Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Letáček

21. 09. 2023
2
5
94
Autor
Benetka

https://www.youtube.com/watch?v=krGSW0mWPfk&ab_channel=Km9Lucy

V poštovní schránce mi přistál letáček:

CHLAZENÉ KUŘECÍ MASO

Pátek 22.9.2023

Trasa 39

 

Počátek trasy je Ve Střelicích. Konec v Holubicích. Mezitím je vtipná vsuvka:

Hrušky: U hospody

Křenovice: Parkoviště u Hrušky

 

Druhá (humorná?) a určitě podstatnější rovina je ta že někdo z té firmy provádějící onen prodej to přinejmenším...! Ale spíše poněkud více než méně zapinkal. I když... Není se co divit. Kde kdo má maturitu a nebo je dis cis či co_?! Popřípadě rovnou Ing. Ale_! K realitě a životu má daleko jako k nejbližší další hvězdě nežli je Slunce. Minimálně základní povědomí o zeměpisu zcela chybí. Ono totiž nejsou Hrušky jako Hrušky. Tyhlety Hrušky z letáčku jsou okres Vyškov. Blíže k Brnu. A možná je to ono pověstné míchání jablek s Hruškama... ;)

A tak jen doufám že někteří spoluobčané vesničky mé střediskové nebudou zítra mezi 11:00 až 11:10 postávat u hospody (před jednou či druhou_!:) a čekat na příjezd prodejce... :D

Toš tak.


5 názorů

Benetka
před 7 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

Ctěný a vážený krajane! Hrušky jsou i velmi vtipný název pro obec. Kupříkladu zdejší vinaři nabízejí víno z Hrušek. Někteří zákazníci to mohou pochopit jako že se jedná o ovocné víno z hrušek. I když si teda ani matně nevybavuji že bych o tomto nápoji kdy byť i jen slyšel. Oproti tomu taková pálenka hruškovica! Panečku - ta píše!!! Ale zase: Řekneš poďte si dat kořalku z hrušek. A zákazník: No jo dám si když už jsem v těch Hruškách. A co to bude? Slívovice?! :)


Zeanddrich E.
před 7 měsíci
Dát tip Benetka

 

Když se na to podívám nezaujatě (z pražského úhlu pohledu :) ), tak Hrušky jsou vlastně docela hezké jméno pro obec... :)


Mám ráda přesnost. To bych u vás zřejmě nenakoupila.


Philogyny
před 7 měsíci
Dát tip Zeanddrich E.

My tu máme pod domem dole Hrušku a nad ní hospodu U Bizona. Kuřata prodávaj z druhé strany, u obecního úřadu. Prej přímo ze hřadu... :)


Kočkodan
před 7 měsíci
Dát tip

Asi buďme ještě rádi, že tam není místo Hrušek Jablunkov...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru