Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tiene sa stále menia

05. 04. 2023
3
8
316
Autor
e.eucrow

spoločný projekt e.eucrow & niniw (https://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=540845&akce=readavi&avi=7683253)

---

I'm lost

And the shadows keep on changing

Poe, Haunted

Som si istý, že táto cesta tu predtým nebola, áno, je to jasné, okolo tohto šípkového kríku som prešiel včera a dnes sa s ním opäť stretávam, čas sa pritom kráti, les už čoskoro zahalí tma, flauty kvília, medzi stromami stojí opustený dom, usmieva sa v ňom postava bez tváre, neviditeľný Kryptonožec so svojimi vernými tancuje na lúke, z miesta, kde táborím nevidím hviezdy, kam dohliadnem, tam len stromy, niečo sa prechádza v ich korunách, niečo sa ukladá na spánok, len tichý smiech, tichý smiech a flauty kvília, možno sa prebudím, možno odídem s tou postavou, ktorá prichádza do mojich snov, syčí mi do ucha akési slová, akési obvinenia, akési dátumy, tiene sa začínajú meniť, ráno je ďaleko a flauty kvília, tmavá obloha, z ktorej zmizli hviezdy, neviditeľný Kryptonožec tancuje na lúke so svojimi vernými a hlása návrat bytostí, ktoré nad touto zemou panovali, po ich príchode už žiadny človek nevstúpi do lesa medzi meniace sa tiene, už žiadny človek sa nestratí, ostane len to niečo v korunách stromov, kvíliace flauty, to niečo, čo sa ukladá na spánok uprostred cesty, ktorá tu predtým nebola.


8 názorů

Philogyny
09. 04. 2023
Dát tip

Takže ano, zablokované, nevím proc, ale nebudou se vnucovat...

Změnil i tento text...


Philogyny
09. 04. 2023
Dát tip

Zkresluje vše, co se píše


e.eucrow
09. 04. 2023
Dát tip

teraz sa tu komentár objavil, ale netuším, prečo to predtým nešlo.

v každom prípade vďaka! :)


Philogyny
09. 04. 2023
Dát tip

Tento komentář jsem napsala v textovém souboru ve svém Počítač. Když chci napsat něco k textu autora, začne mi to vyhazovat nesmysl. Nevím, jestli Fonták tímto způsobem mate zablokované uživatele, nechápu. Již se tedy nebudu o nic pokoušet, nadšení.

Změnil i tento text...


e.eucrow
05. 04. 2023
Dát tip

niniw: dik

mojse: ha, zrovna pri tejto mojej basni si myslim, ze je zmysel celkom jasny (rozpravac sa stratil v strasidelnom lese a videl tam podivne veci :)), ale tak co uz. vdaka za precitanie


niniw
05. 04. 2023
Dát tip Gora

zamrazilo. 

po ich príchode už žiadny človek nevstúpi do lesa medzi meniace sa tiene, už žiadny človek sa nestratí, ostane len to niečo v korunách stromov


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru