Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poezie

07. 11. 2016
1
5
377
Autor
Pan Cau

 

Správná poezie -

kunda, kouřit, cákání,

bez toho není.


5 názorů

Pan Cau
11. 11. 2016
Dát tip

Děkuju za reakce. Přiznám se, že s názvem jsem v haiku nepočítal, proto to není tak úplně haiku, včetně náležitostí, jako sezónní slovo apod. Rád bych jen řekl, že právě ta snaha šokovat vulgarismy je zde kritizována. Ano, šokovat tím bylo možno, jak píš snake, dávno, dávno. Toto je ovšem kritika současné vulgarity, která právěže už ani nešokuje, ani není cool, jen prostě je a tento trend jsem zde u pár jedinců vysledoval a takhle krátce na něj zareagoval.

Co se týče techniky, za to děkuji zvlášť, to si vezmu k srdci.


snake_01
10. 11. 2016
Dát tip

Umbratico, máš samozřejmě pravdu, že kromě toho, že to má k haiku hodně daleko, to není ani provokativní. Takovýhle text by dokázal šokovat možná tak před třiceti čtyřiceti lety... Mám dojem, že vulgaria poezie se stala jedním ze standardů a pokud bude chtít někdo dneš šokovat čtenáře, bude si muset zvolit jiný postup.


Umbratica
10. 11. 2016
Dát tip

Tohle už má s haiku společných jen 17 slabik. Navíc si myslím,že ani obsahově to nesedí.protože třeba v rce 2014 jedna ze tří nejlepších autorek roku Jitka N. Srbová obohatila literární provoz "vkusnou erotikou bez zbytečného lesku sliznic". (Cituji po paměti z Olgy Stehlíkové).


snake_01
07. 11. 2016
Dát tip

Haiku se většinou pointuje směrem ke třetímu verši, tady je to obráceně, vychází se z abstraktního pojmu (to není pro haiku úplně nejlepší východisko) a dochází se tak trochu do (očekávaného) poloprázdna. Navíc je tam zjevné hodnotící stanovisko. Haiku sice dovede rovněž hodnotit, ale většinou jinými prostředky - například skladbou motivů atp.


agáta5
07. 11. 2016
Dát tip

jj, haiku měsíce :))))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru