Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příčení 37

Výběr: emizat
16. 11. 2014
19
21
2427
Autor
Kočkodan
Mít někoho přečteného Už si ho přelouskla jako knihu, žena ví dobře, co udělá Franta – když přijde z hospody naložen v lihu, tak začne za chvilku citovat Kanta. Mít patent na rozum Do dneška byla jen latentní, pýchou však nyní přímo hýří, obdržel na rozum listinu patentní, má číslo 10.R.424 Mít pod palcem Budu teď trošičku dělat klepnu doslovným titulkem bulvárního tisku: “Krční měl u tchýně pod palcem tepnu - Anna K. zemřela účinky stisku!“ Mít srdce na správném místě Srdce máš na správném místě, milý altruisto „bravo!“ Naopak „Fuj!“ Ty hnusné klíště na levém lýtku vpředu vpravo. Mít své mouchy Najde se u něho lecjaká moucha, například málokdy dodrží slovo, na ven si obléká příšerná „roucha“, dokonce i to Adamovo. Mít zlaté ruce Má obrazně zlato v rukou, k varu by přivedl i Sfingu, dá to též písemně se zárukou, že ženy nadchne při pettingu. Mravenčí práce Dle otce drobná práce mravenčí, pro syna hrozný galeje, pět hodin denně se Azora navenčí a ráno i navečer zahradu zaleje. Na stará kolena Do ND chodívaj na stará kolena, obsah her v podstatě toliko tuší, oba jsou – promiňte- jako dvě polena, nehezkou češtinou naprosto hluší. Nekvete štěstí Na konci tunelu zahlédl světlo, že něco nehraje strojvůdce cítí, štěstí mu toho dne nepříliš kvetlo, po stejné koleji rychlík se řítí. Nosit dříví do lesa Přinesl do lesa dřevní hmotu (což lidi v životě občas holt činí), z námahy pocítil tvoření potu, to stouplo úprkem před bachyní.

21 názorů

Kočkodan
09. 10. 2021
Dát tip 64T.B.S.

Dalo by se tedy asi říct, že u Mít pod palcem dáváš palec nahoru. (popůlnoční smajlík)


64T.B.S.
08. 10. 2021
Dát tip

Mít pod palcem - nejvíc


Lnice
02. 11. 2015
Dát tip

tak nosit dříví do lesa a ještě utíkat před bachyní, to už je opravdu moc:-)


Kočkodan
24. 11. 2014
Dát tip
Díky ti za pochvalu i radu, ale mne osobne se víc zamlouvá ten rým mravencí - navencí. Dobrou. :-)

Kočkodan
19. 11. 2014
Dát tip
Josephina: Ted uz jo. Na me spís casteji mluví dlouhé vedení... Ales: No, hlavne ze s tebou jeste nikdy nesekly a nebyl jsi uz v tunelu.

tvá díla jsou "světlo na konci tunelu"...rozhodně.

Josephina
19. 11. 2014
Dát tip

kanadské žertíky ti nic neříkají? :-)


Kočkodan
19. 11. 2014
Dát tip
Nemohu poprít, ze tvuj dotaz u mne dokázal vyvolat pocit jistého prekvapení. Jako slusne vychovaný chlapec pro jistotu odpovím. Nikoli.

Josephina
18. 11. 2014
Dát tip

nepřestěhoval ses do Kanady?


Kočkodan
18. 11. 2014
Dát tip
Dekuji vám vsem, ze jste si dali (nekterí na stará kolena) tu mravencí práci, precetli mé dílko a nehledali mouchy. Meli jste oci na správném míste. Snad není potreba dodávat, ze "Mít zlaté ruce" je silne autobiografické.

Petr.II
17. 11. 2014
Dát tip

* :-)


Čudla
17. 11. 2014
Dát tip

Líbí /*


Diana
17. 11. 2014
Dát tip
Mne, samozřejmě, nejvíc sebrala listina patentní! Franta musí být genius, neboť Kanta nelze ani číst, natož citovat! Na tchýni jsem už čekala, ta nemůže chybět, že? Líbí se mi zase všechno! :-)))************

Kdyby Franta citoval Kanta,

to by byla velká švanda,

ale že lednici vyrve panta,

netušil filosof ani Franta.*

(Vím, že to jsou panty, ale jinak ně to nešlo.)


per_zay
16. 11. 2014
Dát tip

:) *!*


jednoznačně...Nosit dříví do lesa

Přinesl do lesa dřevní hmotu(což lidi v životě občas holt činí),z námahy pocítil tvoření potu,to stouplo úprkem před bachyní.......hihihihihi....krásný večer vinšuji


Kolobajda
16. 11. 2014
Dát tip

Zlaté prsty na kávesnici...*


smyčka
16. 11. 2014
Dát tip
Zlaté ruce*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru