Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyjádření

Výběr: Pišta_Hufnágl
24. 08. 2008
9
42
2532
Autor
StvN

Tato báseň osloví velkou část čtenářstva jazykem, kterému rozumí úplně každý, ač není triviální. Přestože je zpracována takzvaně tradičně, je hluboká, mnohomluvná a přesto jednoznačně pochopitelná. Na nic si nehraje, přesto zasáhne. Vývojově se nachází na vrcholu poetických možností. Je prostě dokonalá.



*



42 názorů

tak to už jsem napsal velmi dávno :D tip nedostaneš

vtipné*

baronka
06. 10. 2008
Dát tip
Málo barevné cákni trochu podzimem a trochu krátit

StvN
05. 10. 2008
Dát tip
Já vim. Musel jsem to napsat.

StvN
05. 10. 2008
Dát tip
Já vim. Tohle má ale trochu jinej, převážně lokální, smysl.

ruprecht
05. 10. 2008
Dát tip
odpověď hodná velmistra... :-) pěknou neděli přeji...

StvN
05. 10. 2008
Dát tip
Argumenty hodné mistra:) Díky za návštěvu.

StvN
05. 10. 2008
Dát tip
drahý ruprechte, bohužel pro tebe, toto DÍLO má větší vypovídací hodnotu než cokoliv, co jsem od tebe zatím četl, takže svůj smysl plní a s každým dalším ruprechtem plnit bude.

StvN
05. 10. 2008
Dát tip
Řekni mi, nebo alespoň naznač, JAK jsi tomu porozuměl. Ono říct, ano rozumím, nsaprosto ještě neznamená, že tomu skutečně rozumíš.

ruprecht
05. 10. 2008
Dát tip
nazvat toto dílem je vrchol ignorantství... podobně, jako považovat se za kritika...

StvN
05. 10. 2008
Dát tip
Rozumím, že tys neporozuměl smyslu tohoto díla. Ale to ti nemohu vyčítat, nejsi totiž kritik.

...tradicna pismacka hra...na interpretaciu a kritiku nicoho...prve dva roky ma to zvyklo aj pobavit...

Zvrhlík
16. 09. 2008
Dát tip
TheEvilOne: "Opravdu... proč to lidi dělají? proč se snaží být zajímaví? proč? mi už to ani ftipné nepříjde, ani zajímavé..." Protože jsou sebestřední. :) StvN:Tak ukaž těch deset různých interpretací, frajere. Trochu intersubjektivity bych však prosil, ať to není pouhé blábolení. Už se fakt nemůžu dočkat. :) Jak bude vypadat tvé příští veledílo? Vykřičník? Mon-Tip? Jé, líbí? Fakt už se nemůžu dočkat... :) -------------------------------------------------- "Kritika" :) na tvůj úvod - ač je myšlen zřetelně komicky a nadneseně, přesto je mimo. :) Tato báseň osloví velkou část čtenářstva jazykem, kterému rozumí úplně každý (není pravda - ten, kdo nepublikuje na písmáku, nemusí rozumět, co hvězdička znamená, slepci tomu taky nebudou rozumět - to bys to musel převést do jejich písma), ač není triviální. (nemyslím si) Přestože je zpracována takzvaně tradičně, je hluboká (asi jako Ošklivka Katka), mnohomluvná (vtip roku) a přesto jednoznačně pochopitelná. (samochvála smrdí) Na nic si nehraje (ne vůbec), přesto zasáhne. Vývojově se nachází na vrcholu poetických možností. (jo, ale leda tak tvých :)) Je prostě dokonalá. (hm, někdo si tu věří :))

*

StvN
28. 08. 2008
Dát tip
Máš recht, prolog jsem měl vypustit. Beztak to ani takhle dost lidí nepochopilo.

j_i_r_i_k
27. 08. 2008
Dát tip
Dokonalá určitě není, nutnost přidat prolog poukazuje na Tvoji potřebu být chápán i za cenu toho, že budeš sám sebe interpretovat, osobně jsem zastáncem toho nechat na čtenáři, co si z díla vezme, ač se tak vystavuji riziku, že zůstanu nepochopen. Ovšem stejně tak má kritika ukazuje na to, že jsem upindaný jiřík, trapou omluvou mi budiž, že mám dovolenou (ano, toto je informace, kterou jsem chtěl primárně sdělit ;) ).

Kandelabr
26. 08. 2008
Dát tip
teda cekal bych od tebe neco min lacineho. nuda no. ze by nebylo o cem psat?

domin.go
25. 08. 2008
Dát tip
*

Janina6
25. 08. 2008
Dát tip
O chlup dokonalejší je už jen mlčení... akorát člověku chybí ta radost z tvorby :-)

Semeno
25. 08. 2008
Dát tip
mě to uspokojilo. úplně. byla jsem přesně nalazená názvem i prologem pomalu postupně abych dospěla k uvolňujímu úsměvu. ano. máš pravdu. sem

Winter
25. 08. 2008
Dát tip
Konec poezie vyhlásil už Adorno a stejně se dál píše. Takže se nevzdávej. Tato báseň totiž není dokonalá, možná ani kvalitní, kvalitní je jen její interpretace .)

Pound
25. 08. 2008
Dát tip
Mas uplnou pravdu.

výborný, smekám. je vidět letité studium poetické teorie i měsíce praktické dřiny, které vyústily v tuto jedinečnou Báseň. nic víc se nedá v poezii napsat, proto vyhlašuji konec poezie a jdu nakládat okurky.

Fouckault
25. 08. 2008
Dát tip
*************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************** od prozaika bych čekal spíše toto :-)

Ach, jak já ti rozumím! Kdysi jsem prožíval to samé. Ale neboj, přebolí to. Jen musíš věřit. Moc moc ti držím palce.

romale
24. 08. 2008
Dát tip
neni prostě absolutní - něco jí tam přebývá...

vypadá to jak klíště si schválně počkam, jestli se to taky jako klíště začne zvětšovat

Kokrouč
24. 08. 2008
Dát tip
konečněs to zkusil taky s poesií:) jen tak dál

Oldjerry
24. 08. 2008
Dát tip
Ač se vám to možná nezdá je to důležitá hvězda. Ne ta, co po nebi lítá... proto je tak důležitá. Recesní tip ať je ti líp

Norsko 1
24. 08. 2008
Dát tip
Tě trumfnu ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru