Duha

Za okny vlaku se spustil déšť. Překvapilo mne to, jelikož jsem nezaznamenal, že by přestalo svítit slunce. Pokrčil jsem nad tou hříčkou přírody rameny a pokračoval ve studiu. Zkoušku zfyziky mám už za čtyři dny a skripta jsem přečetl sotva dopoloviny.

17. 06. 2017
0
7
687
Povídky

Alchymista Lebkoslav - Dodávka azuria

Alchymista Lebkoslav a Dračí jazyk
I. / Dodávka azuria
Studený říjnový vítr se proháněl ulicemi Locquataaru, hlavního města Gaherského království. Přinesl ssebou vytrvalý liják, kterým bičoval poloprázdné ulice. Starý dýchavičný valach táhnul vdešti plně naložený povoz.

03. 08. 2013
3
4
1015
Próza na pokračování

Průvodce

Zdeníků korvety Vigilance
Průvodce
Chladný déšť lehce zkrápěl jednu znejhlavnějších tříd Vulpironu, hlavního města planety Tantal. Mrazivý vánek dával všem chodcům na vědomí, že podzim letos přišel o dva týdny dříve. Vpozdním středečním odpoledni se nikdo venku nezdržel déle, než bylo třeba. Člověka bez nákupní tašky aby hledal lupou.

29. 12. 2009
0
0
1438
Próza na pokračování

Dámský gambit

Zdeníků korvety Vigilance
Dámský gambit
Stará, na mnohých místech zrezivělá, avšak stále dobře sloužící, věrná a hlavně velmi těžko zničitelná - všemi těmito přívlastky by se dala charakterizovat Vigilance. Letitá nákladní korveta, jíž Stephen přestavěl na sice trochu neohrabanou, ale o to odolnější bitevní loď. Prostory, kde se dříve přepravovalo zboží dnes sloužily jako hangár jednomístných stíhaček Jamese, Leonarda a Heather. Přestože se už na její palubě vydali na bezpočet plaveb nekonečným prostorem, od pradávna nazývaným vesmír, dnešní pouť byla od ostatních zásadně odlišná.

03. 08. 2009
0
0
1553
Próza na pokračování

Dávno zapomenutá melodie

Zdeníků korvety Vigilance
Dávno zapomenutá melodie
Už jsou dvě hodiny ráno. Do malého bytu v šestém patře oprejskaného mrakodrapu proniká skrze povytaženou roletu zelené světlo neonů. Jak je těžké usnout ve městě, které nespí. Úředníci a podnikatelé si jen vyměnili směnu s lupiči, zabijáky a dealery.

25. 08. 2008
0
2
1818
Próza na pokračování

Bombardování

Bombardování
Bahrajnské bitevní balóny bombardují Belgii. Belgičané bláznivě běhají. Bouchnutí bombou bolí… Bomby boří budovy bohaté buržoazie, Bonapartovu bustu, benátské bižuterie.
„Blízké baterie bouchnou bok bahrajnských balónů,“ bonmotuje bledý bednář Büchler.

25. 08. 2008
5
5
1852
Miniatury, hříčky
Nahoru