Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

zadání 29. SUPERKOULE - celkem děl: 8

27. 09. 2011
5
63
1867

s omluvou za zpoždění těm, kdo čekali a vyhlíželi.. koník :o)

 

Soutěžní díla postupně naleznete přehledně pod nickem soutěž KOULE. Pokud ho máte v oblíbených, budou vám na všechna soutěžní díla chodit avíza. Paráda, ne? :)

 
  
 
Téma:        úprava /  vyberte si jedno libovolné dílo publikované na písmáku a po získání souhlasu od původního autora dílo upravte podle sebe - víte určitě, co myslím - často tu čteme komentáře: krátil/a bych, pátý verš bych upravil/a, změnil/a bych rýmy, přeskládal/a prostřední sloku.. zároveň se souhlasem k úpravě si domluvte, že vámi vybraný a oslovený autor bude mlčet a neprozradí vás ani sám sebe a poproste ho, aby mi svůj souhlas poslal zprávou (aby se předešlo různým "záškodnickým akcím" - díla bez souhlasu původního autora nezveřejním) svoji upravenou verzi zašlete zprávou i s odkazem na přepracovávané dílo. Čtenáři budou moci kromě posouzení "nového" díla také hádat původní dílo včetně autora (kvůli vyhledávání nepoužívejte originální název!)
 
 
 
Forma:    zcela libovolná

Čas:           Příspěvky zasílejte do pátku 30.9. do 20:00, hlasovat můžete do neděle 2.10. do 20:00.
 
Důležité informace:
 
Pozor!!! Text nezveřejňujte pod svým nickem, ale zašlete zprávou na nick soutěž KOULE, který jej zveřejní za vás (hned jak si všimneme došlé zprávy, takže ve 2:00 asi ne).
 
Všechna soutěžní díla budou uveřejněna s použitím jednotného fontu (takže zapomeňte na vlastní svéráznou úpravu – tu si pak můžete dopřát po skončení soutěžního kola na vlastní stránce). SUPERKOULE je totiž „anonymní KOULE“, více ZDE.
 
Prosíme 1 soutěžní dílo na 1 soutěžícího (další případně už jen mimosoutěžně).
 
Autory zároveň chceme upozornit, že v průběhu soutěže ani po jejím ukončení nebudeme na přání autorů zaslané texty vymazávat, důvody naleznete v klubu. Pište proto s rozvahou.
 
Soutěžní texty můžete po skončení hlasování zveřejnit pod svým nickem.
 
Pod svými díly samozřejmě nemůžete během hlasování reagovat jako autoři, nezapomínejte na to, prosím!!!
 
 

63 názorů

jejdavilda
01. 10. 2011
Dát tip
Tímto se omlouvám Sršáňovi za to, že jsem si vyžádal jeho souhlas k přepracování dílka, ale pro zaneprázdněnost se soutěže nezúčastnil. I tak jsou Tvé veršíky aaba skvělé

tak, a máme uzavřeno - celkem tu máte k přečtení 8 děl a do neděle 20.00 můžete tipovat - a prosím, alternicky k tipování nepouštějte - díky :o)

heartrate
29. 09. 2011
Dát tip
Marvine, jak jsem to mohla přehlédnout, vřele s tebou souhlasím a až potom s Janinou!

heartrate
29. 09. 2011
Dát tip
to byly jen podnětné připomínky.. já věděla, že bych za ně mohla dostat po čuni, proto jsem taky čekala, až je vysloví někdo jiný, abych se za něho mohla schovat :P

pozdě nesouhlasit po začátku a navíc - to srovnání s originálem nemělo být na prvním místě hned při čtení protože by to ovlivnilo spoustu čtenářů - chtěla jsem aby si napřed přečetli nové dílo, i s tím rizikem že na originál si někteří vzpomenou - lepší varianta by byla kdyby si lidi vybírali k úpravě málo profláklá dílka a hlavně staršího data - ne ty co jsou ještě vidět málem na hlavní straně srovnání by ve většinu případů následovalo až po vyhlášení výsledků tak sem si to "malovala" já vy si to příště udělejte podle sebe klidně :o)

heartrate
29. 09. 2011
Dát tip
bylo nebylo :) tak šup sem s nějakým názorem a třeba s ním budeme souhlasit.. to víš, se mnou to budeš mít lehčí, já jsem tvůj hlídací pejsek a za kus buřta souhlasím se vším

heartrate
29. 09. 2011
Dát tip
to máš teda docela blbý :D

heartrate
29. 09. 2011
Dát tip
souhlasím s Janinou

Janina6
29. 09. 2011
Dát tip
Tak jsem si početla, dvě soutěžní úpravy se mi i docela líbí, ale jak můžu hodnotit, když nevím, jak vypadalo původní dílo? Netuším, čemu by vlastně mělo vadit, kdyby tam bylo uvedeno? Člověk by aspoń viděl, v čem jsou ty změny.

Jouda
29. 09. 2011
Dát tip
Zajímavý nápad. :)

si to srovnáš pak, včil hodnoť jen dílo jako takový, jakoby originál nebyl

heartrate
28. 09. 2011
Dát tip
Bivoji, ty jsi to tak hezky napsal, "navíc mě oblíbený autor ještě blokuje" :DDD je to hrozně vtipný a milý (bez ironie)!

jenže proto sem na písmáka nebo jinam lidi píšou - aby se něco dozvěděli a to že se někteří jen chválej neznamená že je všecko dobrý a dobře míněná rada není nic špatnýho, naopak - a autor má možnost se rozhodnout - někteří toho využívaj a tohle je hra - a záleží na domluvě - nikdo nebude nikomu nic předělávat proti jeho vůli a aby mu ublížil - četls to pořádně?

však tě nikdo nenutí...

přesně tak, Juno - kolik lidí ti už psalo co bys měl změnit - a kolika si to psal ty.. a "nevemeš" nic - s autorem se domluvíš esi souhlasí

Juno, co je na tom střelenýho? Kybicovat v komentářích umí každý, teď máš šanci ukázat, že něco napíšeš líp, než ten, koho kritizuješ...o nic nejde :o)

a že si stěžuješ ty na ňu a ne ona na tebe, Syde :o) jak střelený, Juno?! možná i celou minutu jsem to vymýšlela a dávala dokupy!!! :o)

než tančit ploužáky nebo sledovat mamma mía?

aha, já si vybavuju ploužáky na maškarním na škole v přírodě, se sedmákama až deváťákama když mě vyzvali :o)

no mě se úplně vybavily diskotéky na pionýrském táboře!!!ploužáky jsme tancovali s nataženýma rukama, bylo mi tak deset :o)

nemám HBO a ty písničky znám v originále - v mládí, ba už i dětství, sem milovala ABBU :o)

mě to zaskočilo celé :o) zrovna to běží na HBO, kdyby někdo toužil...ale už bude skoro konec :o)

já na tom byla v kině, a děsně mě zaskočil hlas mého idolu Pierce Brosnana

a jo, pardoneček :o) zrovna koukám na Meryl Streep v Mamma Mia! a směju se jako blázen!!! kýč až do nebes, skoro jako parodie sama sebe... omlouvám se za off topic, tedy

to tam aleši je: zároveň se souhlasem k úpravě si domluvte, že vámi vybraný a oslovený autor bude mlčet a neprozradí vás ani sám sebe

ještě by to chtělo poznámku, že ani autoři originálů se nebudou k remakům hlásit :o)

no.. ještě že jsem psala o předcházení záškodnickým akcím..

BigBivoj
28. 09. 2011
Dát tip
V tom si právě nejsem jist, chtěl jsem psát o řízku, nenašel ho a navíc mě oblíbený autor ještě blokuje,tak jak a co budeme jíst?

ale už i od tebe jsem četla komentáře typu: tohle bych vynechala, tohle tak nevnímám, tohle bych já napsala jinak.. proč se najednou bojíte? není to o tom že by to dílo které vyberete bylo špatné - jde o váš úhel pohledu nebo postoj nebo pocit z něho.. nevažte se - odvažte se - myslím že vaši oblíbenci vám to odpustí a rádi :o)

avox
28. 09. 2011
Dát tip
Zadání je sice zajímavé, ale těžko splnitelné, alespoň pro mne... Možná tak uchopit něčí myšlenku, inspirovat se a zpracovat ji po svém, ale když se tak projdu po dílech svých oblíbených, nevím, co bych opravovala, buď to přijmu, nebo ne...

BigBivoj
28. 09. 2011
Dát tip
příklady táhnou

no jo - ale chopí se ho taky někdo?! :o) koník

Oldjerry
28. 09. 2011
Dát tip
Připojuji se s chválou - to je téma, které se snaží něco řešit volnou a nenásilnou formou. Excelenter

mám štěstí, že na mých dílech není co vylepšovat :o) výborné zadání, velká pochvala !!!

Garay
28. 09. 2011
Dát tip
Zajímavé. Ale pro mě neuskutečnitelné...škoda.

ne - pro vylepšovatele :o)

avox
27. 09. 2011
Dát tip
cheche... to je soutěž pro kritiky? :-))

díky, Syde - soutěž KOULE je na sebe hrda! :o)

BigBivoj
27. 09. 2011
Dát tip
:)

no nevím proč je to důležitý - nečertím se, jen su zvědavá :o) tak soutěžíš nebo ne? vlastně pšššt, ticho.. koník

BigBivoj
27. 09. 2011
Dát tip
na otázku, otázka? jen se slušně ptám, tak se nečerti čertíku :)

chceš chválit nebo hanět, Bivoji? :o)

já nepoznám ironii od pochvaly.. tutak graficky jednoduše :o) koník

BigBivoj
27. 09. 2011
Dát tip
čí hlavy to byl nápad?

rajko, díky - povzbuzení se dycky hodí :oD

...začněte od základů,na střešní arboretum nejsou lidi.

Zin
27. 09. 2011
Dát tip
No to tedy ne! :-P

raja
27. 09. 2011
Dát tip
a takhle by to už mohlo zůstat..:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru