Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mučírna

08. 08. 2008
7
24
2481
Autor
StvN


Zkusim nenapsat žádné vysvětlení jako co jsem to napsal a proč a proč zrovna takhle. Vnímavý čtenář jistě pochopí.



Scénář ke stažení



24 názorů

...hm...neviem...nemam tak v uchu cestinu...ale trochu mi do toho kontextu nezapadali vyrazy typu...bracho...ale to mozno len moj problem... ...co sa tyka samotneho textu...tak mne na prvy pohlad pripomenul spanielsku cizmu od lasicu a stainskeho..ale to skor tematikou... ...inak miestami slusne napisane...len mozno trochu staticke... ...osobne si myslim ze je mozno skoda ze bola zvolena forma dramy...pretoze najma katove opisy...mucenia...by sa hodili viac do poviedky...aspon pre mna... ...no ale berem ako vyzvu.. ...a je mozne ze pri videni na vlastne oci by som mal iny nazor..hm...

StvN
05. 09. 2008
Dát tip
Ano, má to být předatavení pro dětské publikum.

Mne to teda vtipné neprišlo. Skôr tagikomické, avšak nie obsah, ale celkové vyznenie. Malo to mať nejaké morálne ponaučenie? Snáď to bolo písané pre deti, to by vysvetľovalo priehľadnosť tejto "drámy".

Alojs
20. 08. 2008
Dát tip
a dlouhé to není.

Alojs
20. 08. 2008
Dát tip
takového tě neznám. místy silně absurdní, místy jemně... celkově vzato jsi mě příjemně překvapil. Naopak - nevidím problém v tom, že by to nešlo zahrát, že by to snad nebylo vtipné. Samozřejmě, bude záležet na výkonech etc. Takhle hodnotím scénář tipem. Pobavilo mě nejen "jsem super", ale i "chybějící svíčky". A vůbec, našlo by se toho více. Kvituju dobře klidného Kata. Jeho mluvu, nestrannost... lehce nadsazenou nekompromisnost.

StvN
11. 08. 2008
Dát tip
Jo, díky.

papouch
11. 08. 2008
Dát tip
Zkusím nad tím popřemýšlet, jo?

StvN
11. 08. 2008
Dát tip
Taky mám dojem, že jsem to napsal příliš statické. Jak bys dodal pohyb? I když není to spíš na režisérovi?

papouch
11. 08. 2008
Dát tip
Néé, dlouhá není, to néé, jen hrozí zdlouhavost. Možná že by to chtělo zpestřit několika situačními gagy, hra je stavěná jako konverzační, podle mě by to chtělo trošku rozpohybovat.

StvN
10. 08. 2008
Dát tip
Díks. Hele, papouchu, my to divadlo chtěli nastudovat letos, ale z časových důvodů se nezadařilo, ale doufám, že se této hry někdo zhostí. Zkušenosti nemám, ale zdá se, dlouhá, což?

G_B_Show
08. 08. 2008
Dát tip
Nedělalo mi problém to přečíst a měl jsem při tom docela milej pocit:) Povedlo se ti to*

Rabb
08. 08. 2008
Dát tip
dík, brú.. asi jsem línej na to klliknout.. :-)

papouch
08. 08. 2008
Dát tip
a ěšťě ávi

papouch
08. 08. 2008
Dát tip
Já se bavil dobře :-) Občas mi tam něco skříplo, ale jinak je to dobře napsané. Kdo má divadelní představivost, dokáže to uvidět. U "Jsem super" jsem vyprskl :) Jako scénář se mi to četlo dobře, má to návaznost, odsýpá to, je to hravé. Mám rád takovéhle hříčky. Mám ale obavy, že kdyby se to mělo opravdu hrát, že by to bylo kapku zdlouhavé a strnulé. (hraná hra trvá 10 - 20x déle, než pouhé čtení jejího scénáře, žejo) Ale šikovný rejža by si s tím poradil. avi :>

StvN
24. 07. 2008
Dát tip
Kdybych chtěl poutat pozornost na sebe, tak bych text dávno zvěřejnil.

Koukám, že autor se zabývá víc tím, jak na sebe upoutat pozornost, než samotným dílem, které je upřímně řečeno o ničem. Ten kůň, co na něj chceš ty vole naskočit, už je dávno pryč :-)

Tragicus
04. 05. 2008
Dát tip
Jo a promin, ale avi neposlu, protoze nikoho tak dobre neznam, abych si to dovolil.

Tragicus
04. 05. 2008
Dát tip
Kdyz jsem to cetl poprve, prisly mi nektere veci krecovite ("Vidte pane!"), ted jsem se uz jen bavil. Az na scenu se spodnickou je to zabavne neotrele, spodnicka se mi nelibi, ale zda se, ze tam musi byt.

Oldjerry
01. 05. 2008
Dát tip
katugiro - ono to taky až tak složité není. Já to hodnotím jako nově zpracované starší téma. Nic nevysvětluji (naopak píši, že vysvětlivky netřeba) - jen píši, jak na mne dílko působí. To ti asi opravdu uniklo. StvN - no historie je blbec - furt se nějak s malými nuancemi opakuje...

StvN
01. 05. 2008
Dát tip
Oldjerry - Je možné, že mimoděk vkládám do všeho, co píšu, nenápadné komentáře událostí z posledních období. katugiro - kontext - hra na téma středověká mučírna, která bude předváděna na různých akcích typu Třeboňské slavnosti, Písecké slavnosti, dětský den atd. Dík za čtení, doufám, že jste poslali avízo.

katugiro
01. 05. 2008
Dát tip
Místy zábavné, ale celkově mi to přišlo o ničem. "Vysvětlivky" dle Oldjerryho jsou jednoduché, copak to má být pohádka? Jedině by mi mohl unikat kontext.

Oldjerry
01. 05. 2008
Dát tip
Existuje však ještě další rovina - když to čtu znova. Paralela s událostmi posledního období... tady si nejsem jist, nebudu to dál specifikovat.

Oldjerry
01. 05. 2008
Dát tip
Kdyby neexistovala mnohá přísloví, dalo by se jich z tohoto příběhu odvodit celá řada... kdo jinému, vidíš ospalky pod mýma očima, hovno na své botě však nikoli, zloděj volá chyťte... a tak by se dalo pokračovat. To fakt nepotřebuje vysvětlivku. *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru