Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nejlepší vtip, aneb Písmák na kolena

09. 11. 2014
0
5
322
Autor

 

On:

1) kandidát na pozici redaktora poezie zveřejní na Písmáku kritický text, literární esej či úvahu na libovolné téma z oblasti literatury v rozsahu nejméně 40 řádků, případně odkáže na vlastní, dříve publikovaný obdobný text. Alternativou je vytvoření  uceleného souboru 10 vlastních komentářů již na Písmáku zveřejněných, včetně děl, které takto hodnotil. Prostřednictvím avíza uvědomí kteréhokoliv redaktora, který následně vyrozumí prostřednictvím klubu Redakce poezie ostatní. Tato vstupní kritická práce bude veřejně dostupná v odkazech redakce.

2) K přijetí postačí doporučení 1/3 redaktorů, nejméně však 5, přičemž  bude přihlíženo i k dosavadnímu působení kandidáta v rámci Písmáka, včetně jeho tvorby, aktivity glosovat práce jiných a vystupování.

3) Lhůta k přijetí rozhodnutí je 2 týdny od podání žádosti provázené požadovanou prací podle bodu 1). Pokud v dané době kandidát nezíská potřebnou podporu, případně pokud doporučující hlasy budou vyváženy nebo překonány hlasy odmítavými, kandidát přijat nebude. Účast redaktorů na hlasování je dobrovolná.

 

Ona:  Heil Havel!

 

Oni: Laska a pravda zvítězí (tichý smích)

 

https://www.youtube.com/watch?v=Jr5qd-DRFQI


5 názorů

Oldjerry
01. 02. 2021
Dát tip

Dnes se na to opravdu dívám jinak... pardon


a2a2a
10. 11. 2014
Dát tip Oldjerry

Jaroušku,

mohu tě ujistit, že všichni redaktoři poezie tato kritéria splnili a často značně překročili, včetně elizabethy a emizat. Jediný problém je, že o jejich přijetí už nemůže rozhodnout nejméně 5 redaktorů, neboť dlouhodobě působili pouze dva + neoficiálně místy já a nyní jsou čtyři. A také věz, že všichni čtyři mají za sebou publikování minimálně v Hostu či Welesu, nejméně dva mají své básně publikovány i knižně, u třetího vyjde sbírka v nejbližších dvou týdnech, dva ze čtyř publikují i literární recenze. Mluvil jsem nyní jen o těch, kteří zde nějakou činnost vyvíjí.

Jak to bude do budoucna, nevím, řada skončila krom jiného i proto, že se zde akcentují texty tohoto typu, na který jsi právě reagoval.


Oldjerry
10. 11. 2014
Dát tip

BLA BLA BLA fuck off - jak tohle někdo může brát vážně? takhle se snad dá dělat nábor jen v retychu...


hm tak i kdybych se zbláznil a myslel si, že umím hodnotit druhé, nemám šanci ani s nobelovkou v zádech :D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru