16.01.2021 10:02 K dílu: Kam se poděly? Mabi

Když bych to vzala čistě z té umělecké stránky, tak je to výtvarně špička, nicméně to na mě nikdy nepůsobilo dobře.

Jinak se mi zdá, že vše dobré už zřejmě bylo natočeno. Navíc ta tendence znásilňovat historickou realitu je zřejmá a dost ostudná.

 

15.01.2021 20:54 K dílu: Kam se poděly? Mabi

Nejkrásnější pohádky? Vím, že jsou vysoce ceněné, ale zůstávají mou noční můrou. Pamatuji si, že když to dávali v TV, tak jsem se v dětském věku klepala v koutě. Graficky šíleně depresivní a nakonec i sám příběh:-) Zlatá Božka (Němcová).

28.04.2016 14:27 K dílu: Májový Zborník Mabi
Je fascinující, že někdo organizaci akce staví do osobní roviny. A už vůbec to nechápu od člověka, který se ve 3 hodiny odpoledne válel ve škarpě na Karlstejně, že. Myslím si, že kdo ty upoutávky číst nechce, tak je prostě přehlédne. Co je na tom?
17.04.2016 13:44 K dílu: Knihovny Morava versus Čechy Mabi

a2a2a  - v havířovské knihovně jsem byla, měla jsem tam tedy povídání pro knihovníky, ale knihovna se mi moc líbila, hezky zrekonstruovaná, moderní. A jinak ta iniciativa paní knihovnice je obdivuhodná, věřím, že to bylo fajn.MVS - meziknihovní výpůjční služba, která funguje na principu, že profesionální knihovna (i podle zákona) má čtenáři opatřit de facto jakoukoliv knihu, která v ČR v systému knihoven existuje k vypůjčení. V praxi to znamená, že si např. z Havířova půjčíte knihu, kterou mají až  (a třeba i jenom) v Budějicích. Pro staré a vzácnější tisky, nebo v případě, že člověk nebydlí naproti vědecké knihovně, je to služba dosti užitečná. Bohužel záleží na libovůli, rychlosti a ochotě knihovnice toto čtenáři opatřit. 

17.04.2016 13:39 K dílu: Profesní magazín Bestof - článek Mabi

Bezva

15.04.2016 15:15 K dílu: Knihovny Morava versus Čechy Mabi

Zdenda- to já taky, ale třeba služba MVS je zcela odvislá od ochoty knihovnice v systému knihoven ČR daný titul najít, objednat a předat čtenáři.-)

15.04.2016 15:00 K dílu: Knihovny Morava versus Čechy Mabi

Zordon - to je svatá pravda.-)

15.04.2016 13:53 K dílu: Jak vydat knihu Mabi

Prosecký - tak o tom budu mluvit, protože tím se musí začít...Mít tu představu, jakým způsobem budu prodávat...Ale když nad tím přemýšlím, asi úplně nerozumím, proč se to řeší tady a ještě pod pozvánkou na nějakou akci.-).

 

15.04.2016 13:51 K dílu: Knihovny Morava versus Čechy Mabi

Prosecký - jo a ještě včera na veletrhu za mnou přišel pan nakladatel z Orlických hor a začal mi cosi vysvětlovat, co se mě vůbec netýká. To je asi jako kdyby někdo zahradnici začal říkat o problémech s těžbou rudy... Tak jsem usoudila, že v Orlických horách bude asi hodně rázovitý lid:-)

15.04.2016 13:48 K dílu: Knihovny Morava versus Čechy Mabi

Prosecký - haha.-) Ale já jsem to myslela vážně. A navíc to pálí z pohledu čtenáře někdy teda hodně - když člověk potřebuje knihy a druhá strana ... No nic... Ale je fakt, že naštěstí existují antikvariáty apod.

15.04.2016 12:27 K dílu: Jak vydat knihu Mabi

Prosecký - naprosto souhlasím, čili bych knihy okamžitě zrušila, protože stejně je to zábava jen hrstky bizarních jedinců.-). A všichni by se naopak správně měli stát youtubery.

Mimochodem jeden velký a významný pražský ekonom svojí ženě koupil k Vánocům již zmíněnou kuchařku Ládi Hrušky, takže i ekonomové mají někdy i své drobné knižní slabůstky.-)

15.04.2016 12:24 K dílu: Jak vydat knihu Mabi

Tak možná na Slovensku jsou v knihkupectvích jen dobré knihy a upřímně Vám k tomu gratuluji. I když jsem např. zjistila, že Kukučína už nikdo ani nečte...U nás v Čechách ale na kvalitě příliš nezáleží, naopak záleží hlavně na tom, jak dobrou marketingovou kampaň má dotyčná publikace.Už jsme si totiž např. prožili rok, kdy nejprodávanější knihou byla kuchařka Ládi Hrušky (kdyby aspoň Sandtnerka), člověka, který zjevně vařit ani neumí. Pokud je právě toto ale známkou kvality, tak jsem to vlastně asi celé nepochopila.

10.04.2016 20:24 K dílu: egil získal Magnesii Literu za poezii Mabi

jaza - když já se obávám, že v tomto směru hraje roli subjektivní hledisko, a atmosféra je velice vyhrocená...Dokud jsem publikovala převážně jen na internetu, byla jsem jakž takž intelektuály přijímána, od té doby, jak mé knihy dostaly komerční kabát (na který jsem měla vliv minimální), tak aniž by ji ti intelektuálové otevřeli, už nad tím pro jistotu ohrnují nos. Takže po povrchu jdou nakonec všichni.-). Až nastane v tom literárním rybníčku spolupráce, opravdová, přijde zázrak...:-)

10.04.2016 20:15 K dílu: LITERÁRNÍ VARNSDORF 2016 Mabi

Tak prima, já tam budu teda za porotkyni.-)

10.04.2016 12:28 K dílu: LITERÁRNÍ VARNSDORF 2016 Mabi
Jj, v červnu bude slavnostní vyhlášení výsledků, tak se už těším.
08.04.2016 08:53 K dílu: 10. ročník literární soutěže MěK Čelákovice Mabi
Dobrý den, můžete mi k té soutěži poslat leták, nasdílím ho pro čtenáře u sebe na soc.sítích, mail:info@martinabittnerova.cz. Děkuji.
07.04.2016 21:30 K dílu: egil získal Magnesii Literu za poezii Mabi

SvtN  má pravdu v jedné věci, když doporučuje statě V. Hálka "O umění", právě ji mám doma a něco z toho jsem už přečetla. Je to aktuální až to bolí.

Na druhou stranu bych do toho nezatahovala Egila, něco se mu podařilo a tečka. Přejme mu to, a bude přáno i nám:-).

 

06.04.2016 14:09 K dílu: egil získal Magnesii Literu za poezii Mabi

Lakrov, já jsem sem přišla někdy před šestnácti lety... ? Měla jsem jinou přezdívku a taky jsem hojně publikovala a hodnotila. Dnes se přiznám, že jsem už sama literaturou tak  přehlcená, že jen nahlédnu. Asi to zní divně, ale já si naopak často potřebuji od písmen a povídání o knihách odpočinout. Tím si absolutně nestěžuji, jen už ty věci vnímám trochu z jiného úhlu. Zároveň mám pořád ráda to nestrojené nadšení mladých autorů, mezi něž už bohužel nepatřím ani věkem.-). Přesto když je příležitost, ráda se podívám na jejich práci, ráda si vyslechnu jejich autorské čtení. Upřímně si myslím, že literární svět by měl držet pospolu a neměl by být tak rozdělený a vyhrocený, jak někdy bývá.  Prostě on je osud autora v naší zemi už téměř 200 let dost složitý a opravdu se mi nelíbí,když si pak lidé, kteří jsou toho součástí, hází klacky pod nohy.Takže pište, diskutujte na Písmáku, to je přeci živná půda pro nějaký rozvoj, vývoj a také třeba i pro přátelství:-)

06.04.2016 14:03 K dílu: egil získal Magnesii Literu za poezii Mabi

a2a2a-naprosto souhlasím a chápu. To není a nemůže být nikdy příjemné, ona i nepříjemná věc se dá říct dvěma způsoby, lidé často volí bohužel ten horší a jízlivější.Pouze jsem reagovala na Miroslawka a jeho narážku na hochštaplery, protože on sám by v jistých okamžicích býval mohl také jízlivost rozdávat. U něj bych si proto myslela, že bude natolik velkorysý, že bude mít pro jízlivce svého druhu plné pochopení:-). Zjevně nemá, protože možná co toleruje sobě, jiným ne:-)

06.04.2016 11:42 K dílu: egil získal Magnesii Literu za poezii Mabi

a2a2a - já to samozřejmě chápu. Nicméně autor holt nesmí být tak přecitlivělý, v minulosti byl zrovna třeba Miroslawek ke mně nesmírně jízlivý a vylil na mě někdy až půl kýble své jedovatosti, a taky jsem to přežila:-). Možná mi pomohlo to, že já k němu žádnou zášť necítím  a dokonce jsem mívala básně Miroslawka upřímně ráda. Nicméně mi přijde poněkud absurdní, když zrovna on tady něco takového vytahuje. Protože to je jako kdyby tím ukázal na sebe a to si myslím, že člověk jeho formátu nemá zapotřebí. 

Jinak Písmák byl pro mou generaci klíčový, jedno z mála míst, kde se dalo publikovat. A za to jsem tomuto serveru vděčná, protože mě to zase někam posunulo dále. Bohužel ale realita knižního trhu je trochu jiná a myslím si, že má něco do sebe zachovat si literaturu v tom prvotním nadšení.-). Každopádně cena je vždycky zadostiučiněním lidského úsilí a bylo by fajn, kdyby přinesla i pak větší čtenářský zájem.

06.04.2016 10:45 K dílu: egil získal Magnesii Literu za poezii Mabi
Tak velká gratulace. Kéž by se poezie více četla... Jinak ale Miroslawku, proč jsi hned tak negativní. Vnímání poezie je přeci subjektivní a ne každý, kdo má jiný názor, musí být nutně hned hochštapler...Trochu pozitivní energie, prosím:-)
05.04.2016 08:16 K dílu: Jak vydat knihu Mabi

Ale ono to jde i bez strejdy, sice samozřejmě s bratrem dramaturgem v tv je to asi snadnější, ale cesty jsou různé (k cíli).

05.04.2016 08:13 K dílu: Jak vydat knihu Mabi

Gerty, ale já jsem to myslela tak, že prostě online v pěti řádcích asi nejsem schopná sdělit adekvátní odpověď. To jsou opravdu témata spíše na reálný hovor.

04.04.2016 21:59 K dílu: Jak vydat knihu Mabi

 K tomu drahému vstupnému. Jednak je v něm obsažen nápoj zdarma, pak sleva na antikávrní knihy a v neposlední řadě je to stanoveno z toho důvodu, že nájemce musí za ten prostor platit nájemné.Mohu Vás ujistit, že ani já ani nájemce prostoru z toho milióny nemá.-)

04.04.2016 21:55 K dílu: Jak vydat knihu Mabi

Gerty - no v tom je zakopaný pes.  Ale žádný univerzální návod neexistuje, přesto určitě jsou možnosti, které člověk může využít. Což třeba já osobně dělám. Došla jsem si k tomu občas metodou pokus omyl. Distribuce je téma na delší vyprávění. To opravdu online rozebírat nemá smysl, až na akci.

04.04.2016 21:13 K dílu: Jak vydat knihu Mabi

Rozvinula se tu zajímavá debata. Myslím, že chci mluvit o všech možnostech (a jejich úskalích). Protože i to, že má člověk smlouvu s nakladatelem, který to vydá za své, může přinést spoustu nečekaných věcí.

I když já to všechno tak černě nevidím, i když samozřejmě situace není nijak růžová. Člověk však musí pracovat s tím, co je.Nemyslím si opravdu, že je všechno o protekci, ale určitě v tom štěstí a náhoda hrají také určitou roli.Já jsem byla no name autor, a pro určitou část lidí jsem stále, protože no name je prakticky každý autor, který není v tv...Ale přesto člověk/autor nemusí házet flintu do žita a může si jít vlastní cestou, která je sice složitější, delší, ale přináší ovoce (mně ovoce přinesla určitě). Vždycky jsou nějaké možnosti a rozhodně je třeba jich využít. A opravdu si nemyslím, že je to vše jen o protekci, ono je to o penězích. Doporučuji knihu "O umění" V. Hálka, která obsahuje úvahy o stavu knižního trhu a literatury, navzdory času je to nesmírně aktuální.C

03.04.2016 20:32 K dílu: Bravurní škrabal! Mabi
Ještě jedna věc, mladí lidé, co se nikdy nemuseli učit pitomé básně, těžko pochopí, co se tímto chtělo říct.
03.04.2016 20:30 K dílu: Bravurní škrabal! Mabi
No a Pavkova úderka to bude recitovat na 1.Máje.Doporučila bych i sáhnout do pokladnice poezie starší, např. přidat ty báječné verše, co začínají-Na ulici Vuka Karadžiča dvaja muži ohýbajú ocelové prúty.Práca je to celkom básnická...
03.04.2016 18:09 K dílu: Jak vydat knihu Mabi
Nakladatel je dnes přeci hlavně podnikatel a pokud mu lidé kupují "brak", nemá důvod, proč by měl vymýšlet nějaké složitosti. Je to jen o penězích a hlavně trh velmi významně (a více než je zdrávo) ovlivňuje a někdy přímo takřka řídí distribuce. A to jsou věci, o nichž mimo jiné budu mluvit.Ta realita je trochu jiná, než si většinou lidé většinou představují a i já sama jsem měla na počátku trochu iluzorní představy.
03.04.2016 16:52 K dílu: Jak vydat knihu Mabi
Já si úplně nemyslím, že je to čistě o známostech. Začínala jsem ze "zelené louky" a ještě v dost pozdním věku. A docela to klaplo, i když na té cestě jsem zažila ledacos. A bývala bych ocenila vědět to, co vím teď. To je důvod, proč se koná tento seminář.Jinak se necítím být žádným koučem, chci se jen podělit o zkušenosti. Koho to bude zajímat, přijde, koho ne, tak má dost zajímavých možností jak vyplnit čas 28.4. večer. Jinak samozřejmě kdyby byl o téma zájem kdekoliv jinde i mimo Prahu, nemám problém přijet. A těm s nimiž se nepotkám, přeji hodně štěstí na knižním trhu ( spíše v té džungli:-).
12.01.2016 13:18 K dílu: Povídky v Jindřišské věži a Írán - oslava 10 let založení pravidelných večerů Mabi

A doplňuji, že tam bude představena moje nová kniha Moje milované tchyně a já:

http://martinabittnerova.cz/podporte-mou-knihu-moje-milovane-tchyne-a-ja/

29.09.2015 07:56 K dílu: Utajené životy slavných Češek v Lovosicích Mabi
Dekuji
31.12.2014 13:16 K dílu: Začátkem roku startuje druhý ročník literární soutěže Pana Nakladatele Mabi

Tak jo, jsem namyšlená, nabubřelá a nevím jaká.  Je to Váš názor. Každopádně každému doporučuji, aby si knihu vydal sám. Ona ta realita není totiž tak veselá, jak vypadá. To, že tu knihu dáte dohromady, proběhnou na ní všechny ty práce (od korektury až po finální grafiku), je sice fajn, ale tím to bohužel nekončí. Co je nejdůležitější je, aby si našla čtenáře a pokud nejste nijak známí, tzn. nemáte pravidelné show v tv, tak to není tak jednoduché, jak to vypadá. A opravdu můžete hned v prvé řadě narazit, že neseženete distribuci. Protože distribuce má dnes takový vliv, jaký si těžko dokážete představit.Samozřejmě dokud mi nebyla před třemi roky vydána kniha, absolutně jsem neměla páru o tom, jak to v knižním světě funguje a musím říct, že to byl šok. Pokud chce člověk profesionálně uspět, musí k tomu profesionálně přistupovat. Samozřejmě v případě, že si chcete vydat knihu pro sebe pro radost a pro kamarády, je to úplně něco jiného.Ale domnívám se, že tato diskuse pod příspěvek o soutěži ani nepatří. Myslím si, že je to soutěž pro ty, co to chtějí zkusit, kdo nechce, je to přeci jeho svobodné rozhodnutí. A opravdu nechápu těch tisíc negativních reakcí a shluk negativních emocí, které se diskusí vinou jako tenká niť.Víte, proč je ten trh, takový jaký je? Protože lidé kolem knih nespolupracují, nekomunikují, vzájemně se napadají, nepodporují a pořád se vůči něčemu a někomu vymezují.

31.12.2014 12:10 K dílu: Začátkem roku startuje druhý ročník literární soutěže Pana Nakladatele Mabi
Alesi- asi tak a ještě si půjčil penize musel pujcit.
31.12.2014 12:10 K dílu: Začátkem roku startuje druhý ročník literární soutěže Pana Nakladatele Mabi
Alesi- asi tak a ještě si půjčil penize musel pujcit.
31.12.2014 12:08 K dílu: Začátkem roku startuje druhý ročník literární soutěže Pana Nakladatele Mabi
Egile, chapu, cokoliv co reknu, bude impulsem pro Tvou zášť vuci mne.Asi netusim, proc . Tvoje vec.Prisuzujes mi vsak neco co neni. Ale jestli Ti to dela dobre tak se treba uzer.Za sebe rikam, ze Tve vykopy nechapu a absolutne tomu nerozumim. Kazdopadne to vypovida hlavne o Tobe.Hezky Silvwstr.
31.12.2014 11:22 K dílu: Začátkem roku startuje druhý ročník literární soutěže Pana Nakladatele Mabi
A ještě pro všechny, Písmak je misto, kde jsem kdysi de facto zacinala.Mela jsem to tady rada. Mrzi me, kdyz vidim, jak jste tu plni zášti vuci vsobe vzajemne, misto vzajemne podporya pochopeni.Proc si treba nevydate spolecnymi silami sbornik svých praci? Tak nejlépe date o sobe vedet. Ovsem je fakt, ze vydat profesionalni knihu neni tak snadne.I distribuce ma sve pozadavky.Tak Vam vsem preju mnoho zdaru v roce pristim, hodne lasky a vzajemneho pochopeni.Martina Bittnerova
31.12.2014 11:15 K dílu: Začátkem roku startuje druhý ročník literární soutěže Pana Nakladatele Mabi
Egile, nemusis me následovat, k tomu Te nikdo nenuti. Me knihy maji ve svych knihovnach ruzne vyznamne instituce, i v běžných knihovnach jsou hojne ctene, na poslední autogramiádě za mnou prislo xy ctenarua byli velmi pozitivni.Ja si tedy nemam nac stěžovat. PS.kdybys tu samou negativni energii vlozil do neceho pozitivniho, vratilo by se Ti to v dobrem.
20.05.2014 17:28 K dílu: Křest knihy Utajené životy slavných Češek Mabi
Děkuji.
12.06.2013 09:15 K dílu: Pozvánka na pražský křest knihy Na nevěru se neumírá - 12. 6. 2013 Mabi

Aššurballit:Na oficiálnej pozvánke nič o podpisovanie nie je. Písala som to skôr pre priateľov, ospravedlňujem sa Vám, viem, že žiadny môj priateľ nie ste. Vďaka Bohu. Ak Vám to rýpanie pomáha, tak pokojne ešte rýpejte :-).

08.06.2013 09:23 K dílu: Pozvánka na pražský křest knihy Na nevěru se neumírá - 12. 6. 2013 Mabi

Jarmilo - děkuji.-)

08.06.2013 09:23 K dílu: Pozvánka na pražský křest knihy Na nevěru se neumírá - 12. 6. 2013 Mabi

Aššurbalit - Ďakujem za pripomienku, áno, písanie beriem vážne, na jeseň mi vyjde štvrtá knižka a na jar piata. Neviem, čo je zlé na tom, že ponúknem podpísať knižky. Trápna mi príde preto skôr vaše reakcie.

21.04.2013 09:15 K dílu: Literární soutěž PODŘIPSKO POETICKÉ Mabi

Zdendo, je to jedna z cest, já bych ji nezatracovala. Bohužel já granty prošvihla, vše má po uzávěrce, takže zatím jdu komerční cestou, ale ....Je to bez komentáře.

18.04.2013 16:55 K dílu: Na nevěru se neumírá Mabi

Ještě doplněk, neuvědomila jsem si, že tu knihu je možné zakoupit na těchto adresách:

http://www.librix.eu/cz/podpora/eshop_contact/. Skladem ji mají teď v Brně, kde je okamžitě k vyzvednutí, na jiných adresách je to na domluvě.

18.04.2013 09:50 K dílu: Na nevěru se neumírá Mabi

Graces. Bohužel zatím je k sehnání jenom na netu: http://www.librix.eu/cz/books/detail/na-neveru-se-neumira-863/.

Nebo na akcích. Nejbližší 3. 5. od 19H v Černé labuti v Praze  (příští týden pak ve čtvrtek např. v Hranicích okr. Cheb).

Nicméně lze vznést požadavek Luxoru, aby objednali.-).

17.04.2013 13:40 K dílu: Na nevěru se neumírá Mabi

Aleši, Zuzulinko, děkuji. Snažila jsem se, aby to bylo zajímavé.-)

17.04.2013 13:39 K dílu: Literární soutěž PODŘIPSKO POETICKÉ Mabi

Egile, já s tím souhlasím. Na druhou stranu, ať si každý píše, co se mu zlíbí. Jenom jsem naznačila, že ten nátlak nakladatelů je dost zvláštní, jim opravdu nejde o to, aby autor napsal knížku, která bude mít hlavu a patu a především nějaký obsah. Já vždycky poslouchám o obchodním hledisku.-). No jo, jenomže já jsem tvrdohlavá.,..

 

16.04.2013 20:41 K dílu: Literární soutěž PODŘIPSKO POETICKÉ Mabi

No jo Egile, ale o prodejnosti jejích knih se může jiným autorům zdát. Navíc to,co píše, snad nesnižuje její náhled na poezii. Dnes je to na knižním trhu tak, buď se autor podřídí a je žádaný a nebo ne a má problémy, protože každé nakladatelství řekne, že je komerční a na nějaké "intelektuálštiny" není zvědavo, resp. za ně si pan majitel barák nepostaví. Omlouvám se, ale tohle je dnešní realita.

19.03.2013 13:24 K dílu: Literární soutěž PODŘIPSKO POETICKÉ Mabi

Já to  uvedla z prozaického důvodu a to - v porotě jsou lidé, kteří mají s psaním nějakou zkušenost. Pokud Vás to hynajsi nějak irituje, tak to nebylo záměrem.

15.03.2013 19:29 K dílu: POZVÁNKA na literární besedy v TŘEBÍČI A BYSTRÉM Mabi

Díky.-) Do Neratovic si mě zatím nepozvali.-)

08.11.2012 15:55 K dílu: Problematika písmáckých čtení Mabi

Říká se, že literatura lidi sbližuje a já si to pořád myslím. Už si ani nepamatuji, kdy jsem přišla na Písmák poprvé, ale bude to určitě nejméně 13 let. Byla jsem tu Betty, pak Lilbeth. Já jsem se tu dokonce Písmácky provdala a nePísmácky rozvedla.-).

Dnes už se literatuře věnuji jinak, tedy spíše profesionálně, dá-li se to tak nazvat, ale na ty začátky tady vzpomínám samozřejmě velice ráda.

Ten problém bude asi taky v tom, že spousta  dnešních mladých lidí nemá potřebuju se někde sdružovat, stýkat se s ostatními, jim stačí blikající monitor a chat... To tak ostatně bylo do určité míry i tenkrát. A zrovna včera mě napadlo, že tu dochází skutečně k výměně generací a tak je to vždycky.

Jenom legendy (Lyryk) zůstávají.-).

Já sama jsem léta organizovala různě literárně-hudební soiréé a objevovali se tam i místní autoři, na druhou stranu dnes už nic takového neorganizuji, žiji 35 km za Prahou a už nemám chuť se rozdávat pro druhé, mám pocit, že jsem si své odsloužila. Navíc teď sama dost jezdím po republice jako autor.Na druhou stranu bych i na nějaký ten Písmácký retro večer přišla, hlavně, kdybych tam potkala staré známé tváře.-).

Každopádně Lyryku, Tvůj příspěvek by mohl být dobrým zamyšlením a výzvou pro mladou generaci, ale samozřejmě ani Ty, ani kdokoliv jiný ji nemůže nutit, aby se do něčeho zapojovala, to buď v člověku je a nebo není.

 

07.11.2012 22:33 K dílu: Vyšla naše společná písmácká sbírka! Mabi

Jestli to není vtip, což doufám, že není, tak ten název je jako tradičně hrozný. Já s tím u svých knih bojuji taky, předpokládám, že Argo si to rozhodlo samo (mám s tím zkušenost u svých nakladatelů).

Uvažovala jsem, že si postmoderní poezii koupím, leč tedy název mě na nějakou dobu rozhodil, tak uvidíme.-)

07.11.2012 18:46 K dílu: Salón slečny Berty Mabi

A Vy jste tady z okolí, tj. Velvary, Kralupy?

07.11.2012 09:19 K dílu: Zmínka o Písmákovi na rádiu Sázava Mabi

No tak ta reklama tam je.

06.11.2012 13:28 K dílu: Večer autorského čtení Městské knihovny v Čelákovicích Mabi

Hezké, hezké, také jsem kdysi soutěžila. Paradoxně jedna z knihoven, kde mé knihy nepůjčují.-).

Takže tam pozdravuju.

26.09.2012 14:33 K dílu: Vyšla má druha kniha Utajené životy slavných Čechů Mabi
Díky.-)
04.06.2012 15:35 K dílu: Chtěl bych tě zpátky, lásko! Mabi
Milý autore, Ty mě bavíš.-). Netvrdím, že mi Tvá poezie přijde dokonalá, dokonce bych asi i některé obraty zahalila do větší poetické mlhy, ale je v tom pravdivost a jistá upřímnost. Vždycky platilo, že poezií by měl člověk žít. To je právě na tom to krásné. Ovšem společnost se od poezie, která dokáže okamžitě reagovat na změny ve společnosti, odvrátila. Tím vlastně odpovídám i na jinou báseň na téma nevydání sbírky. Můžeme za to my všichni, že už se poezie nekupuje...Přitom dokáže být tak povznášející a krásná. Věř, že to co píši, mám odpozorované jednak ze života a pak píši druhou knížku a budou tam také básníci, tak to právě na jejich příkladech vidím.
23.05.2012 20:16 K dílu: Literární soutěž Městské knihovny v Čelákovicích - uzávěrka 31.5.2012 Mabi
No tak v momentě, kdy autor vydá knížku a chystá druhou, tak už nesmí soutěžit, ne...
15.05.2012 10:27 K dílu: Literární soutěž Městské knihovny v Čelákovicích - uzávěrka 31.5.2012 Mabi
Soutěže jsou fajn, já už bohužel soutěžit nemohu (vlastně z profes. důvodů). V té čelákovické jsem měla také kdysi povídku.-).
14.05.2012 22:53 K dílu: Budu slavnějším než jste vy všichni dohromady! Mabi
No milý mladý básníku, držím palce, ale takových už to bylo.-). Dělám si legraci. Je jen škoda, jak se mění hodnotový žebříček mladých básníků. Že touží po takových cetkách (ještě bych pochopila obrazy - originály)... Ale budiž. Problém je v tom, že svět už na poezii kašle, svého času nejrychlejší žánr (básník mohl reagovat hned na události), tak je dnes v nezájmu a lidé raději cvakají esemesky. Takže pokud toužíš po slávě, jedině cesta alá Viewegh, Nesvadbová apod. Čili próza o tom, jak si ošustil spoustu dívek a pak je opustil. S tím ovšem pravá básnická duše nemůže souhlasit.-). Ovšem pokud potřebuješ vytuněný hodinky, tak se jistě "přizpůsobíš".-)
02.04.2012 09:20 K dílu: Koupili jste si včerejší Reflex? Mabi
No s tím notebookem v ruce, to je legrace. Ještě když jsem psala básničky, tak jsem v tramvaji popisovala obálky z úřadů, diáře a kde co... Notebook by mě asi svazoval, ale je to úhel pohledu. Básnictví ale v obecné rovině není póza, buď to v sobě člověk má, nebo nemá. Autorovi k propagaci gratuluji, leč podobné tryzny vycházely před lety o V. Shockovi (nebo jak se psal). A kde je ten pán dnes. Já myslím, že proklatci 19. století byli prostě osobnosti, Rimbaud ještě ke všemu velice pěkný kluk. Tryskalo to z nich, bouřilo to v nich. To je těžko dosažitelné, či překonatelné. Vždycky když někde vyjde solitérní článek o básníkovi, je to nespravedlivé vůči xy básníkům jiných. Chybí nám takové to básnické progresivní hnutí. Každý je solitér, přitom kdyby se dnešní generace nějak spojila, měla by vůči veřejnosti silnější hlas. V naší malé zemi a v době médií, je to nutné.Mladí výtvarníci to pochopili a tak vystupují jako nezávislé skupiny, u básníků to prostě nějak postrádám. Nějaký společný směr a program. Pokud chceme nějak revitalizovat společnost, musíme na to jít, podle mého názoru, právě literaturou, výtvarnem apod.
29.03.2012 12:09 K dílu: Jsem namydlenej aneb Dokáže tohle váš kritik? Mabi
To je velmi pěkný příspěvek.-). Myslím, že je tím zhodnoceno, to co tu vládne odjakživa. Prostě jsou tu různí lidé a různé povahy kritik. Autore přijdeš mi z řádků jako inteligentní člověk, i já jsem tu jako Betty, Lilbeth vedla řadu virtuálních polemik. Byla jsem nařčena, z kde čeho, ale jak vidíš, přežila jsem. Myslím, že právě ty drobné rozepře vedou k diskusi a posouvají běh věcí někam dál. Takové to chlácholivé plácání po ramenou není z hlediska vývoje k ničemu. Lyryk je bezesporu Písmácká legenda (já jsem na Písmáku publikovala od roku 1999, myslím). Stejně jako já si vzal Písmačku (já Písmáka) a stejně tak se i rozvedl... No a podprůměrná báseň od Miroslawka mě opravdu šokuje, musím si projít jeho tvorbu z poslední doby, kdysi dávno (právě v těch letech 1999-2000) psal opravdu hezké básničky. Ono je vůbec směšné říkat, kdo se tu má rád a nemá rád. Já myslím, že obecně můžeme soudit lidi až ve chvíli, kdy je opravdu zevrubně poznáme a na to zde nikdy nebyl prostor.
24.03.2012 09:23 K dílu: Zemřel nakladatel Roman Polák PROTIS Mabi
Tangens_Omega36 - ano jsou věci, kteří si lidé po své smrti nezaslouží /hlavně ti dobří lidé/...
16.03.2012 09:47 K dílu: Vindal drámo, Lyryk a Zolo ve Fra Mabi
Jejej, tak to vypadá na sestavu jako kdysi. Škoda, že jedu přednášet do Bystřice....Protože to bych si ujít jinak nenechala.
15.03.2012 09:30 K dílu: Zemřel nakladatel Roman Polák PROTIS Mabi
Zoro, je trochu nevkusné dělat si při příležitosti něčího pohřbu reklamu. Já si myslím, že památka jiného člověka se má ten den (večer) uctít především pietně a jak říkají křesťané, v rozjímání. Jinak Roman Polák myslím dost zásadně ovlivnil nejméně jednu generaci autorů. Tím, že otevřel v Praze Obratník, který musel dotovat, tak otevřel zajímavý prostor pro všechny, kteří měli zájem o literaturu. Já nemohu tvrdit, že jsem ho znala příliš dobře, ale tím, že jsem v Obratníku byla od jeho začátků, tak jsem ho znala osobně a několikrát s ním tzv. vedla řeč. Největší ztráta je to však pro jeho rodinu. Byl typem člověka, který se rozdal pro druhé a možná, jak už to bývá, o trochu méně myslel na sebe.
06.03.2012 10:01 K dílu: Krytykův neangažovaný návrat Mabi
Jinak myslím, že buďte rádi, že tu máte takový prostor k názorovým polemikám. Tříbí to myšlenky.Navíc co Písmák existuje, svádějí tu bitvy dva druhy lidí (nebo skupin?) ti, kteří to tady berou jako na pohodičku a na lásku a ti kterým o něco jde (asi víc). Pod svými starými nicky jsem tu svedla nejeden zápas o něco vyššího. Naštěstí jsem "vyrostla" a už to sleduji z povzdálí. Je ale dobré, že ještě pořád existují lidé zapálení pro svou verzi vidění světa, v níž se promítají skutečné emoce. A náš život je na emocích postaven.
06.03.2012 09:53 K dílu: Krytykův neangažovaný návrat Mabi
Co se týče angažované poezie. Já se obávám, že ani angažovanost ve smyslu zápalu pro nějakou myšlenku (a ještě dlouhodobějšího rázu) dnes neexistuje právě pro to, že lidé mají tendenci všechno vnímat jen jako záblesky a také s těmi informacemi tak nakládat. V první čtvrtině 20. století, pokud se nemýlím, poezie reflektovala události, byla tím, co umělo velice rychle reagovat na nějaké nové podněty. To se bohužel vytratilo. Stejně jako se vytrácí opravdoví básníci. Běžní konzumenti navíc poezii často nerozumí, mají před ní respekt, či k ní přistupují v obavách. Stejně jako se v morální krizi ocitla společnost, stejně tak se to odrazilo i v krásné literatuře. Podle mě jsou to spojené nádoby. Ono vlastně vypovídá o stavu společnosti i to, že si čtenáři nekupují už ani básnické sbírky klasiků.
02.03.2012 13:20 K dílu: Nová kniha pro děti Galantní kocour je již v prodeji! Mabi
Tak o knize jsem již dávno napsala, článek vyšel. Nicméně, že by mi někdo z nakladatelství alespoň napsal - Bittnerová, běž do háje, tak to se nekonalo. Ale já vím je to proto, že je nakladatelství "zahlcené", to jsou všichni. No nic. Příště nebudu plýtvat silami pro jiné, nýbrž se soustředím na vlastní psaní...
02.03.2012 12:23 K dílu: Literární, výtvarná a fotografická soutěž-Naše město Slaný Mabi
Mají tam, ale snad to mohu dát i sem, třeba tu nějací autoři ze Slánska jsou.
22.11.2011 00:07 K dílu: Nová kniha pro děti Galantní kocour je již v prodeji! Mabi
pokud by byl zájem o článek sem: http://bittnerova.bigbloger.lidovky.cz/c/232559/V-charvateckem-kostele-se-klasika-krisla-folkem.html a sem: www.webmagazin.cz, tak se ozvěte na rezi@email.cz
17.11.2011 12:58 K dílu: Nová kniha pro děti Galantní kocour je již v prodeji! Mabi
Tak jasně, ale pokud víš, kdo v té knížce z Písmáku publikoval, mohla jsi to sem napsat.-)
17.11.2011 11:34 K dílu: Nová kniha pro děti Galantní kocour je již v prodeji! Mabi
Souhlasím ale s Alešem, že ta anotace i na webu je poměrně nešťastná, bylo by přinejmenším vkusné uvést alespoň autory, kteří se na publikaci podíleli. Takhle to může totiž působit skutečně jen jako reklama paní Podzemské. Nehledě na to, že reklama na Písmáku by měla směřovat právě k tomu, co knížku s Písmákem spojuje, protože to je právě pro místní "obyvatele" zajímavé. Ale to je skutečně záležitostí toho, kdo vymýšlel koncepci celého PR této knížky.
17.11.2011 10:39 K dílu: Nová kniha pro děti Galantní kocour je již v prodeji! Mabi
Hm, pokud jsou tam skutečně verše autorů, kteří dostali pro svou tvorbu prostor na Písmáku, tak sem ta upoutávka patří. Právě to, že mohli publikovat takhle veřejně jim totiž mohlo pomoci v tom své psaní zlepšit, konfrontovat s názory čtenářů a přemýšlet o své práci v širších souvislostech. V tom jsou podobné servery nenahraditelné! Já jsem také kdysi začínala na Písmáku a dnes mám knížku vlastní. Je to prostě otázka vývoje. Takže já za sebe všem autorům, kteří v knížce jsou, gratuluji a přeji jim hodně zdaru při další práci.A ostatní Písmáci by měli být pyšní, že kolegové z jejich řad společnými silami vydali knihu, nebo se alespoň na ní podíleli.
18.10.2011 17:16 K dílu: Pozvánka na křest knihy Spisovatelky a Erós Mabi
čučenka+ aleš - děkuji.-))))))))
13.10.2011 23:22 K dílu: Pozvánka na křest knihy Spisovatelky a Erós Mabi
Vaud,děkuji.-)
12.10.2011 14:02 K dílu: Pozvánka na křest knihy Spisovatelky a Erós Mabi
Budeš se divit, ale zrovna o tomhle Bittnerovi v té knížce taky píšu. Byla to totiž skutečná postava.-)
11.10.2011 15:50 K dílu: Pozvánka na křest knihy Spisovatelky a Erós Mabi
JJ, to je chyba na webu, už jsem to hlásila nakladatelství. V knize je to samozřejmě správně- Gellner. Word - automatické opravování prostě Gellnera přepisuje na Kellnera.
05.11.2010 09:00 K dílu: Pražské a slánské děti pošlou své básně po Vltavě Mabi
Asi by to bylo lepší v lahvi, ale s ohledem na to, že přeci jen těch dětí bude více, tak nechceme Vltavu přesytit lahvemi, vůči živočichům, kteří v ní žijí, by to nebylo úplně fér.-)
18.02.2009 15:38 K dílu: Duhový večer v Duhové čajovně Mabi
A proč ne.-)
16.02.2009 15:59 K dílu: Duhový večer v Duhové čajovně Mabi
Tak to je na rozhodnutí každého, ale i hlas a slova někdy nejsou špatná.-)
13.11.2007 16:20 K dílu: MÁCHA KONTRA NĚMCOVÁ -v Romantince 19.11.2007 Mabi
Jinak Romantinka-fotky http://www.volny.cz/romantinka/
13.11.2007 12:55 K dílu: MÁCHA KONTRA NĚMCOVÁ -v Romantince 19.11.2007 Mabi
Až nás někdo pozve i mimo Prahu, rádi přijedeme.-) Kdo přijde neprohloupí.-)
18.07.2007 11:33 K dílu: Medlov 2007 Mabi
Takže místo důvěrně znám, narodila jsem se v Novém Městě... Myslím, že ten, kdo tam nebyl, by měl určitě vyrazit, protože Vysočina je nádherná. Já už kvůli tomu, že je to na Vysočině, bych i přijela, leč odjíždím v tom termínu k moři. A pokud budete mít čas, vyražte do Nového Města, na náměstí mají v Horáckém muzeu úžasný vodní mlýnek.-)
26.06.2007 12:48 K dílu: Byl smazán nick Vella Mabi
Ono ne nadarmo je 1. pravidlo správného PR - musíme vyjádřit stanovisko i k nepříjemné věci, nejhorší je mlčet a tvářit se, že se mě to netýká. Jednoduše Vella nezvládla tzv. krizovou komunikaci. Ale to se stává i v lepších rodinách.
26.06.2007 11:45 K dílu: Byl smazán nick Vella Mabi
Ještě taková poznámka, pokud v nějaké reportáži figuruje škola, s níž tento server spolupracuje, tj. pronájem za prostory pro fungování Literární akademie, mám neblahý pocit, že se to daného serveru dotýká v tom smyslu, že minimálně by mohla celá kauza uškodit pověsti tohoto serveru, a také by někdo mohl jít i po tom, jakým způsobem je provoz serveru financován...Zní to absurdně, ale takhle to v naší zemi funguje. Tudíž si myslím, že by bylo na místě minimálně uvést celou kauzu na pravou míru, aby zde přispěvatelé a čtenáři alespoň věděli, do jaké míry se Písmáku celá věc dotýká, když s Literární akademií spolupracuje, nebo spolupracoval.
25.06.2007 16:19 K dílu: Byl smazán nick Vella Mabi
Tak za 1. jste na soukromém serveru 2. Vella si může mazat koho chce 3. pokud ale půjde proti lidem zde, může zavřít krám 4. přijde mi naprosto absurdní vyřizovat si tímto způsobem osobní spory, myslím, že by Velle slušelo povznést se 5. ad reportáž, a já si furt lámala hlavu, kdepak rodinka sehnala lováčky na ten bejváček vedle Vieweghovic, takový platy snad ve školství nejsou, a hle, už vím. 6. o zkorumpovanosti úředníků víme své, z lásky k lidu všeobecnému se tam nechodí
01.06.2007 09:36 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
Tady by se někdo měl konečně probudit. Pět článků měsíčně není žádná otročina, ale něco, co každý normálně zdravý jedinec zvládne za dva večery doma... No opravdu je to ale velmi zábavné.-) Nakonec se dozvím, že stojím s bičem nad nebohými studenty a nutím je k 24 hodinovému bdění nad články pro Rozhlednu. Jako fór docela dobrý, kdyby byl Dikobraz, tak to tam prodám.-)
31.05.2007 16:13 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
Pišta-Papouch - ano máte pravdu, jen přemýšlím, co z toho je užitečnější, zda dělat, nebo šťourat. Myslím, že šťourat je přeci jen o něco méně náročné... Že bych tedy přešla na druhý břeh.-)
31.05.2007 13:46 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
Pišta- máš pravdu, už nic říkat nebudu, ale chtěla jsem popřít tady ty dezinformace, které zpochybňují naše aktivity. Kupodivu a navzdory názorům Aradise se mi stále hlásí noví zájemci. Běžný čtenář totiž asi skutečně (a snad) pochopil, o co tady jde...Díky Bohu.
31.05.2007 11:00 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
Aradis - nešiř prosím Tě dezinformace. Ano? Web provozuje sdružení Neraweb, a tím pádem existuje jen jeden transparentní a společný účet (který je na sdružení napsaný), který máš Ty jako dalších x miliónů lidí v této zemi možnost si prohlédnout. Tak tady nespekuluj. Snažíš se někomu podsouvat, že sdružení má nějaký tajný účet! O kterém asi nikdo neví. Nevím, jak je to na Slovensku, ale zde jde všechno skrze úřady, tj. Ministerstvo vnitra. A zájmová sdružení se ostatně nezakládají k budování kapitalismu, nýbrž z obyčejného zájmu.
30.05.2007 16:11 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
Aradis, ano měla by se odměna poskytovat, ale když na tu odměnu jsou finance. Nebo máš dojem, že bych ze svého platu, který mám za práci v normálním zaměstnání, měla vyplácet redaktory? Na to opravdu nemám. Máme transparentní účet, a každý si může ověřit, jak "bohatí" jsme.Doporučuji na www.osn.webmagazin.cz.-Kontakty On totiž samotný provoz webu taky něco stojí. Nevšimla jsem si, že by v dnešní době bylo něco zadarmo. Zřejmě žiješ v přesvědčení, že jsme hnusní KAPITALISTÉ, kteří cizopasí na druhých. Tak si to mysli dál. Ale od toho tady jsou jiné organizace a jiné spolky, na které přispíváš i Ty sám, ani o tom nevíš.
30.05.2007 13:08 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
A ještě - jedná se o www.webmagazin.cz, tedy ne oživotě, a provozuje ho Občanské sdružení.
30.05.2007 13:07 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
No Vaše reakce absolutně nechápu. 1. na Rozhledně nevydělává nikdo, ta je ráda, že funguje. Já tomu například věnuju celý svůj volný čas a samozřejmě zadarmo. 2. Praxe - nikoho ke spolupráci nenutím, ale již řada studentů využila toho, že k nám např. 2-3 měsíce psala cca 4 články měsíčně a toto potvrzení dostala, pokud má někdo toto za dřinu, tak budiž. Jak jsem předeslala, je to dobrovolné. 3. Nikoho nenutíme, aby s námi spolupracoval. Tuto výzvu jsem zde umístila jen pro ty, které to OPRAVDU zajímá, a především pak chápou o čem je v tomto případě řeč. Dál se k tomu vyjadřovat nechci.
29.05.2007 09:01 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
Pišta - každému opravdovému zájemci to ráda sdělím, ostatně si to může i najít...
29.05.2007 09:01 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
Aradis- to není vrchol cynismu, ale realita, jsme na tom všichni stejně, bez odměny. Včetně mě. A nevšimla jsem si, že by to na internetu bylo příliš někde jiné. Mám s tím velmi bohaté zkušenosti. A nikomu to ostatně nenutím.
28.05.2007 10:38 K dílu: PROKLETÉ VZTAHY Mabi
To se nedá nic dělat. Tak zas na podzim.-)
28.05.2007 10:37 K dílu: NABÍDKA NOVINÁŘSKÉ PRAXE Mabi
Ministerstvo vnitra...To jsou dotazy.
23.05.2007 14:05 K dílu: PROKLETÉ VZTAHY Mabi
A ještě jsem Vás chtěla pozvat na Literární pole, kde můžete publikovat volně svou poezii a prózu: http://www.webmagazin.cz/
21.05.2007 08:23 K dílu: PROKLETÉ VZTAHY Mabi
Tady je článek-reakce na tento pořad: http://www.webmagazin.cz/index.php?stype=all&id=6105
17.05.2007 10:40 K dílu: PROKLETÉ VZTAHY Mabi
Wee - takže se měj hezky a určitě někdy někde.-) pa
Nahoru