Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak loupete banán?

12. 11. 2003
6
0
5214
Autor
Chick

Jak loupete banán? od špičky, nebo od té delší věci?

Skutečně, jak loupat banán?

když banán loupete od "delší věci" tak kousek, kde je špička můžete zahodit, protože do něho stékají všechny možné ochrané postřiky, ale na druhou stranu, když banán loupete od "špičky" můžete ho jíst rovnou ze stromu....
Hmm, a co třeba otázka: „Jaký loupete banán?“ Žlutý? Hnědý? Zelený? Červený? Modrý? Růžový?...

& labužníci jistě banán stříbrný...

haha...tak to je to nejvic vtipny a suchy co tady kdo rek...!:-D

Sally
07. 12. 2004
Dát tip
No,mně banány ani moc nechutnají.

A co třeba banán rozkrojit a poté oloupat odprostředka?

podezdívka
24. 11. 2004
Dát tip
Neřeš banán, dej si hrušku, ta se neloupe a můžeš jí jíst rovnou ze stromu :))

Rohlikator
21. 03. 2004
Dát tip
Viděli ste někdy takovou tu oldschoolovou grotesku,kde Charlí Chaplin uklouzne po bananoví slupce? Jak byl ten banán asi oloupanej? Ano,delší cancour byl nahoře..............ale to je špatně!Banán je jakási forma primitivního (uf..to je blbý slovo!) zipu a ten delší cancour je vlastně jezdec.Počkejte za pár milionů let,to pudou banány i zavírat! PS: loupe tady někdo rybíz?

Renja
21. 02. 2004
Dát tip
vis,ze jsem se nad problematikou otevirani bananu taky zamyslela??? Je vskutku velmi pozoruhodne, na jake kraviny lidi prijdou... Ja se priklanim k nazoru,ze "dlouha vecicka je "drzatko" a banan se ma jist od spicky...ale na druhou stranu,povazujeme-li "drzatko" za "otviratko"...nevim,nevim... asi zkoncim rozumne u podelneho rezu na vnitrni strane... a nebo budu jeste dele premyslet a prijdu na uplne novy zpusob...

aramis
20. 02. 2004
Dát tip
ja banany jem aj so supou... :o)

h_a_r_r_y
17. 01. 2004
Dát tip
Banán se loupe podelným řezem na vnitřní straně (tj. straně, která je zatočená 'dovnitř'). Pokud jsme hotovi s touto fází (a banán není příliš rozblemcaný) tak uchopíme čajovou lžičku a vnitřek vydlabeme. Podává se rozňahňaný po dřevěné nebo keramické podložce. Pokud jste chroust tak banán pouze rozřiznete a vlezete do něj. Zbytek necháte na svých kusadlech! Btw.: Chicku, kam na to chodíš?

Chick
09. 12. 2003
Dát tip
...... ...... ...... na to vskutkku ne... ...... ......

MeTB
06. 12. 2003
Dát tip
Banan se, samozrejme, ji od konce, kde je *otviratko* (tedy ta dlouha *vecicka*). Nekteri neinformovani a barbarsti lide, ktere znam, jej ji i od druheho (jak jsou pomyleni!) *konce* (banan ma samozrejme jen jeden konec, te druhe strane se rika zacatek) a mylne (naprosto mylne) povazuji onu zminenou dlouhou *vecicku* za *drzatko*, coz je naprosty a smesny nesmysl. Drzet se totiz banan da i za zacatek, zatimco otevrit za pouziti rozumneho usili nikoli. Tom

Tak abyste věděli, banán se vůbec neloupe, strouhá se na co největší kusy, který se potom chroustům dávají do akvárka...nebo si snad myslíte, že by chroust nesmrtelný dokázal oloupat banán, který je v porovnání s ním, tak 10000000x menší? To by si na něj chroust musel vzít pinzetu, nehledě na to, že by bez lupy určitě nepoznal, kde je konec a kde začátek a mohl by´úplně obrátit časoprostor, vše by začalo plynout od budoucnosti do minulosti!!! Na to jsem vy chytráci vůbec nepomyslili!

milanklf
29. 11. 2003
Dát tip
presne ten iný spôsob využívajú opice a nemyslím že by nad tým nejak extra uvažovali a preto by sme to... od nich (ne)-mali odkukávať.

Súkromie
28. 11. 2003
Dát tip
sSúšal si banán otvárať už aj iným spôsobom? Stojí to za to...

Chick
25. 11. 2003
Dát tip
takže bysme mohli teoreticky mohli rozdělit pomocí banánu chrousty smrtelné od chroustu nesmrtelných (chroustus necromontanis)

Poetisa
21. 11. 2003
Dát tip
Chick - odpoved: neni. :o) Zadne pozemske materialni veci nemuzou byt zavisle na nesmrtelnosti chroustu stejne jako nesmrtelny chroust nemuze byt zavisly na nich.

Chick
18. 11. 2003
Dát tip
otázka tedy dáke zní je nějaké ovoco přímo závislé na trvalé dlouhověkosti určitých druhů chroustů?

Poetisa
15. 11. 2003
Dát tip
Birkoff - proc se ptas?? 17. Chick - to neni tak docela pravda, neznamena, ze kdyz nekdo neni zavisly na loupani bananu, tak je nesmrtelny. Jde pouze o to, ze nesmrtelny chroust nemuze byt zavisly na loupani bananu, opacna implikace nemusi vzdy platit. Nemusi byt napr. zavisly z prosteho duvodu - ze ma radsi pomerance :-).

Poetisa
15. 11. 2003
Dát tip
Birkoff - proc se ptas?? 17. Chick - to neni tak docela pravda, neznamena, ze kdyz nekdo neni zavisly na loupani bananu, tak je nesmrtelny. Jde pouze o to, ze nesmrtelny chroust nemuze byt zavisly na loupani bananu, opacna implikace nemusi vzdy platit. Nemusi byt napr. zavisly z prosteho duvodu - ze ma radsi pomerance :-).

Yorick
15. 11. 2003
Dát tip
(Loupu vod toho delsiho, protoze v tom druhym, malym muze (kterej vyhazuju) muze cekat tetka smrt... :o

Chick
14. 11. 2003
Dát tip
Poetiso...teoreticky....jakmile bysme tedy sezbíraly všechny známé druhty choroustů a ke každému bychom dali jeden banán, mohly by sme zjistit jestli někdo znich závislost na loupání banánů nemá a potom by to přímí důkaz nesmrtelnosti chrousta.

Dero
13. 11. 2003
Dát tip
Vidíte, na tomto příkladě je jasně demonstrována prozřetelnost představitelů jisté politické strany v temných (tmavě rudých) dobách Československa. Tehdy, aby se pracující lid nerozptyloval takovými bezúčelnými debatami, prostě banány nebyly. A když už byly, tak povětšinou jen pro vrstvu obyvatelstva, které příslušelo postavit se po bok třeba takovému Platónovi či Aristotelovi a pro které toto importované zboží mělo vyššího významu. Tak ... no nic ... ehm ... ;)

RadeX
13. 11. 2003
Dát tip
Poetisa: ...O loupani presne z prostredka zase urcite pedantstvi, puntickarstvi, peclivost, vyrovnanost, stabilita, nestrannost a objektivnost... :-)) No já teda koukám - to jsem vážně přesně já!!! :-D Ještě mi prosím řekni, jestli jsem stabilní vyrovnaný pečlivý puntíčkář kvůli tomu, že loupu banán odprostředka, nebo loupu banán odprostředka proto, že jsem stabilní vyrovnaný pečlivý puntíčkář. Zajímá mě totiž, zda mohu způsobem loupání banánů změnit dle potřeby svůj vlastní charakter, nebo zda je banán pouze jeho detektorem. ;-)

Bizkitfreak
13. 11. 2003
Dát tip
Jen kdybych tuto diskuzi už někde neviděl...

rainman
13. 11. 2003
Dát tip
jo, třeba v Gulliverových cestách...jestli se má vejce natvrdo naklepnout na tenčím nebo tlustším konci...tam se podle toho dělilo do politických stran...

Yon
13. 11. 2003
Dát tip
Loupe se zasadne od spicky. Jednak si neutrhnete drzatko, a dvanak ve spicce jsou hadatka, a takhle se jich elegatne zbavite.

Yon
13. 11. 2003
Dát tip
PS: Ma tu nekdo neco spolecnyho s Bananovou Republikou?

Yon
13. 11. 2003
Dát tip
Treba Bizkitfreak?

co to ?......

Chick
13. 11. 2003
Dát tip
to all kdo četly již diskuzi o banánové prblematice jinde: ano...vím již se o tomto problému psalo, píše a bude psát... leč kdo jný by mohl tento problém vyřešit než člověk schopný psát..., a kde bychom mohli tákového člověka hledat jinde, v ončínách internetu než právě na Písmákovy?

Chick
13. 11. 2003
Dát tip
chrous a banán je vskutku veliký problém, myslím že bysme se na tento problém měly podívat, hlouběji...jestliže se skutečně prokáže doměnka, že chrousti nemrví "chroustus necromontanis" jsou skutečně závislí na loupání banánů, pak bychom mohly pomocí vyprovokování vlastní (umělé) závislosti na loupání banánů učinit semi sebe nesmrtelnými...

Chick
13. 11. 2003
Dát tip
chci!!! jsme jedno velké ucho povídej co se bude dít...

Poetisa
13. 11. 2003
Dát tip
Birkoff: Ja jsem vubec nerikala, ze loupani bananu ma vyssi poslani. Jen jsem rikala, ze chroust, ktery loupe banan moudre a s nadhledem je mozna nesmrtelny. Vlastnosti lidi, chroustu... se daji, mimo jine, poznat i jejich reakcemi na urcite podnety, schopnost vyrovnat se s problemem. Takze chrousti by meli nesmrtelnost zajiste v sobe, ale vetsinou kdyz uz nekdo nejaky je, nedokaze to nedat vubec najevo a proto by se chrousti u loupani bananu "prorekli", protoze by je nedokazali loupat banan z tech duvodu, co jsi uvedli a posleze zemrit. Protoze pak by to vypovidalo o jejich smrtelnosti! Jenze pokud jsou nesmrtelni, neznamena to, ze nemuzou loupat banany, naopak, dokazou se i pri tom loupani odpoutat od pozemskeho zvireciho mysleni a tudiz by tak nedopadli. A dle tohoto pokusu by se dalo zjistit, zda-li je chroust nesmrtelny.

Poetisa
13. 11. 2003
Dát tip
Dero-> :o)) Dobry!

Poetisa
13. 11. 2003
Dát tip
Vazne?? Pani, ja jsem dobra! :o))) To jsem rada, ze to u nekoho vyslo. Co se tyce Tve otazky, to by vazne byla parada, kdyby clovek mohl zpusobem loupani bananu menit svuj charakter! Je to bohuzel spis detektor. Kdyby jsi takovy nebyl, tak ho tak proste neloupes, ikdyz na druhou stranu to plati i obracene - kdyby jsi ho loupal jinak, budes pravdepodobne jiny. Ale vse to vychazi z Tve osoby, loupani bananu je pouze dusledkem. Sice to vypada, ze by zde byla moznost brat to ekvivalentne, z obou smeru, ale neni to tak. Takze ja si myslim, zpusob loupani bananu je pouze dusledkem Tveho mysleni, jeho detektorem, ne naopak! Ale.. jista moznost by tu byla. Zkus loupat banan jinak (ale to te musim upozornit, ze v tomto pripade ma teorie neplati, protoze to neni Tva prirozena reakce, nybrz je to umele) a kdyz si to budes hodne vsugerovavat, treba se Ti nakonec povede se trosku predelat. Protoze, kdyz se nekdo vrhne na banan i se slupkou jako zvire, vzbudi to v nem dosud stale ukryte pudy a pokud to tak dela casteji, tezko muze zustat nepoznamenany. Protoze tento podnet v nem vyvola urcitou reakci. Tim Te nechci nabadat, abys to zkousel. :) Tohoto behaviouristickeho zpusobu predelavani vlastnosti lidi vyuzivali jiz velitele nejakych jednotek - hosi pred sebou meli velmi tezky a tvrdy ukol a co jim naridili jejich velitele? Nutili je jist syrove maso, aby tak vzbudili jejich agresi... A jak to dopadlo? Onemocneli a umreli...

Poetisa
13. 11. 2003
Dát tip
Chick - to jsi spatne pochopil, nesmrtelni chrousti by nemohli byt zavisli na loupani bananu, protoze zavislost je smrtelna vlastnost, pokud by byli, byli by smrtelni.

Chick
12. 11. 2003
Dát tip
taky možnost :)

RadeX
12. 11. 2003
Dát tip
Já jím banán odprostředka. Rozkrojím ho nožem napůl, a pak střídavě rovnoměrne ukusuju z jedné a z druhé půlky. ;-)

Kami(la)
12. 11. 2003
Dát tip
Tady banán ze stromu? Kde? A to potom tu slupku necháváš na stromě? :o) => Loupu je od té delší věci.

Litochowitz
12. 11. 2003
Dát tip
...tahle diskuse tu, myslím, už minimálně jednou byla:-)...nicméně, já ho loupu pořád stejně....jako vopice:-)

papouch
12. 11. 2003
Dát tip
A kolik minut musím nechat vařit banán, aby byl natvrdo? :)

No teda vy mate problemy;-) Kdyz jsem byla mala, nasi mi tvrdili, ze "v ty cerny stopce maj vajicka mouchy", tudiz loupu od toho konce za kterej to visi (zvyk je zelezna kosile:-)

JiKo
12. 11. 2003
Dát tip
>Papouch: Recept - Banán natvrdo Oloupaný banán vložíme na 2 minuty do kapalného dusíku až ztvrdne a zvoní na poklep. Dobrou chuť

Milly
12. 11. 2003
Dát tip
Sice nejím banány rovnou ze stromu, ale loupu je od špičky-a úplnej vrček banánu v ní nechávám...

...ehm.... www.cyberspace.cz. tam byla ta diskuze záživnější....

Poetisa
12. 11. 2003
Dát tip
Mnam, mnam. Ja osobne davam prednost roztrhnout ho jako hada (jakkoliv, proste ho rozparat, proc s tim delat cavyky, ze), ale pozor, ted to prijde... pak ho delim na tretiny dle jeho delsi osy na takove trojhrane prouzky, jehlany. Vychazim z jeho prirozene struktury. Jsem totiz proti jakemukoliv omezovani osobni svobody! Treba krajet banan na kolecka - jak k tomu chudak prijde?!! To je vazne necitelnost!

Miroslawek
12. 11. 2003
Dát tip
V tomto kontextu je třeba se dotknout zásadní otázky... je chroust nesmrtelný?

Poetisa
12. 11. 2003
Dát tip
Miro - to zajiste!! Nesmrtelnost chrousta ovlivnuje nas vsechny a banany teprve. Take je zajimava otazka, jak by loupal banany takovy chroust, treba by se psychoanalytickym rozborem pak potvrdila nebo vyvratila jeho nesmrtelnost.

Poetisa
12. 11. 2003
Dát tip
Neco na tom je, kdyz je chroust nesmrtelny, tak je tady moznost, ze nepotrebuje prijimat potravu a tudiz proc by loupal banan? Ikdyz na druhou stranu, loupat banan je takovy maly ritual, treba ho to bavi. Kazdy jsme nejaky..:-) Ja myslela, ze se resi problem nesmrtelnosti chroustu obecne, globalne, cele jejich komunity a ne ze se deli na vedecky dokazane smrtelne druhy a ty ostatni. Pravda, chrousti nejsou zrovna moje hobby, takze nemuzu mluvit prilis zasvecene, ale myslim, ze by se metoda odhalovani osobnosti a pripadne nesmrtelnosti pomoci loupani bananu mohla vyuzit jak na chroustech, tak i na lidech. Napriklad loupani bananu z delsiho konce by mohlo vypovidat o neci bezelstnosti, uprimnosti, naivite a spontannosti, z toho kratsiho zase o sile prekonavat prekazky, odvaha nezaleknout se pred necim a nejit po te nejjednodussi cesticce, take jista originalnost a chut brat zivot i z toho druheho konce. :-) O loupani presne z prostredka zase urcite pedantstvi, puntickarstvi, peclivost, vyrovnanost, stabilita, nestrannost a objektivnost... :-))

Poetisa
12. 11. 2003
Dát tip
Napsal jsi to spatne -> poněvadž! :-)) Jiste, ale uz jsem prece nadhodila dalsi problem a to jest - loupani bananu nemusi byt pouze instiktivni, vychazejici z pudu zachovat si zivot, tudiz pouze vitalni (podle Aristotela). Loupani byt na daleko vetsi urovni! Muze to byt velmi duchaplny proces plny vyssich myslenek vhodnych prave pro nesmrtelne chrousty!! Protoze nesmrtelnost se nevyznacuje jen svoji fyzickou strankou, ale i - a to hlavne - strankou dusevni. Tudiz - pokud loupou chrousti banan moudre a s nadhledem, muze to svedcit o jejich vyssim poslani.

..to je lepší:-))

Lee
12. 11. 2003
Dát tip
mno... a co když ho sežeru i se šlupkou..!? :-))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru