Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Samá práce a nic než práce

29. 07. 2014
7
7
349
Autor
riman46

Jaké to je přivodit si pracovní úraz v práci? Zakopnout, narazit si nohu, udeřit se hlavou o hranu stolu…

Upadnout do bezvědomí a tiše v práci zemřít. Vidím úplně živě, skrze svou levitující duši, své mrtvé tělo. Přivolaný nadřízený je k neutěšení. Mohutné slzy mu kanou po tryznou zmučeném obličeji. Hlavou bušící do zdi nemůže unést takovou ztrátu. Kolegové si berou nejen mé osobní věci, ale i den volna, aby svůj zármutek a stesk utopili ve sklence lihu.

Za epitaf poslouží: „Zemřel tam, kde to nejvíce miloval – V PRÁCI!“. Celé oddělení se složí na krásnou mramorovou desku, kterou slavnostně připevní na budovu. Slavnostně ji odhalí v prvním výročí mého skonu. Ale to předbíhám.

Mé prázdné tělo bude převezeno na hřbitov na lafetě děla, tažené šesti páry bílých koní. Smuteční projevy pronese starosta, ředitel, bývalá manželka a stávající partnerka. Nikdo nebude klidný z takové ztráty.

Zemřel poslední prokazatelně pracující člověk v České republice.

Potok slz a nářků se spojí v jeden mohutný proud, který rozesmutní celou naši republiku. Noviny vyjdou se zpožděním a černým páskem na titulní straně. HDP poklesne aspoň o procento.

 

Nic se mi nestalo a sedím pevně na své židli z měkkého plastu. Musím si nechat zajít chuť k úrazu a jdu si po perném dopoledni vychutnat zasloužený oběd…


7 názorů

Silene
29. 07. 2014
Dát tip

Při bujné fantazii mě začerstva pobavilo, kterak si truchlící kolegové berou MŮJ den volna. To by jim bylo podobný, prevítům nemakavým.


srozumeni
29. 07. 2014
Dát tip
...a pak si ještě připomenu tvrdou realitu, že do důchodu jdu až za patnáct let...***

Fouraix
29. 07. 2014
Dát tip
podobonejch konstrukcí občas myšlenkově upadnu a pak když přijdu k sobě otřepu se z tý kraviny. teda ale posledního pracovníka v mym podání ještě nedávali.

Kočkodan
29. 07. 2014
Dát tip
Tak treskute realistické dílo jsem jiz hodne dlouho necetl. :-)

Janina6
29. 07. 2014
Dát tip

:-)


oran
29. 07. 2014
Dát tip

super :-)


Danny
29. 07. 2014
Dát tip
vTipně napsáno

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru