocházeli z lidových vrstev. Většinou šlo o lidi, kteří nebyli předtím systematicky vzděláváni. Tito písmáci byli často zároveň kronikáři, psali své paměti a podobnou literaturu, někdy duchovní poezii a jiná literární díla. Jejich spisy jsou většinou zajímavé spíše jako historický dokument než jako literární díla.

 

Zdroj, případně další podrobnosti viz cs.wikipedia.org/wiki/Písmák


8 názorů

Lakrov
09. 04. 2013
Dát tip

> ...D mi tam vysloveně chybí...

Mně taky :-)


Lakrov
08. 04. 2013
Dát tip

...bizarní...

Omlouvám se za opravu, jež by mohla působit jako invektiva. Míněna tak rozhodně nebyla. Přeji co nejvíce snášenlivosti se vším novým :-)


Lakrov
08. 04. 2013
Dát tip

Chování Písmáku po posledních změnách (podzim 2012?) je v tomto ohledu dost nevyzpytatelné. Možná je na vině vstupní rozhraní, protože u textů (i totožných, vložených jako HTML-Kód) se odkazy zobrazují korektně. Podobná potíž nastává i se samotným zobrazením textu, jež je někdy degradováno do sotva desetiřádkového okénka, a při dalším zobrazení je text zobrazen obvyklým způsobem na celé stránce.


Lakrov
07. 04. 2013
Dát tip

Je to tak trochu poklesek (nesnažme se být stále vážní) takže dík :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru