Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Máte někdo blok?

27. 06. 2008
2
45
3403
Autor
StvN


Nedávno mě zaujala informace, že přítel mé kamarádky čůrá vsedě. Přítel její kamarádky také a její bývalý přítel také. To bylo na jeden večer trochu moc.

Přemýšlel jsem, jak to může souviset s literaturou a mám pro vás dvě otázky:

1. Znáte nějaké další muže, kteří čůrají vsedě?
2. Má podle vás spisovatel mít, oproti obyčejným smrtelníkům, vlastnost, kterou bych nazval "Tabu-free" nebo "NON-Stud"?

Já mám za to, že muž, který čůrá vsedě, si nezaslouží nosit trenýrky a mám za to, že spisovatelův slovník nesmí znát slovo tabu nebo stud (tím nechci říct, že musí psát provokativně, nebo dokonce provozovat různé úchylné činnosti). Jde spíš o jakési matrixovské "Free Your Mind". Umíte létat?


45 názorů

baronka
12. 07. 2008
Dát tip
Mizerně levituji

baronka
12. 07. 2008
Dát tip
Kdyby to mělo příznivý vliv na kvalitu mé poezie čůrala bych na stojáka

j_i_r_i_k
30. 06. 2008
Dát tip
Pravda? Pravda je v této době to, co chceme vidět, chceš-li na každém vidět trenýrky, jistě je uvidíš. Ale věř, že i ti, co okatě nosí trenýrky, pod nimi mohou skrývat slipy. A není nakonec Tvé veřejné (skoro by se chtělo říci až demonstrativní) obhajování trenýrek jen vyjádřením podvědomé touhy po návratu do bezpečí slipů? Co by na to asi řekl Sigmund?

StvN
30. 06. 2008
Dát tip
Tomu nevěřím, to nemůže být pravda, dneska už slipy nikdo nenosí.

j_i_r_i_k
30. 06. 2008
Dát tip
Úchyl? O tom nepochybuj. :) Že to jde i jinak věřím, posedět se nedá vždy (na druhou stranu mi přijde značně schizofrenní si k jedné činosti sedat a u druhé stát)... A trenýrky jsem kdysi dávno též zkoušel, než jsem pochopil, že mou orientací jsou prostě slipy. Mohl jsem to tajit, mohl jsem se na veřejnosti ukazovat v trenýrkách (a pod nimi skrývat slipy), mohl jsem chodit po večírcích a vyprávět, kolikery trenýrky jsem tento týden měl... Leč našel jsem v sobě odvahu přiznat sám sobě a posléze i okolí, že zkrátka nosím slipy, a věř, že to vcelku pozitivně přijala rodina i mí (opravdoví) přátelé. A také jsem se dozvěděl, že nejsem sám, že je nás vícero, kteří nosíme slipy, dívej se pozorně kolem sebe, je možné, že slipy ve Tvém okolí nosí i někdo, do koho bys to vůbec neřekl.

StvN
29. 06. 2008
Dát tip
Nesoudím Dera, ale jeho konkrétní čin/činy. Každopádně dík za vyjádření. Plyne z toho, že jsi úchyl:) Slipy a sezení na záchodě, no, jde to i jinak, věř mi.

j_i_r_i_k
29. 06. 2008
Dát tip
Štěpáne, sice jsem rád, že na tomto serveru jsi, ale jinak Ti řeknu, že jsi fakt kůň. Ale abych odpověděl na Tvé otázky, tak 1) Ano, znám, např. sebe. Není nad to si ráno dřepnout a nemuset se obtěžovat s mířením či následným vytíráním okolí. A problém ranní erekce už tu byl zmíněn. Na druhou stranu, není-li možnost dřepnutí, klidně postojím a problém s tím též nemám. Ovšem sezení má i tu výhodu, že je po samotném aktu možno použít toaletní papír k vysušení a negovat tak známou pravdu "poslední kapka vždycky do kalhot" (což mně osobně přijde poměrně nechutné), aniž by bylo třeba nasadit intenzivní třepání či dokonce ždímání. 2) Ne, tedy ne tak, jak to formuluješ, tabu-free by měli být i normální smrtelníci, stejně jde většinou jen o přežitek z dob, kdy masy ovládala pokrytecká pseudokřesťanská pseudomorálka (= všichni víme, že se "špatné" věci dějí, ale tím, že o nich budeme mlčet, jako by nebyly). A k těm trenýrkám, pokud si podle Tebe trenýrky nezasloužím, tak to zvládnu, nosím zásadně slipy, mám rád, když neplandá. A Antitrenková od Bokomary jest mým oblíbeným songem. No a závěrem k otázce v nadpisu - blok mám, dokonce dva, leč musím přiznat, že je používám méně, než by si zasloužily. Jo a na Dera mi nesahej, je to zlatíčko, takže važ svá hanlivá slova, nebo se všechny Tvé trenýrky promění v o číslo menší slipy.

MeTB
29. 06. 2008
Dát tip
Můj někdejší švédský spolubydla taky dle svých slov čůrá vsedě, protože to údajně vede k lepšímu vyprázdnění a snižuje riziko vzniku rakoviny prostaty.

Marcela.K.
29. 06. 2008
Dát tip
:-))

StvN
29. 06. 2008
Dát tip
Asi se bavíme každý o něčem jiném.

Marcela.K.
29. 06. 2008
Dát tip
No a sám tu uvádí, že nejlepší by bylo, kdyby hlavní strana mohla být vygenerována "robotem"...to ale nejde... pokud na sebe bere tu odpovědnost, je mi sympatické to, že připouští možnost, že se může zmýlit. Navíc mám raději "pokorné" autory a ne ty, co se cpou dopředu sami :-) takže se usmívám...

StvN
29. 06. 2008
Dát tip
O to tu vůbec nejde. Dero samozřejmě odvádí dobrou práci jako programátor.

Marcela.K.
29. 06. 2008
Dát tip
Hele, já jsem sem svůj názor napsala a opravdu si myslím, že je to zbytečná bouře ve sklenici vody... Já nesleduji "provoz" Písmáku nějak detailně, ale musím se tu Dera zastat, protože vím, jak to vypadá i na jiných lit. serverech a Dero tu, podle mne, odvádí hodně dobré práce. Kdykoliv jsem měla nějaký problém a obrátila se na něj, nečekala jsem nikdy nijak dlouho na jeho vyřešení. Proto se mi nelíbí, když se tu takto dohadujete. Myslíš, že jestli se někdy splete, později to uzná... měli bychom hoza to zastřelit?

StvN
29. 06. 2008
Dát tip
mylenko, odpovědnost na sebe nevezmeš tím, že to řekneš. Odpovědnost na sebe bere ten, kdo nese následky a mě by zajímalo, jaké následky nese Dero za hlavní stranu.

Marcela.K.
29. 06. 2008
Dát tip
Tak když se tu opakovaně hádáte o tu první stranu :-)) něco vám prozradím...já ji vůbec neotvírám :-) jen omylem a někdy...teď díky těm diskuzím tu jsem ji začala otvírat častěji.. i tak ale zprávy na ni čtu se zpožděním :-) Takže ty boje o "titulní" mi připadají hloupé :-) Znám lidi, co čtou noviny zásadně od sportu a jiné, kteří titulní nečtou, protože je nebaví :-)) Ale ještě něco bych dodala...Líbí se mi Dero, že připouští možnost své omylnosti a zároveň na sebe bere odpovědnost...safra, asi začnu otvírat Písmák od té hlavní stránky ;-)))

G_B_Show
29. 06. 2008
Dát tip
Ano, já občas čůrám vsedě. Je to totiž v zásadě jediný způsob, kterak se zbavit nevyžádané ranní erekce a zároveň si ulevit. Tímto přiznáním ze mě spadlo poslední tabu. Připadám si free. Létám!

StvN
29. 06. 2008
Dát tip
Dero, díky za to, že se snažíš hrát do autu. Nicméně stále mi dlužíš vysvětlení, proč byla má diskuse stažena z hlavní stany, pokud se nemýlím. Jo a s tvými body A) a B) nesouhlasím zase já. Pokud bys chtěl vysvětlení, můžeme se o tom vklidu pobavit.

Plopez
27. 06. 2008
Dát tip
omg

Dero
27. 06. 2008
Dát tip
Dokonce jsi to uzavřel mnohoznačným úslovím. Byl bys dobrý vůdce ovčího stáda, Štěpáne. :o) Budu rád, pokud z tohoto dialogu bude patrné, že: a/ Je v pořádku, že administrace příspěvků na hlavní straně stojí na úsudku jednoho člověka. b/ Ten člověk za to nese zodpovědnost.
Ale když už sis dal takovou práci s formulováním poměrně konzistentního výkladu, kterak vidíš jednu se zákonitostí svého světa, pak mi dovol krátkou reakci: Ne. Jednáme všichni subjektivně správně [...] Pokud definuješ pojem "dobro", tak spolu s ním definuješ i jeho sémantické komplementy, mj. i příslovce "správně". Není tedy přípustné kterýmkoliv z nich argumentovat. Navíc tvá premisa je axiomatická a já s ní nesouhlasím. Pokud tedy nemůžeš argumentovat v rámci jakékoliv logiky, pak se jedná jen o názory a pocity. A přijde mi zvláštní, jak se snažíš mi nade vší pochybnost vemluvit, že podle tvých názorů a pocitů nemůžu to či tohle vyhrát nebo za jakých okolností budu souhlasit s argumenty protistrany. :o) Mluvíš o mně a přitom ve skutečnosti vidíš sebe. To jediné ti dává tu argumentační jistotu. To a fakt, že se najde spousta lidí, kteří rádi tvé vývody potvrdí, protože si na to mé místo dosadí zas a jenom sebe. Ale to je jen splývání na hladině, zdá se mi.

StvN
27. 06. 2008
Dát tip
Tvůj úsudek je určující, nedá se řící, jestli správný nebo mylný. Je vůbec možné, aby někdo jednal mimo dobro a zlo? Ne. Jednáme všichni subjektivně správně, čili tohle je tvé subketivní správno, takže se prosím nestav mimo měřítka:) Svůj omyl unzáš jen tehdy, pokud budeš souhlasit s argumenty, které druhá strana předloží. Bohužel tento přístup vyžaduje, aby ti druhá strana padla do noty a řekla něco, co ty budeš považovat za racinální argumentaci a zase jsme buď u toho, že tato je pro tebe subjektivně správná, nebo je mimo měřítka, což ale není, právě proto, že ty nejsi automat. Wow, proč se hádáme? Vždyt nemůžeš vyhrát, i když teď asi řekneš, že nejde o výhru. Inu, ty máš prst na spoušti, takže ty jsi určující a už vidím, jak se směješ mé broučkovské ubohé snaze oslovit toho všemohoucího a říkáš si, nene broučku:) Já můžu jen říct, že jestli já tobě přidělávám práci, tak ty mi bereš motivaci se tu o cokoliv snažit. Holt, někdo tvoří, někdo boří.

Dero
27. 06. 2008
Dát tip
který sám drze předkládáš jako něco neotřesitelného a správného Ne, Štěpáne, svůj názor v této věci předkládám jako něco, co je určující. To nemá se správností vůbec nic společného, neboť pojmy jako správný a mylný jsou prázdné a už jen z podstaty různých možných interpretací v tomto kontextu nemá smysl se jimi zabývat. Pokud jde o neotřesitelnost, není pro mě problém dohledat situace, ve kterých: a/ opakovaně zmiňuji, že v případě pochybností jsem ochotný své rozhodnutí s postiženým probrat soukromě; b/ jsem ustoupil racionální argumentaci a omluvil se za svůj omyl Poprosil bych tě, aby ses zdržel podobných absolutních a na pocitech založených hodnocení mé osoby, která jsou snadno vyvratitelná. jen ti dávám impulz k zamyšlení se nad tvým úsudkem, kterému já opravdu nevěřím, neboť jsi tu mnohorát ukázal, že pravidla tvého úsudku nejsou daná a stabilní Ne, nejsou. Klidně přiznám, že můj úsudek není strnulý a vyvíjí se. Pokud by bylo možné, aby vyřazování z hlavní strany dělal automat s pevně danou sadou instrukcí, už by se tak dávno stalo, věř mi.

ceder_john
27. 06. 2008
Dát tip
ve stoje, ikdyž si přitom počurám kalhoty, mísu, podlahu..

StvN
27. 06. 2008
Dát tip
Dero, tohle nemá být parodie. Do názvu jsem jen využil standův blog a tvoje zablokování toho sprosťáka, nicméně merit diskuse JE literární a dokonce bych řekl, že tebe se dotýká, aniž by sis to možná uvědomil, a dotýká se tě v bodě, který sám drze předkládáš jako něco neotřesitelného a správného, tím má být tvůj úsudek. Jsi tak trochu šalamoun a diplomat, čili mě tvé podobné úsudkovské a cenzorovské počiny velmi zaráží. Tím se tě nechci dotknout, jen ti dávám impulz k zamyšlení se nad tvým úsudkem, kterému já opravdu nevěřím, neboť jsi tu mnohorát ukázal, že pravidla tvého úsudku nejsou daná a stabilní, nýbrž fungují na vratkých pricnipech, netroufám si hádat, na jakých. Děkuji za přeřazení zpět do Literárních diskusí.

Oldjerry
27. 06. 2008
Dát tip
Pozorovatel : muži si váží žen, které jim do močení vestoje nekecají... (:-D) Dero - pokud dovedu posoudit, je tu (na Písmáku) teď míra volnosti velmi vysoká, daleko za mnou cítěným mantinelem - je tedy dobře, že potíráš hulvátství, které s literární činností má společný bod už jen český jazyk.

Marcela.K.
27. 06. 2008
Dát tip
Připadá mi hrozný, když ženská nařizuje chlapovi, jak má čůrat, měla jsem jednu kolegyni, která se tím chlubila, že donutila manžela sedět. Tak mě napadá, jak to kontroluje :-)Ani bych se mu nedivila, kdyby šel sedět doopravdy :-)) Bych ji asi zabila na jeho místě :-) Ale asi tu až tak nejde o to čůrání, že? Mimochodem, trénujte to, pánové, vleže. Když se to nenaučíte, čeká vás ve špitále močový katetr, nebo pemprsky ;-))

papouch
27. 06. 2008
Dát tip
StvNe nebul, mě Dero taky vyrazil a ne jednou

Zbora
27. 06. 2008
Dát tip
1. jasně - většinou mají doma dominantní partnerku, nebo jiné problémy psychického, či fyzického charakteru. 2. kdo je a kdo už není spisovatel?

pozorovatel
27. 06. 2008
Dát tip
ženy si váží mužů, kteří močí vsedě

Dero
27. 06. 2008
Dát tip
StvN: Kdybys necitoval úryvek, ale stanislavovu diskusi odkázal, už by to tak dobře nevyznělo, že? Přeřazuju veškeré parodie na ty ze zdejších diskusí, které si své místo na hlavní stránce dle mého uvážení zaslouží. Stanislav bezesporu je provokatér (minimálně to má jako vedlejšák), ale na tématu blogování nevidím nic, co by na Písmáka nepatřilo. Pokud máš pochyby o tom, zda něco na úvodní stránku patří nebo ne, a pokud tě to opravdu tíží natolik, že nemůžeš myslet na nic jiného, potom mi napiš zprávu a já ti vysvětlím, proč to hlavní stránce zůstává. Ale úplně nejlepší by bylo, kdybys věřil mému úsudku a nechal starost o to, co bude na úvodní stránce publikováno, na mně. Jenom si teď dovolím poznamenat, že pokud obratem založíš diskusi s nějakým obskurním literárním tématem, že ta bude přesunuta taktéž. Byl bych rád, kdyby Písmák mohl být více literárním a méně recesistickým serverem. Jen mi přijde, že u starousedlíků už převládá názor, že "na tom stejně nesejde", tak proč si mezi tou špínou taky trochu neuplivnout.

StvN
27. 06. 2008
Dát tip
Dero, díky za vysvětlení, proč je má diskuse méněcennější než tohler: už delší dobu mě baví vyrábět si literární www stránky, tak by mě zajímalo, jestli někdo taky trpíte podobnou mánií Opravdu děkuji, vážím si toho a stojím o to.

Plopez
27. 06. 2008
Dát tip
přiznávám se, že když se ráno probudim v těžký opici, došourám se na záchod a jsem rád, že jsem se cestou nepoblil, tak sedím na míse a čůrám vsedě. když jsem unavenej tak taky. konec hlášení.

Barman
27. 06. 2008
Dát tip
A co chlap co sere (s prominutím) ve stoje?

čurající muž vsedě není normální...,ale asi za to nemůže:o)

Janina6
27. 06. 2008
Dát tip
Znám muže, který čůrá vsedě, protože hodně špatně vidí (skoro nevidí) a nechce ženě přidělávat úklidové práce... Psát otevřeně o čemkoli je v pořádku, pokud to má i další smysl, než jen ukázat, že se autor nestydí.

Oldjerry
27. 06. 2008
Dát tip
Proč to dělá StvN ? Je zvědavej... a řekněme si upřímně, že muž, který čurá v sedě by se měl nechat vyšetřit u ornitologa jestli má, nebo ještě spíš u gynekologa, jestli nemá...

Souhlasím s tebou, spisovatel by měl opravdu umět (nebo se alespoň snažit) psát o všem, o čem se mluví a nebo naopak nemluví.

Barman
27. 06. 2008
Dát tip
1) někdo si rád čupne, jen nikoho neznám, nebo jsem to neměl šanci vysledovat. 2) spisovatel je jen člověk, nic víc

Souhlasím s tebou, spisovatel by měl opravdu umět (nebo se alespoň snažit) psát o všem, o čem se mluví a nebo naopak nemluví.

Dero
27. 06. 2008
Dát tip
Cui bono? Jen mi přiděláváš práci.

papouch
27. 06. 2008
Dát tip
proč to děláš?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru