02.03.2016 21:51 K dílu: Deník 12.8. 2013 reptile

Milé "careful" - vzhledem k tomu, že na svém profilu uvádíte jako pohlaví "nic", jsem nucen používat střední rod - patrně se tak samo cítíte. Po přečtení Vaší sžíravé kritiky jsem nabyl dojmu, že Vaše díla budou minimálně aspirovat na Pullitzerovu cenu a tak jsem si jich pár proklikal. Musím říct, že takovou nudu jsem už dlouho nezažil. Když mne neuspokojil Váš pokus o ságu na pokračování, zkusil jsem aspoň Vaši poezii - bohužel i zde jsem narazil na nicneříkající plytkost. Ano, asi máte všechna jména správně vyskloňovaná, Vaše díla neobsahují hrubky a jejich dějová linie je přímočará. Ale pro mě jsou, narozdíl od živých, otevřených a hodně autentických osobních zpovědí autorky Pasolliny naprosto nezáživná a prázdná.

Z nějakého důvodu se uchylujete k osobním invektivám, předpokládám tedy, že je pro Vás takováto komunikace v pořádku a ohodnotím tedy i Vaši osobnost: Problém s vlastní sexuální identitou a vyzdvihnutí autorčiny sexuální náruživosti jako negativa svědčí o tom, že v této oblasti nejspíš budete mít problém spíš vy sama... tedy pardon, samo.

24.02.2016 16:38 K dílu: Blog Mylníky reptile

Tak koukám, že se nám tady pěkně rozjíždí pěkný trans-vlákno :-)

18.02.2016 22:56 K dílu: Blog Mylníky reptile

Teď zase "hodná"??? Sakra, já si snad půjdu na záchod stáhnout kalhoty a podívat se, co mám mezi nohama... Tohle už začíná být na pováženou! :-)

18.02.2016 14:08 K dílu: Blog Mylníky reptile

Díky :-) Nevím, kolik chlapa ve mně ještě je, ale ten ženský rod jsem si snad nezasloužil ;-)

17.12.2015 16:40 K dílu: Jinotaje reptile

Ani v nejmenším - naopak, potěšilo mě to, samozřejmě :) A kde to tedy můžu slyšet? Asi jen naživo, co? Mmch slyšel a viděl jsem Jsou noci a je to dost dobrý ;)

08.12.2015 20:53 K dílu: Jinotaje reptile

Tak to je skvělá zpráva - stejně jako to, že stejnota Tě evidentně nedostala :)

A mě snad taky ne ;)

 

26.11.2015 17:07 K dílu: Pa(s)t reptile

Člověk nikdy neví, co krásného ještě někde může objevit... ;-)

28.06.2015 09:40 K dílu: Noční hovory reptile

Moc hezký. Fajn, že zas píšeš... ;-)

24.03.2015 20:32 K dílu: Sbírka povídek Pokusy o močení reptile

Takto cíleno to původně nebylo, ale budiž... :-) Možná jsem mohl požádat o sponzoring českou urologickou společnost případně výrobce sanitární techniky a mohlo to vyjít i papírově ;-)

15.03.2015 14:51 K dílu: Minové pole reptile

Doufám, že se nejedná o prostředník... ;-)

03.01.2015 00:07 K dílu: reptile

Jako každý slušný schizoid děkuji mnohokrát ;-)

12.05.2014 19:34 K dílu: DUŠEVNÍ PROJÍMADLO - poeticko-hudební úzkosti Pavly Gabrhelíkové a Jiřího Charváta reptile

Mohl by mi, prosím, někdo fundovaný, vysvětlit, jak se uráží umění? Kde jsou ona kritéria? Třeba v tom, jak bude muslim pohlížet na obraz s lidskou postavou? Jak Hitler na malbu židovského autora? Jak estét na zahrádku s trpaslíkem nebo replikou antické sochy? Co bude ve filologovi vyvolávat četba červené knihovny? Jak se bude staromilec stavět k projektu kaplického knihovny? Milovník Shakespeara k Becketovým hrám?

Myslím, že jsem Tě, Stvn, pochopil velice dobře. Bohužel. Avšak díky Tobě jsem si alespoň uvědomil, jakou důležitou funkci volba názvu díla nebo jeho prezentace hraje. Je to vpodstatě preselekce okruhu těch, kteří dílo přijmou a pochopí. Nehořekuj tedy už nad tím, jak název obsahu ublížil - ten je totiž jeho součástí a pokud se od zhnusení použitím výrazu projímadlo v souvislosti s posvátností poezie nedokážeš oprostit, je pro Tebe návštěva toho představení patrně ztrátou času.

Já jsem kdysi udělal totéž, když jsem svoji sbírku nazval Ani jeden šimpanz - a tím dal jasně na srozumněnou určitému druhu lidí, že tohle jim asi nic neřekne. Jen podotýkám, že netvrdím, že tito lidé jsou horší - jsou prostě někde jinde, než já a okruh mých potenciálních čtenářů.

12.05.2014 08:39 K dílu: DUŠEVNÍ PROJÍMADLO - poeticko-hudební úzkosti Pavly Gabrhelíkové a Jiřího Charváta reptile

Člověče Zdendo, nevim, přiznám se, že Jirkových knoflíků jsem si moc nevšímal, ale až ho uvidím, na jejich hlubší význam se ho zeptám... třeba mi to letos pomůže přežít tradiční pocení se v obleku u maturit ;-)

12.05.2014 07:26 K dílu: DUŠEVNÍ PROJÍMADLO - poeticko-hudební úzkosti Pavly Gabrhelíkové a Jiřího Charváta reptile

No já nevím, mně jsou nějací Stvn nebo Janina naprosto ukradení, kdybych tady na někoho chtěl útočit, vypadalo by to o dost jinak. Rozhodně nejsem ten, kdo tady vylítává jako čert z krabičky. Pouze jsem vyjádřil své pobavení a úsměv nad některými projevy úzkoprsosti, konformismu a nedostatku nadhledu - bez ohledu na to, jestli mně osobně název Duševní projímadlo konvenuje či ne. Možná byste se divili, ale i já sám bych ten pořad vzhledem k jeho obsahu nazval jinak, nicméně takhle ho pojmenovali autoři, kteří k tomu měli svoje důvody a které částečně chápu (není snad veškerá poezie tak trochu duševním průjmem, výlevem básníka?). A jak vidět podle plamenných reakcí výše, z marketingového hlediska to funguje velice dobře - kolik lidí by se sem (nebo na jejich stránky) vůbec obtěžovalo kliknout kdyby se to jmenovalo třeba Básničky Pavlínky a Jiříka? ;-)

11.05.2014 22:38 K dílu: DUŠEVNÍ PROJÍMADLO - poeticko-hudební úzkosti Pavly Gabrhelíkové a Jiřího Charváta reptile

Dyť si tady piš, co chceš - brání Ti v tom snad někdo? Jen se smiř s tím, že ne všichni Ti za Tvoje názory budou tleskat.

09.05.2014 20:11 K dílu: DUŠEVNÍ PROJÍMADLO - poeticko-hudební úzkosti Pavly Gabrhelíkové a Jiřího Charváta reptile

Tak to mě pobavilo :-) . Vím, že málokdo má za sebou v životě tak velký kus práce, jako redaktor prózy na Písmáku StvN, ale kdyby někoho zajímalo, kdo je vlastně Mirek Kovářík, tak mrkněte třeba sem: http://www.literarniakademie.cz/lide/curriculum/miroslav-kovarik

Ovšem "jestli by se to třeba nemohlo jmenovat nějak normálně" mě opravdu dostalo :-D . Úplně si předtavuju Stvn jako druhého Járu Cimrmana inspirujícího světové velikány: Nešlo by tu věž postavit nějak normálně, milý Eifelle? ... Nemohl byste skládat nějaké normální písničky, milý Debussy? ... Nemohl byste ty Ženy z Avignonu namalovat nějak normálně, milý Picasso?

08.05.2014 12:40 K dílu: DUŠEVNÍ PROJÍMADLO - poeticko-hudební úzkosti Pavly Gabrhelíkové a Jiřího Charváta reptile

to Bert_Hoffman: Tak ten "postarší guru" toho pro poezii a pro mladé básníky u nás udělal tolik, jako málokdo (zkus si o něm něco vygooglit). Já jsem si zase udělal svůj obrázek o Tvojí tvorbě a taktéž mi to stačilo. Proto aspoň chválím Tvoje rozhodnutí neradit a nedoporučovat, protože k tomu Tě kvalita Tvých děl skutečně neopravňuje. ;-)

08.05.2014 12:31 K dílu: DUŠEVNÍ PROJÍMADLO - poeticko-hudební úzkosti Pavly Gabrhelíkové a Jiřího Charváta reptile

to Bert_Hoffman: Tak ten "postarší guru" toho pro poezii a pro mladé básníky u nás udělal tolik, jako málokdo (zkus si o něm něco vygooglit). Já jsem si zase udělal svůj obrázek o Tvojí tvorbě a taktéž mi to stačilo. Proto aspoň chválím Tvoje rozhodnutí neradit a doporučovat, protože k tomu Tě kvalita Tvých děl skutečně neopravňuje. ;-)

07.05.2014 23:06 K dílu: DUŠEVNÍ PROJÍMADLO - poeticko-hudební úzkosti Pavly Gabrhelíkové a Jiřího Charváta reptile

Měl jsem to potěšení vidět v "předpremiéře" na Vyšehradě a moc se mi to líbilo - neotřelé, svěží, místy trochu dojemné ale nekýčovité. Zajímavé vidět, jak může fungovat poezie v autorské/interpretační/partnerské dvojici jako dialog mužského a ženského vnímání - to se, myslím, tak často nevidí. Doporučuju ;-)

05.05.2014 09:46 K dílu: reptile

Čau Jirko - tak mě napadá, nemáte vy copywriteři jako povinnou četbu Obchodníky s vesmírem? ;-) Jinak ten včerejšek byl moc fajn - jsem rád, že jste vy dva s Pavlou vnesli trochu svěžího vzduchu do té zaprděnosti, se kterou má většina lidí (bohužel i tady) tendenci k poezii přistupovat ;-)

01.05.2014 21:46 K dílu: reptile

Jsem moc rád, že jsem tady na Tvoje dílka náhodou narazil - konečně hezká, originální a nenásilná poezie. Líbí se mi ta jemná ženskost a taky výmluvná stručnost. Hlavně se nenech ničím ovlivnit a piš dál tak, jak to cítíš.

M.R.

11.04.2014 17:13 K dílu: Milan Rynt v dubnovém Zeleném peří reptile

Dobře, děcka, tož pro hynajse a jiné vesničany: V jízdním řádu vlaků (to je takové to dlouhé zelené nebo modrobílé i jinak barevné) si najdete spoj do Prahy (městečko poblíž Přední Kopaniny). Tam vystoupíte buď ve stanici Masarykovo nádraží v Praze, nebo Hlavní nádraží v Praze, případně Smíchovské nádraží v Praze (podle toho, odkud jedete). Můžete jet také autobusem na Florenc v Praze, ale to už rozebírat nebudu. Tramvají (šalinou) nebo metrem (podobné šalině, ale jezdí to tam, co vy ve vesnici máte žumpu) Dopravního podniku hlavního města Prahy v Praze pojedete na stanici Malostranská v Praze. Že jste správně vystoupili poznáte podle toho, že se nad vámi bude vypínat Pražský hrad v Praze. Pokud se bude vypínat pod vámi, případně zapínat, někde se stala chyba. Další možnost je jít pěšky - třeba z Masarykova nádraží v Praze je to delší procházka, ale vy jste jistě zvyklí z pravidelných měsíčních výprav do konzumu v nejbližším městě. Cestou tak můžete třeba vidět Prašnou bránu v Praze, Celetnou ulici v Praze, Staroměstské náměstí v Praze s pražským orlojem v Praze nebo třeba Karlův most v Praze a Kampu v Praze. Pak už stačí se jen nějakého hodného stréca (neměl by mít šikmé oči nebo velké zlaté prsteny a kožich z polární lišky) zeptat, kde že je Malostranská beseda. Nezapomeňte dodat, že v Praze, protože jinak by vás také mohl poslat do Pelhřimova a to byste pak nemuseli stihnout začátek představení pořadu Zelené peří v Malostranské besedě v Praze, který uvádí Mirek Kovářík z Prahy a představí tam poezii militantního pražáka Milana Rynta z Kralup nad Vltavou ;-)

11.04.2014 17:07 K dílu: Milan Rynt v dubnovém Zeleném peří reptile

Dobře, děcka, tož pro hynajse a jiné vesničany: V jízdním řádu vlaků (to je takové to dlouhé zelené nebo modrobílé i jinak barevné) si najdete spoj do Prahy (městečko poblíž Přední Kopaniny). Tam vystoupíte buď ve stanici Masarykovo nádraží v Praze, nebo Hlavní nádraží v Praze, případně Smíchovské nádraží v Praze (podle toho, odkud jedete). Můžete jet také autobusem na Florenc v Praze, ale to už rozebírat nebudu. Tramvají (šalinou) nebo metrem (podobné šalině, ale jezdí to tam, co vy ve vesnici máte žumpu) Dopravního podniku hlavního města Prahy v Praze pojedete na stanici Malostranská v Praze. Že jste správně vystoupili poznáte podle toho, že se nad vámi bude vypínat Pražský hrad v Praze. Pokud se bude vypínat pod vámi, případně zapínat, někde se stala chyba. Pak už stačí se jen nějakého hodného stréca (neměl by mít šikmé oči nebo velké zlaté prsteny a kožich z polární lišky) zeptat, kde že je Malostranská beseda. Nezapomeňte dodat, že v Praze, protože jinak by vás také mohl poslat do Pelhřimova a to byste pak nemuseli stihnout začátek představení pořadu Zelené peří v Malostranské besedě v Praze, který uvádí Mirek Kovářík z Prahy a představí tam poezii militantního pražáka Milana Rynta z Kralup nad Vltavou ;-)

09.04.2014 22:50 K dílu: Milan Rynt v dubnovém Zeleném peří reptile

V Pejřimoujě?? Tam, pokud vím, je jenom krematorium a ne Malostranská beseda ;-)

09.04.2014 14:23 K dílu: Já a pan Kovařík v pořadu Na vrcholu televize Metropol reptile

Ale ono je přinejmenším zajímavé slyšet svoje básničky v podání někoho jiného.

Vzpomínám, že mě tenkrát v devadesátém překvapilo, jak odlišně od mé původní představy Mirek některé věci uchopil.

Každopádně je lepší, když Tvoje básnička osloví jinak, než jsi původně zamýšlela, než když neosloví vůbec :-)

09.04.2014 11:43 K dílu: Já a pan Kovařík v pořadu Na vrcholu televize Metropol reptile

Já bych to zas tak úplně nezatracoval. Viděl jsem Pavlu v únorovém ZP a nedostatky přednesu, intonace apod. zase kompenzuje možná malinko naivní, ale kouzlo prožitku a bezprostřednosti. Jiná situace ovšem je, když je básník úzkostný introvert - o tom se budete moct přesvědčit teď v dubnovém ZP, kde bude Mirek hostit m.j. i mě ;-)

08.04.2014 12:02 K dílu: Únos reptile

A proč by tam mělo být nějaké vyvrcholení? I v životě spousta věcí končí bez konce... ;-)

13.03.2014 11:48 K dílu: reptile

Díky :-) Ono se u mě to malování s poezií prolíná a často to nelze oddělit. Až budu mít výstavu, dám vědět. Samostatnou chystám sice až příští rok, ale do té doby se ještě možná někde něco objeví v rámci různých společných akcí. M. R.

16.08.2013 09:35 K dílu: Kousky reptile

Pokud se Ti jedná o tištěnou knihu, tak asi nikde (leda, že by se toho v budoucnu někdo ujal po mojí smrti). Jinak elektronicky na mých stránkách :-)

09.03.2013 10:40 K dílu: Noční smíření reptile

Děkuju za nejrychlejší tip v mojí historii ;-)

01.03.2013 10:44 K dílu: Cesta do země neexistence reptile

Není zač. Mimochodem hezký miniaturky ;-)

26.11.2006 19:58 K dílu: Skupinka typizovaných mladých lidí s batohy na zádech reptile
A přesně takhle jsem to myslel. Gratuluji k pochopení.
12.05.2005 00:00 K dílu: Srpen reptile
...podobně, jako když se zavírají uši... :-)
12.05.2005 00:00 K dílu: Pohátka reptile
Děkuju všem za kritiky, cením si jich. Pro Alojse: Původně to vzniklo (a taky to tak bylo publikováno) jako avantgardní báseň - proto ta absence uvozovek, dvojteček a podobných zbytečností. Záleží na tom tolik?
Nahoru