Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O kůrkách

23. 05. 2000
1
0
1332
Autor
Tanizaki

tak stará... a tak hloupá...

V noční modři na polštáři leží vlasy v receptáři Kuchařka je uzavřena - lisuje pár malých věcí - libuje si ... na dvoře má kohouty, ti jí dosvědčí že to přece dokázala! Vsadila se včera zrána s malým chroustem v papiňáku o sklenici plnou láku kterou tímto vyhrála... --- Z radosti dost brzo vstala a když sklenku otvírala vánek cosi zavětřil - "táta přišel na návštěvu!" - ... foukal tedy ze všech sil ... Sklenice se v rychlém víru rozbila na tisíc dílů I plakala kuchařinka mnoho trudných těžkých chvil.. vítr smutek pochopil pravil tedy: "Střípek s lákem v jednom místě přiláká ti kůrku jistě Nebudeš mít nikdy hlad..." "To jsem ráda, buďte zdráv!" --- Časem ale změnili to: místo kůrky (tamto léto) naplnily sklenice zelenavé hadice... A jak se jim nyní říká? - Kuchařka je dodnes v šoku - "Ó, kůrky!", řve bez pokroku
AHED
29. 05. 2000
Dát tip
Zvláštní...pohádkové...

Laďa
24. 05. 2000
Dát tip
Ty jo já sem nedovtipná. Břízo dobrý. Teď se plácam do čela já.

Merle
24. 05. 2000
Dát tip
Souhlasím s první Laďou... a s Břízou... taky až na konec...

McCoal
23. 05. 2000
Dát tip
No nevím, občas se zadrhávají rýmy, ale proč je to v kategorii pohádka?

Laďa
23. 05. 2000
Dát tip
Protože je to pohádka. I když to moc nechápu, pohádka je to čividně.

Anonym
23. 05. 2000
Dát tip
protože to není báseň.. (tan)

Bříza
23. 05. 2000
Dát tip
Teda - skoro se mi zavařily závity :c) - kedybys věděla, jaké jinotaje jsem odhalil, nežli jsem se mohl plácnout do čela a zařvat - JO TÁÁÁK !!!! :c) Ty okurky byly přímo před nosem - no, nějak mi unikaly ... :c)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru